PDA

View Full Version : Marmaris’te ‘orman’ yürüyüşü




backyard
10-06-2005, 09:20
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın "Ormanlarımız Yanmasın" kampanyası Türkiye'nin orman yangınına en hassas bölgelerinden birisi olan Marmaris'te başlatıldı

MARMARİS - Muğla Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği etkinlik kapsamında yerel yöneticilerin, halkın, orman görevlilerinin, çevrecilerin ve öğrencilerin katıldığı geniş çaplı bir yürüyüş yapıldı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarıyla ilgili çalışmalar hız kazandı. Vatandaşların yangınlara karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kampanyanın ilk startı da Marmaris'te verildi.

Yürüyüşe katılan halk ve yerel yöneticiler de orman yangınlarına karşı daha hassas olunması gerektiğine dikkat çektiler;

Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de katıldı. 16 yıldır Marmaris'te yaşadığını ve bölgede yangınsız bir yıl geçmediğini söyleyen Evren bu tehlikeye karşı cezaların arttırılarak önlem alınmasını önerdi.

Marmaris'in ana caddesinde yapılan "ormanlarımız yanmasın" yürüyüşü Marmaris'te tatilini geçirmekte olan turistlerin de ilgisini çekti. Turistler,
"Marmaris'in çok güzel bir doğası var. Korunması için her şeyi yapmak lazım. Geçen yıl da buradaydım ve bir yangına şahit oldum. Çok üzücü. Bu kampanya insanların dikkatini çekmek için faydalı olacaktır. Marmaris'e yeni geldim ama mükemmel bir doğası var. Böyle bir yerin çok iyi korunması gerekir. Bu kampanya en azından ormanda sigara içilmesine engel olur diye düşünüyorum" diye konuştular.

Yürüyüş ve tören sırasında yangın söndürme helikopterlerinin Marmaris Körfezinde sundukları gösteriler de ilgi ile izlendi.

Sedat Kirt

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com