PDA

View Full Version : Ispanaklı balık




Güler
08-12-2008, 16:12
SEBO içindir.....

Lipsos veya Kırlangıç balığını az tuzlu suda haşla, ve kılçıklarını ayıkla. İri iri parçalar elde et.
Az haşlanmış ıspanağı, lifleri gidecek şekilde bıçakla kes, biraz karabiber ile bir iki çevirdikten sonra payrexe döşe.
Üzerine ayıkladığın balıkları ser ve yaptığın beşamel sosa biraz kaşar peynir, tuz ve karabiber katarak, balıkların üstüne yay.
En üste de biraz rende kaşar peynir koyarak fırına sür, peynirler eriyip de pembeleştiğinde çıkar, ve servis yap.




JizeL
08-12-2008, 16:25
Beşamel sosu çok kullanırım ama balıkla bir arada hiç düşünmemiştim. denemek lazım : )

Güler
08-12-2008, 19:25
Sevgili Jizel, çok koyu olmayan bir beşamel hazırlayın, balıkla fırında güzel oluyor.

Sebahattin Sargın
08-12-2008, 19:29
Biraz daha saçmalayayım ben ;)

Niye sadece lipsos ve kırlangıç kullanıyoruz, başka balıklar denesek olurmu öğretmenim ;)

Güler
08-12-2008, 19:36
Sevgili Sebo, bu balıkların ikisi de beyaz etli balıklardır, bu yemeğe daha yakışıyorlar.
Ama sen istersen hamsiden de yapabilirsin.;););)

Sebahattin Sargın
08-12-2008, 19:40
Bu kadar güzel yemek tariflerini ve bu güzel tarifi benim için paylaştığınız için çok teşekkür ederim :)

Sevgiler ;)