PDA

View Full Version : Alabalık




Filiz
13-11-2008, 18:36
Tavada alabalık
Kültür mantarları yaprak yaprak doğranır ve tavanın dibine yerleştirilir üzerine halka doğranıp tuzla ovulmuş soğanlar da döşenir onun üzerine alabalıklar yerleştirilir. alabalık hafif tuzla ovulmalıdır. alabalığın kenarlarına domates ve defne yaprağı de ekleyerek kısık ateşe bırakılır. Tavanın kapağı kapanır. O öyle kendi kendine pişer. Balık ve mantarın suyu çekilince ocağı kapatıp servis yapabilirsiniz.




susam
14-11-2008, 12:52
TEREYAĞLI ALABALIK
Bir alabalık tarifi de ben vereyim. Hem çok kolay hem de dayanılmaz lezzetli. Tavsiye ederim. Buralarda alabalık çiftlikleri pekçoktur. Arada epey bir miktar alır, paketler dondurucuya koyarım. Gelelim tarife;
Alabalıkları temizleyip bir güzel yıkadıktan sonra tuz karıştırılmış fırınlanmış mısırununa bulayalım. Sizler fırınlanmış mısırunu bulamazsanız, koyun bir tavaya unu hafif kavurun. Sonra soğuyunca bir kavanoza doldurup yeri geldikçe kullanın. Özellikle balık kızartmalarında kullanın derim. Balığa lezzet katar. Neyse unlanan balıkları birbuçuk yemek kaşığı tereyağını erittiğimiz bir tavada arkalı önlü pişirip yeşil salatayla servis yapalım.
İnanın kokusuda, görüntüsüde muhteşem oluyor.