View Full Version : Palamut
Mahmut Leventoğlu
10-10-2008, 15:38
Şimdi Palamutlar başladı ve yağsız.En güzeli balıkçıda takoz tabir edilen boylarda kestirip temizledikten sonra bir süre suyu süzülsün yeterli miktarda tuz atıp mısır unu ile unladıktan sonra hemen tava yapmalı. Yanına kırmızı soğanlı rokalı yeşil salata.Afiyet olsun.
papatyam
10-10-2008, 16:09
Bundan 4 sene önce kurban bayramında 3 çift olarak Çanakkale de bir arkadaşımıza davetliydik babaannesi bize fırında tazecik palamut yapmıştı o kadar lezzetliydi ki sonrasında bizlerde defalarca toplanıp denedik ama hiç birimiz o kadar güzel ve lezzetli yapamadık.
Çok az z.yağı tuz ve palamut, fırına sürüyorsunuz o kadar ama o kadar değilmiş (lezzet açısından)
Bundan 4 sene önce kurban bayramında 3 çift olarak Çanakkale de bir arkadaşımıza davetliydik babaannesi bize fırında tazecik palamut yapmıştı o kadar lezzetliydi ki sonrasında bizlerde defalarca toplanıp denedik ama hiç birimiz o kadar güzel ve lezzetli yapamadık.
Çok az z.yağı tuz ve palamut, fırına sürüyorsunuz o kadar ama o kadar değilmiş (lezzet açısından)
Annem palamut yağlandı diye haber verince fırında palamut yaparız. Halka şeklinde kesilmiş soğanların üzerine hafif tuzlanmış palamutları yerleştirip fırınlarız.
Palamutun kılçıklarını ayırır kuşbaşı doğrarım. Soğan ve biber doğrarım. Tavaya zeytinyağı koyup, yavaşça çevireerek pişiririm. Soya sosu, muskat, köri eklerim.
şaşılacak bir yemek olur.
Ali H. ALI
25-11-2008, 13:51
Memet'in yukardaki tarifinden ortaya cikan yemek.
53778
Yapilisi basit ve oldukca lezetli bir yemek.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.