PDA

View Full Version : Hamsi böreği




Güler
13-11-2008, 16:27
Ben de sizlere hamsi böreği tarifi vereyim, şimdi hamsi zamanı.
Yarım kilo hamsiyi temizleyip yıkayıp, tuzlu suda çok az haşlayın. Daha sonra süzün ve orta kılçığını da çıkartarak, 3-4 cm boyunda didikleyin.
Başka bir yerde 6-7 tane taze soğanı ince ince kıyın. Yine ince ince kıyılmış bir demet maydanoz, tuz, biber ile iyice karıştırın. Bu harmana didiklenen hamsiyi de ilave ederek, üzerine bir adet yumurta kırıp, hafifçe bir iki karıştırın.
İki veya üç adet yufkayı, şerit şerit kesin. İçine balıklı harcı koyarak, muska gibi sarın.
Sarma işi çok kalın olmamalı, yani şerit yufkanın sonuna kadar sarmayın, üç dört döndürmek yeterli olacaktır.
Böreklerinizi kızgın yağda kızartarak, kâğıt peçete üzerine alarak, fazla yağlarını emdirin.
Servis yaparken üzerine mutlaka limon sıkın.
Kızartmadan, elinizde kalmış olan börekleri buzdolabınızın buzluğunda da bir iki gün muhafaza edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
(Hamsi böreği, evde yapacağınız balık sofrasında çeşit olarak güzel bir sunum olmaktadır.)




susam
14-11-2008, 12:45
Güler Hanım. Trabzon'a buyrun gelin. İstediğiniz levrek buğulama olsun. İkramımız olur.

Güler
08-12-2008, 19:28
Sevgili susam, yok Trabzon'a gelirsem, levrek değil de Karadenizin kalkanını yemeği tercih ederim;););)

Güler
28-12-2009, 17:20
Yukarıda tarifini verdiğim hamsi böreğini geçen gün misafirlerim için yaparken sizler için fotoğrafladım.

Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın.

119375

119376

Güler
28-12-2009, 17:24
Haşlanan hamsileri ufak ufak parçala veya ikiye böl. Soğan ve maydanoz karışımına ilave ederek üzerine bir adet yumurta kır, biraz karabiber ve tuz ilave ederek harmanla.

119377

119378

Güler
28-12-2009, 17:31
Şerit şerit kestiğiniz yufka içine koyduğunuz malzemelerle yufkayı muska şeklinde katlayın.

119380

119381

119382

Hhatice
19-01-2010, 19:46
Güler hanım ben kese gibi büzüp maydonoz bağı ile bağlıyorum görüntüsü şık oluyor :)