memet
11-06-2006, 15:44
Somonlı Avokado
Malzemeleri :
1 çay kaşığı karabiber
300 gr füme dilimli somon balığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
2 adet Avokado
Yarım demet dere otu
Yarım demet maydonoz
Yemek Resmi
Hazırlanışı:
Portakal suyu, zeytinyağı, limon suyu, şeker ve karabiber bir tane avakado ikiye kesilip, çekirdeği alınır. İnce ince doğranıp, portakallı sosa ilave edilir ve birlikte mikserde karıştırılır. Yarısı ayrılır. Somon fümeler diğer yarısının içine doğranıp 15 dk. bekletilir.
Maydonoz ince doğranır ilave edlir. Diğer avakado ikiye bölünür. Hazırlanan somonlu sos içine doldurulup, tabaklara dizilir. Kalan sos üzerine dökülüp, dereotuyla süslenir.
Malzemeleri :
1 çay kaşığı karabiber
300 gr füme dilimli somon balığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
2 adet Avokado
Yarım demet dere otu
Yarım demet maydonoz
Yemek Resmi
Hazırlanışı:
Portakal suyu, zeytinyağı, limon suyu, şeker ve karabiber bir tane avakado ikiye kesilip, çekirdeği alınır. İnce ince doğranıp, portakallı sosa ilave edilir ve birlikte mikserde karıştırılır. Yarısı ayrılır. Somon fümeler diğer yarısının içine doğranıp 15 dk. bekletilir.
Maydonoz ince doğranır ilave edlir. Diğer avakado ikiye bölünür. Hazırlanan somonlu sos içine doldurulup, tabaklara dizilir. Kalan sos üzerine dökülüp, dereotuyla süslenir.