PDA

View Full Version : patatesli ekmek




Filiz
15-07-2007, 11:11
Evet nevsune patatesli ekmek de var. Daha çok Afyon yöresine özgüdür. Annecim de çok güzel yapar. Yapmanız gereken tek şey her zaman yaptığınız ekmeğin içine kaynatıp rendelediğiniz patatesten koymak. Patatesi hamurun suyuyla karıştırıp sonra hamura verirseniz daha iyi olurmuş :). Çok yumuşak oluyor ama özellikle sıcak havalarda hızlı tüketmeniz ya da az yapmanız gerekiyor. Mutlaka deneyin!




nevsune
15-07-2007, 13:05
Sevgili Hassoman, bildiklerim bilmediklerimin yanında solda sıfır kalır. Yeni bilgileri her zaman sevinçle karşılarım. Kimbilir bana öğreteceğiniz, sonra da benim paylaşabileceğim ne bilgileriniz vardır. Merakla bekliyorum:)

Sevgili Filiz,yarın yeni ekmek yapacaktım, patatesliyi deneyeceğim bu kez. Ekmeğin taze kalmasını sağlamak konusunda haklısınız. Hele kendi yaptıklarımızda (zaten bir kez evde yapılınca dışardan alınmıyor artık)katkı maddesi olmadığından saklamak problem. Daha önce bir iki günlük ayırıp gerisini buzluğa atıyordum ama içim de rahat etmiyordu. Şimdi bu konuda bir çözüm buldum. Vakumlu kaplardan aldım. İnanın bir hafta sonra dahi yeni pişmiş tazelikte ve kokuda.:D

soberman
25-02-2011, 08:47
Arkadaşlar,

müsaadenizle örnek bir uygulama koymak istiyorum. (http://ekmeksanati.com/documents/clay_in_tahfdllfd_ekmef0i.html)

Patates ilginç bir yumuşaklık sağlıyor. Bu haliyle kısa sürede tüketildiği için dayanma süresi konusunda fikir veremeyeceğim maalesef.

http://ekmeksanati.com/documents/IMG_1902.jpg
Genel görünüm

http://ekmeksanati.com/documents/IMG_1974.jpg
Kabuk ve doku