tenar
04-12-2008, 14:43
Çalkama (İzmir Karaburun)
Her tür otu kullanabilirsiniz, ıspanak, pazı, sinirli, gelincik, maydonoz, karışık otlar birarada... Çok pratik bir börek çeşididir. Hamur açmadan hemen yapılabilir.
- Otları doğrayın, çok küçük olmasın, hatta elle kopartılarak parçalanır.
- Ateşte tepsi ısınırken bir yandan su, un ve 1 yumurta, tuz ile krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır.
- Kızgın tepsiye bir miktarda zeytinyağı döküp yayılır. Tepsiye hamurun yarısı dökülür ve tabanına yaylır.
- Kırpılan otlar bu hamurun üzerine yayılır.
- Otların üzerine hamuru kalan yarısı dökülür, otların arasına sızaraktümboşlukları doldurur, otların üzeri tamamen kapanır, kızgın fırında pişirilir.
Sıcak yemesi güzeldir.
Her tür otu kullanabilirsiniz, ıspanak, pazı, sinirli, gelincik, maydonoz, karışık otlar birarada... Çok pratik bir börek çeşididir. Hamur açmadan hemen yapılabilir.
- Otları doğrayın, çok küçük olmasın, hatta elle kopartılarak parçalanır.
- Ateşte tepsi ısınırken bir yandan su, un ve 1 yumurta, tuz ile krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır.
- Kızgın tepsiye bir miktarda zeytinyağı döküp yayılır. Tepsiye hamurun yarısı dökülür ve tabanına yaylır.
- Kırpılan otlar bu hamurun üzerine yayılır.
- Otların üzerine hamuru kalan yarısı dökülür, otların arasına sızaraktümboşlukları doldurur, otların üzeri tamamen kapanır, kızgın fırında pişirilir.
Sıcak yemesi güzeldir.