PDA

View Full Version : Mutfak bölümüne çeki düzen verelim mi?




malina
12-11-2008, 18:16
Forumun bu bolumunde yapilan yemek sohbeti cok guzel... 'Bu gun ne pisirmeli' derdine care oldugu belli.. Ayrica yemek sohbeti her zaman guzeldir...

Ancak su elestiryi yapmadan gecemeyecegim...
Burada verilen yemek tarifleri ayni zamanda ilgili bolumlere de tasinsa daha iyi olmaz mi?
Ornegin tarifi verilen yemek yoreselse burada kaliyor... Yoresel yemekler bolumune konmuyor... Tursuysa tursu yapimi bolumune konmuyor... Burada verilen arifler burada kaybolup gitmiyor mu?

Mutfak bölümünü ayrı bir ana kategori yapıp, alt kategoriler ekleyelim mi? Sadece sebze yemekleri yazalım diyorduk ama çoktan deldik bu kuralı...:) Hiç olmazsa işe yarar bir bölüm olsun, aranan kolay bulunsun...

Sizce de uygunsa, alt kategorileri belirlemek gerekecek. Ama çok abartmamak, yakın olanları aynı kategoride toplamak gerek...



Sebze Yemekleri
?




Minem
12-11-2008, 18:25
Bitkilerle alakası yok ama bence ****** et yemekleri eksikliği var.

Kiraz
12-11-2008, 18:28
2. Meyveli tatlar
3. Bakliyat yemekleri

füsunANK
12-11-2008, 20:15
Reçeller / Şuruplar

Sinan9
12-11-2008, 20:52
Zeytinyağlılar, salatalar, soslar.

Sinan9
12-11-2008, 20:57
Çorbaları unutmuşum.

berduray
12-11-2008, 20:59
Deniz ürünleri de koyma şansımız var mı?

Bu durumda kümes hayvanları, tavuk ta gücenir....

berduray
12-11-2008, 21:01
Hamurişleri...

Sinan9
12-11-2008, 21:08
Yöresel yemekler, osmanlı mutfağı ve dünya mutfağı gibi bölümlerde hoş olur.

ebrub
12-11-2008, 22:33
Aperatifler, içecekler, kahvaltılıklar...Bence mutfakla ilgili herşey olsun...Çok sevdiğim 2 şey en sevdiğim forumda biraraya gelsin, yipppuu :D

Cumhur Tonba
12-11-2008, 22:57
1. Sebze yemekleri,
2. Et yemekleri,
3. Balık yemekleri
4. Diğerleri

Bence bu sınıflamaya hepsi girer.

kaju
12-11-2008, 23:59
İçecekler de olmalı.

Arzu Kasapoğlu
13-11-2008, 00:02
Mezeler, salçalar, kurutulmuş yiyecekler, konserveler, turşular...

hassoman
13-11-2008, 01:04
Forumun Mutfak: otlar, sebzeler, meyveler bolumunu basliklar halinde tek tek inceledim... (Herhangi bir yemek sitesiyle boy olcusebilecek bir dolulukta oldugunu gordum...) Olasi yemek tarifler neler olabilir onlari dusundum; ortaya soyle bir siralama cikardim..

Corbalar
Salatalar
Mezeler
Soslar
Sebze yemekleri
Dolma ve sarmalar
Zeytinyagli yemekler
Kirmizi Etli yemekler
Tavuk yemekleri
Kebaplar-izgaralar
Kofteler
Sakatatlar
Deniz Urunleri
Yumurta agirlikli yemekler
Plilavlar
Makarnalar
Tatli Hamur isleri-kurabiyeler-kekler
Tuzlu Hamur isleri-borekler=Ekmekler
Sutlu tatlilar
Yas pastalar
Diger tatlilar
Receller-marmelatlar
Tursular
Alkollu icecekler
Alkolsuz icecekler
Yoreye gore (Yoresel) yemekler

Bir ana kategori olusturup alt bolumlere de bolebiliriz.
Ornegin:
A-Hamur Isleri
a- Biskuviler-Kurabiyeler-kekler
b- Borekler- pogacalar
c- Ekmekler

ebrub
13-11-2008, 06:18
Dedem çok güzel olmuş yaptıgınız sınıflandırma

Baobab
13-11-2008, 07:16
Günaydın herkese!

Bence "Özgün Denemeler" diye ayrı bir bölüm olsa ve orada, türü farketmeden, üyelerin sadece kendilerinin geliştirdiği, tercihen balkon ya da bahçelerinden gelenlerle hazırladığı tarifler yer alsa güzel olurdu.

bilce
13-11-2008, 08:18
GÜnaydınlar,
Bence listeye 'pratik Bilgiler' başlığıda eklenmeli.( Evet doğru tahmin, en çok bu başlığa ihtiyacım var:)

malina
15-11-2008, 14:28
Liste çok uzundu, benzerlerini bir arada topladım.

Bir yemek hem sebze yemeği, hem yöresel özellik taşıyorsa konu adına parantez içinde (yöresel) ibaresi eklenebilir. Dünya mutfağından bir sebze yemeği ise yine aynı şeyi yapabiliriz.

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler
Mutfak Aletleri
Kışlıklar, konserveler
Aperatifler
Çorbalar
İçecekler
Sebze Yemekleri
Et Yemekleri
Tavuk Yemekleri
Balık Yemekleri
Kuru Bakliyat
Pilav, Makarna
Salatalar
Hamur işleri
Tatlılar
Diğerleri

----------------------

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
Aperatifler, Çorbalar
İçecekler
Sebze Yemekleri
Et, Tavuk, Balık Yemekleri
Kuru Bakliyat
Pilav, Makarna
Salatalar
Hamur işleri, Tatlılar
Diğerleri

malina
17-11-2008, 19:44
Bildiğim gibi mi yapayım? :)

hassoman
17-11-2008, 20:16
Sevgili malina,
Gerçekten zor bir iş... En çok ben anlıyorum sizi... Ben dersime çok çalışmıştım...
Evet bu durumda bildiğiniz gibi yapmak kalıyor... :) Kolay gelsin...

Güler
26-11-2008, 19:12
Nasıl oldu da bu başlığı görmedim.
Bence bu başlığa bir de püf noktası diye bir bölüm ilave edelim.
Hem soracaklarımızı sorar, hem de bildiğimiz püf noktalarını yazarız.
Mesela; kestane kaynatılırken suyuna birkaç damla limon suyu sıkarsanız, iç kabuğu kolay soyulur.... gibi.

malina
26-11-2008, 21:49
Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri

Besin Değerleri, Ölçüler, Püf Noktaları, Mutfak Aletleri

Böyle mi yapalım diyorsun?

edebali
27-11-2008, 07:54
Bence ağırlık yöresel yemeklerde olsun.

Penelophe
27-11-2008, 19:28
Şöyle daha iyi gibi..

*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Diğerleri

Hamur işleri anabaşlığı, Tatlılar-Tuzlular olarak 2'ye ayrılabilir. O kadar çok tatlı tuzlu varki, aradığımızı bulmak kolay olsun.:)

Eğer bütün başlıklar, bölünebilecekse daha da güzel tabi.:)

Bu listeye *Yöresel Tadlar da eklenmeli bence, ulaşım kolaylığı olur.

Güler
27-11-2008, 23:00
Ha pratik bilgiler olmuş, ha püf noktaları. İkisi de aynı kapıya çıkar. Ama bu kısımda sorularımızı da sorabilmeliyiz.
Bir de alıştığımız tadlar dışında başka tarifler de verebilmeliyiz, mesela; Çin tavuğu, rulo prentan gibi.

hassoman
28-11-2008, 00:31
Sn Penelophe listeyi toparlamışa benziyor.
Bence amaca uygun görünüyor...
Ama reçelleri ve turşuları ayrı başlıkta mı toplasak?.. Ne dersiniz?

Penelophe
28-11-2008, 01:29
Dedem, haklısınız, özellikle reçeller son zamanlarda depara kalktı, herşeyin reçeli yapılıyor, aslında şöyle olsa daha iyi olacak gibi.:)

*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.)
*Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir)
*Diğerleri

a.kara
28-11-2008, 08:16
Bende yöresel yemeklere meraklıyım bu konu ağırlıkta olsun.

Güler
28-11-2008, 08:47
Diğerlerine; alıştığımız tadlar dışındaki tariflerimizi de yazabiliriz.
Peki, sormak istediklerimizi nereye koyacağız?
Mesela; benim aklımı takdığım iki olay vardı, birini İstanbul gurubu toplantısında yaptığımız gezide Anadolu Kavağında hallettim, ama diğeri halâ kafamı kurcalıyor.

malina
28-11-2008, 13:14
Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.)
*Reçeller
*Aperatifler, Çorbalar
*İçecekler
*Sebze Yemekleri
*Et Yemekleri (Tavuk-koyun-dana-ördek vs.)
*Deniz Ürünleri (Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat
*Pilav, Makarna
*Salatalar
*Tatlılar
*Tuzlular
*Özgün Tarifler
*Yöresel Tadlar(Açılan her başlığa **** mesaja da ait olduğu yörenin ismi eklenir)
*Diğerleri

Toplam 16 alt kategori... Bu kadar alt kategoriye bölerseniz, yemekle ilgili ayrı bir site açmam gerekecek :)

agaclar.net forumun en çok alt kategorisi olan bölümü:

Bitki Dünyası (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=143) 13 alt kategori

Mutfak bölümünün, forumun ana amacının önüne geçmesi doğru mu sizce?

sabah
28-11-2008, 15:00
Kategorilere bakınca bu bölüm agaclar.net üyelerinin yetiştirdikleri meyve, sebzelerle yaptıkları yemek vs, ya da yerel sebze yemeklerini paylaşma amacını aşmış görünüyor.

Bence agaclar.net'e kardeş yemek sitesi gerekiyor.:rolleyes:

Yeni sitenin üyeleri dışında var olan sitelerden ne farkı olabilir ayrı konu.

malina, sizin enerjinizi de bizim kabul ederek, kısıtlı kaynaklarımızın (işgücü, zaman vs) özellikle agaclar/bitkiler bölümüne harcanmasını tercih ederim, diyorum .:rolleyes:

Penelophe
28-11-2008, 15:51
Mutfak bölümünün, forumun ana amacının önüne geçmesi doğru mu sizce?

Haklısın Malina, listeyi yazarken bende bu tereddütte kalmıştım..

*Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
*Konserveler, Kışlıklar(Turşu, kuru sebze-meyve, salça vs.), Reçeller
*Aperatifler, Salatalar, Çorbalar
*Sebze, Et(Tavuk-koyun-dana-ördek vs.), Deniz Ürünü Yemekleri(Balık, karides, kalamar vs.)
*Kuru Bakliyat, Makarna
*Tatlılar/Tuzlular
*Özgün Tarifler ve Yöresel Tadlar
*İçecekler
*Diğerleri

9 alt kategori nasıl?

malina
28-11-2008, 19:58
Bu daha iyi olmuş :)

Yakın bir zamanda düzenlerim :)

Besin Değerleri, Ölçüler, Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
Aperatifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
Sebze Yemekleri
Et, Tavuk, Balık Yemekleri
Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
Hamur işleri, Tatlılar
İçecekler
Diğerleri

*Özgün Tarifler ve Yöresel Tadlar
Bu bölümde et, sebze, tatlı vs birbirine karışacak. Başlıkta özgün ya da yöresel olduğunu yazıp, ilgili bölüme yazmak daha doğru olacak diye düşünüyorum.

Milka
03-12-2008, 10:01
Deniz ürünleri ve çocuk mönüleri, ve sütlü tatlılar die 3 bölüm ilave edilebilirmi sizce?



http://yoreselgidalar.blogspot.com

malina
05-12-2008, 13:58
Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri
Pratik Bilgiler, Mutfak Aletleri, Besin Değerleri, Ölçüler

Kışlıklar, Konserveler, Reçeller
Kurutulan, Dondurulan, Konserve Edilen Yiyecekler, Reçel, Marmelat, Turşu

Aperatifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
Aperatif, Çorba, Salata, Meze, Sos

Sebze Yemekleri
Sebze, yabani otlar, Zeytinyagli yemekler

Et, Tavuk, Balık Yemekleri
Et, Tavuk, Balık, Deniz Ürünleri, Kebap, Izgara, Köfte, Sakatat, Yumurta

Kuru Bakliyat Yemekleri, Pilavlar, Makarnalar
Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna, Dolma ve sarmalar

Hamur işleri, Tatlılar
Tatlılar, Kurabiye, Pasta, Kek, Börek, Ekmek

İçecekler
Sıcak, soğuk, alkollü, alkolsüz içecekler

Diğerleri




Açıklamaları yazmama yardım eder misiniz?

uzman16
05-12-2008, 14:21
malina, sizin enerjinizi de bizim kabul ederek, kısıtlı kaynaklarımızın (işgücü, zaman vs) özellikle agaclar/bitkiler bölümüne harcanmasını tercih ederim, diyorum .:rolleyes:

Katılıyorum.

Yöresel yemekler, kaybolan lezzetler ve pratik bilgiler gibi bölümler yeter diye düşünüyorum. Çünkü yemek siteleri bu tarifleri profesyonel olarak video çekimli zaten veriyorlar.

Yine de siz bilirsiniz ama bu kadar detaylı bir mutfağa ihtiyaç var mı?

Yemek yemeyi seven toplumuz. Bitkilerden çok tariflere bakıp özü ihmal edebiliriz.

(Her ne kadar ben de tarifler yazdım ve fotoğrafladımsa da mutfak bölümüne karşı olduğumu belirtmek isterim. Ama illa olacaksa Kaybolan Lezzetler diye bir bölüm olabilir mi? Unutulan, büyüklerimizin yaptığı ve günümüzde pek bilinmeyen tariflerin olacağı.)

Baobab
05-12-2008, 14:48
Esasen Ağaçlar Net. profesyonel bir yemek sitesi olmadığına göre, internette zaten yüzlerce örneği olan ve sadece, yemek türlerine göre ayrılmış, standart yemek tariflerinden oluşan bir listenin çok da anlamlı olmadığını düşünüyorum.

Üstelik, halihazırda sitemizdeki yemek tariflerini ve yemek konulu başlıkları incelediğimizde de, daha çok, bir özelliği olan, yöresel, ilginç ya da forum üyesi kişi tarafından denenerek tavsiye edilen özgün tariflere rastlamaktayız.

Dolayısıyla, bir yemeğin bakliyat bölümüne mi yoksa sebze bölümüne mi ait olması kadar, hatta onlardan daha çok, söz konusu yemeğin hangi yöreye ait olduğu, tavsiye eden kişi tarafından yapılan özgün katkı olup olmadığı da büyük ilgi çekecektir diye düşünüyorum.

Öte yandan, büyük bir bölümü amatör olarak doğayla ilgilenen ve küçük saksılarda, bahçelerde yetiştirdikleri ile yeni denemeler yapmaktan hoşlanan kişilerden oluşan Ağaçlar net üyelerinin de, yemek kitaplarından edinebilecekleri standart tariflere dayanan yemekleri anlatan bir forumdan ziyade; özgün denemeleri, kaybolan lezzetleri, yöresel tarifleri ve konuyla ilgili ilginç bilgileri paylaşan bölümleri daha yararlı bulacaklarını düşünüyorum.

Selam ve sevgiler.

caucasus
26-01-2009, 00:33
Bence içeçekler kısmına gazlı ve gazsız içecekler. Diğer bölümlere ek olarak Kızartmalar ve Yumurta ile yapılanlar yemekler de eklenebilir diye düşünüyorum. Tabii ki bu da benim fikrim gerçi şu an ki mutfak bölümüne ekledim ama ne olur bilemiyorum.

tenar
26-01-2009, 09:14
"ağaçlar.net"te bu detayda yemek bölümüne neden ihtiyaç duyuldu, amaç nedir ben başlangıç noktasını bilemiyorum. Ancak böyle bir düzenleme başlıbaşına ayrı bir uğraştır bana göre. Yemek işine girince bunun biteceği yer yoktur. Eksik kalmasın diye herşeyi koymak ister insan. Çaba göstermiş, emek harcamışsınız, ellerinize sağlık.

Görünen şu ki kısa tutalım, az başlık açalım düşüncesiyle, çorbayla salata, aperatiflerle soslar, makarnayla baklagiller, hatta sapla saman, karıştırılmış şimdiden.

İsteyen yüzlerce yemek sitesinden yüzlerce yemeğe zaten ulşabilir. Bizim burada, en fazla yöresel, tarifini kolay bulamaycağımız yemekleri anlatmamız yeterli olabilirdi. Anneannelerimizin yaptığı yemekler... Onların usulüyle...

Yemek konusu benim gerçekten peşinden koştuğum bir konu; ancak burada bu işi yapmak hele konuları bu şekilde sınıflandırarak yapmak doğru değil; gerekli de değil. Eğer yemek konusunda illaki bir yerlere kendimiz toparlayalım, bizim de arşivimiz olsun istiyorsak, sınıflandırmalar (dedem'in yaptığı gibi) detaylı yapılmalı, ayrı bir site oluşturulmalı ama farklı kulvarlarda koşan iki konu birbirinin altında bu şekilde ezdirilmemelidir.

malina
26-01-2009, 11:09
Buradaki amaç çok büyük değil, bu nedenle ayrı site de gerekli değil. Yemeği yapanın el altında olduğu ve hemen sorulup cevap alınabileceği bir ortam var. Yenebilecek şeyler üretilirken, yemeğin nasıl yapıldığı konuya uzak değil diye düşünülmüştü... Arada sorunlu sayfalar olabilir, yani sadece kopyalanıp yapıştırılmış sayfalar; onları temizlemek gerekir. Yapış aşamalarının fotoğraflanması ya da hiç olmazsa yemeğin son halinin gösterilmesi istediğimiz ayrıntılar...

caucasus
26-01-2009, 12:42
Sayın tenar, yazmış olduğunuz fikirlerinize kısmen katılıyorum ancak katılmadığım kısımları da var.
Katıldığım kısımlar dersek, sizin de yazdığınız konular iç içe girip birbirine karışaçak belki de içinden çıkılamayacak duruma gelecek.

Katılmadığım kısımlar ise,İnternet'te yemeklerle ilgili yüzlerce site olmasına rağmen ben şu ana kadar hiçbir yemek sitesine girmedim. Ancak ben bizim sitemiz de yemeklerle ilgili bir bölüm olduğu için ne zaman sitemize girsem hemen hemen her zaman yemekler bölümüne de uğrayıp birşeyler öğrenmeye çalışıp duruyorum ve zamanımın bir kısmı da bura da geçiyor ve eminim ki site üyelerinin de bir çoğunun hoşuna girmiştir. Aklıma geldiği kadar açılmayan konular açmaya çaılşarak konuların dağılamasına yardım ediyorum ama ne yapayım benim de katkım olsun benim de bir sayfam olsun diyorum.

Diğer bir açıdan bakarsak yemeklerle sitemizin ortak yönlerinin çok olduğunu görebiliriz. Durum böyle olunca bence çok iyi olmuş diyorum. sitemizde ki bölümlere bakarsak meyve ve sebzeler mutfaklarımıza o kadar da yabancı olmayan bitkiler.

Dilim döndüğü kadarıyla anlatmaya çalıştım, Bence çok güzel olmuş düşünen arkadaşlar iyi düşünmüşler.

tenar
26-01-2009, 16:30
"Diğer bir açıdan bakarsak yemeklerle sitemizin ortak yönlerinin çok olduğunu görebiliriz. Durum böyle olunca bence çok iyi olmuş diyorum. sitemizde ki bölümlere bakarsak meyve ve sebzeler mutfaklarımıza o kadar da yabancı olmayan bitkiler"

Sn.caucasus, sizi anladığımı sanıyorum. Ben de konuyu sevdiğim için heyecanlanıyorum. Ortak yönler... evet ama aynı kulvarda değiller. Söylemek istediğim, başlıbaşına ayrı zaman, emek gerektirecek bir iştir yemek konusu, sonu bucağı belli değil. Yazık olmasın, işin içinden çıkılmaz hal almasın. Yoksa bana göre hoş, hergün de girerim, her girdiğimde de mutlaka yazarak desteklerim de yeni bir lokma bir şey daha öğrenirim. Yemekle ilgili kişi, yüzlercesi olan sitelere mutlaka girmiştir gibi geliyordu bana.

Beklentilerle örtüşmezse, sonunda yapılan şey insana sıkıntı verebilir. Ne kadar açılacağımızı biliyor muyuz, sınırlarımız var mı? Başlıkları oluştururken bu sınıflandırma anlamlı mıdır? Yoksa gerçekten doğru (sonunda verilen sınıflandırma ile çok anlamlı değildi benim aklımca, bunu da söyleme gereği duydum sadece) bir sınıflandırma yapalım da arama da bari sıkıntı olmasın mı?

Sonuçta, bu çalışmayı yapmak isteyen, başlatan arkadaşların beklentileri doğrultusunda veya konuşulanlardan akıllarında oluşturdukları gibi şekillenecektir; şimdilik bizler, fikir verebiliriz. Onlar neyin altından kalkabileceklerini kestirir, oluştururlar, biz de destekleriz seve seve.

Aklıma bir şey daha geliyor, doğrusu budur, buraya yakışanı budur anlamında demiyorum, başımızın değdiği yer neresidir bilemediğim için bir öneri: her ay bir meyve/sebze/balık/et/vs seçilebilir, veya her ay bir yöre seçilebilir, onunla ilgili her türlü tarif o başlık altında yer alabilir.

Yapılanma enine de olsa boyuna da olsa takipcisiyim.

Yemekle ilgili her yerde olabilirim:) Okurum, yazarım, yerim, alırım, sorarım, öğrenirim, yaparım, severim, bayılırım...

Kolay gelsin ilgilenen herkese.

caucasus
30-01-2009, 22:42
Sayın tenar, Site de zaten bir çok konu var istediğimiz her şeyi hemen bulamıyoruz biraz araştırma yapmak gerekiyor.

Yemek gerçekten ayrı bir konu ancak sitenin yabancı olduğu **** tamamen zıt bir konu olduğunu düşünmüyorum. ben yine de bu site de olmasından memnunum. Nere de başlar, nere de biter, konuları nasıl belirleriz, Ayrımı kim yapar, hangi mutfak **** hangi kültüre hitab eder bilemiyorum.

Yine de güzel bir konu olmuş emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.

Yeşilhayat
21-09-2018, 09:27
Kullanışlı olabilecek bir fikir aslında ama burayı çok kullanan olmadığı için yapılacağını sanmıyorum.

Güler
21-09-2018, 23:47
Kullanışlı olabilecek bir fikir aslında ama burayı çok kullanan olmadığı için yapılacağını sanmıyorum.

Arkadaşımız caucasus'un yazdığı mesaja dün cevap vermişsiniz. Mesajın yazıldığı tarih 2009.
Mutfak bölümü moderatör arkadaşımız daha sonra bölümünü çok güzel başlıklar altında topladı ve şu sıralar pek başlığa yazı yazılmasa da üyelerimizin çok sık kullandıkları bölümdür.
Aklımız takıldıkça başlığa bakar, yardım alırız. Çok değerli bilgiler içermektedir.