View Full Version : Kokusunu en çok sevdiğiniz soğanlı bitki hangisi?
hocam100
21-10-2008, 11:20
Kokusu en güzel olan soğanlı bitki arkadaşlar sizce göre nedir. Bence nergiz. Özellikle karaburunda yetişen nergizler. Daha sonra misk zambağı. Sizlerin görüşleri nedir merak ediyorum.
Kokusu en keskin nergiz ama en güzeli bence de sümbül.
LALEZAR78
21-10-2008, 12:28
Beyaz zambak
denizakvaryumu
21-10-2008, 13:45
Muscari muscarimi
oceanheart
21-10-2008, 17:28
eskiler derler ki gönül sevdiği güzel
Allium sativum en sevdiğim:D
fairylike
21-10-2008, 19:00
beyaz zambak
Mis gibi koktu nergisler, ak zambaklar ve sümbüller. Hepsi çok güzel kokuyor.
member şip
21-10-2008, 22:28
Beyaz zambak,kolanya çiçeği.
Frezyanın ayrı bir yeri var benim için, çocukluğumdan kalan gizemli koku hala burnumda..
Nergiz çok güzel kokuyor. Kokusunu çok severim..
ege dilimizdeki söyleyişiyle BERBERLER LAVANTASI bende onun soğanlarını diktim bugün
berduray
25-10-2008, 11:41
Kısaca hepsini severim, Allah ayrı ayrı özenmiş, rengine, kokusuna...Ayıramadım.
tropikana
25-10-2008, 12:03
Frezya,sümbül
tropikana
25-10-2008, 12:53
Dalmışım pardon düzelttim:(
papatyam
25-10-2008, 13:05
Bence hepsi :)
Bende Sümbül ve Nergis çiçeklerini çok severim, Sümbül soğanı ektim 1 ay önce tık yok :)
hocam100
27-10-2008, 14:17
Bu tür soğanları dikip bekleyeceksiniz. Çünkü açma zamanı vardır.
Kokulu çiçeklerin yeri ayrı:p Kışın sıkıcı günlerinden çıkarken ; bize yaşam sevinci verirler. Yaşadığımız ortama canlılık getirirler. Sapsarı frezyalar ve mor sümbüller çiçekçiden almadan geçemediklerim:D
Bence hepsi:)
Yeter ki koksun ..
nergis06
27-10-2008, 15:43
Şüphesizki bence de nergis :-)
orkunkırcı
27-10-2008, 19:29
Bende Sümbül ve Nergis çiçeklerini çok severim, Sümbül soğanı ektim 1 ay önce tık yok :)
Bencede nergiz.
Bencede hepsi güzel, özelliklede geçtiğimiz baharda üzümsümbülünün renksizi yani çiçeği yeşil hiç güzel değil, ilk olarak bu sene gördüm, değişik bir kokusu vardı:)
nergis06
28-10-2008, 19:18
Doğrusu nergismi? nergizmi?
Beyaz zambak ve sümbül en sevdiklerim, özellikle de sümbülün sık sık açmış tombul görünümlü olanına bayılıyorum ;)
quercuslover
28-10-2008, 21:58
Sümbül,süsen
Soğanlı bitki olarak Nergis (karadenizde yetişeni)
başka bitkilerde var kokusunu sevdiğim ancak hocam100 soğanlı olanlarak konu açtığı için sadece nergis.
Doğrusu nergismi? nergizmi?
http://tdkterim.gov.tr/bts/
Bu linkten nergis ve nergiz olarak arama yapılınca aşağıdakilere ulaşılıyor.
Ben nergis demeyi tercih ediyorum.
nergis Far. nergis
is. bit. b. Nergisgillerden, bazı türlerinde beyaz, bazılarında sarı renkteolan çiçekleri ayrı veya bir kök sap üzerinde şemsiye durumunda, açılmadan önce bir yenle örtülü bulunan, 20-80 cm yükseklikte, soğanlı bir süs bitkisi (Narcissus).
--------------------------------------------------------------------------------
nergis
bk. zerrin.
--------------------------------------------------------------------------------
nergis İng. narcissus, daffodil Lat.Narcissus Alm.Narzisse Fr.narcisse
Amaryllidaceae familyasından, soğanlı, sarı veya beyaz çiçekli, bazı türlerinin kültürleri yapılan bir cins.
Nergis Köken: Far.
1. Çiçekleri ayrı ayrı veya bir kök sap üzerinde şemsiye durumunda, beyaz veya sarı renkte soğanlı bir süs bitkisi. 2. Güzelin gözü.
nergiz
< Far. nergis: nergis; sularda yetişen bir bitki ve bunun çiçeği
nergiz
Nergis çiçeği
nergis06
29-10-2008, 10:16
Bayağı bir araştırma yapmışsınız. Teşekkürler Alicee. Bu durumda ikiside kullanılabiliyor .
Bayağı bir araştırma yapmışsınız. Teşekkürler Alicee. Bu durumda ikiside kullanılabiliyor .
Ben bu bilgilere ulaşmadan önce de nergis diye biliyordum, nergiz olmayabilir gibi bir fikre sahiptim.
hani internet ortamındaki yazışmalarda s yerine z harfi kullanımı arttıya , belki ondan nergiz olarak yazılıyor diye de düşündüm bir ara.
Benimde merak ettiğim bir husustu.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.