View Full Version : Sedir
t_turabi
20-10-2008, 21:38
Arkaşlar, Bahçeye 40 Tane sedir ağacı diktim. Yaklaşık 3 yaşına geldiler.Bu ağaçlardan 3 Tanesi 40-50 Cm. Kadar uzandı ama diğerleri hiç uzanmadı gibi.
Aynı bahçede,aynı topraktan,aynı şartlarda beslenen ağaçların arasında bu kadar büyük oranda büyüme farkının bulunmasını ben çözemedim.
Bunun sebebi ne olabilir?
Aydınlatırsanı sevinirim.
Ayrıca sedir ağaçlarının hızlı büyümesini sağlayan bir yol varmıdır,varsa nedir?
Teşekkürler.
ssempervines
20-10-2008, 21:56
merhaba öncelikle bu ağaçlar çok geç büyüyor.İkincisi bu ağaçlar zaten 7,8 yaşına kadar fazla büyüme göstermiyor.bizim evin önüne(adana)3 sene önce diktiğim ağaç 25 santim filan uzadı.Dediğin ağaçların büyüme sebebi ışıktan kaynaklanabilir ama bu da düşük bir ihtimal muhtemelen aynı derecede güneş alıyordur.Belki cinsi değişik olabilir bazı sedir türleri daha erken büyüme gösterebiliyor.Erken büyümesi için bence dibini fazla kurutmadan sulamaya çalış.Ayrıca hayvan gübresi de kullanabilirsin.dediğim gibi ortalama on seneye kadar çok bir büyüme göstermiyor.çünkü yaylaya çıktğımız yerde ben takip ediyorum bazı ağaçları çok yavaş büyüyor doğal ortamında olmasına rağmen.Büyümesi için özel bir kimyasal gübre var mı onuda bilmiyorum.Umarım yararlı olur bu bilgiler yanlışım varsa da şimdiden affola iyi günler.
ozanutku
20-10-2008, 23:59
Sayın Turabi, Sedir çok fazla suyu sevmez ,aşırı sulamada kök kısmı çürüme yapar, fidanlarınızın büyüme hızını arttırmak için mart ortasından itibaren 15*15*15 gübreden 20 günde bir azar azar veriniz.Direk toprağa diktiyseniz ilk sene kök kısmına çalışır sonraki yıllar boya gider,Normal ortamında 3 senede 1 metre boya gelmesi gerekir.
t_turabi
21-10-2008, 12:15
Bana zaman ayırdığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır.
dediniz gübreden atmaya çalışacağım marttan itibaren.
Ağaçları 2 yıl önce son baharda ekmiştim.
Söylediğiniz gibi kök gelişimini tamamlamış olmalı.
Neden farklı büyüdü onu çözebilsek :))
GAZİ0625
21-10-2008, 20:59
Bendekilerin boy farkı sulama farklılığından kaynaklandı.Diplerini bolca havalandırın ve hayvan gübresi kullanın.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.