PDA

View Full Version : Yeşil Yaprak Biti

sdcrmn
05-06-2007, 10:42
Merhaba
Balkonda sebze yetiştirme bölümüne de yazmış bulundum ama sanırım doğru yer burası.Biberleri tohumdan çimlendiremediğim için fide almıştım. Aldığımda gördüğüm kadarıyla bir problem yoktu yapraklarında.Dün sularken yapraklarında bite benzer beyazımsı küçük şeyler gördüm. Bitki hastalıkları bölümünden anladığım kadarıyla yaprak biti. Arap sabunlu tarifi yapsam işe yarar mı acaba? Yada başka bir ilaç mı uygulamalıyım? Yoksa hayır gelmez kökten söküp atayım mı fideleri? Balkonda diğer saksılardaki domates ve salatalıklarıma bulaşmasından korkuyorum, bulaşır mı acaba?

Teşekkürler

Oğuzhan
05-06-2007, 11:17
Benimde vardı Arapsbunlu tarif işe yarıyor.Şu anda bit yok.Ayrı biryere alın .Her gün uygulayın.

sdcrmn
07-06-2007, 10:01
Ben yaprak biti olan biber fidelerimi sökmek zorunda kaldım. Çok fazlaydılar gözüm korktu, salatalık ve domateslerime bulaşacak diye korktum. Arap sabunlu su hazırladım fakat elimdeki fısfıs çok ince bir tabaka halinde yaymadı sıvıyı, sis şeklinde olması gerek diye okumuştum forumda. Kısacası benimki öyle olmadı,yapraklar köpük köpük oldu, artık bundan hayır gelmez dedim söktüm fideleri:(

lizard
21-05-2008, 14:11
Merhaba;
Bugün ben de biberlerin yaprak altlarında yaprak bitine benzer yaratıklar gördüm. 3 yaprakta olduğu için direkt olarak yaprakları bitkiden ayırdım. Bunlardan daha çıkacak mı merak ediyorum. Önlem olarak ne yapılmalı?

Ayrıca 2 gündür fotoğraflarda görülen kırmızı benekli uçan böcek biberlerimin üstünde dolaşmakta. Bunun faydası veya zararı olur mu?

simayozkan
30-05-2008, 10:41
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım
sabah uyanır uyanmaz terasa çiceklerime bakmaya çıktım
bir çiçeğimde ve biberlerimde çok sayıda bit gördüm
çok fazlalar bazıları sinek gibi olmuş yaprakları çıkmış beyaz beyaz,

forumda yaprakları kopartın diyordu ama bendekilerde yapraklardan çok gövde de var
terasımda çok fazla sebze ve çiçek var bunların bir çaresi var mı yoksa atacakmıyım
toprağını tekrar kullanabilirmiyim
acil yardım lütfen