View Full Version : Bu ne yumurtasıdır?
Nurbahar
15-10-2008, 23:02
Bahçedeki toprağa gömülü saksıyı karıştırıken yumurtalar buldum. Neye ait olabilir?
49901
böcek yumurtalarını uzman olmadan anlaması, o kadar kolay olmayacaktır sanırım.
Ali H. ALI
16-10-2008, 12:51
Salyangoz yumurtasi olabilecegini dusunuyorum.
Bunlar bizim bahçede de çok oluyor. (salyangoz da çok oluyor) Yumurtaların içi su dolu. (bir ikisini sıkmıştım)
Nurbahar
16-10-2008, 15:06
Bahçem de salyangoz çok çok var. Ama bunlar toprağın 4-5 cm altındaydı.
Bunlar salyangoz yumurtaları ;) bizim bahçede de toprağı aktarırken çok çıkıyorlar. Ya da sümüklü böcekte olabilir adını tam bilmiyorum ama kabuksuz 1-2 cm. boyunda baharda toprak nemliyken yeni çimlenen sebzelere dadanan hayvanın yumurtaları.
Nurbahar
18-10-2008, 09:21
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bahçembe her boy kabuklu ve kabuksuz bol miktarda var. Hele baharda gözüken, sarı renkli kabuksuzun boyu 11-12 cm civarında oluyor. Bunlardan birinin işi olacak o zaman, keşke atmasaydım, izlerdim.
nihatdurgut03
19-10-2008, 11:45
benim bahcemde çok sayıda sümüklen böcegi var yagmur yagınca her taraf yapış yapış oluyor bunun için ilaç var dediler ve aldım hafif sulandırıp parca parca her tarafa koydum faydası oldu ama bitiremedim başka çaresi varmıdır bana yardımcı edecek varmıdır saygılar
Ali H. ALI
19-10-2008, 14:17
Salyangoz ve sumuklu bocekler genelde yiyecek bulmak icin gizlendikleri yerlerden gece cikip etrafata cok yavasca dolasirler. Bir hirsiz feneri alip gece disariya cikarsaniz bircogunu toplayip imha edebilirsiniz(eldiven kullaniniz)
Nurbahar
19-10-2008, 15:42
Sn. Ali H.Ali, o kadar çok var ki, toplamayla başa çıkamıyorum. Duvarlara, kapılara, 3. kata bile tırmanıyorlar. Hele yağmur yağsın ya da sulama yapılsın, anında ortaya çıkıyorlar. Geçen sene çimlendirdiğim bir sürü çiçeği ve bir kasa marulu tamamen yediler. Elle toplamanın yanında bira ile de toplamayı dendim ama azaltmak imkansız. İki senedir zehirli ilaç kullanmama konusunda inat ettim ama bu yaz sonu bir kere kullandım, gözle görülür bir şekilde sayıları azaldı. Yine de zehir kullanmayı pek istemiyorum, belki başka bir yolunu buluruz.
Özellikle eldiven kullanılmasını neden yazdınız? Kabuksuzlar için mi ya da kabuklulular için bilmediğim birşey mi var, merak ettim.
Ali H. ALI
20-10-2008, 14:54
Eldiven kullanin dememin nedeni, onlarin salgiladigi sumuklu maddenin elle temas ederken bir tiksinti vememesi icindi. Baska bir nedeni yok.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.