View Full Version : Karadut
Hacıbektaş ve hacıbektaş külliyesi içi, türbeler arasında nasılmı tasvir edeyim? İhtiyar elinde değnek beli eğilmiş nasıl ayakta durmaya çalışıyorsa bu karadut işte O pirlerin eliyle dikilme, bugünlere kadar dayanmış hala da ayakta durmaya çalışıyor. Özel uzman kontrolü gerekli. Gidenler görmeli.
Karadutlara kutsaliyet atfedilir memleketinde böyle dut ağacı olan arkadaşlar yok mu?
Güngör Salman
31-12-2008, 20:47
sayın nariçi ben bahsettiginiz dutu gördüm hatta inanca göre dalından koparmak yerine düsmesini bekleyip öyle yemek gerekmis ben onuda yaptım .umarım bunu yazmam yasak degildir.
Ağaca zarar vermeyince ne olacak, insanlar-kuşlar yesin diye dikilmiş.
Selahattin Yılmaz
31-12-2008, 21:08
Nariçi şimdi siz çok ayıp ettiniz. Böyle bir başlık açıldığında öyle bir ağacın da resmi hazır olmalı ve o güzelliği görmeliydik.
Şimdi bu olmuyor işte, ben orada iken dijital fotoğraf m. yoktu ve birkaç yıl oldu. Onun anıt ağaç raporunu ben yapmıştım. Öyle fotojenik bir heybeti yok. payandalar zor tutuyor ana gövde çürümüş. İki türbe arasında. Arkadaşlardan giden olursa o katkıyı da yaparlar inşallah. Yeni yılınız sağlık ve sıhatle, sevinçle dolsun-selam.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.