View Full Version : Selluka tohumu
sellukayı ilk defa bu sene yetiştirdim tohumunu kanadadan getirtdim . tohum bağladığını zannediyorum tohumlarını memnuniyetle dağıtacağım selamlar
arkadaşlar artık pes etmek üzereyim annem için senelerdir selluka arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Acele etmeyin sevgili Radika? Biz epeydir sırada bekliyoruz. :)
arkadaşlar artık pes etmek üzereyim annem için senelerdir selluka arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Sn.Radika,
ben sellukayı İzmirden -Tire ya da Ödemiş olabilir- aldım kargo ile..Forumda daha önce adı ve telefon numarası geçen bir seracıdan..Çokta memnun kaldım. Arzu ederseniz
İhsan Öndeş 0 535 470 33 76
15 ytl selluka için 13 ytl kargo için ödedim.
2966 mesajda resmi bulunan selluka bol tohum verdi ve vermeye devam ediyor kısmet olursa dağıtacağım selamlar
Tohumların olgunlaşmasını beklemek lazım .herhalde senenin sonuna doğru selamlar
Sevgili Ahmeter,
Neşe Hanım'ın arkasından da beni hatırlar mısınız?
Sn.Ahmeter,
Lütfen beni de sıraya yazar mısınız.İki senedir selluka peşindeyim.
Bende bu sıraya girebilirmiyim, lütfen:)
mymuberra
17-09-2008, 12:03
Sn.Ahmeter,
Tohumlara bende talibim mümkün olursa. Teşekkürler
Ben de sıraya girdim hemen:)
Tohumlara ben de talibim. Mümkünse :confused:
beyaz orkide
18-09-2008, 22:54
Benide listenize alırmısınız.Ben sizlerden geri kalmayayım.
Difference
19-09-2008, 16:25
tohum olur da istenmez mi:9 lütfen ben de aklınızda olayım
Penelophe
27-09-2008, 14:08
E o tohumlardan bize de düşer umarım.:)
..ne kadar hüsranla da sonçlansa sellukadan vazgeçilmiyor..
mymuberra
27-09-2008, 17:41
tohumları paylaşmaktan memnun olurum sadece sellukanın değil bahçemde yetiştirmeye çalıştığım tüm çiçeklerin.
Görüşmek üzere.
berduray
27-09-2008, 17:53
Oh yine bir ümit kapısı oldu Sayın Mymüberra sayesinde, biz bu fikirle gelecek bahara dek idare ederiz geçen sene de öyle olmuştu.
Selluka - vigna caracalla tohumu veya fidesi'ni ücretli veya ücretsiz arıyorum.:o
Merhabalar,
Satan varsa ben de çok istiyorum..
Bu foruma katıldığımdan beri selluka ile ilgili yazışmaları okudukça bu güzel çiçeği edinmeyi daha da çok istiyorum. Zaten kokulu çiçeklere zaafım var..:rolleyes:
Merhabalar,
Tohum paylaşımı sırasında bana da sıra gelir mi acaba? Bir taneye razıyım :(
sellukayı ilk defa bu sene yetiştirdim tohumunu kanadadan getirtdim . tohum bağladığını zannediyorum tohumlarını memnuniyetle dağıtacağım selamlar
Sayın ahmeter, tohumlar ne durumda?
Selim-i Ahir
11-10-2008, 20:18
Ben de merak ettşim. Tohumlar ne durumda?
Varsa ben de tâlibim.
Saksıda olan bitkiyi haziran başı seradan cıkartıp bahceye aldık temmuz ortasından agustos sonuna kadar gayet güzel çiceklendi ve tohum bağlamaya başladı resimleri var .Fakat eylül 15 den itibaren gece sıcaklığının 15 civarında olması yaprak sararması hatta tohum kapsullerinin dökülmesine sebeb oldu derhalı seraya aldık düzeldi hatta yeni sürgün vermeye başladı şu günlerde gece 10 civarı oluyor sera gece ısıtıldığından bir sorun yok tohum kapsuller bir karış boyunda ve içerleri dolu ancak kapsullerin hafif sararmasını beklemek lazım yılbaşını bulacağız .Bir ara bana eziyet vermeğe başlamiş usanmıştım gönderilen bazı mesajlar cesaretlendirdi tekrar sevmeye başladım cok nazik bir bitki en ufak bir ihmal keyfini kacırıyor küsüyor Herkese selamlar
Ücretli veya ücretsiz tohum vereceğimi hiçbir yerde yazmadım kimseye herhangi bir söz vermedim duyurma gereği duydum
Ücretli veya ücretsiz tohum vereceğimi hiçbir yerde yazmadım kimseye herhangi bir söz vermedim duyurma gereği duydum
Bu mesajınızı anlayamadım sayın ahmeter...
Tohumları dağıtamayacağınızı mı belirttiniz?
Bu paylaşımın kargo ile olması elzem sayın fahri küçüktaşa bu gün sayın lerdemirden kargo ile bal gönderdiği için bir ikaz geldi forumda okuyabilirsiniz .beyaz fino köpeğinin pamuk ambarına zararı varmış selamlar
Ücretli veya ücretsiz tohum vereceğimi hiçbir yerde yazmadım kimseye herhangi bir söz vermedim duyurma gereği duydum.
Bu paylaşımın kargo ile olması elzem sayın fahri küçüktaşa bu gün sayın lerdemirden kargo ile bal gönderdiği için bir ikaz geldi forumda okuyabilirsiniz .beyaz fino köpeğinin pamuk ambarına zararı varmış selamlar
Birilerine şifreli mesajlar mı vermeye çalışıyorsunuz Sayın Ahmeter..
Doğrusu ne demeye çalıştığınızı anlayamıyorum.
Sizden tohum isteğimi geri alıyorum...
Penelophe
13-10-2008, 21:48
Ahmeter, ilk mesajınızda eğer tohumları satacağım deseydiniz bu ücretli vereceiniz anlamına gelirdi. Ama dağıtacağım dediğiniz için ben bu cümleden ücretsiz isteyenlere vereceğiniz anlamını çıkardım.
Alıntıladığım diğer mesajda ise, ben böyle bir söz vermedim diyorsunuz. Ne dediğinizi anlamak oldukca zor.
Bir başka mesajınızda ise yaşanan bir sorundan, yüzeysel olarak bahsetmişsiniz, foruma üye olan herkes her başlığı okumuyor, ben de her başlığı okumadığım için bu örnekte ne demek istediğinizi de anlayamadım.
Ne dediğinizi anlayamadığım yada yanlış anladığım için ben de sizden tohum istemiyorum.
Ahmeter sellukadan sıkıldım, vereceğim diyor; bir diğer mesajında vazgeçiyor. Tohumlar olur olmaz seve seve göndereceğim diyor; bir diğer mesajında vazgeçiyor (deşifre edebildiğim kadarı ile).
Selluka, hepimizin tohumlarını istediği, harika bir çiçek. Ama bu şifreli mesajları çözmeye çalışmak ile uğraşamam. Beni de hiç istememişim farzedin.
mymuberra
13-10-2008, 23:09
Arkadaşlar Allah nasip eder de sellukamdan tohum toplayabilirsem hepsini sizlere seve seve dağıtacağım.
Beni tohum listesine ekler misiniz?
lerdemir
14-10-2008, 16:06
Ben "iyilikten maraz doğar" benzeri bir deyiş olabileceğini düşünüyorum.
Yani, "yahu ben ne iyilik düşünmüştüm; geldiğimiz şu noktaya bak! Faturasıydı, vergisiydi..." gibi bir anlam çıkarttım güç bela...
Ama yine de emin değilim tabi.
Bir aksilik olmazsa banada ayırırmısınız
Muhsin Kuşcu
15-10-2008, 00:34
Selluka tohumlarına bende talibim.
odemis35
16-11-2008, 11:44
acaba bana da tohum yollmanız mümkünmü
Ahmeter eğer önümüzdeki aylarda tohum elde edebilirseniz beni de listeye ekler misiniz ? Dilerseniz ben de buradan size tohum temin etmeye çalışırım. Kolay gelsin...
Assassin
20-11-2008, 01:52
Saksıda olan bitkiyi haziran başı seradan cıkartıp bahceye aldık temmuz ortasından agustos sonuna kadar gayet güzel çiceklendi ve tohum bağlamaya başladı resimleri var .Fakat eylül 15 den itibaren gece sıcaklığının 15 civarında olması yaprak sararması hatta tohum kapsullerinin dökülmesine sebeb oldu derhalı seraya aldık düzeldi hatta yeni sürgün vermeye başladı şu günlerde gece 10 civarı oluyor sera gece ısıtıldığından bir sorun yok tohum kapsuller bir karış boyunda ve içerleri dolu ancak kapsullerin hafif sararmasını beklemek lazım yılbaşını bulacağız .Bir ara bana eziyet vermeğe başlamiş usanmıştım gönderilen bazı mesajlar cesaretlendirdi tekrar sevmeye başladım cok nazik bir bitki en ufak bir ihmal keyfini kacırıyor küsüyor Herkese selamlar
Sayın Ahmeter,
Benim bildiğim kadarıyla Sellukanın tohum kapsüllerinin olgunlaşması ve ardından tam olgunluğa erişmesi için kuruması şubat sonlarını falan buluyor.. En azından ben öyle hatırlıyorum, yanılıyor olabilirim.. Sayın Mine Hanım daha doğru bir bilgiye sahiptir sanırım.. Sellukacıların artması dileklerimle :)
İlk sene ciçek vermedi bu sene verdi ve tohum bağladı yazın ancak 3 ay haziran temmuz ve ağustos aylarında bahçeye cıkartılabiliyor tamamen bir akdeniz bitkisi bu 3 ayın dışında gece nemi rahatsız ediyor eylül ayından beri ısıtılan sera içinde tohumlar çalı fasulyesi gibi halen yeşil olgunlaştığı zaman kararıyor bir bitki o şekilde karardı diğeri yeşil duruyor selamlar
Ahmeter lütfen noktalama işaretlerini kullanmaya özen gösterin.
Gönderilen tüm nazik mesajları ayrı ayrı cevap veremedim . Teşekkür ederim mayıs ayında bol çicekli sellukalarınız olması temennisi ıle iyi günler
Merhaba,
Konunun ne duruma bağlandığını anlayamadım. Fakat elinde selluka tohumu olup bunu ücretsiz paylaşmak isteyen olursa ben de rica ediyorum.
Selam ve sevgilerimle.
Merhaba,
Ahmet bey tohumlar az önce elime ulaştı. Çok teşekkür ederim bu kadar hızlı elime ulaştığına şaşırdım sağolun.
fikreteren
02-12-2008, 08:26
selluka tohumu
mümkünse bende bu tohumdan istiyorum.
kaspersky2009
02-12-2008, 16:15
Tohumlara bende talibim mümkün olursa. Teşekkürler
Bugün selluka tohumlarının 15 günü, toprağın üzerinde yeşerdiler. Tohumları ekmenin zamanı biraz erken ama dayanamadım. 5 tane ekmiştim cıktılar.
Ekmeden evvel suda bırakmaya veya zımparalamaya gerek yok cünki hepsi taze ve 2008 mahsulü ve cok sert bir kapsülü cekiçle kırıp içinden cıkartıyorum.
Benden tohum alanlar ekeceğiniz zaman o bantdan cıkarınız tohum kurumasın yakında bütün bu durumları resimleyeceğim, iyi günler ıyi bayramlar.
Lonicera
08-12-2008, 15:36
Sn ahmeter, çekiçle kırdığınızı söylediğiniz kapsül, zımparalanarak ekilmesi tavsiye olunan tohumun dışındaki kapsül mü? Öyle ise gerçekten çok ilginç:eek:. Sert çekirdekli meyvelerin tohumlarına uygulanan muameleyi uyguluyorsunuz yani. Çok hassas el ayarı gerekir herhalde bu durumda. Ben şahsen kendime güvenemem bu konuda. Ayarı biraz kaçırdık mı tohuma veda:(
İklimsiz
08-12-2008, 16:01
Çekiçle müdahale, sanırım fasülye şeklinde kapsülden çıkarmak için. Çünkü, gerçekten çok sert.
Tohum zarını inceltmek için zımpara bulamayanlar, tırnak törpüsü kullanabilirler:p
55329
Lonicera
08-12-2008, 16:07
Şimdi oldu sn iklimsiz, ben de endişelenmiştim nasıl yapacağım diye.:rolleyes:
Çekiçle müdahale, sanırım fasülye şeklinde kapsülden çıkarmak için. Çünkü, gerçekten çok sert.
Tohum zarını inceltmek için zımpara bulamayanlar, tırnak törpüsü kullanabilirler:p
55329
Sayın İklimsiz iyi bayramlar, düzeltmelerinize teşekkür ederim. Ancak törpülemeye gerek yok esasında, ancak ekileceği zaman o kapsülü kırmak lazım dışarda kalınca üzerindeki kabuk sertleşiyor.
Selamlar
Bir kapsülde tahminen 16 adet tohum bulunuyor. Ancak postaya vereceğim gün kapsülü kırıyorum, tohum tanesi kendi yuvasında kurumuyor. Üzerindeki zar gayet ince. 3 adet tohumu 2 bant arasına sıkıştırıp gönderdim, bantı ancak ekeceğiniz zaman açınız.
İklimsiz resimlemiş ayrıca teşekkürler
Selluka tohumu hala elinizde mevcut mu Sn. Ahmeter? Eğer mümkünse ben de selluka tohumu rica edebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim.
odemis35
11-12-2008, 23:39
Sayın Ahmeter,
Elinizde tohum varsa,bende bu tohumlardan alabilirmiyi.Teşekkürler...
Sayın ahmeter, geç kalmadıysam ben de selluka tohumu rica edebilir miyim?
Sevgi ve saygılarımla.
fikreteren
12-12-2008, 13:23
Benim tohumum gelmedi acaba postaya verdiniz mi ? Teşekkür
kaybol.2008
13-12-2008, 21:46
Sayın Ahmeter, benim de almam mümkün mü;
Sn. ahmeter gönderdiğiniz tohumlar bugün elime geçti. Çok teşekkür ederim bu kadar çabuk beklemiyordum. Çok sevindim. Ben bir tanesini denemek istiyorum. Şimdi ekeceğim bu bir tohumu hiç suda bekletmeden ve törpülemeden direk eksem olur mu? ne öneririrsiniz. yanlış bir şey yapıp tohumu öldürmek istemiyorum.
Sn. ahmeter gönderdiğiniz tohumlar bugün elime geçti. Çok teşekkür ederim bu kadar çabuk beklemiyordum. Çok sevindim. Ben bir tanesini denemek istiyorum. Şimdi ekeceğim bu bir tohumu hiç suda bekletmeden ve törpülemeden direk eksem olur mu? ne öneririrsiniz. yanlış bir şey yapıp tohumu öldürmek istemiyorum.
Gönderdiğim tohumlar cok taze tohum üzerindeki zar henüz sertleşmemiş ne suya koyun ne törpüleyin 1 cm derinliğe yumuşak bir toprağa veya torfa dikin
15 gün sonra cıkacak iyi günler
Üzülerek yazıyorum normal posta ile giden zarflar henüz adreslere ulaşmamış APS ücreti fazla gelin siz karar verin selamlar
kaybol.2008
15-12-2008, 23:35
Üzülerek yazıyorum normal posta ile giden zarflar henüz adreslere ulaşmamış APS ücreti fazla gelin siz karar verin selamlar
Sayın Ahmeter, şayet bana göndermeniz mümkün ise tarafımdan ödenmek kaydı ile kargo olabilir
fikreteren
16-12-2008, 16:53
çok çok teşekkürler. selluka tohumları elime geçti. masrafınızı size bir şekilde telafi ederim.tohumları bu ayda diksem olurmu.sulama şekli nasıl.kısaca bilig verirseniz memnun olurum.
Selim-i Ahir
17-12-2008, 00:10
Sayın Ahmeter, şayet bana göndermeniz mümkün ise tarafımdan ödenmek kaydı ile kargo olabilir.
"Benden çok yaşayacaksınız!" deniyordu galiba bu durumda.
Tam ben de aynı mesajı yazacaktım.
1-12- tarihinde ekilen tohumların 17 -12 bu günkü durumu torfa ekilmiş aynı gün su verilmiş cok su vermeyin toprak hafif nemli kalsın
Tohumları suda bekletmeye . törpülemeye gerek yok cünki gördüğünüz gibi cok sert bir kapsülden cıkıyor ve cok taze
Hepinize kolay gelsin . Selamlar
Lonicera
17-12-2008, 14:30
Sn ahmeter, sizin bana tohumları gönderdiğinizi söylediğiniz günden beri bilmem kaçıncı gün oldu. Hala ulaşmış değil bana. Bu kadar da olmaz ki. Hadi bayram tatilini aradan çıkarıyorum. Ayrıca sn sergüzen tarafından da mektup gönderilmiş, sizden daha önce . O da ulaşmış değil. Söyleyecek çok fazla şey var ama neyse:mad: Burası yeri değil. Emeğinize, paranıza ve tohumlara yanıyorum.
Sn ahmeter, sizin bana tohumları gönderdiğinizi söylediğiniz günden beri bilmem kaçıncı gün oldu. Hala ulaşmış değil bana. Bu kadar da olmaz ki. Hadi bayram tatilini aradan çıkarıyorum. Ayrıca sn sergüzen tarafından da mektup gönderilmiş, sizden daha önce . O da ulaşmış değil. Söyleyecek çok fazla şey var ama neyse:mad: Burası yeri değil. Emeğinize, paranıza ve tohumlara yanıyorum.
acele adres göndeririseniz ödemeli kargoya verebilirim saat 4 de teslim edceğim
kaybol.2008
19-12-2008, 20:33
Sayın Ahmeter,
İki tohumu aldım. İlginze teşekkür ederim. Kolay gelsin
Sayın konzara, hünnap, Asiye, cidem09,günsü, Kaju, baldaş, radika, zeferan, Difference, Muhsin kuşcu, beyaz orkide, berduray, günüm.
Sizlere ancak şimdi dönebiliyorum kusura bakmayın. Arzu ederseniz adreslerinizi bildirin tohumları kargo ödemeli göndereyım
cahide kartal
21-12-2008, 22:35
Ahmet Bey Selluka tohumlarından bana da kaldı mı acaba? evde yeni heyecanlar yaratma peşindeyim. size sıkıntı vermeyecekse şayet.
Ahmeter teşekkür ederim sizden talebimi gören bir arkadaş gönderdi , çok çok isteyen başka bir arkadaşa bana ayırdığınızı gönderebilirsiniz ilgilendiğiniz için sağolun.
Assassin
22-12-2008, 13:30
Sayın Ahmeter,
Söylenenlerin tekrarı olacak ama, acaba ben de tohumdan edinebilirmiyim? Cevabınız olumlu ise özelinizden de adresimi göndermiş durumdayım.. APS ya da kargo kullanabilirsiniz, sorun değil.. Kolaylıklar dilerim :)
Selluka tohumunu 2 veya 3 tane gönderebliyorum .Kargoylan göndermek mecburiyetindeyim .Postane yürüyüş mesafesinde değil
Selluka bitkisi tamamen bir akdeniz bitkisi .bendeki bitki şu an sera içinde kışın muhakkak kapalı 10 derece olan aydınlık bir yere koymak lazım.
Tohumun şubatta ekilip saksısı ile mayıs ayında bahçeye cıkarılması elzem .
Yazın nasıl bakılacağını mayısda izah edeceğim .o güzel ciçekler ve koku ancak iyi bir bakım ile elde ediliyor.
Hepinize kolay gelsin iyi günler
.
Fatos_Karag
22-12-2008, 17:07
Sayın ahmeter,
eğer elinizde selluka tohumlarınızdan kaldıysa bende kargoyla rica edebilirmiyim lütfen.
Eğer onay verirseniz adresimi özelinize yazayım.
beyaz orkide
22-12-2008, 19:51
Bana da tohum kaldımı acaba?
Sayın orkide 88 nolu mesajda zaten sırada idiniz .Özele adres bırakırsanız kargoya vereceğim .Selamlar
Âyine-i Esma
26-12-2008, 10:15
Selluka tohumlarından inşaallah bende istiyorum. Ama kargo fiyatları hakkında hiçbir bilgim yok. Ankaraya bir kargo ne kadara gelir.
Selluka tohumunun yeteri kadar Türkiyeye dağıtdığımı tahmin ediyorum .Yorgunluğu bana güzel çicekleri sizde açsın
Hepinize iyi günler dilerim Teşekkür edenlere sevgilerimi sunarım
Her türlü selluka problemi için görüşürüz Selamlar
Fatos_Karag
26-12-2008, 17:38
Sayın ahmeter,
size minnettarım. Yolladığınız tohumlar geldi. Size zahmet verdim. Gerçekten çok teşekkür ederim.
İnşallah bende sizin gibi seneye bu güzellikleri dağıtma şansı bulurum. İnsanların benim şu an mutlu olduğum gibi mutlu etmek eminim yorgunlukla karışık tatlı bir huzur verecektir. :D
Tekrar teşekkürler.
Assassin
28-12-2008, 17:04
Sayın Ahmeter,
Gerçi özel mesajla ilettim, ama burada tekrar etmek isterim.. Göndermiş olduğunuz tohumlar elime geçti, çok teşekkür ederim :)
Umarım bir aksilik olmaz da çiçeklendiğini görürüm
berduray
28-12-2008, 18:31
Ben de tohumlarımı aldım, çok teşekkür ederim.
Sayın Ayine-i Esma kargo fiatlarını sormuş.
3 tohuma 8.ytl ödedim.
Sellukaya tohum talebi devam ediyor ancak 2 şer adet gönderebilirim kendime ayırdıklarımdan bir miktar daha gönderebilirim
Ödemeli kargo ile olabiliyor İstanbuldan uzaklığa göre 3 ıla 10 lıra bir kargo masrafı oluyor Sizlerden gelen nazik mesajlar yorgunluğumu karşılıyor . şubat sonuna kadar tohumlar dikilebilr 15 -20 gün arası çimleniyor .iyi günler
Âyine-i Esma
03-01-2009, 18:32
Gerçekten çok çok çok sevindim bu haberinize. Size özelinize mesaj attım. Talebimi bildirdim. İnşaallah onay verirsinizde benimde (İnşaallah) bir sellukam olur.
Ahmeter, elinizde dağıtacak başka tohum var mı?
Bitti ise konuyu kapatayım.
Ya da bitince, siz bir mesajla burada duyurursunuz.
Elimde tohum var mümkün olduğu kadar bitkiyi tanıtmaya devam ediyorum
Tohumlar bittiği zaman buradan elimde kalmadığını ilan ederim
Sayın Orkun Kırcı ve Binnaz Yağcı tohumları bu gün aras kargoya teslim ettim
selamlar
orkunkırcı
08-01-2009, 15:44
Şimdiden teşekkürler Ahmet bey. Sanırım birkaç güne kavuşurum tohumlarıma. Elime geçtiğine dair tekrar özelden haber veririm size. Saygılarımla
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.