PDA

View Full Version : Gece Kurbağası

omereser
05-10-2008, 02:56
Gece Kurbağası ( Bufo viridis ):
Geceleri ortaya çıkan karasal bir kurbağa türüdür. Ülkemizin hemen her yanında görülür. Bahçelerimizin tipik kurbağasıdır. Pek çok zararlı böcek ve yumuşakçayı yediği için faydalı bir türdür. Bu bayram memlekette yakından çekme fırsatı bulduğum bir gece kurbağasını ilginize sunuyorum.

Aşağıgaki linkte, tür hakkında ayrıntılı bilgi var.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/bilgipaket/canlilar/TR_tur_listesi/bufo_viridis.htm

Arzu Kasapoğlu
05-10-2008, 11:41
Çok şirinmiş :)

limon
05-10-2008, 14:29
Ömer Bey, akşam üstü ve geceleri durmadan şarkı söyleyen ;), karga sesinden çok daha çirkin bir sesi olan kurbağa bu mudur?

Hemen her akşam, iki tane olduğunu tahmin ettiğim (karşılıklı serenad yapıyorlar), bildiğimiz kurbağaların sesinden çok daha yüksek volümde ve çok daha kötü sesli hayvanların Kurbağa olduğunu tahmin ediyorum. Seslerini çok takip ettim ama sesin geldiği yöne gittiğimde tamamen sustuklarından kendilerini bir türlü göremedim. Bu kadar kötü sesli kuş olamaz diye düşünüp, kurbağa olduklarına karar verdim ama kesin değil tabii.

tolgahann
05-10-2008, 14:46
Arkadaşlar kurbağlar hakkında bir söylenti duymuştum ne derece gerçek bilmiyorum.Kurbağları elleyince , vücudunuzun kurbağa ya temas eden kısımlarında siğiller çıkarmış sizce gerçek payı varmı?

Arzu Kasapoğlu
05-10-2008, 17:45
Küçükken çok kurbağa tutardım. Bende herhangi bir şey olmadı.

omereser
05-10-2008, 21:11
Sevgili Limon; kurbağaların erkekleri üreme zamanı bolca ses çıkarır. Su kurbağaları gündüz, karasal olanlar gece öterler. Sizin duyduklarınız da bunlar olmalı.
Sevgili Tolgahann, siğil atmaya gelince, bu tamamen gerçek dışıdır. Kara kurbağalarının derileri genelde bol kabarcıklı olur. Bunlar salgı bezlerinin uç kısımlarıdır. Deriyi nemli tutmaya yararlar. Yalnız deri salgıları az çok zehirlidir. Bazı yerlilerin bundan avlanmada faydalandıklarını duymuşsunuzdur. Bizdeki türler bu derece etkili değildir. Yine de bir kurbağa ile temas edildiğinde, elleri bol suyla yıkamak gerekir.

Nariel
05-10-2008, 21:23
İki sene önce benim kamerama da bu ufaklık poz vermişti;):