PDA

View Full Version : Kudret narı (Momordica chantia) tohumu




krizenten
04-10-2008, 22:37
MOMORDİCA CHANTİA (KUDRET NARI, BİTTER MELON) TOHUMU

52916

Ürünün adı :Kudret narı
Özellikleri :Bu senenin tohumları-bir ay önce toplandı
Miktarı :5 paket mevcut
Birim Fiyatı:30 tohumluk paket 5 ytl
Toplam miktar :5 paketi 25 ytl
Teslim koşulları :Kargoyu alıcı öder,İstanbul içi elden teslim olabilir.


Şehir :İstanbul
Eposta :ssrlk77@hotmail.com
Telefon :5339309685



Kudret narı tropik iklim bölgelerinde, Amazon havzasında, Doğu Afrika'da, Asya, Karayip Adalarında doğal olarak bulunan, Güney Amerika ve Uzak Doğu'da ise özellikle , gıda ve ilaç olarak yetiştirilen bir bitkidir.

Tek yıllık, tırmanıcı, sarmaşık formunda bir bitki olan Kudret Narı , yaz aylarında çiçek açar. Yaprakları, yelpaze şeklinde,loplu,kenarları dişlidir.Sarı renkli küçük çiçekleri,erkek veya dişi olarak, ayrı saplar üzerindedir. Meyveleri önce yeşil,olgunlaşınca turuncu-kırmızı renkte,10-20 cm uzunluğunda,geniş bir mekik şeklinde olup, üzerleri girintili çıkıntılı ve pürtüklüdür.

Meyve olgunlaşınca, kabuğu 3 ayrı parça halinde, geriye bükülerek çok sayıda, kırmızı-kahverengi veya beyaz renkli çekirdekleri ortaya çıkar. Tohumları(çekirdekleri) 7-10 mm boyunda, yassı ve pütürlüdür.

Kudret narının meyve ve yaprakları,mineral ve vitaminler bakımından zengindir.Özellikle demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir. Yaprak ve köklerinden hazırlanan çözeltiler,hemoroit şişkinliklerini indirmektedir.Yapraktan elde edilen çözelti iyi bir öksürük kesici ve ateş düşürücüdür,aynı zamanda pürgatif(barsak boşaltıcı) ve antihelmintik ( barsak kurtlarına karşı) etkiye sahiptir. Kadınlarda kısırlık tedavisinde ve karaciğer bozukluklarında iyileştirici olarak kullanılmaktadır.Kudret narı antimikrobial etki gösterdiğinden, iltihaplı yaraların tedavisinde de yeri olduğuna inanılmaktadır. Son yayınlarda, substans Q içerdiğinden AIDS tedavisinde değerli olabileceği bildirilmiştir.

Kudret Narı:
Sindirim sistemi hastalıklarında ( ülser,gastrit,hemoroid,kolit) çok etkilidir.
Haricende açık yaralarda , yanık , egzama ve sedef gibi hastalıklarda merhem olarak kullanılır.

Zeytinyağı ile mantarlı egzamayı tedavi etmede merhem olarak kullanılır.
Ülserli hastalarda ballı kudret narı karışımları da kullanılmaktadır.

Türkiye'de kullanılan reçetesi şöyledir :
Bir adet olgunlaşmış kudret narını , küçük parçalar halinde doğrayıp yarım litrelik bir şişeye koyulur.Üzeri de zeytinyağı ile doldurulduktan sonra şişe güneşe bırakılır.Birkaç hafta içinde kudret narları yumuşayarak pelte haline gelir.Artık kullanıma hazır demektir.

Kudret narı ile hazırlanan bu ilaç;mayasıl,egzama ve ciltteki yaralar için çok faydalıdır.Bu yağdan sabah akşam doğrudan yaranın üzerine sürülünce , birkaç gün içinde yara iyileşir.




erdem senyer
10-10-2008, 23:49
selamlar elinizde kudret nari tohumu kaldi mi acaba? birde izmirde yetistirilebilir mi?
bilgilendirirseniz sevinirim
erdem senyer...

krizenten
11-10-2008, 20:18
Sayın erdem kudret narı tohumu var.İzmir de yetişmeyecek de nerede yetişecek elbette yetişir.:D
Selamlar.

mujgany
11-10-2008, 23:20
Sayin Krizenten
Bu bitkiyi (KUDRET NARI)saksida yetismis haliyle gordum inanilmazdi!Ben de Trakya bolgesinde,Evimin kis bahcesinde(limonluk)yetistirmek istiyorum.Kis sartlarina uygunsa bahcede de deneyebilirim,ne dersiniz?
Adresinizi ozelime yazarsaniz elden 1 paket (5 YTL)aldirabilirim.
Tesekkurler...

TropikSera
12-10-2008, 00:14
Kudret narı mevsimlik bir meyve türüdür, -5 altına düştüğü taktirde bitki ölüyor.

Sayın mujgany, siz tohumları alın ve baharda ekin derim.

krizenten
12-10-2008, 00:51
Sayin Krizenten
Bu bitkiyi (KUDRET NARI)saksida yetismis haliyle gordum inanilmazdi!Ben de Trakya bolgesinde,Evimin kis bahcesinde(limonluk)yetistirmek istiyorum.Kis sartlarina uygunsa bahcede de deneyebilirim,ne dersiniz?
Adresinizi ozelime yazarsaniz elden 1 paket (5 YTL)aldirabilirim.
Tesekkurler...

Sayın TropikSera doğru söylüyor.İçmekanda belki ama limonluk ortamında sanmıyorum.Mart ortası gibi çimlendirip daha sonra şaşırtma yöntemi ile ekerseniz daha iyi verim alırsınız.
Saygılar.:D

erdem senyer
14-10-2008, 11:30
sayin krizenten elinizde togum kaldiysa bende 5 paket alabilirmiyim. adres bilgilerim yurtici kargo selcuk subesi /izmir
hesap bilgilerinizi ozelime yazarsaniz sevinirim
erdem senyer...

krizenten
20-10-2008, 14:07
Sayın Erdem Senyer, kargonuz gönderilmiştir.

Selamlar.