PDA

View Full Version : Sertifikalı ayvalık-domat zeytin fidanı

kemalcuce
04-10-2008, 21:29
SERTİFİKALI AYVALIK-DOMAT ZEYTİNİ
Firmamızın 2008-2009 fidan sezonunda satısa hazır konumunda 60 bin adet sertifikalı tüplü zeytin fidanı yelpazesi.İlgilerinize
Ayvalık(1 ve 2 yaşlı) –gemlik(1 ve 2 yaşlı) -sarıulak(1 ve 2 yaşlı)
Kemal Cüce Tarım Ltd Şti Mersin-Mut

Gsm: 0533 772 96 96-0505 595 6696(Kemal Cüce)

Büro tel faks:0324 774 4668
www.kemalcucetarim.com

Posta Çeki Hs. No: 5742335

Lonicera
29-11-2008, 08:33
Kemal bey selamlar.Elinizde mevcut bulunan fidanlardan;
1 adet domat zeytin tüplü
1 adet gemlik zeytin 2 yaşında tüplü
1 adet ayvalık zeytin 2 yaşında tüplü
2 adet ziraat şekerparesi çıplak kök
2 adet ığdır şalağı çıplak kök

rezerv edip, vereceğim adrese göndermenizi rica ediyorum. Posta çeki hesabınıza gerekli havaleyi yaptım.Sağlıcakla kalınız.

kemalcuce
29-11-2008, 14:48
İyi günler
Öncelikle teşekkür ederiz.Belirtmiş olduğunuz fidan cinslerini adresinize yutr içi kargo şirketi ile yolladık.Hayırlı günler dileriz
www.kemalcucetarim.com

MSaygin
29-11-2008, 14:57
Ben geçen hafta Kemal Bey'in sitesini bulmuş, yazışmış ama kargo bedelinden çekinip sipariş vermemiştim.
Lonicera, yurtiçi ile kargo ne kadar tutmuş, indirimli mi gelmiş bilgi verebilir misiniz?

alicee
29-11-2008, 16:59
sayın kemalcuce,
bende birkaç fidan siparişi vermek isterim. Kargo ücreti ile ilgili bilgi verebilirmisiniz.
saygılarımla..

Lonicera
29-11-2008, 17:54
Mehmet bey, fidanlar henüz elime ulaşmadı.Pazartesi günü bir aksilik olmaz ise büyük ihtimal elimde olur.O zaman detaylı bilgi geçerim size..

kemalcuce
30-11-2008, 12:53
Arkadaşlar kargo konusunda esas maliyeti artıran etken tüplü fidan,bildiğiniz gibi kiloya çok geldiğinden oluyor.
Müşteri memnuniyeti açısından kargo şirketleri ile önümüzdeki hafta içinde anlaşma yapmayı düşünüyoruz.Ayrıca posta kargo yoluylada bundan sonra fidan göndermeyi düşünüyoruz.Gerekli olan görüşmeleri 1 hafta icinde sonlandıracağız.
Ayrıca dilemiş olduğunuz veya görmek istediğiniz fidanların resimlerini tüplü ve çıplak resimlerini yerleştireceğim.Teşekkürler.

Lonicera
30-11-2008, 14:16
Mehmet bey, firma yetkililerinden Bilal bey ile görüştüm.Kargo masrafının 32 YTL olduğunu belirtti.Zaten kendileri de durumun vahametinin farkındalar.Bu sebeple en kısa sürede kargo şirketleri ile indirim anlaşmasına gideceklermiş.Bir üst mesajlarında da bunu teyit etmişler zaten.

MSaygin
30-11-2008, 18:38
Cevaplarınız için teşekkürler.

denizakvaryumu
30-11-2008, 22:42
Sn kemalcuce

kayısı fidanları içinde sanırım sadece --ninfa--kendine döllenen bir çeşit...

Başka kendine döllenen kayısı çeşidiniz var mı? Ninfa İç Anadoluda yetişir mi?

kemalcuce
30-11-2008, 22:58
İyi günler
Ellbette ninfa ic anadoluda yetişir fakat iç anadoluda yetişecek olan esas cinsler roksana-ığdır şalağı-alyanak-italyan tokalı-karacabey kayısı cinsleridir.bu saydığım cinslerin yüksem rakımlı yerlerde verimi daha yüksektir.Teşekkürler

www.kemalcucetarim.com

kemalcuce
30-11-2008, 23:08
2008-2009 fidan sezonunda satısa hazır konumdaki sertifikalı fidan çeşitlerimiz

-tüplü 1 yaslı ayvalık zeytin fidanı 2 ytl
-tüplü 2 yaslı ayvalık zeytin fidanı 3 ytl
-tüplü 1 yaslı gemlik zeytin fidanı 2 ytl
-tüplü 2 yaslı gemlik zeytin fidanı 3 ytl
-çıplak kök armut fidanı(akça-santa maria-deveci-jumbiti) 4 ytl
-tüplü ceviz fidanı(şebin-bilecik-kaplan 86-yavuz1) 7 ytl
-çıplak kök ceviz fidanı(şebin-bilecik-kaplan 86-yavuz1) 6 ytl
-çıplak kök badem fidanı (ferragnes-ferradual-bertina-teksas-nomperyal) 3.5 tl
-tüplü badem fidanı (ferragnes-ferradual-bertina-teksas-nomperyal)
-yeşil erik (can-papaz-cin) 3.5 ytl
-japon erikleri(angelino-black diomand-black amber-black beauty-friar) 4 ytl

www.kemalcucetarim.com bilgi@kemalcucetarim.com

kemalcuce
30-11-2008, 23:15
-çıplak kök kayısı fidanı çeşitlerimiz(trintina,ninfa,aorora,bebeko,septik,i talyan tokalı,billuda,ziraat şekerparesi,karacabey,roksana,ığdır şalağı) 3.5 tl
-tüplü hicaz narı 2 ytl
-çıplak kök şeftali fidanı erkenci yarma şeftali 4 ytl
fidanlarımızın aşıları 1 yaşında olup gövde kalınlığı 1 cm ve yukarısındadır.

Tüplü badem fidanlarında boy aralığı 50cm ile 80 cm arasında ,çıplak kök badem fidanlarında ise 80 cm ile 120 cm arasındadır.

Ceviz fidanlarımzda boy aralığı ise 60 cm ile 100 cm arasındadır.Nar fidanında ise boy aralığımız 80 cm ile 140 cm aralığındadır.

Kayısı-elma -armut-şeftali cinslerinde ise boy aralığımız 150 cm ile 200 cm arasındadır.
www.kemalcucetarim.com bilgi@kemalcucetarim.com

denizakvaryumu
30-11-2008, 23:26
Bankalarla çalışma yapmayanlar için posta çeki hesabınız var mı?

denizakvaryumu
01-12-2008, 08:40
Ocak ayı gibi çıplak kök kayısı siparişlerim olacak, posta çeki hesabı kemalcuce adına mı?

kemalcuce
01-12-2008, 19:29
İyi günler posta çeki hesabı Bilal Cüce adına kayıtlıdır,dilediğiniz zaman siparişlerinizi verebilirsiniz.Bu arada Aras kargo şirketi ile anlaşma yaptık.İlgilerinize

denizakvaryumu
02-12-2008, 17:18
Kemal Bey,

http://www.kemalcucetarim.com/index....tent&Itemid=58

Bertina badem fidanı kendine döllenen bir çeşit , acaba verimi nasıl?

Neden Türkiye'de bu fidanın dikimi yapılmıyor?Oysa kendine döllenen bir çeşit olduğundan çok avantajlı.

Bertina diğer geçci çeşitlerden daha sonramı çiçek açıyor?

MSaygin
02-12-2008, 17:39
Kemal Bey aklım karıştı,

Tarsus Sarıulak ile Ayvalık Domat başka cins zeytinler değil mi?

Teşekkürler,

kemalcuce
02-12-2008, 17:58
Sayın Denizakvaryumu

Bertina badem fidanı şu an için Türkiyede bahçesi çok nadir olan bir çeşittir.Genelde yabancı ırklarda amerikan ve fransız badem çeşitleri kullanılıyor.Mersinde bölgesinde yaylalarda çok az bir dikimi var.Geç çiceklenen bir çeşittir

Fransız bademleri osmaniye kadirli urfa (bozova)ve marasta cok yaygın.Buna ek olarak Adıyamandada dikimler basladı.
Amerikan bademleri ise Mersin Gülnar ilçesinde hemen hemen kurulu badem bahçelerinn yüzde doksanını teşkil etmektedir.

kemalcuce
02-12-2008, 18:02
Saygın Bey

Sarıulak fidanı 2 farklı yolla yapılır.
1-Harap olan zeytin fidanına aşı yapılarak
2-Herhangi bir cins(ayvalık-gemlik-manzalina) zeytin fidanına aşı yapılarak.

Sarıulak zeytin fidanı çelikten köklenmesi çok zor olan bir çeşittir.Bu yüzden fidancılar aşı yöntemini kullanırlar.Teşekkürler

kemalcuce
02-12-2008, 18:06
Arkadaşlar Aras kargo şirketi ile anlaşmalıyız bilgilerinize

Her türlü çıplak kök ve tüplü fidan alımı için çeşitlerimiz www.kemalcucetarim.com adresinden öğrenebilirsiniz.İLgilerinize

hly999
02-12-2008, 18:07
Kemal bey geçen sene başka bir fidanlıktan aldığım napolyon kirazım, lambert kirazım ne yazıkki kurudu. Bunların çıplak sağlam köklü olanlarından varsa almak isterim. Birde can erikle, firiar almak isterim. Fiyat bilgilerini verirseniz ödeme yapılacaktır. İnşallah bayrama kadar yetişir.

fat35
02-12-2008, 18:40
Kemal bey
Kayısı fidanı almak istiyorum Pazarda normal kayısılar bittikten sonra en geç çıkan oldukça tatlı ve lezzetli tüysüz çekirdeği ufak olan kayısının cinsi nedir
Birde nonpareil badem fidanın tozlayıcısı texas ile çiçeklenme dönemi çakışmıyor deniyor
bertina mı almak gerekir Ben Datça da yetiştireceğim Birde tüplü almak daha iyi olacağını okudum İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.
Ahmet Yılmaz

denizakvaryumu
02-12-2008, 21:00
...
Birde nonpareil badem fidanın tozlayıcısı texas ile çiçeklenme dönemi çakışmıyor deniyor,bertina mı almak gerekir
Ahmet Yılmaz

Yapılan araştırmalarda ve bizim gözlemlerimizde Texas çeşidi ile Nonpareil çeşidinin çiçeklenme zamanları tam çakışmamaktadır. Son 1 veya 2 gün çakışmaktadır. Zaten Badem yetiştiriciliğinin ciddi boyutlarda olduğu ve bilimsel çalışmaların önem teşkil ettiği ABD'de Nonpareil çeşidi CARMEL çeşidi ile beraber dikilmektedir. Yani dendiği gibi Nonpareil çeşidinin tozlayıcısı Texas değil CARMEL çeşididir. İşte bu nedenle biz teknik olarak diyoruzki; Kendine verimli bile olsa aynı dönemde çiçek açan en az 2 çeşitle bahçe kurulmalıdır....(Sağlıklı Meyve tutumu için)

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=79102&postcount=77

Uysal01
02-12-2008, 21:28
Sn. Kemalcuce
Hangi Zeytin türünün yağı dafazla çıkmaktadır ve piyasa değeri fazladır?

kemalcuce
02-12-2008, 22:30
Sayın Hly999

Elimizde su an Lambert cinsi kiraz fidanı bulunmamaktadır.Siparis listenizden elimizde su an Friar ican erik ve uzun saplı napolyın cinsi vardır gövde kalınlığı 1cm üzeri boy 150 cm-200 cm arasındadır.

friar 4 ytl-kiraz 4 ytl-can erik 3.5 ytl toplamda 11.5 ytl
Siparisler anlaşmalı aras kargo ile yollanır.
ödemeler is bankası mersin mut subesi 6630 0411761 Bilal Cüce adına kayıtlı hesaba veya
5742335 numaralı Bilal cüce adına kayıtlı posta çeki hesabına yapılır.Teşekkürler
www.kemalcucetarim.com
www.bademfidancisi.com

kemalcuce
02-12-2008, 22:38
Sayın Fat35

Dediğiniz cinsi tam olarak bilemedim.Fakat benim size tavsiyem yemesi cok güzel olan sofralık çeşitler karacabey-italyan tokalı-ığdır şalağı-ziraat şekerparesi-bebeko-roxana.

Badem bahçesi tesisi kurulumunda teksas tozlayıcısı olarak su an nomperyal lanse edilmektedir fakat denizakvaryumununda dediği gibi esas tozlayıcısı carmeldir bu fidanıda türkiyede bulmanız neredeyse sıfır.Tavsiyem bahçe tesisinde ana çeşitleri belirlemek ve olabildiğince fazla değişik cins badem fidanı dikmek.

www.kemalcucetarim.com
www.bademfidancisi.com

kemalcuce
02-12-2008, 22:40
Sayın Uysal01

Yağlık çeşit olarak ayvalık
sofralık çeşit olatak gemlik zeytini
sofralık çeşit olarak sarıualk zeytini
www.kemalcucetarim.com

hly999
03-12-2008, 09:13
Sayın Hly999

Elimizde su an Lambert cinsi kiraz fidanı bulunmamaktadır.Siparis listenizden elimizde su an Friar ican erik ve uzun saplı napolyın cinsi vardır gövde kalınlığı 1cm üzeri boy 150 cm-200 cm arasındadır.

friar 4 ytl-kiraz 4 ytl-can erik 3.5 ytl toplamda 11.5 ytl
Siparisler anlaşmalı aras kargo ile yollanır.
ödemeler is bankası mersin mut subesi 6630 0411761 Bilal Cüce adına kayıtlı hesaba veya
5742335 numaralı Bilal cüce adına kayıtlı posta çeki hesabına yapılır.Teşekkürler
www.kemalcucetarim.com
www.bademfidancisi.com

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Lambert geldiğinde haber veriniz hepsi için sipariş vereceğim.

MSaygin
17-12-2008, 10:13
Saygın Bey

Sarıulak fidanı 2 farklı yolla yapılır.
1-Harap olan zeytin fidanına aşı yapılarak
2-Herhangi bir cins(ayvalık-gemlik-manzalina) zeytin fidanına aşı yapılarak.

Sarıulak zeytin fidanı çelikten köklenmesi çok zor olan bir çeşittir.Bu yüzden fidancılar aşı yöntemini kullanırlar.Teşekkürler

Kemal Bey, ben konu hakkında bilgi sahibi değilim, bilgisizliğime verin sorumu, tam anlamadığım için tekrar soracağım.
Sarıulak 2 farklı yolla yapılır demişsiniz ama benim merak ettiğim Sarıulak ve Domat başka çeşitler, siz Domat'a Sarıulak da mı diyorsunuz yoksa hem Domat hem Sarıulak ayrı çeşitler olarak, sertifikalı şekilde sizde mevcut mu?

Teşekkürler,

denizakvaryumu
18-12-2008, 02:05
Kemal Bey;

başlangıç olarak,

2 adet BERTİNA çıplak kök badem fidanı ( 7 YTL)

1 adet NINFA çıplak kök kayısı fidanı (3,5 YTL)

(toplam 10,5 YTL)

istiyorum.

Ödemeyi 5742335 numaralı Bilal cüce adına kayıtlı posta çeki hesabına bugün yapacağım, ödeme yapınca özel mesaj ile size bildiririm.

Fidanları,
boylu, kökleri kurumayacak şekilde paketlenmiş, üzerinde isimleri etiketlenmiş ve sertifika noları belirtilmiş olarak gönderirseniz çok iyi olur.

Sağlıcakla

denizakvaryumu
18-12-2008, 20:09
Kemal Bey,

2 adet Bertina 1 adet Ninfa için 5742335 numaralı Bilal cüce adına kayıtlı posta çeki hesabına bugün 10.5 YTL yatırdım.

erdem senyer
18-12-2008, 21:30
Kemal Bey, ben konu hakkında bilgi sahibi değilim, bilgisizliğime verin sorumu, tam anlamadığım için tekrar soracağım.
Sarıulak 2 farklı yolla yapılır demişsiniz ama benim merak ettiğim Sarıulak ve Domat başka çeşitler, siz Domat'a Sarıulak da mı diyorsunuz yoksa hem Domat hem Sarıulak ayrı çeşitler olarak, sertifikalı şekilde sizde mevcut mu?

Teşekkürler,
selamlar
domat ve sari ulak birbirinden farkli cinseldir.
domat= orjini manisanin akhisar ilcesidir, akhisar, turgutlu, manisa, ,selcuk,aydin, sokede de yetisir, iyi bakim sartlarinda ve elle hasat edildiginde her yil urun verir.yesil sofralik,ve dolamlik olarak islenir,celikle cogaltama yuzdesi cok dusuk oldugundan asi ile cogaltilir.
sari ulak= orjini icelin tarsus ilcesidir,icel merkez,tarsus, erdemli,seyhan,yumurtaliktada yetisir,periyodise gosteren bir cesittir ,hem yesil hemde siyah sofralik olarak islenir.bu cesit ısının riskli seviye dustugu durumlarda dallarinda catlama meydana gelir meyvalarindada hurm olususmu gorulur, asiyla cogaltilir.
erdem senyer..
olea anatolia
zeytin fidani ve zeytin urunleri

erdem senyer
20-12-2008, 00:39
ikisi birbirinden farkli cinslerdir
domat: orjini manisanin akhisar ilcesidir.akhisar,manisa.turgutlu ,selcuk,aydinda da yetisir .yesil sofralik olarak degerlendirilir. iyi bakildiginda her yil urun verir, asi ile cogaltilir.
sari uklak: orjini icelin tarsus ilcesidir,tarsus icele merkez, yumurtalik erdemlide de yetisir,yesil ve siyah sofralik olarak degerlendirilir periyodise ozelligi gosterir. asi ile cogaltilir,isinin riskli oldugu zamanlarda dal catlamasi ve meyvada hurma olusumu meydana gelir.

erdem senyer

olea anatolia
zeytin urunleri ve fidani

kemalcuce
20-12-2008, 14:53
Hakan Bey belirtmiş oldugunuz adrese fidanlarınızı aras kargo ile yolladım ilginize teşekkürler.

MSaygin
20-12-2008, 15:33
Erdem Bey, bilgiler için çok teşekkür ederim, detaylı bilgi oldu.

Ben farklı türler olduğunu biliyorum, Kemal Bey'in zeytini hangisi, yoksa ikisi de var mı onu merak ettiğim için sormuştum.Yazdıklarından her iki ismi aynı zeytin için kullandığını sandım ama yanlış anladım muhtemelen.

Teşekkürler,

bahtiyar02
21-12-2008, 01:24
kemal bey Adıyamana aras kargo ile 20 kök değişik ağaç fidanı alsam ne kadar kargo tutacağı konusunda biliniz varmı acaba.oeğer kargo biliyorsunuz çok problem.saygılar

kemalcuce
21-12-2008, 12:46
İyi günler Bahtiyar Bey
Kargonun tahmini maliyeti adımayamana 20 fidan icin 15-20 arasında bir meblag olacaktır,aded artıkca kargoda fidan basına düsen kargo ücretide düşüyor .Hangi cins fidanları dikmeyi düsürnüyorsunuz.Teşekkürler

bahtiyar02
21-12-2008, 15:00
kemal bey 13 dönüm arazi aldım.ancak yazın su problemi var ancak sulama için tanker kullanacağım.28 adet sofralık gemlik zeytini ektim.ayrıca amerikan asması+ hicaz narı+yerli incir türleri+ bir kaç kök aşılı tüplü badem+ can+cin ve papaz eriği+ geçci nektar+ düşünüyorum.neden tüplü derseniz bizim buralarda kasım ve aralık aylarında da fidan ekimi yapılmaktadır.tüplü daha sağlıklı geliyor çünkü yeni toprak ortamına alışabiliyor. ayrıca bahara kadar da bekletme şansın olabiliyor.
size listeyi yapıp özelden bildiririm saygılar.

Uysal01
21-12-2008, 17:36
Kemal Bey,erik fidanlarınız aşılımı? Aşı anaçları nedir?
Yarıbodur erik fidanı mevcutmu?

kemalcuce
21-12-2008, 21:44
Merhaba Uysal Bey
Erik fidanlarımız mevcut ;hem aşılı hemde uyur aşı vaziyette yeşil ve japon erik cinslerimiz var.Yarıbodur Erik fidanlarımız su an icin mevcut değildir.Su an satısta bulunan erik fidanlarımız tamamı çekirdekten yetişmedir.Teşekkürler

kemalcuce
21-12-2008, 21:53
Sayın Bahtiyar Bey
Su an icin elimizde talep ettiğiniz meyve fidanı cinslerinden amerikan asması haric digerleri mevcuttur.Tüplü fidanın kargo ile gitmesi maliyeti cok artırmaktadır.5-10 fidanın tüplü olarak gitmesi maliyetli değil fakat fidan sayısının artması maliyetle dogru orantılıdır.Çıplak kök fidanın kargo ile gitmesinde maliyet acısından yükseklik yok ve gerekli önlemler alındıgında tutmaması gibi bir sansı yok.Keske daha önce bilgimiz olsaydı adıyaman gölbasına siparis teslim etmiştik.Fakat ziraat odasıyla bir görüsmemiz olacak eger anlasabilirsek sizin fidanlarıda kargoya gerek kalmadan getirebiliriz.Teşekkürler

denizakvaryumu
23-12-2008, 08:37
Kemal Bey,

fidanlar elime geçti, teşekkkürler. Hediye fidan için ayrıca teşekkürler.

Fidanları diktikten sonra bordo bulamacı vs. ile ilaçlamaya gerek var mı ?

kemalcuce
23-12-2008, 20:10
Merhabalar

Esas ben teşekkür ederim.Su an icin bordo bulamacına ve ilaca gerek yok ;sadece dikerken can suyunu güzel vermeniz yeterli.Saygılar