PDA

View Full Version : Satılık organik starking ve golden elma

osmann
03-10-2008, 16:11
Arkadaşlar bayram tatili için gezmeye geldiğim Erzurum un İspir ilçesinde organik elma yetiştiren bir aile ile tanıştım. Elmalarda kesinlikle zirai ilaç ve zirai gübre yok.Besledikleri ineklerin gübresini kullanıyorlar, gözlerimle gördüm.. Yalnız elmaya alıcı bulamadıklarından yakındılar.Elmalar yere dökülüyor ve inekler yiyor! Alıcıya ulaştırma konusunda sorun yaşıyorlarmış. Ben de belki içinizde bu konu ile ilglenen çıkar diye ilan vermek istedim.Elmaların tadı nefis,ben 2 kasa aldım. Eğer ilgilenen olursa onlarla irtibat kurmanıza seve seve yardımcı olurum.(komisyon durumu kesinlikle söz konusu değil.) Bana özelden mesaj atarsanız size telefonlarını ve adreslerini verebilirim. Ne elmanın miktarı ne de fiyatı hakkında bir fikrim yok. Ama köy işlerinden organik onaylı olduğunu biliyorum.Amacım hem yetiştiren kazansın, hem de ineklerin yerine insanlar sağlıklı ve ucuz meyve yesinler.

malina
03-10-2008, 17:26
İletişim bilgileri için izin alıp buraya yazmanız iyi olur. Yoksa ilgilenen üyeler sizinle tek tek özel iletişim kurmak zorunda kalacak, bu da gereksiz bir durum.

Miktar ve fiyat bilgilerini de öğrenip buraya yazabilirsiniz.

Üreticinin bulunduğu yerde internete girme imkanı varsa, kendi de takip edebilir.

osmann
03-10-2008, 18:32
Sayın Malina, zaten internete girme durumları olmadığından dolayı böyle birşey düşündüm. Kendileri istemişti zaten laf arasında konuşurken böyle birşeyi. "Emeğimizin karşılığını alamıyoruz bunlara yazık oluyor,keşke değerlendirebilsek "diye sözü geçmişti. Ben sadece aracı olacağım. Keşke çok talep olsa, ben bunalmaya razıyım. İnsanlar köy işlerinden organik onayı da almışlar ama yine de alıcı bulamıyorlar. Almak isteyenler de kilosunu 100 ykrş tan alıyormuş.(yanlış okumadınız) Adam diyor ki koca bahçenin malı para etmiyor,emeğime yazık. Öyle olunca inekler yiyor,yere dökülüyor,eşe dosta dağıtıyoruz. Durum böyle olduğu için onlar adına böyle bir girişimde bulunmak istedim. Eğer talep olursa ben adres telefon vermekten gocunmam. Çünkü gerçekten iyi insanlar.Bi faydam olursa sevinirim.