View Full Version : Yasemin çeşitleri (saksıda)
Mutlu Kutlu
02-10-2008, 10:59
Genel olarak yaseminlerin ortak özellilleri: çelikten çoğaltma yöntemiyle üretilmiş, 2 yaşında. Gayet sağlıklıdır.
Rhynchospermum jasminoides:
24 x 35 saksıda geliştirilmiş 20 ytl dir, toplam: 8 adet. 10 ytl lik boydaki çeşidimiz kalmamıştır, önümüzdeki yıl yeniden üretilmiş olacak. İlk bahar aylarında çiçek açar, parfümü 20 metre uzaktan hissedilir. 2 ay civarında çiçekli kalır.
Natal plum (Kıbrıs yasemini), meyvesi yenebilen yasemin:
24 x 35 saksıda geliştirilmiş 10 ytl dir, toplam:14 adet.
Orange Jasmine - Murraya paniculata: 24 x 35 saksıda geliştirilmiş 15 ytl dir, toplam: 10 adet. ilkbahar ve sonbahar sonu arasında sürekli çiçek açar, parfümü kapalı ortamlarda daha etkili, 120 - 150 cm lik boylardaki değeri 150-200 ytl, kıymetli bir türdür.
Sarı kokulu yasemin - Jasminum Revolutum,
Fiyatı: 10 ytl / adet.
Satışa sunulan: 10 adet.
Sipariş vermek için, özel mesaj gönderebilir veya aşağıdaki hızlı cevap butonuna basarak yazılı olarakta siparişinizi verebilirsiniz.
Sipariş ve Teslim:
Sipariş edeceğiniz bitki ve ürünler için aşağıdaki hesap no larına havale yapmanız sonrasında telefonla veya e- mail göndererek ödemenizi ne şekilde yaptığınızı bize bildirmeniz, Siparişleriniz ve adresiniz, tlf numaranızı bildirmeniz sonrasında, siparişleriniz 3 iş günü içerisinde aras kargoyla, şubeden teslim veya adresinize teslim gönderilir. Kargo masrafı size aittir, kargonuzu teslim alırken ödersiniz.
Aras kargo ile indirim anlaşmamız vardır, kargonuz %60 indirimli size ulaşır
Verdiğiniz siparişinizi hazırlamak için, en güzel bitkiler seçilir, çiçek açmak üzere tomurcuklu olanların öncelikli gönderilmesine önem verilir. zarar görmeyecek şekilde ambalajlanır.
PTT posta çek hesabı : 5350248 Mutlu Kutlu
( ptt çek hesabına havale masrafı 1 ytl dir)
Banka hesap bilgilerimiz :
Kemer Garanti Bankası şubesi,
hesap sahibi: mutlu kutlu
şube kod:352
hesap no: 6200159
BİZE ULAŞMANIN KOLAY YOLLARI :
antalya_grup@hotmail.com
Hotmail adresini kişi listenize ekleyerek messengerden online görüşebilirsiniz
veya e-mail gönderebilirsiniz.
KUTLU-TEK LTD. ŞTİ. Müdürü
Mutlu Kutlu
MERKEZ.
ALTINOVA TROPİK SERA ADRES :
ORTA MAH. TRAFO SOKAK. NO :25 ALTINOVA - ANTALYA
MERKEZ SERA TEL: 0242 340 10 95
CEP TEL: 0532 285 07 43
Arzu Kasapoğlu
02-10-2008, 11:03
Rhynchospermum jasminoides, şu an elinizde yok mu?
mymuberra
02-10-2008, 17:49
Rhynchospermum jasminoides için beni de sıraya alın Mutlu Bey.
Yani Mutlu Kutlu Bey..Sizin de yaptığınız oldu mu şimdi?:D
Ben de Rhynchospermum jasminoides sırasındayım..
Demiştim ama özür diliyorum. Bu çiçek bende varmış zaten..:p
Ben zaten sıradayım galiba.:p
Mutlu Kutlu
02-10-2008, 19:06
Rhynchospermum jasminoides, şu an elinizde yok mu?
Birtek Rhynchospermum jasminoides değilki, daha kıbrıs yasemin, sarı yasemin (Jasminum mesnyi), ful yasemin, trunç yasemin vb. bir çok yasemin çeşiti, herkese yetecek kadar elimde mevcut. hepside parfüm kokulu, benimde parfüm kokulu çiçeklere zaafım var.
satışa çıkarmak için en güzel oldukları zamanı bekliyorum.
Birde 3-5 adet çeşit bitki siparişinizi biriktirelim, sonrasında kargoyla gönderelim. her bitkinin kargosu 4-7 ytl arasında tutuyor. 3-5 adet bitkinin kargosuda 7-11 ytl arasında tutuyor. kargo parasını az ödemek lazım, toplu çeşit yaparak.
saygılarımla.
Mutlu bey, Rhynchospermum jasminoides yaşam koşulları hakkında bilgi verebilirmisiniz.
Mutlu Kutlu
02-10-2008, 21:05
Diğer yasemin türlerinden daha dayanıklı, ne kadar hor davranırsanız davranın yinede küsmüyor. kış aylarında yaprak dökmüyor ve yaprakları mum çiçeğine benziyor. mum çiçeği gibi bir kaç gövdeden oluşmuyor. ev içi veya balkonda, gövdenin altlarından yukarıya doğru her yaprak arasında sürgünlerle bir kazık üzerinde toplamak suretiyle çok dolgun bir form verilebiliyor.
Bahçede sarılabileceği tel örgü veya benzer bir yeri hızla örebiliyor. toprak zamninde yeşil yer kaplaması gibi hızla yeri kaplıyor.
Çiçeklenmesi: ilkbahar sonunda 2 ay gibi süre ile salkım salkım aşağıya doğru bakan beyaz bukleli çiçekleri oluşuyor. çiçekleri o kadar çokki, ben yeşil üzerine gelinlik giymiş kız gibi görüyorum. kokusu 1000 m2 seranın tamamını kaplıyor. sonbahar başında serin havalarda nadiren az miktarda çiçeklenebiliyor.
Rhynchospermum jasminoides dolgun form kazanabilmesi için saksının büyüklüğü en büyük etken.
-6 soğuğa dayandığını gördüm ama kar yağan yerlerde nasıl bir tepki vereceğini bilemem.
yakın zamanda yasemin çeşitleri olarak bir başlık açmayı düşünüyorum.
saygılarımla.Mutlu bey, Rhynchospermum jasminoides yaşam koşulları hakkında bilgi verebilirmisiniz.
Sebahattin Sargın
02-10-2008, 21:16
Yakın zamanda yasemin çeşitleri olarak bir başlık açmayı düşünüyorum.
Bu başlığı en kısa zamanda bekliyor olacağız....
Diğer arap yasemini satış konuşmaları bu başlık ile birleştirilmiştir.
Mutlu Bey şimdiden 1 adet Rhynchospermum jasminoides rezerve edebilirmisiniz.Sizinde dediğiniz gibi çeşitleri biriktirelim toplu ödeme ve toplu kargo olsun.
Merhaba Mutlu Bey, mümkünse 1 adet Rhynchospermum jasminoides ,2 adet 1 yaşında begonvil, ve 10 tane pıtırcık sarmaşık tohumu istiyorum. Tutarı özelime yazabilirseniz hemen ödeme yaparım. Teşekkürler.
gulshenisa
04-10-2008, 19:00
Kış yasemeni bulmamız mümkünmü acaba?Ayrıca 2 adet 1 yaşında begonville,japon gülü duble olanından 2 tane ve pıtırcık sarmaşık tohumu istiyorum.japon gülü ve begonviller farklı renkler olsun.cristal begonvil varsa ondanda ayırırsanız memnun olurum tutarını özelime gönderirseniz sevinirim.
Ben de Rhynchospermum jasminoides sırasındayım..
Ne zaman gönderebilirsiniz?
Bir de saksıdan çıkarıp ne zaman toprakla buluşturayım?
Mutlu Kutlu
04-10-2008, 22:59
www.agaclar.net üyelerine yepyeni bir bitki daha.
Natal plum (Kıbrıs yasemini), meyvesi yenebilen yasemin.
http://www.tradewindsfruit.com/order_fruit_a_l.htm
Tropik meyve satışı yapan bu site, bu meyve var.
tolgahann
05-10-2008, 01:06
www.agaclar.net üyelerine yepyeni bir bitki daha.
Natal plum (Kıbrıs yasemini), meyvesi yenebilen yasemin.
http://www.tradewindsfruit.com/order_fruit_a_l.htm
Tropik meyve satışı yapan bu site, bu meyve var.
sn. mutlu kutlu yaseminin meyvesinin yenmesi harika bir şey acaba natal plum un da kokusu diğerleri kadar yoğunmu?
Mutlu Kutlu
05-10-2008, 01:19
evet, çok yoğun bir parfüm kokusu var. ama meyveyi beslemekten aşırı çiçeklenme yapmıyor. herhangi bir zararlısıda yok. hastalandığına raslamadım.sn. mutlu kutlu yaseminin meyvesinin yenmesi harika bir şey acaba natal plum un da kokusu diğerleri kadar yoğunmu?
Mutlu Kutlu
06-10-2008, 07:51
Orange Jasmine - Murraya paniculata,
Yeni bir yasemin daha.
Fiyatı nedir sayın Mutlu?
Mutlu Kutlu
06-10-2008, 09:42
Orange Jasmine - Murraya paniculata, 15 ytl.
İlk sipariş verenlere, 7 tane tomurcuklanan var onları göndereceğiz. sonraki siparişlerde tomurcuklanması yakın olanları.
saygılar.
denizakvaryumu
06-10-2008, 13:04
Mutlu Bey,
toplam 25 YTL yi yarın (salı günü) posta çeki hesabınıza yatıracağım.
Yaseminleri Kayhan Beye müsait bir zamanda verirseniz sevinirim.
Natal Plum, Carissa macrocarpa (Kıbrıs yasemin) 10 YTL (meyvesi yenen)
Orange Jasmine - Murraya paniculata 15 YTL (meyvesi yenmeyen)
gulshenisa
06-10-2008, 14:25
Mutlu Bey;sarı yaseminin fotoğrafını koyabilirmisiniz?Hani size kış yasemini diye bahsetmiştimya sanırım aynı bitki.
Mutlu Kutlu
06-10-2008, 19:57
Önümüzdaki hafta pazartesi sabahı, saat 9,00-9,30 arası Kayhan beye yaseminlerinizi bırakırım.
Teşekkür ederim, saygılar. Mutlu Bey,
toplam 25 YTL yi yarın (salı günü) posta çeki hesabınıza yatıracağım.
Yaseminleri Kayhan Beye müsait bir zamanda verirseniz sevinirim.
Natal Plum, Carissa macrocarpa (Kıbrıs yasemin) 10 YTL (meyvesi yenen)
Orange Jasmine - Murraya paniculata 15 YTL (meyvesi yenmeyen)
Mutlu Kutlu
06-10-2008, 22:29
Seradan toplu satış sonucu, elimizde kalmamıştır.
Sarı Yasemin _ Jasminum Revolutum,
kış yasemini olacağını sanmam, bendeki tür yaseminlerin hepside kış aylarında durağandalar, çiçeklenme ve filizlenme olmaz.
Mutlu Bey;sarı yaseminin fotoğrafını koyabilirmisiniz?Hani size kış yasemini diye bahsetmiştimya sanırım aynı bitki.
kızılhisar
07-10-2008, 00:11
Mutlu bey,
1 adet yasemin (Rhynchospermum jasminoides ) 10 ytl
1 adet kolonya çalısı 8 ytl
1 adet kırmızı saksılı japon gülü için 10 ytl posta çeki hesabınıza 28 ytl yatırdım. ancak sarı yaseminden de 1adet göndermenizi rica ederim onun hesabını ayrıca göndereceğim.orange yaseminin resminide eklermisiniz teşekkürler
Mutlu Kutlu
07-10-2008, 01:20
Güncel resimler.
Ali Kemal
07-10-2008, 02:02
Yasemin çiçeçiğinin bakımı kolaysa ve çoğaltarak üretilebiliyorsa; bana da, bir kaç saksılık yasemin çiçeği satabilir misiniz?
Ben, çiçekleri ve sebzeleri, doğallığıyla yetiştirmek isteyen biriyim. Yani, genleri ile oynanmış ve çoğaltmaya elverişli olmayan üretimden sakınmaya çabalıyorum!.
Ben de Antalyalıyım!. Çiçerklerinizi ve yaseminlerinizi, adresinize gelerek alabilirim!. SAYGILARIMLA!.
Mutlu Kutlu
07-10-2008, 02:45
Seramıza istediğiniz zaman gelebilirsiniz, havuzumuz başında size çay ikram etmekten memnuniyet duyarız.
saygılar.Yasemin çiçeçiğinin bakımı kolaysa ve çoğaltarak üretilebiliyorsa; bana da, bir kaç saksılık yasemin çiçeği satabilir misiniz?
Ben, çiçekleri ve sebzeleri, doğallığıyla yetiştirmek isteyen biriyim. Yani, genleri ile oynanmış ve çoğaltmaya elverişli olmayan üretimden sakınmaya çabalıyorum!.
Ben de Antalyalıyım!. Çiçerklerinizi ve yaseminlerinizi, adresinize gelerek alabilirim!. SAYGILARIMLA!.
Sayın Mutlu bey.
Bana Rhynchospermum jasminoides , sarı yasemin ve oranj yasemin ayırırsanız sevinirim.
huzunperest
07-10-2008, 04:49
Mutlu Bey, benim için de Rhynchospermum jasminoides ayırır mısınız? Ödemeyi yaptıktan sonra sizi bilgilendiririm.
Selamlar...
Mutlu Kutlu
07-10-2008, 10:35
Sn. huzunperest 1 adet Rhynchospermum jasminoides adınıza ayrılmıştır. Ödemenizi yaptıktan sonra özel mesaj olarak, adresinizi göndermenizibekliyorum
Saygılarımla.Mutlu Bey, benim için de Rhynchospermum jasminoides ayırır mısınız? Ödemeyi yaptıktan sonra sizi bilgilendiririm.
Selamlar...
kızılhisar
07-10-2008, 12:50
Mutlu bey,
orange yaseminden bir tane de bana rezerv edermisiniz
Mutlu Kutlu
07-10-2008, 15:22
Mutlu bey,
orange yaseminden bir tane de bana rezerv edermisiniz
Sn kızılhisar,
orange yaseminizi sizin için ayırıyorum.
saygılar.
Mutlu Kutlu
07-10-2008, 15:23
Sn zaferan,
Sizin yaseminlerinizide sizin adınıza ayırıyorum.
SaygılarımlaSayın Mutlu bey.
Bana Rhynchospermum jasminoides , sarı yasemin ve oranj yasemin ayırırsanız sevinirim.
Mutlu Kutlu
08-10-2008, 19:43
Rhynchospermum jasminoides ve diğer siparişleriniz yola çıktı, sanırım yarın elinizde olur. 8,72 + kdv kargo ücreti ile.
Saygılarımla.Rhynchospermum jasminoides için beni de sıraya alın Mutlu Bey.
Mutlu Kutlu
08-10-2008, 19:52
Sanırım yarın adresinize teslim ederler. 6,72 ytl +kdv kargo tutarı.
Saygılarımla.Merhaba Mutlu Bey, mümkünse 1 adet Rhynchospermum jasminoides ,2 adet 1 yaşında begonvil, ve 10 tane pıtırcık sarmaşık tohumu istiyorum. Tutarı özelime yazabilirseniz hemen ödeme yaparım. Teşekkürler.
Sayın Mutlu bey.
Rhynchospermum jasminoides , sarı yasemin ve oranj yasemin + 2 saksı frezya (sarı + beyaz) bedeli olarak 38 YTL hesabınıza bugün yatırıldı.
Saygılar.
Mutlu Kutlu
09-10-2008, 20:14
Aras kargo referans no: BD025547
Saygılar.Sayın Mutlu bey.
Rhynchospermum jasminoides , sarı yasemin ve oranj yasemin + 2 saksı frezya (sarı + beyaz) bedeli olarak 38 YTL hesabınıza bugün yatırıldı.
Saygılar.
kızılhisar
09-10-2008, 22:48
Mutlu bey,
Benim kargoyu yolladınız mı?
Mutlu Kutlu
09-10-2008, 23:12
Sn. kızılhisar,
Kargonuzu bu akşam yola çıkardım.
Saygılarımla.Mutlu bey,
Benim kargoyu yolladınız mı?
Sanırım yarın adresinize teslim ederler. 6,72 ytl +kdv kargo tutarı.
Saygılarımla.
Mutlu Bey istediğim herşey beklediğimden çok daha güzel ve sağ salim elime ulaştı çok teşekkür ederim .Onlara sizin kadar iyi bakabilmek için elimden geleni yapıcam.Çalışmalarınızın devamını dilerim.
Mutlu Kutlu
10-10-2008, 14:50
Sn. sellyme,
Her insan iyi bir bitki yetiştiricisi olabilir. Önemli olan bitkilerin isteklerini yerine getirebilmeye bağlı, ısı, ışık ve nem gibi.
Teşekkür ederim, saygılarımla.Mutlu Bey istediğim herşey beklediğimden çok daha güzel ve sağ salim elime ulaştı çok teşekkür ederim .Onlara sizin kadar iyi bakabilmek için elimden geleni yapıcam.Çalışmalarınızın devamını dilerim.
Aras kargo referans no: BD025547
Saygılar.
Sayın Mutlu bey.
Kargoyu aldım. Çok teşekkürler. Herşey oldukça sağlıklı. İnşallah bu güzel çiçeklere iyi baka bilirim.
Ve kargo fiyatı da oldukca iyi. Sadece 6 ytl ödeme yaptım. Yakında yeni siparişler de edicem.
Saygılar.
hüsnüyusuf
11-10-2008, 21:19
Sn. Mutlu Bey,
bir adet Rhynchospermum jasminoides benim için ayırabilir misiniz?
Mutlu Kutlu
12-10-2008, 01:50
Sn. hüsnüyusuf,
Sizin adınıza 1 adet Rhynchospermum jasminoides rezerv ediyorum,
Ayrıca şu anda tomurcuklanan ve açmak üzere olan, Orange Jasmine - Murraya paniculata ve gardenya'yı tavsiye ediyorum.
Saygılarımla.
Sn. Mutlu Bey,
bir adet Rhynchospermum jasminoides benim için ayırabilir misiniz?
hüsnüyusuf
12-10-2008, 11:45
Sn. hüsnüyusuf,
Sizin adınıza 1 adet Rhynchospermum jasminoides rezerv ediyorum,
Ayrıca şu anda tomurcuklanan ve açmak üzere olan, Orange Jasmine - Murraya paniculata ve gardenya'yı tavsiye ediyorum.
Saygılarımla.
Mutlu Bey, hepsi çok güzeller gerçekten.Yaseminleri burada dışarı çıkaramayacağım için hepsine evde bakmak zorundayım.Evde de yer sıkıntısı var.Yaseminin kokusunu çok merak ediyorum.Herşeye rağmen ev içinde bakmaya çalışacağım.Gardenyayı da düşünmüştüm aslında o da çok nazlı bir çiçek.Bakamaz, soldurursam üzülürüm.
Teşekkür ederim. Saygılar.
Mutlu Kutlu
12-10-2008, 12:02
Bitki istekleri olan, ısı, ışık ve nem. bu gerkesinimleri yerini getirdiğiniz müddetce bitki ölümleri çok zor. Ev içerisinde güneş alan pencereler bitki yetiştirmek için epey uygun bir ortam. ama sıradan basit çiçeklerle gerekli ortamlar doldurulmuşsa, hem sıkıntı olur hemde zaman kaybı olur.
Hemen kokmasını istiyorsanız murraya yı öneririm, şu anda tomurcuklular.
Ful yaseminlerde arada bir çiçekleniyorlar.
Sizi bitki alım konusunda zorlayamam, ama kendinize olan güveniniz, sizin yolu yarıdan fazlasını aşmış olmanıza vesile olur.
Saygılarımla. Mutlu Bey, hepsi çok güzeller gerçekten.Yaseminleri burada dışarı çıkaramayacağım için hepsine evde bakmak zorundayım.Evde de yer sıkıntısı var.Yaseminin kokusunu çok merak ediyorum.Herşeye rağmen ev içinde bakmaya çalışacağım.Gardenyayı da düşünmüştüm aslında o da çok nazlı bir çiçek.Bakamaz, soldurursam üzülürüm.
Teşekkür ederim. Saygılar.
kızılhisar
12-10-2008, 22:46
Mutlu bey,
Kargoyu aldım, teşekkür ederim. Satışlarda size güvenebileceğimizi bir kez daha ispatladınız.
Bir şey sormak istiyorum, bitkilerin topraklarında parlak bir malzeme var,mümkünse ne olduğunu öğrenebilirmiyim. Saygılar
Mutlu Kutlu
12-10-2008, 22:55
Merhaba,
Güveniniz için teşekkür ederim.
Bitkilerin topraklarında görmüş olduğunuz parlak madde. Bizim ülkemizdede olan,güneş, yağmur ve rüzgar gibi etkilerden dolayıda ufalanıp parlak bir görüntü veren çok yumuşak bir taş cinsi. ithal torflarda bu tür malzemelerin bulunması normal. tahminim mineral bakımından zengin olduğu için ve suyu tutabildiğinden bu tür toprakımsı parlak taşları kullanıyorlar.
Saygılarımla.Mutlu bey,
Kargoyu aldım, teşekkür ederim. Satışlarda size güvenebileceğimizi bir kez daha ispatladınız.
Bir şey sormak istiyorum, bitkilerin topraklarında parlak bir malzeme var,mümkünse ne olduğunu öğrenebilirmiyim. Saygılar
Mutlu bey,
Kargoyu aldım, teşekkür ederim. Satışlarda size güvenebileceğimizi bir kez daha ispatladınız. Ambalaj çok güzel olmuş.
hüsnüyusuf
16-10-2008, 18:20
Mutlu Bey,
kargoyu aldım, tekrar teşekkür ederim.Bir şey sormak istiyorum.Yasemini tepesinden budarsam yan sürgünler verir mi? Yanlış birşey de söylüyor olabilirim.Kusura bakmayın. Boyu çok uzun olduğu için iple bir yere sabitlemem gerekir aksi halde. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Madagaskar Yasemini (Stephanotis Floribunda) Elinizde bu tür var mı?
Mutlu Kutlu
16-10-2008, 22:24
Sn. oğuzhan,
Madagaskar yasenimizde var, 50 ytl den ithalatcıdan aldık.
İlk Muberra hanım sormuştu bu yasemin çeşitini, bende 2 tane Madagaskar yasemin aldım ve üretim planımıza dahil ettim.
50 ytl den sende istiyorsan, üzerine kar koymadan sizede alır gönderirim. 2 metreden fazla boyu var ve 3-5 uzun daldan oluşuyor, anaç bir fidan.
Baharı beklersen 100-150 cm boyda yetiştirip, 10 ytl den satışa sunacağız.
Saygılarımla. Madagaskar Yasemini (Stephanotis Floribunda) Elinizde bu tür var mı?
Dilek Erbil
17-10-2008, 10:00
Mutlu Bey günaydın,
Bana Rhynchospermum jasminoides , sarı yasemin(kokulu) ve oranj yasemin ayırırsanız sevinirim.
Başka birşeyler daha var mı diye bakınıyorum ama bu 3ü kesin.
Saygılar,
Mutlu Kutlu
17-10-2008, 10:18
Sn. Dilek hanım,
Rhynchospermum jasminoides, oranj yasemin elimde mevcut. oranj yaseminlerde tomurcuklananlar var. her ikisindende size ayıracağım. sarı (kokulu) yaseminimiz kalmadı. gelecek salı antalya merkez seramızı bir daha elden geçireyim, kıyıda köşede kalmışsa onuda size ayırayım.
saygılarımla.
Mutlu Bey günaydın,
Bana Rhynchospermum jasminoides , sarı yasemin(kokulu) ve oranj yasemin ayırırsanız sevinirim.
Başka birşeyler daha var mı diye bakınıyorum ama bu 3ü kesin.
Saygılar,
Sn. Mutlu Kutlu,
Elinizde Trachelospermum Jasminoides var mı acaba?
Bir bahçede görmüştüm ve inanılmaz güzel kokuyordu, kokusu sokağa yayılıyordu..
Geçenlerde aynı yerden geçtiğimde yapraklarının kızarmış olduğunu gördüm ve internette biraz araştırınca bu türün Trachelospermum Jasminoides olduğunu öğrendim (bun türün yaprakları kızarırmış).
Kokusunu unutamıyorum, bu nedenle elinizde varsa ya da bir gün satmaya karar verirseniz lütfen benim için bir adet rezerve eder misiniz?
Teşekkürler.
Mutlu Kutlu
17-10-2008, 11:59
Sn. snoopy,
Trachelospermum Jasminoides şu anda satışını yaptığımız Rhynchospermum jasminoides aynı yasemin. ilk sayfadaki 1. ve 2. resimdeki çiçeklerini google den bulacağınız resimlerle karşılaştırırsanız sonuçun aynı olduğunu görürsünüz.
Bu türün elimizde 10 ytl lik küçük fideleri kaldı,10 ytl lik büyüklerini ilk sipariş veren arkadaşlarımıza gönderdik. formlu 20 ve 35 ytl lik leride mevcut.
Kokusu ve görüntüsüyle murrayayıda gözden kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla.Sn. Mutlu Kutlu,
Elinizde Trachelospermum Jasminoides var mı acaba?
Bir bahçede görmüştüm ve inanılmaz güzel kokuyordu, kokusu sokağa yayılıyordu..
Geçenlerde aynı yerden geçtiğimde yapraklarının kızarmış olduğunu gördüm ve internette biraz araştırınca bu türün Trachelospermum Jasminoides olduğunu öğrendim (bun türün yaprakları kızarırmış).
Kokusunu unutamıyorum, bu nedenle elinizde varsa ya da bir gün satmaya karar verirseniz lütfen benim için bir adet rezerve eder misiniz?
Teşekkürler.
Mutlu bey merhaba,
Sizden almış olduğum Rhynchospermum jasminoides'i bir saksıya diktim ve iç mekanda pencerenin önüne koydum. 2-3 gün sonra en uçtaki yapraklar kararmaya ve arkasından dökülmeye başladılar. Sizce ne yapmalıyım? Acaba ucundan bir miktar kessem yan sürgünler çıkar mı?
İlginize teşekkür ederim.
Sn. snoopy,
Trachelospermum Jasminoides şu anda satışını yaptığımız Rhynchospermum jasminoides aynı yasemin. ilk sayfadaki 1. ve 2. resimdeki çiçeklerini google den bulacağınız resimlerle karşılaştırırsanız sonuçun aynı olduğunu görürsünüz.
Bu türün elimizde 10 ytl lik küçük fideleri kaldı,10 ytl lik büyüklerini ilk sipariş veren arkadaşlarımıza gönderdik.
Saygılarımla.
Mutlu bey, küçük fide derken kac cm. boyundalar? Veya bu boyda da çiçek açabilirler mi yoksa büyümelerini mi beklemek zorundayım? Ben bir an önce kokularını duymak istyorum da..:p
Mutlu Kutlu
17-10-2008, 12:53
Sn. szt,
Büyük bir ihtimal saksı altına tabak koydunuz, içerisindede su var. bitki kökleri hava alamadığı için uç sürgünler kuruyor. tabakla saksı arasına taş vb. şeyler koyarak yükseltin.
İkinci ihtimal bitki kökleri hasar gördü, uç sürgünler kurumaya başladı. panik yapmaya gerek yok, bitki kökleri gövdeyi beslediği yere kadar kurur ve sonrasında kökler kuvvetlendikçe yeniden sürgüne geçer. uçlarından kesebilirsiniz tabiki.
Saygılarımla.Mutlu bey merhaba,
Sizden almış olduğum Rhynchospermum jasminoides'i bir saksıya diktim ve iç mekanda pencerenin önüne koydum. 2-3 gün sonra en uçtaki yapraklar kararmaya ve arkasından dökülmeye başladılar. Sizce ne yapmalıyım? Acaba ucundan bir miktar kessem yan sürgünler çıkar mı?
İlginize teşekkür ederim.
Mutlu Kutlu
17-10-2008, 12:56
Önümüzdeki bahar aylarına kadar kokusunu duymanız mümkün değil. bahar aylarında 1-2 ay kadar çiçekli kalıyorlar. bazan sonbahar serinliklerinde az miktarda çiçeklendiği görülüyor. en küçük fide bile vakti geldiğinde (bahar aylarında) çiçek açıyor.Mutlu bey, küçük fide derken kac cm. boyundalar? Veya bu boyda da çiçek açabilirler mi yoksa büyümelerini mi beklemek zorundayım? Ben bir an önce kokularını duymak istyorum da..:p
Mutlu Kutlu
17-10-2008, 13:10
Sn. hüsnüyusuf,
Tepe budamasını tamam bu boy iyi dediğinizde bitkinin dolgun olması için yapabilirsiniz. alttan itibaren sürgünler verir ve bitki daha dolgun olur. iple başka yerlere taşıyabilir sarmaşık formu verebilirsiniz. bu tamammen sizin isteğinize kalmış birşey.
Çok dayanıklı bir tür istediğiniz gibi davranabilirsiniz. ama keseceğiniz her dal, bitkiden eksilmiş çiçek olacaktır.
Saygılar.
Mutlu Bey,
kargoyu aldım, tekrar teşekkür ederim.Bir şey sormak istiyorum.Yasemini tepesinden budarsam yan sürgünler verir mi? Yanlış birşey de söylüyor olabilirim.Kusura bakmayın. Boyu çok uzun olduğu için iple bir yere sabitlemem gerekir aksi halde. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Mutlu Bey,
Bu durumda nasıl olsa hemen çiçek açmayacağı için bana bir küçük fide rezerve eder misiniz?
Bu arada belki başka şeyler de bulurum sipariş edecek, hepsini birlikte yollarsınız :D
Mutlu Kutlu
17-10-2008, 13:21
Sizin için şu andaki en güzelinden 10 ytl lik bir tane ayırıyorum.
Mutlaka umduğunuzdan büyük bir fideyle karşılaşacaksınız:)
Saygılar.Mutlu Bey,
Bu durumda nasıl olsa hemen çiçek açmayacağı için bana bir küçük fide rezerve eder misiniz?
Bu arada belki başka şeyler de bulurum sipariş edecek, hepsini birlikte yollarsınız :D
Dilek Erbil
17-10-2008, 14:54
O zaman salıya kadar bekliyelim bende başka ne olabilir diye düşüneyim,acaba kelebek çalısı varmıydı sizde? ( Buddleja davidii ) Teşekkürler,
Buket Aknar
17-10-2008, 15:11
Mutlu Bey, ben de bugün bir seradan isminin sarı yasemin olduğunu öğrendiğim bir yasemin türü aldım. Orada çalışan bayan bana tam olarak bilgi veremediği için buradan araştırırken, bu işin uzmanı olarak size sorayım dedim. Bayan bana Sarı yasemin dedi ama üzerinde yasemin falan yok. Şu anda acaba gerçekten sarı yasemin mi diye bile düşünüyorum.
Ne ise sorularıma geleyim. Sarı yasemin yaprak döker mi? Ne zaman çiçeklenir? Doğrudan, sürekli güneş gören bir yere dikersem sorun olur mu?
Mutlu Kutlu
17-10-2008, 15:53
Sn Buket Akar,
Aldığınız yasemin büyük bir ihtimal sarkıcı olan sarı yasemin. kokulu sarı yasemin heryerde bulunmaz. sürgünleri yukarı doğru gidiyor ve yaprakları normal beyaz yasemine benziyorsa kokulu sarı yasemindir muhtemelen.
Doğrudan sürekli güneş gören yerlere bayılır yaseminler, önemli olan dikildiği iklime uygun olup olmayacağı, ağır kış şartlarında ölmeyeceği vb. çevrenizde yaseminler dış ortamda yaşıyorsa çekinmeden dikebilirsiniz dış ortama. eğer yetişmiyorsa risk alıp dikersiniz veya 17-50 litrelik saksılarda evde yetiştirirsiniz.
Saygılarımla.
Sarı yasemin serin havalarda çiçeklenir, bu sıralar ve ilbahardan yaz ortasına kadar. Mutlu Bey, ben de bugün bir seradan isminin sarı yasemin olduğunu öğrendiğim bir yasemin türü aldım. Orada çalışan bayan bana tam olarak bilgi veremediği için buradan araştırırken, bu işin uzmanı olarak size sorayım dedim. Bayan bana Sarı yasemin dedi ama üzerinde yasemin falan yok. Şu anda acaba gerçekten sarı yasemin mi diye bile düşünüyorum.
Ne ise sorularıma geleyim. Sarı yasemin yaprak döker mi? Ne zaman çiçeklenir? Doğrudan, sürekli güneş gören bir yere dikersem sorun olur mu?
Sn. snoopy,
Kokusu ve görüntüsüyle murrayayıda gözden kaçırmamanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla.
Mutlu Bey,
Oldu olacak bir adet te murraya rezerve edin lütfen..:p
Mutlu Kutlu
18-10-2008, 21:23
Sn. snoopy,
Murraya'lardan tomurcuklu bir adet size ayırdım, sizde çiçek açsın. Çok seveceğinize eminim.
Saygılar.Mutlu Bey,
Buket Aknar
18-10-2008, 23:03
Mutlu bey, ilginiz için teşekkürler, ben bugün inceledim ama doğrusu anlayamadım, yaprakları bana kokusuz sarı yasemin miş gibi geldi. Daha emin olmak için yarına bir fotoğraf eklemeyi düşünüyorum. Sanırım o zaman kesin olarak ne cins olduğu anlaşılabilecek.
İklime gelince, Kıbrıs yazları oldukça sıcak, kışları ise ılık bir iklime sahip. Şu anda bahçemde beyaz kokulu; bizim Kıbrıs Yasemini, sizlerin sanırım Ada Yasemini dediğiniz türden yaseminim var, sabah öğleye kadar güneş gören, öğleden sonra ise gölgeli bir yerde dikilmiş. Henüz çok genç olmasına rağmen çiçek vermeye başladı.
Mutlu Kutlu
19-10-2008, 10:45
Sn. Buket Aknar,
Resim eklediğinizde size daha iyi yardımcı olurum, ayrıca sizin kıbrıs yasemini olarak isimlendirdiğiniz yasemin fotoğrafınıda eklerseniz sevinirim.
Kıbrıs ve Antalya iklim olarak aynı, benim dış ortamda yetiştirdiğim her tür bitkiyi sizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Saygılarımla.Mutlu bey, ilginiz için teşekkürler, ben bugün inceledim ama doğrusu anlayamadım, yaprakları bana kokusuz sarı yasemin miş gibi geldi. Daha emin olmak için yarına bir fotoğraf eklemeyi düşünüyorum. Sanırım o zaman kesin olarak ne cins olduğu anlaşılabilecek.
İklime gelince, Kıbrıs yazları oldukça sıcak, kışları ise ılık bir iklime sahip. Şu anda bahçemde beyaz kokulu; bizim Kıbrıs Yasemini, sizlerin sanırım Ada Yasemini dediğiniz türden yaseminim var, sabah öğleye kadar güneş gören, öğleden sonra ise gölgeli bir yerde dikilmiş. Henüz çok genç olmasına rağmen çiçek vermeye başladı.
Dilek Erbil
22-10-2008, 09:52
Mutlu Bey merhaba,
sarı yasemin bulabildiniz mi kıyınızda köşenizde ? Ona göre siparişi tamamlayıp havalenizi yapayım.Kolay gelsin,
Sayın Mutlu Bey, bahar'da satışa sunacağınız Madagaskar Yasemini (Stephanotis Floribunda) hazır olduğunda bana da 1 tane ayırabilirseniz ve hazır olduğunda haber verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ediyorum. ;)
Mutlu Kutlu
22-10-2008, 14:22
Sarı yasemin bende hiç kalmamış.
Üretici bir arkadaşta 20-30 tane var, ama 10 ytl diyor.
Ben 7 ytl den satışa sunmuşken, 10 ytl den alıp gönderemem dedim. 7 ytl den versin diye sıkıştırıyorum. önümüzdeki hafta ikna olmuş olur sanırsam. mecburen bekleyeceğiz.
Saygılarımla.Mutlu Bey merhaba,
sarı yasemin bulabildiniz mi kıyınızda köşenizde ? Ona göre siparişi tamamlayıp havalenizi yapayım.Kolay gelsin,
Mutlu Kutlu
22-10-2008, 14:23
Sn ilkin,
Madagaskar Yasemini (Stephanotis Floribunda) hazır olduğunda sizin için 1 tanesini ayıracağız.
Saygılarımla.
Sayın Mutlu Bey, bahar'da satışa sunacağınız Madagaskar Yasemini (Stephanotis Floribunda) hazır olduğunda bana da 1 tane ayırabilirseniz ve hazır olduğunda haber verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ediyorum. ;)
Mutlu Kutlu
22-10-2008, 19:42
Yaseminleriniz aras kargo ile yola çıktı.
http://appl-srv.araskargo.com.tr/yurticigiriswin.aspx linkini tıklayarak, aşağıdaki bilgilerinizi girdiğinizde kargonuzu takip edebilirsiniz.
Seri No : BZ Irs.No : 341000
Ref. No : 296818
Mutlu Bey,
Mutlu Kutlu
22-10-2008, 19:44
Sn. Dilek Erbil,
Kelebek çalısı elimizde olmayan türlerden. Baharda çiçeklenen bir tür olduğunu varsayarak, baharda üreticileri bir araştırayım.O zaman salıya kadar bekliyelim bende başka ne olabilir diye düşüneyim,acaba kelebek çalısı varmıydı sizde? ( Buddleja davidii ) Teşekkürler,
Mutlu Bey,
Çiçeklerim elime az önce geçti, çok teşekkür ederim..
Japon gülümün bir tomurcuğu düşmüş :( ama murrayanın üzeri tomurcuk dolu ve daha ambalajı açmadan burnuma gelen kokusu üzüntümü hafifletti :p
Tekrar teşekkürler..
Buket Aknar
23-10-2008, 14:35
Mutlu Bey; birinci fotoğraf bahçemde dikili olan sizin Ada Yasemini bizim Kıbrıs yasemini dediğimiz, kokulu yasemin. İkinci fotoğraf ise benim yeni aldığım, henüz dikmediğim. Serada kokulu, sarı yasemin dedikleri cins ( fotoğraflara baktım ama ben pek emin değilim) Bana kokusuz sarkan sarı yaseminmiş gibi geldi.
Birincisi ferforje bir kemer kenarına dikildi, sarılması için yönlendiriliyor. İkincisi için de ayni şekil düşünüyorum.
Mutlu Kutlu
23-10-2008, 15:02
Evet, sizin satın aldığınız kokususz yasemin. bu tür sarılıcı değil, sarkıcıdır. belirli bir boy 150-200 cm den aşağıya şelale gibi sarkıtmanız en iyi form biçimi olur. serin bahar aylarında yer yer çiçeklenir.
Saygılar.
Buket Aknar
23-10-2008, 15:05
İlginiz için çok teşekkürler. Ben de aynen sizin teşhisiniz gibi tahmin etmiştim. Bu seralarda daha bilinçli insanlar çalışsa ne olur sanki. Ben diğerinden arıyordum. Çünkü dikilecek yer ona göre hazırlanmıştı. Şimdi ben bunu bir kemere dikersem olmaz mı yani? Bahçemde ona uygun yer yok, o nedenle soruyorum. Tekrardan teşekkürler...
Mutlu Kutlu
23-10-2008, 15:09
kemerin boyu 250-300 cm yi geçmiyorsa problem değil. ama her daim çiçekli kalan bir yasemin türü değil. ama sürekli yeşil kalır. alçak kemerlerde gezdirebilir, aşağıya sarkmasını sağlayabilirsiniz. kimbilir dahada güzel olabilir.
Buket Aknar
23-10-2008, 16:09
Kemerin üzerinde şu anda sabah sefası sarılmış durumda. Yüksekliği fazla değil. Zaten direk demirden yapılmış ta değil. Ben onu yapı marketten alıp kurdum ve yere diktim. Sadece sürekli altından geçmemiz gerekecek. Çok sarkarsa belki geçişlerde sorun olabilir diye düşünüyorum.
Mutlu Kutlu
24-10-2008, 01:59
Sn. buket hanım,
Almış olduğunuz sarı yaseminin ileride nasıl bir şekil ve form alabileceğini gözünüzde canlandırmak istedim. Eğer demek istediğimi anladınız ve gözünüzde canlandırabildiyseniz, bitkinizin nerede nasıl güzel duracağına karar verip oraya dikmeniz en doğrusu olur.
Buket Aknar
24-10-2008, 14:08
İlginiz için çok teşekürler. Birinci fotoğraftaki yaseminin ismi konusunda ne düşünüyorsunuz. Bisim Kıbrıs Yasemini olarak bildiğimiz. Sizde ne deniyor ?
Mutlu Kutlu
24-10-2008, 14:15
normal yasemin, kısaca yasemin deniyor.
Pek fazla bir rağbet yok antalyada. çiçekleri yarım gün açık kalıyor ve çok hızlı gelişiyor. form vermek zor olduğundan ve çok çiçek yaprak dökerek pislik yapıyor gerekçesiyle eskisi kadar rağbet görmüyor. ama yinede kokusu için çekilir bir çile bence.
Bundan sonra aktif olmayacağımdan sorularınızı cevapsız bırakabilirim. şimdiden özür dilerim.
haydarserkan
26-10-2008, 22:22
sn:mutlu kutlu,ben konyadayım..bir tane kolonya çalısı istiyorum ama sizinle nasıl temas kuracağımı bilemiyorum.açıklama yaparsanız sevinirim
Adalet Yağcı
27-10-2008, 13:16
Sayın Mutlu Kutlu;
Bir süre önce Fidanistanbul firmasından aldığım bu (http://www.fidanistanbul.com/inc/resim.php?r=../file/urun/6702804.jpg) yaseminin ismi, Beyaz Yasemin olarak geçiyor.
Bu yaseminin kokusu varmı acaba, başka bir ismi olabilir diyede düşünüyorum, biligilendirirseniz sevinirim.
Mutlu Kutlu
27-10-2008, 18:32
:)) kokulu yasemin demişlerse, bilmeden demişlerdir.
Hiç bir kokusu yok bu tür yaseminin, üzgünüm ama ileridede kokusu olmayacak.
Haftaya ismini öğrenmiş olurum, buradan yazarım.
Ama yinede ilkbahar sonrası ve kış ayları arasında sürekli çiçek açan bir tür yasemin. form verilmiş hali çok güzel, güle güle büyütün. Size neşe, sağlık ve bereket getirsin.
Saygılarımla.
Arzu Kasapoğlu
27-10-2008, 18:42
Ferda Hanım'ın bahçesinde bu çeşit yaseminden var.
Adı Solanum jasminoides (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=303675&postcount=4)
Mutlu Kutlu
27-10-2008, 19:05
Cevabınız için teşekkür ederim Arzu hanım,
Saygılarımla
Arzu Kasapoğlu
27-10-2008, 20:48
Rica ederim Mutlu Bey :)
Adalet Yağcı
28-10-2008, 09:24
Sayın Mutlu Kutlu Bey, cevabınız için teşekkür ederim, alırken kokusunu sormamıştım, onlar da bir şey söylemediler.
Keşke bu güzel çiçeğin kokusuda olsaydı, muhteşem olurdu, yinede sürekli çiçeklenmesi çok güzel.
Saygılar.
Adalet Yağcı
28-10-2008, 09:27
Ferda Hanım'ın bahçesinde bu çeşit yaseminden var.
Adı Solanum jasminoides (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=303675&postcount=4)
Sevgili Arzu Kasapoğlu;
İlginiz için teşekkürler, bu güzel çiçeğin, yaz boyu bahçemi süsleyecek olmasına sevindim, koku için diğer tür yaseminden dikmeyi düşünüyorum, birlikte idare ederler artık.
Sevgiler.
Arzu Kasapoğlu
28-10-2008, 12:19
Bahçeniz bu yaz yeni çiçeklerinizle birlikte, çok güzel olacak Adalet Hanım. Yeni halini inanın, merakla bekliyorum.
Emel Yılmaz
28-10-2008, 12:29
Sayın mutlu bey acaba sizde sengili adalet hanımın elindeki beyaz yaseminden varmı
Mutlu Kutlu
28-10-2008, 12:52
Evet, Adalet hanımın yasemininden bendede var, bir kaç gün içerisinde eski ve yeni yasemin çeşitlerimi buraya yerleştirmiş olacağım.
Kokulu olanların yanında, kokulu olmayan bir çok yasemin çeşitimde var.
Saygılar.
Adalet Yağcı
28-10-2008, 13:20
Bahçeniz bu yaz yeni çiçeklerinizle birlikte, çok güzel olacak Adalet Hanım. Yeni halini inanın, merakla bekliyorum.
Sevgili Arzu, daha ne deliliklerim var anlatsam inanmazsınız, bahçemi güzelleştirmek için, en son altı tane Clematis aldım, tohum paketlerim neredeyse elliye ulaştı.
Ben de sabırsızlıkla baharı bekliyorum, mis gibi yasemin kokuları arasında eve girmek çok güzel olacak.
Bir ay kadar öncede herdem yeşil başka bir yasemin almıştım, şimdi sırada kokulu yasemin var.
Sanırım temmuz gibi bahçem yerine oturur, ben de bir çok fotoğrafla bu güzellikleri paylaşırım sizlerle.
Sevgiler.
Cumhur Tonba
28-10-2008, 14:53
Sevgili Adalet Hanım. Fotoğraflar dört gözle bekleyeceğğiz.
Arzu Kasapoğlu
28-10-2008, 18:28
Gözlerimiz şenlenecek, ne güzel :)
Bu kadar cok yasemin cesidi olunca ne alacagimizada hala karar verememis oluruz:( Soguga dayanikli, kokulu bir yasemin ariyorum. Ne onerirsiniz?
Mutlu Kutlu
29-10-2008, 01:14
Yasemin çeşitlerinin konya soğuğuna dayanabileceklerini sanmam. En dayanıklı yasemin bile -10 kadar tahammül gösterebiliyor.
Kış aylarında içeride, bahar ve yaz aylarında dışarıda taşımalı olarak ancak yetiştirebileceğinizi tahmin ediyorum.
Sayın Mutlu Kutlu
balkonumda isimlerinin "Jasminum Revolutum beyaz" ve "Orange Jasmine - Murraya paniculata" tahmin ettiğim yaseminler yetiştiriyorum. Ve bu sene ilk kez Kayseri'de kışı geçireceğiz, eksi kaç gibi evin içine alsam uygun olur?
saygılar...
Mutlu Kutlu
30-10-2008, 16:09
- dereceyi beklemeyin derim, havaların ne yapacağı belli olmaz, çevrenizdeki ağaçlar yaprak dökmüşse, güneş gören evin içerisinde pencere önüne alın derim. bahardada ağaçların çiçek açmasından sonra dışarıya alabilirsiniz, kayserinin soğuk ve don olayları meşhurdur sanırım.
saygılar.
teşekkürler sevgili Mutlu, haklısınız şimdiden geceleri öyle çok soğuk ki;)hemen kızlarımı içeriye alıyorum
zeynep örenk
31-10-2008, 20:34
Sayın Mutlu Bey,
daha önce sizinle birkaç defa telefonda konuşmuştum. İstanbul için bir sipariş vermiştim.
Şimdi tam liste bu:
Plumeria- yeni sürgün demiştiniz. Daha büyük varsa ?
lime-yeni sürgün demiştiniz. Daha büyük varsa ?
2 gül- 7 veren isparta çok hoş kokulu koyu kırmızı/ birde pembe
1 böğürtlen-5 ytl
2 fulyasemin-10*2 tane=20 ytl
1 paket pıtırcık sarmaşık -varsa?
1 kuşburnu
zıpçıktı?
Bunların fiyatlandırması ve yol masrafını belirtin, yatırayım.
Selamlar
Mutlu Kutlu
31-10-2008, 20:52
Sn. Zeynep Örenk,
Plumeria- yeni sürgün 30 ytl. Daha büyük 120 cm boyda 150 ytl
lime-yeni sürgün 20 ytl. Daha büyük elimizde şu an yok, önümüzdeki yıl mayıs sonrası olur.
2 gül- 7 veren isparta çok hoş kokulu koyu kırmızı/ birde pembe 8+10= 18 ytl
1 böğürtlen-5 ytl
2 fulyasemin-10*2 tane=20 ytl
1 paket pıtırcık sarmaşık 5 ytl
1 kuşburnu 10 ytl lik orta boyda.
zıpçıktı saksıda 3 ytl / adet
Önümüzdeki hafta çarşamba günü adresinize gönderebilirim.
Saygılarımla
Adalet hanım merhaba,
Mutlu bey yaseminlerin soğuğa karşı hassas olduğunu söylüyor. Siz sanırım Mersinin yaylalarında yasemin çeşitleri yetiştiriyorsunuz. En fazla ne kadar soğuğa dayanabildiklerini anlamak için soruyorum. Mersinin hangi yaylasında yetiştiriyorsunuz yaseminleri?
huzunperest
17-11-2008, 17:26
Mutlu Bey, posta çeki hesabınıza ödemeyi bugün yaptım. Özel mesaj ile adres bilgilerimi gönderiyorum. Teşekkürler.
Mutlu Bey, elinizde 92. mesajdaki beyaz renkli olan mavişten var mı acaba?
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 13:39
Bu mesajdaki ilk resim, maviş elimizde mevcut, küçük boylarda 3 ytl den satıyoruz, çok hızlı büyüyüp gelişiyor. beyaz olanından başka bir üretici arkadaşta var, 20 ytl den 150-200 cm boyda tam formlu satıyor.Mutlu Bey, elinizde 92. mesajdaki beyaz renkli olan mavişten var mı acaba?
huzunperest
21-11-2008, 19:48
Mutlu Bey, yaseminim elime sağlam şekilde ulaştı. Emekleriniz için teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
21-11-2008, 20:23
Adalet hanım merhaba,
Mutlu bey yaseminlerin soğuğa karşı hassas olduğunu söylüyor. Siz sanırım Mersinin yaylalarında yasemin çeşitleri yetiştiriyorsunuz. En fazla ne kadar soğuğa dayanabildiklerini anlamak için soruyorum. Mersinin hangi yaylasında yetiştiriyorsunuz yaseminleri?
Sayın SZT;
Merhaba, çok özür diliyorum öncelikle, mesajınız gözümden kaçmış, ancak bu gün görebildim.
Benim iki çeşit yaseminim var, bunların yanına bir kokulu bildiğimiz yaseminden bir de mavi yasemin alıp yasemin konusunu kapatmayı düşünüyorum.
Ayrıca Sayın Mutlu Kutlu'dan yeni aldığım 3 adet Solanum Rantonettii var, beyazlardan biri ful yasemin, diğeri ise Solanum jasminoides.
Benim yaylam Soğucak, Bekiralanı.
Yaseminlerin soğuktan etkilenmediklerini biliyorum, ayrıca ne kadar etkilendikleri konusunda bir fikrim yok, çünkü bu yaz diktim, bahara çıktığımızda belli olacak.
Sn. Mutlu Kutlu,
Mevcudunuzda Ful-yasemin ve Sarı Yasemin olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Eğer yoksa, ne zaman satışda olur?
Şimdiden teşekkür ederim.
Mutlu Kutlu
25-11-2008, 19:00
Sn Omar,
Elimizde 10-20-35-50 ytl lik boylarda gelişmiş formda ful yaseminimz mevcut.
Kokulu sarı yasemin içinse nisan mayıs aylarında yeni yetiştirdiklerimizden satışa koyacağız.
Kokusuz arada bir açan sarı sarkıcı yasemin istiyorsanız bu yaseminden elimizde mevcut.
Saygılarımla.
selda3444
30-11-2008, 05:04
mutlu bey aşağıda ismini yazacağım çiçeklerin hangisi elinizde mevcut bilemiyorum fakat bana bir fiyat çıkartabilirmisiniz ona göre sipariş vericem
1 adet yasemin (Rhynchospermum jasminoides )
KARTOPU
SOLANUM RANTANNETTİ
AMERİKAN SARMAŞIĞI
LEYLAK
PLUMBAGO AURİCULATA
Mutlu Kutlu
30-11-2008, 08:22
Sn. selda3444,
İstemiş olduğunuz bitkilkerin fiyatları:
1 adet yasemin (Rhynchospermum jasminoides ) 20 ytl, formlu
KARTOPU .................................................. 5 ytl
SOLANUM RANTANNETTİ (maviş).......................3 ytl küçük boyda
AMERİKAN SARMAŞIĞI ................................... 5 ytl
LEYLAK .................................................. .... 5 ytl
PLUMBAGO AURİCULATA[/QUOTE] ................... 10 ytl
Saygılarımla
selda3444
30-11-2008, 18:53
PLUMBAGO AURİCULATA[/QUOTE] ................... 10 ytl
1 ARALIK P.TESİ GÜNÜ ÖDEME ŞEKLİNİ POSTA ÇEKİ OLARAK YAPICAM.KARGO ÜCRETİ NE KADAR TUTAR ,TESLİM TARİHİ NE OLUR BAYRAMIN 1.GÜNÜNDEN İTİBAREN İST.9 GÜN OLAMAYACAĞIM BENİ BİLDİREBİLİRMİSİNİZ.
SİZDEN BUNLARIN TOPRAĞA EKİMİ (bahçenin toprağı kumlu ne şekilde toprağı desteklemem lazım)VE BUNUN ZAMANI HAKKINDA'DA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM.
HEMEN CEVAP VEREBİLİRSENİZ MEMNUN OLURUM.TEŞEKKÜRLER.
Mutlu Kutlu
30-11-2008, 19:14
Sn. selda 3444,
Kargo parası 12-17 ytl arası tutar.
Pazartesi günü ödemenizi yaparsanız, aynı gün kargoya veririm, muhtemelen salı günü öğleden sonra kargonuz size ulaşır.
Saygılar.
Sn. selda3444,
İstemiş olduğunuz bitkilkerin fiyatları:
PLUMBAGO AURİCULATA ................... 10 ytl
Saygılarımla[/QUOTE]
Sayın Mutlu bey. Elinizde olan kartopu ............... 5ytl resmi mevcutmu?
Saygılar.
Mutlu Kutlu
30-11-2008, 22:46
Sn. zeferan,
Elimizdeki kartopunun resmi 118 ci mesajda yüklü olan 2 ci resim.
Resimde görülen kartopu kışın yaprak döker, bahar aylarında beyaz çiçekler açar. Fiyatı 5 ytl
Birde ithal kartopu var, yaprakları kauçuk yaprağına benziyor ve kışın yaprak dökmüyor. Şu sıralar üzerleri tomurcuklu. Bu kartopunun fiyatı 10 ytl, soğuklardan etkileniyor.
Saygılar.
Gülbeşeker
30-11-2008, 23:10
Mutlu bey, ben Van'da yaşıyorum. Balkonumun rüzgarlı bölümünü kapatmak için, saksıda yetiştireceğim bir sarmaşık istiyorum.
Bu bir yasemin olabilir mi?
Mutlu Kutlu
30-11-2008, 23:26
Sn. Gülbeşeker,
Bu yasemin için ağır bir işkence olmazmı? Van'da epeyce ağır kış geçiyordur.
Saksının içerisinde örücü ve kapatıcı bir sarmaşık büyütmek epey zordur. Baharda ekerim, yazın örsün diyorsanız pıtırcık sarmaşık tavsiye ederim, kışın ölür, saksıda büyütebilirsiniz.
Kışında kalsın diyorsanız soğuk iklime uygun, sert yapraklı ve kışın yaprak dökmeyen sarmaşık çeşitleride var ama saksıda olmaz, bahçe ister.
Saygılar.
Sayın Mutlu bey.
2 adet mor muscari armeniacum: 1 ytl ............ 2 ytl
Amaryllis kırmızı........................................... 5 ytl
Maviş (Solanum rantonettii)........................... 3 ytl
Hevalenizi bayramdan sonra yapmayı düşünüyorum. O zamana kadar belki siz de satışa farklı ürünler sunarsınız. Onlardan da alabilirim. :)
Alacağım bu bitkileri bahçeye dikmeyi düşünüyorum. Sizce uygun zamanmıdır?
Bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Saygılar.
Mutlu Kutlu
01-12-2008, 15:06
Sn. zeferan,
Mavişin istanbul soğuklarında yaşayabileceğinden şüpheliyim, bazı arkadaşlar istanbulda bazı yerlerde bahçede çok güzel form aldığını söylüyorlar. Bitkiyi öldürmek pahasına test yapabilirsiniz, bence saksıda 1 yıl geliştirin. Diğerlerini toprak don olmadan dikebilirsiniz.
Saygıılar.
Gülbeşeker
02-12-2008, 20:02
Mutlu bey, pıtırcığın nasıl bir görüntüsü var resim yükleyebilir misiniz?
Mutlu Kutlu
02-12-2008, 20:33
Sn. Gülbeşeker,
İstemiş olduğunuz bilgiler aşağıdaki linktedir.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10375
Adalet Yağcı
02-12-2008, 21:26
Sayın Mutlu Kutlu, Pandora yasemininiz varmı(Pandorea jasminioides).
Bu gün fotoğrafını gördüm tek kelime ile muhteşem.
pandora yasemini (http://urun.gittigidiyor.com/PANDOREA-JASMINOIDES-PANDORA-YASEMINI-10-TOHUM_W0QQidZZ14269301#aciklama)
Bu güzel bitkiden elinizde varsa fiyatını yazarmısınız lütfen.
Mutlu Kutlu
03-12-2008, 10:31
Sn. Adalet Yağcı,
Pandorea jasminioides (pandora yasemin) elimizde 2 boyu mevcut, 10 ytl lik boylardan gözüme çarpmadı. Seradan satılmış olabilir. Üzerinde tomurcuk olan 20 ytl lik 1 tane gördüm seramızda.
Saygılar.
Adalet Yağcı
03-12-2008, 10:37
Sayın Mutlu bey, yaseminin bu türü hakkında bilgi verebilirmisiniz,yaprak dökermi, soğuğa dayanıklılığı nedir, bütün yaz açarmı vb.
Sanırım elinizdeki yasemini alacağım, yeterki sağlıklı olsun sağlıklı gelsin, fiyatının önemi yok.
Daha önce sizden aldığım solanumlarımı yaylaya dikmeye cesaret edemedim, Mersin'de Mart ayının sonuna kadar tutmayı düşünüyorum, onları da küçük bir kovanın içine almayı düşünüyorum, bu mevsimde uygunmudur saksı değiştirmek.
Mutlu Kutlu
03-12-2008, 10:47
Pandora yasemini biz kış aylarında dışarıda denedik, -4 de problem olmadı. Bölge olarak sizde bizim gibi akdeniz iklimindesiniz, sizdede kışın bir problem olacağını sanmam.
Dal daldırma tekniği ile kolayca çoğalıyor, çoğaltır yayladada test edersiniz. Elimizdeki pandora epey sağlıklı ve taze sürgünlü.
Saksı değiştirirken, saksı toğrağını dağıtmadan, saksı değiştirebiliyorsanız. İstediğiniz zaman bütün çiçeklerin saksılarını değiştirebilirsiniz, bunun bir mevsimi olmaz.
Adalet Yağcı
03-12-2008, 10:52
Mutlu bey, biliyorsunuz sizden bir tanede Sundaville alacağım, Mart sonunda gönderirim demiştiniz, benim için Pandora yaseminini ayırırmısınız, Mart sonunda her ikisinin ücretini birlikte ödeyip almak istiyorum.
Şu EFT işi beni zorluyor, posta çeki hesabı için de Postahanede saatlerce sıra beklemem gerekiyor, Pandora yaseminime iyi bakın.
Saygılar.
günebakan
03-12-2008, 23:44
Sayın Mutlu Bey saksıda çeliklendirdiğimiz mavi yasemin çeliklerini toprağa geçirme zamanı varmı acaba yoksa istediğimiz zaman geçirebilirmiyiz:)
Mutlu Kutlu
04-12-2008, 00:16
Mavi yaseminler soğuklara karşı çok dirençsiz. Dışarıda sanki ölmüş gibi yapraksız kalıyorlar, baharda yeniden canlanıyorlar.
Siz her ihtimale karşı, baharda havaların ısınması sonrası toprağa dikin.
günebakan
04-12-2008, 08:42
Teşekkür ederim Mutlu Bey:)
Step Floribunda
04-12-2008, 09:12
Mutlu Bey elinizde Madagaskar Yasemini var mı? Ben maalesef tohumdan üretmeyi beceremedim. Galiba bu grubun en beceriksiz üyesi seçileceğim yıl sonunda. Ama çok şükür ki pes etmek gibi bir huyum yok. Elinizde mevcutsa ben de istiyorum ve fiyatını da yazar mısınız?
Saygılarımla
Mutlu Kutlu
04-12-2008, 09:31
Üretime aldığımız madagaskar yasemini var elimizde, ama yaprak yapısına bakınca emin değilim. Baharda açmasını bekleyeceğim satışa sunmadan.
20 ytl den satılan bir yer var isterseniz ordan alıp gönderebilirim, stefanis diye geçiyor ismi.
Mutlu Bey neden emin değilsiniz, madagaskar yasemini olduğundan mı yoksa tutup tutmadığından mı? Merak ettim. :)
Stephanotis Floribunda
54799
54800
Bunlar yardımcı olur mu?
Sizdekiler aynı mı?
Mutlu Kutlu
04-12-2008, 12:31
İthalatcıda 2 boy madagaskar yasemin var, küçük boy şekil verilmiş yaprakları büyük biraz, 20 ytl den satıyor, bunun madagaskar olduğuna %100 eminim. İthalatcının elindeki 3 büyük boy madagaskarı üretim için aldım, tanesine 75 ytl verdim. İthalatcı bnun %100 madagaskar olduğunu iddia ediyor. Ama ben yaprak yapısına baktığımda Rhynchospermum jasminoides ile aynı gibi görüyorum. Bence madagaskar olma ihtimali %50, herkesin söylediğine inanmama gibi bir huyum var. Çiçeklerini görmeden satışa sunmayıda düşünmüyorum, üretimde mutlaka tutanlar olacak. Agaclar.net üyelerini yanıltmak istemem, üretimde olanların %100 madagaskar olduğundan emin olmam lazım. İthalatçının 20 liraya sattığını ben üretip 10 liradan satışa sunarım.
Evet internet'ten inceleyince iki türün de yapraklarının benzer, çiçeklerinin farklı olduğu bariz belli oluyor, bakalım ne çıkacak, kolay gelsin.
Mutlu Kutlu
04-12-2008, 13:55
Üst en baştaki ithalatçının 20 ytl den sattığı madagaskar. Sağ üstteki gelişkin madagaskar diye iddia ettiği.
Alt resimdeki solda Rhynchospermum jasminoides, alt sağda arap yasemin diye adlandırılan 3 cü bir tür. Bu arap yasemin madagaskardan ve Rhynchospermum jasminoides dan bariz bir şekilde ayrılıyor.
Tek başına olan 2. resim ithalatcının 20 ytl den sattığı madagaskar.
Üçüncü tür değişik duruyor.Çiçek yapısını merak ediyorum.İnşallah en kısa sürede açtırmayı başarabilirsiniz.
Ben de merak ettim 3.türün çiçeğini.
Aşağıdaki türlerden var mı elinizde Mutlu Bey?
Beyaz : Jasminum nitidum
Pembe : Jasminum x stephanense
Güzelmişler...:)
Çok değişik türleri var.Yaseminde çeşit çok galiba.
Mutlu Kutlu
04-12-2008, 19:51
Sn. Günüm,
12 çeşit yaseminim var, gözüm öyle etrafta gezmelerde, alışverişlerde. Sıradan yaseminler değilde, albenisi yüksek ve bol kokulu yaseminler ilgimi çekiyor.
Daha bulunması gereken çok yasemin var daha, şansım ve şansımız bol olsun.
Pembe olan hibrit imiş. İkisi de çok yoğun parfümlü diyordu incelediğim sitede.
Bende de bir tür var hala ismini bilemediğim. Soğuklara çok dayanıklı.
Beyaz açıyor ve parfümlü. Çok hızlı büyüyor. Onun da ismini öğrenmeli bir ara.
Mutlu Kutlu
04-12-2008, 19:55
Resimi varsa isim bulmak kolay.
Gündüz gözüyle fotoğrafını çekerim. Sizden de tanımlamak için yardım alabilirsem tamamdır Mutlu Bey. :)
selda3444
04-12-2008, 20:12
SY;MUTLU BEY
Siparişe ekleyeceklerim var bu sebepten dolayı size dönemedim,kusura bakmayın lütfen.
En kısa zamanda sizi bilgilendiricem.Bu arada Solanum rantonnetti (Ferda hn.bahçesinde bulunandan bahsediyorum) ve Açelya (iki çeşit) için de bir fiyat alabilirmiyim.
İlginiz çok teşekkür ederim.
Mutlu Kutlu
04-12-2008, 21:37
Sn selda3444,
Solanum rantonnetti en küçük boy 3 ytl, 50-100 cm boyda 8 ytl. 150-200 cm formlusu 30 ytl dir.
Açelya 8 ytl. beyaz, pembe ve kırmızı renklerde.
Açelya dış meken açelyası mı, kışa dayanıklı mı?
Resimleri var mi?
Teşekkürler
Mutlu Kutlu
11-12-2008, 15:47
Açelyanın dış mekan olduğunu sanmıyorum, şu sıralar çiçekli ve saksı mevcut, yılda 2 kere çiçekleniyor. Bakımı pekte kolay değildir.
Step Floribunda
18-12-2008, 17:18
Mutlu Bey,
siparişler elime geçti. Teşekkür ederim.
Hoşçakalın.
Adalet Yağcı
25-12-2008, 10:23
Sayın Mutlu Kutlu,
Sizden Sundaville alacaktım biliyorsunuz, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=24730&d=1195291456) fotoğraftaki renkten ve cinsten istiyorum.
Einizdeki Sundavillenin büyüklüğü bu kadar varmı, ve fiyatını yazarmısınız.
Mutlu Kutlu
25-12-2008, 11:12
Resimdeki sundaville boyutlarına yakın boyutlarda, ama renkleri belli değil, baharda sıcaklık artmasıyla çiçeklenirler. Bildiğim kadarıyla 3 renk olacaklar, beyazımsı, pembe ve kırmızı.
Almak için baharı bekleyin derim.
Adalet Yağcı
25-12-2008, 12:51
Fiyat için bir şey söyleyebilmeniz mümkünmü Mutlu bey, en azından yaklaşık olarak.
Mutlu Kutlu
25-12-2008, 12:59
Sundaville henüz bizim üretimimiz değil, ithalatcıdaki fiyatı 35 ytl. Bizim üretimimiz olsa aynı bitki yarı fiyatına olmuş olurdu.
selda3444
28-12-2008, 03:40
KARTOPU (İTHAL) ................................................ 10 ytl
AMERİKAN SARMAŞIĞI ......................................... 5 ytl
LEYLAK .................................................. ............ 5 ytl
PLUMBAGO AURİCULATA[/quote] ............... 10 ytl
SOLANUM RANTONNETTİ 50-100cm.boyda ………....... 8 ytl.
AÇELYA (beyaz) …………………………………………………… 8 ytl
şimdilik listemi bu şekilde hazırladım fakat kapı girişi içinde çiçek lazım resimde görülen en öndeki ve onun arkasındaki pembe çiçekli olanların isimlerini ve elinizde mevcutsa onlar içinde bir fiyat alabilirmiyim mümkünse!..Ayrıca acem halısı adlı yer örtücüsü bitkisini nasıl tedarik edebilirim yardımcı olabilirmisiniz?
selda3444
28-12-2008, 03:51
çok çok affedersiniz mor salkım elinizde mevcutsa onun içinde fiyat alabilirmiyim ... Tekrar tekrar teşekkürler
Mutlu Kutlu
28-12-2008, 08:27
Sn. selda3444,
Resimde gördüğüm kadarıyla pembe ve beyaz sarmaşık minik güllerden oluşan bir giriş yapılmış. Bu tür sarmaşık güller dikenli ve çoğunlukla baharda 1-2 ay kadar çiçekli kalıyorlar.
Bizde dikensiz beyaz ve şampanya sarısı ponpon gül var. Bu gülde haziran ayına kadar bol çiçekli kalıyor. Fiyatı torbada 5 ytl, saksıda gelişmiş 15 ytl.
Mor salkım fiyatı, torbada 10 ytl dir.
Acem halısını muhtemelen biliyorumdur, ama resim olsa daha kolay bulunabilir. Belirttiğiniz isimde bir yer kaplıyıcı tanımıyorum, ismi değişik olmalı. Minik beyaz/mor çiçekler açan yer kaplayıcı royal carpet olabilirmi acaba?
Saygılar.
Âyine-i Esma
28-12-2008, 08:54
Galeride acem halısının resmi var
Âyine-i Esma
28-12-2008, 09:02
Latince adıda buymuş: Mesembrathemum-Formosus (Acem Halısı)
Ve bunlarda resimleri
Mutlu Kutlu
28-12-2008, 09:54
Teşekkür ederim Ayine-i Esma,
Resimlerde görülen acem halısını bizzat görmedim. Royal carpet ( Alyssum) buna benziyor, ama royal carpet mor/ beyaz görüntü veriyor, bol miktarda tohum verdiği için süreklilik var ama ayakla basılmaya elverişli değil. Ayak değmeyen yerlerde yer örtücü olarak kullanılıyor.
selda3444
29-12-2008, 00:13
AMERİKAN SARMAŞIĞI ......................................... 5 ytl
PLUMBAGO AURİCULATA[/quote] ............... 10 ytl
AÇELYA (beyaz) …………………………………………………… 8 ytl
MOR SALKIM ……………………………………………………………. 10 ytl.
PONPON GÜL (BEYAZ VE ŞAMPANYA SARISI (5 ytlX2).. 10 ytl.
BEGONVİL ......................... ????
Mutlu Kutlu
29-12-2008, 11:01
50-100 cm boyda çiçekli begonfil 10 ytl, üzeri çiçekli. Katmerli olan 15 ytl 100-120 cm boyda
selda3444
30-12-2008, 18:45
Merhaba posta çek hesabınıza 90 ytl 'LİK havaleyi yaptım. Siparişimi tam olarak yazıyorum.Daha sonra tekrar alım yapacağım.Açelya'dan vazgeçmemin sebebi soğuk'a dayalı olmaması.İlginiz ve sorduğum her soruya usanmadan cevap verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.Adres bilgilerini özelinize masaj’la bildiriyorum.
Saygılarımla
AMERİKAN SARMAŞIĞI (2 adet).............................. 10 ytl
PLUMBAGO AURİCULATA[/quote] ............... ............... 10 ytl
MOR SALKIM ……………………………………………………………. 10 ytl.
PONPON GÜL (BEYAZ VE ŞAMPANYA SARISI (5 ytlX2).. 10 ytl.
BEGONVİL katmerli 100-120 cm…………………………………… 15 ytl.
PLUMBAGO AURİCULATA[/quote] bu çiçeği merak ettim kokulu mu? Bahçe çiçeği mi bilgi bulamadım arkadaşlar..
Sevgili Feriha,
Kokulu değil.Saksıda oluyor.Görsel olarak güzel .
Mutlu Kutlu
30-12-2008, 20:47
Teşekkür ederim Oğuzhan,
PLUMBAGO AURİCULATA ile ilgili eklemek gerekirse, mavi grup halinde çiçeklenir, bazı yerlerde mavi yasemin diye isimlendiriliyor.
Sarkıcı ve dikey olarak form verilebilir, bahçede ve saksıda büyütülebilir. Kokusuz ve don olaylarına hassas, kışın kurumuş gibi bir görüntü verir. Kar yağan yerlerde verdiği tepkiyi, ölüp ölmediğini bilmiyorum.
hüsnüyusuf
04-01-2009, 15:08
Sn. Mutlu Kutlu,
sizden almış olduğum Rhynchospermum jasminoides uzun süre yaprak vermeden bekledi. Daha sonra yeni sürgünlerle birlikte tomurcuklandı.Bu mevsimde normal midir bu durum bilmiyorum.Çiçeklerini görmeyi umuyorum.
Mutlu Kutlu
04-01-2009, 17:33
Sn. Hüsnüyusuf,
Normalde bu aylarda çiçeklenmesi mümkün değil. bizde sera ortamında (+5 +23 arası sıcaklıkta) hala uykudalar, çok yavaşta olsa sürgünleri var.
Siz +18 dereceden aşağıya düşmeyen bir sıcaklıkta muhafaza ediyorsunuz yasemininizi sanırım. Bu durumda mayıs sonuna kadar yasemin koklayabileceksiniz demektir.
Yasemininize iyi ve güzel baktığınız için tebrik ederim,
Saygılarımla.
hüsnüyusuf
05-01-2009, 18:43
Sn. Hüsnüyusuf,
Normalde bu aylarda çiçeklenmesi mümkün değil. bizde sera ortamında (+5 +23 arası sıcaklıkta) hala uykudalar, çok yavaşta olsa sürgünleri var.
Siz +18 dereceden aşağıya düşmeyen bir sıcaklıkta muhafaza ediyorsunuz yasemininizi sanırım. Bu durumda mayıs sonuna kadar yasemin koklayabileceksiniz demektir.
Yasemininize iyi ve güzel baktığınız için tebrik ederim,
Saygılarımla.
Teşekkür ederim.İyi mi baktım bilemiyorum.Sadece bir kere besin verdim.Balkon kapısına yakın bir yerde bulunuyorlar.Güneşi yeterince alamıyor diye tereddüt etmiştim.Çiçeklerini mayısa kadar görebilirsem ne mutlu bana.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.