View Full Version : Tamamen doğal tahlil belgeli Erzincan balı
fahrikucuktas
01-10-2008, 11:39
Erzincan yöresinde ürettiğim tahlil sonucu 0.75 sakkoroz oranlı (0.0 ve 5.0 arası kodekse göre saf bal sayılır. Arılar doğadan %1 e kadar sakkoroz depolayabilirler.)
49178
İLAÇ VE BAŞKA KALINTI OLMAYAN kekik, geven balı, petek süzme ve karakovan olarak satılıktır.
karakovan Balı:
1 kg dan 10 kg kadar ambalajlarda
(dalak olarak kovandan alınıp, plastik veya teneke kaplara konulmuştur. Karakovan balının peteği arılar tarafın yapıldığı için, doğaldır. Balın analiz raporu ekte gönderilmektedir)
49181
Karakovan Balı (toprak kavanlı) Kg fiyatı 35 YTL
Fotoğraf: Ali Kandemir
49182
karakovan Balı (ağaç kavanlı) Kg fiyatı 30 YTL
Süzme Bal:
2 kg, 3 kg, 4 kg'lık ambalajlarda
Kg fiyatı: 17.5 YTL
Petek Bal:
2 kg'dan 4 kg'a kadar ambalajlarda
(çerçeveler ve kesilmiş ve plastik kapalı kaplara konan petekler)
Kg fiyatı: 17.5 YTL
1 ile 10 kğ olan isteklerinizi ptt kargo ile ilk 1 kilo 3 ytl sonraki her kilo +0.5 ytl olarak gönderilecektir.örneğin (1 kilo 3ytl,2 kilo 3.5ytl-3 kilo 4ytl-4 kilo 4.5ytl-5 kilo5 ytl gibi)
10 kğ dan fazla siparişlerinizin kargo ücretini ben karşılıyorum.Türkiye'nin her yerine anlaşmalı kargo ile eve teslim gönderilir.ptt kargo yada diğer kargo seçiminizi siz belirleyin.
diğer bal çeşitlerini öğrenmek ve istekleriniz için her zaman arayabilirsiniz...
tel 0505 269 34 37
Yurtdışından getirterek uygulama bahçemde çoğalttığım bitki tohumlarını satıyorum.Her tohumdan 10 arlı tohum olan paketler halinde 150 paket mevcuttur.Aps ile gönderilir.İlgilendiğiniz bitki hakkında özelime; özellikleri ,yetiştirme bilgisi hakkında bilgi almak için mesaj atabilirsiniz.Çeşitler...
siyah kırım domatesi 2 ytl
pembe domates(lezzet ve görüntü harika)2ytl
sarı domates 2 ytl
sarı ampul 2ytl
kırmızı ampul 2 ytl
uzun domates 2ytl
kurutmalık domates 2 ytl
iri alman domatesi 2 ytl
armudi domates 2 ytl
yerli domates 2ytl
sarı dev biber 2 ytl
siyah sivri biber 2 ytl
mor dolmalık 2 ytl
domates biberi 2ytl
dev kapya 2 ytl
yağlık 0.5 ytl
demre 0.5 ytl
turşuluk 0.5 ytl
dev patlıcan 2ytl
açık mor (beyaza yakın)patlıcan 2 ytl
siyah fasulye 2 ytl
kırmızı çiçekli fasulye 2 ytl
çilek ıspanak 2 ytl
çizgili acur 2 ytl
armeni cucanber 2 ytl
beyaz honey dev kavun 3 ytl
sigilli kavun 2ytl
muz kavun 2 ytl
burrels kavun 2 ytl
charanteis 2 ytl
kış kavunu 1 ytl
haogen kavun 2ytl
mini ananas 2 ytl
kırgız karpuzu 2ytl
sarı kabuklukarpuz 3 ytl
pembe içli ve çekirdekli karpuz 2ytl
yerli kış karpuzu 2ytl
sarı dolmalık kabak2 ytl
siyah dolmalık kabak 2 ytl
mini beyaz dolmalık 2 ytl
kabuğu olmayan çerezlik kabak 3 ytl
mini balkabağı 2ytl
şişe kabağı 2 ytl
uzun bal kabağı 2ytl
sarmaşık1 mt boylu uzun kabak 2ytl
çilek mini kokulu 2 ytl
paulovnia 5 ytl
kırmızı marul 2 ytl
saçak sarı marul 2 ytl
kıvırcık maydanoz 2 ytl
yukarıdaki ismi yazılı bitkiler kendi uygulama bahçemizde çoğaltılmıştır.ayrıntılı bilgi için .....
0505 269 34 37
Hakiki bal yemek gerçekten çok isterimiPiyasadaki balların hiç biri gerçek değil, sağlam bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre bal ateşte yanmazmış, ben o yüzden aldığım balların hepsini deniyorm.En pahalıya gerçek bal bile deseler hepside yanıyo onların da lezzeti çok güzel ama kim bilir hakiki balın lezzeti nasıldır......
Fahrikucuktas sizinde dediğiniz gibi işte hakiki bal yemeden bal yedim demeyin ben bal yemedim mesela.
fahrikucuktas
02-10-2008, 07:23
sayın Siboş;
Balın saf olduğunu anlamak için yakmayı sizden duydum. Ama sanırım bal ateşte yanar. Balın içerisindeki balmumu ve çeşitli emzinlerin aşırı bir yanma potansiyeli vardır. Balı yakmakla,kalemle,ya da görüntüsü ile saf olduğunu anlamak bizi yanıltabilir. Çünki bir tür bal yok. Kestane , ıhlamur, akasya, çam, ayçiçeği, çiçek vb birçok tür var ve bunların yapıları çok farklı.
Örneğin balım şekerlendi diyen birçok müşterimiz granüre (lokumlaşma) olmanın aslında bir saf bal olma özelliği olduğunu bilmiyor. Avrupada beyaz bal diye tereyağı gibi granüre bal satıldığını biliyorum.
Saf olup olmadığını anlamanın bence en güvenilir yolu kendi çabalarımız yerine güvenilir bir kaynaktan aldığınız balı hemen hemen her ilde bulunan il kontrol lab. sakkaroz tahliline tabi tutmak. bu kadar basit. Hem de içimiz rahat olmaz mı.
Sadece şeker vermek bence sakıncalı değil. Asıl sakıncalı olan baldaki kalıntılar. İlaç ve yabancı madde kalıntıları. Bulunduğu çevre koşullarında arıların sanayi atıkları ve kanalizasyon artıklarından aldıkları.. Çünki şeker doğal. Ama antibiyotik,naftalin,çeşitli koruyucu ilaçlar,parafin vb.asıl tehlikeli olanlar sanırım bunlar.Ama labaratuvarlarda bunlar da çıkıyor.
Bende bulunan kekik balının analiz raporu güzel. Arıların bulunduğu yer bir yayla olduğu için çevresindeki çiçek türü sınırsız ve yerleşim yeri yok. Fiyatlarımızı düşük bulup ''bu bal şekerlidir,şekersiz bal ohoo kaç lira'' diyenler var. Ama onların alacakları bal bir iki kilo. Bizim ise satacağımız tonlarca bir iki kilo var...
Onun için makul fiyata her insana ulaşmak amacım..
Kokusunu alın...rengini görün...Tadına bakın...işte bu diyeceksiniz. (tabi kesinlikle yine de tahlilinide yaptırın) Balımın sonuna kadar arkasındayım çünki...
iyi günler dilerim
balın analiz raporu:sakkoroz %0.75 (%5 e kadar bal kodeksi şekersiz bal sayar)
İstanbulda Erzincan balı bulmakta güçlük cekiyordum satmanızdan memnun oldum özele sipariş veriyorum selamlar
Balımın sonuna kadar arkasındayım çünki......iyi günler dilerim
balın analiz raporu:sakkoroz %0.75 (%5 e kadar bal kodeksi şekersiz bal sayar)
Sayın Fahrikucuktas
Sizin ballarınızı görmedim bilmiyorm.Burda balınızı kötü olduğunu iddia etmedim, sadece bal hakkında bildiğim bişeyi söylemek istedim yanlışmış beni bal nasıl olur aydınlatttığınız için de teşekkür ederim.İyi satışlar.
fahrikucuktas
02-10-2008, 12:13
Afedersiniz asıl siz beni yanlış anladınız.Ben bunu ilk sizden duyduğumu ifade etmek istedim.İnanın biraz önce bir kibritle denedim bile.Bilgiler paylaştıkça çoğalır.İyi bayramlar.....
Sayın fahriküçüktaş,
Ürünlerinizin resmini koymanız mümkün mü? Daha doğrusu ambalajlarını görmek istiyordum da..:D
Verdiğiniz fiyatlar kg. fiyatları mıdır? Minimum sipariş miktarı nedir? Yani 1 kg sipariş edince 0.30 ykr mi kargo ödeyeceğiz? Çok soru sordum galiba :o
Yalnış anladıysam özür dilerim..
fahrikucuktas
06-10-2008, 19:19
Sayın snoopy;
En düşük sipariş sanırım en küçük ambalajımızdır.
2 ,3,4, kğ lık süzme..2 kğ 4 kğ a kadar dan başlayan çerçeveler ve kesilmiş ve plastik kapalı kaplara konan petekler bunların kğ fiyatı 17.5 ytl
karakovanlar ise dalak olarak kovandan alınıp plastik veya teneke kaplara konulmuş dalaklar 1 kğ dan başlıyor10 kğ kadar..fiyatı 30 ve 35 ytl artı analiz raporu ektedir.Kargo fiyatı 10 Kğ 'ı 5-7.5 ytl arası değişiyor.10 kğ üzeri 0.30 ykrş kğ fiyat ...Fazlasını ben karşılıyorum.Saygılar...
fahrikucuktas
07-10-2008, 07:17
sayın ahmet er pzartesi günü balınız(analiz raporu ile)kargoya verilmiştir.saygılarımla.....
fahrikucuktas
07-10-2008, 12:08
analiz raporu soran arkadaşların özeline raporu mesaj atıyorum..
lerdemir
07-10-2008, 17:00
Temin edip tadına bakan oldu mu arkadaşlar?
Fahribey,
Ben 1 kg.kadar Karakovan toprak kavanlı doğal balmumlu çok özel petek baldan 35.-ytlden
alacak olursam kargo ücreti ne ödeyeceğim.Şayet 10.-ytl ödeyeceksem.Maalesef alamam.O zaman acaba Istanbul dan bal taleplerini birleştirip örnek 10 kg.bal için kargo ücreti 10.-ytl ödeyebilirsek,1kg bal a 1,-ytl kargo ücreti ödeyip;biz burada paylaşabilirmiyiz.
Aydınlatırsanız sevinirim.
fahrikucuktas
08-10-2008, 20:02
sayın yolaç 10 kğ ve üzeri bal kargolarının kargo ücretini ben karşılıyorum.Dediğiniz şekildede olur.Resimleri msn den yollayabilirim.Zira buraya atamıyorum.Saygılarımla.
Gönderdiğiniz kargo henüz elime geçmedi .Kargo fiş no sunu gönderirmisiniz
kızılhisar
09-10-2008, 16:02
Fahri bey,
Deneme için 1 kg toprakkovanlı karakovan balı (35 ytl) almak istiyorum. ödemeyi nasıl yapabilirim.
sizce kargo ödemeli uygunsa benim için daha iyi olur. selamlar
Fahri Bey,
Ben de toprakkovanlı balı denemek istiyorum. 1 kg alacağım, bana da ödeme bilgilerini verebilir misiniz?
Teşekkürler.
sayın yolaç 10 kğ ve üzeri bal kargolarının kargo ücretini ben karşılıyorum.Dediğiniz şekildede olur.Resimleri msn den yollayabilirim.Zira buraya atamıyorum.Saygılarımla.
Sayın Küçüktaş,
İstanbul'dan olan ve olacak siparişlerin başına beni bir kere lütfen yazınız.
Bizim siparişleri topluca gönderirseniz kargo ücretinden hepimizin menfaati olur.
Ben sizi biliyorum.Daha önce tohumlar da almıştım.Tohumlardan bir tek fire vermedim.Ayrıca ne dediyseniz hepsi çıkmıştır.Size güvenim sonsuzdur.
Ne zaman havale yapmam gerkiyorsa lütfen özelden veya maille havale bilgilerini bildirirseniz derhal havalenizi de yaparım.
fahrikucuktas
09-10-2008, 20:42
sayın ahmeter bilgisayarımı geç açtığımdan mesajınız geç aldım.Yarın ilk işin fatura nosunu işyerimden size atmak.iyi akşamlar..
sayın kızılhisar, snoopy, yolaç, özelinize bilgileri atıyorum...iyi akşamlar..
sayın yolaç.merhabalar...düşünceleriniz için teşekkür ederim.Yeni tohumlar için görüşelim...
Sayın Küçüktaş,
Havalenizi yaptım.Gerekli bilgileri özelinize bildiriyorum.
Selamlar....
Sayın fahriküçüktaş, eft yi yaptım ve adresimi özelinize yolladım.
Sizden haber bekliyorum, teşekkürler..
Fahri beyın göndermiş olduğu bal elime geçti şu an çercevede olan bal süzülüyor Ambalaj gayet güzel eve teslim memnuniyet verci kargo üçreti 2 cerceve bal 6 lira bu akşam aile içinde lezzet testi yapacağız bir doktor bir gıda mühendisi ve diğer meraklılar Hepinize iyi günler
denizakvaryumu
10-10-2008, 13:46
Lezzet testinin sonuçlarını bekliyoruz :)
fahrikucuktas
10-10-2008, 18:56
ptt kargo ile çok uygun fiyata hemde güvenli özel kolili bir şekilde teslimatlarımı göndermeye karar verdim.Bir kilo 3 ytl sonraki her kilo 0.5 ytl.dir.Sipariş veren arkadaşlar kargolarınızı bu kargo ile gönderiyorum.herkese iyi akşamlar.
Fahri Bey, ilk mesajınızdaki kargo bilgilerini değiştirir misiniz?
Doğal olarak alıcı olan, oradaki bilgileri okuyacaktır. Aşağıda yeni kargo bilgisi vardır diye bakmak kimsenin aklına gelmez...
fahrikucuktas
10-10-2008, 19:28
bilgileri güncelledim malina .Teşekkürler.
1 ile 10 kğ olan isteklerinizi ptt kargo ile 1 kilo 3 ytl sonraki her kilo 0.5 ytl olarak gönderilecektir.10 kilodan fazla olan siparişlerinizin ise anlaşmalı kargo ile kilogaram fiyatı 0.30 ytl ile gönderilecektir.
10 kğ dan fazla siparişlerinizin kargo ücretini ben karşılıyorum.Bu kısmı anladım:
PTT kargo :1 kg'dan 10 kg'a kadar olan istekleriniz için
1 kilo 3 YTL Sonraki her kilo için + 0.5 YTL eklenir.Bu ne demek?
10 kilodan fazla olan siparişlerinizin ise anlaşmalı kargo ile kilogaram fiyatı 0.30 ytl ile gönderilecektir.
10 kğ dan fazla siparişlerinizin kargo ücretini ben karşılıyorum.15 kg x 0.30 YTL = 4.5 YTL ediyor.. Bu hesap doğru mu? Ayrıca "10 kğ dan fazla siparişlerinizin kargo ücretini ben karşılıyorum." dediğinize göre onu bile hesaplama gerek yok. :)
Yazdığınız yazıyı, kendinizi karşı tarafın yerine koyup okur musunuz?
Bakalım siz anlayabilecek misiniz? :)
Fahri beyin balı renk . koku .aroma kıvam iyi netice verdi Teşekkür ederim .Biraz paraya kıyarsak daha üstün ballar yıyebileceğimiz sonucana varıldı Herkese selamlar
Sayın Fahri Küçüktaş,
Ödeme bilgilerini mail adresinize de bildirdim.
Selamlar...
fahrikucuktas
11-10-2008, 07:12
sayın ahmet er düşünceleriniz için teşekkür ederim.Yeni siparişleri pazartesi ptt kargo ile gönderiyorum.saygılarımla...
lerdemir
11-10-2008, 13:25
Bu aleni fiyatlamalar, bu para havaleleri, bu havalelerin karşılığında mal gönderimleri vs vs gerek gelir vergisi, gerekse de KDV açısından sorun teşkil etmez umarım.
Teslim edilen kargonun içinde fatura da bulunmakta mı arkadaşlar?
Sn.Fahri Bey, bir müşkülata neden olmasın bu durum sizin için?
fahrikucuktas
13-10-2008, 21:57
sayın snopy ve sayın yolaç salı günü kargolarınız analiz raporlu ambalajlı ve faturalı olarak kargoya verilecektir.Saygılarımla.........
Sayin Fahrikucuktas
Karakovan(toprakkovanli)balindan 1 kg,birde suzme bal sanirim en kucuk ambalaj 2kg rica ediyorum.Banka hesap numaranizi bildirirseniz sevinirim adresimi ozelinize bildiriyorum.
Tesekkurler...
kızılhisar
14-10-2008, 10:48
Fahri bey,
Ayın 10 unda hesabınıza 35 ytl yatırılmıştır. Bu konuda özelinize mesaj atmıştım.
Teşekkürler
Fahri Bey, kargo bilgilerini bildirirseniz takip eder geldiğinde adreste olmaya çalışırız, teşekkürler..
lerdemir
14-10-2008, 14:42
sayın snopy ve sayın yolaç salı günü kargolarınız analiz raporlu ambalajlı ve faturalı olarak kargoya verilecektir.Saygılarımla.........
Mesajınızdan niyetimin tam olarak anlaşılmış olduğunu sevinerek algıladım.
Bu şekilde bir uygulama ile hepimizin içinin rahat etmesini temin etmiş oldunuz Fahri Bey.
Bir TC vatandaşı ve agaclar.net üyesi olarak, teşekkürlerimle...
Size ve tüm üyelerimize sağlıklı, bereketli günler...
fahrikucuktas
14-10-2008, 16:54
sayın,snopy,kızılhisar,yolaç kargolarınız gönderilmiştir.Bilgileri
nize.Saygılarımla.....
Bal ücreti Ptt çek hesabına yatırıldı.Özelinize de mesaj atıldı.
Teşekkür ederim.Gönderdiğiniz zaman haberdar ederseniz sevinirim.
kızılhisar
16-10-2008, 21:53
nize.Saygılarımla.....
Takip amacıyla kargo bilgilerini özelime yollamanız mümkün mü?
fahrikucuktas
17-10-2008, 10:56
arkadaşlar posta kargo nolarınız özellerinize atılmıştır.saygılarımla.....görüşlerinizi bekliyorum..........
Fahri Bey,
Bence bundan sonra göndereceğiniz ürünleri PTT kargo ile gönderme konusunu bir kez daha düşünün çünkü diğer kargo şirketleri hem buna yakın bir ücret alıyorlar hem de şimdiye kadar çoktan gelmiş oluyordu..
14'ünde kargoya verdiğiniz ürün hala Kayseri'de görünüyor..:(
nize.Saygılarımla.....
Fahri bey,
Üzgünüm, ayın 14 ünde verdiğiniz kargodan hiç ses yok.Lütfen takip no ve kargo şirketi bildirebilirseniz buradan araştıracağız.
Başarılar...
Ürün tanıtımının doğru düzgün olmasına yardım etmeye çalışırken, telefon bilgilerinin olmadığını atlamışım. Satış kuralları belli olmasına rağmen, sipariş verenler de bu bilginin eksik olduğunu söylemiyor. Sonuçta telefon zorunluluğunu sizler için istiyoruz.
fahrikucuktas, lütfen ilk mesajınıza gerekli bilgileri ekleyin...
denizakvaryumu
17-10-2008, 16:20
Fahri Bey,
isteyene özel kargo, isteyene PTT kargo ile gönderilmesi uygulaması yapılması daha iyi olur.
Bir de yörenizde bulunan bal birlikleri aracılığı ile özel kargolarla anlaşma yapıp %60 indirimli kargo gönderebilirsiniz.
fahrikucuktas
17-10-2008, 18:24
sayın malina değişiklikler yapılmıştır.Önerilerinizi ve uyarılarınızı lütfen belirtin arkadaşlar.Teşekkürler....
Bence hakiki bal için fiyat oldukça makul. Sahtesini satıyorlar bu fiyata.
denizakvaryumu
18-10-2008, 21:15
Bir karakovancı olarak, yakında ben de bu balı lezzet testinden geçireceğim :)
Sonuçları yazarım.
lerdemir
18-10-2008, 23:16
Merakla bekliyor olacağız denizakvaryumu...
Merhabalar,
Balım elime geçti ama dün ben kendim gidip postahaneden aldım yoksa P.tesi gelecekti.. Birçok kargo şirketinin 24 saatte teslim etme garantisi verdiği günümüzde PTT nin bu tutumunu anlamak mümkün değil gerçekten..(7 GÜN):confused:
Her neyse, balı biz beğendik ancak bal konusunda pek uzman olmadığımız için :p bizden daha iyi anlayan tanıdıklarımıza tattırdık, onlar da beğendiler..
Yine de tabii bu bizim fikrimiz, almayı düşünenler için bilgi vermek istedim.
nize.Saygılarımla.....
Fahri bey,
Ayın 14 ünde kargoya verdiğinizi bildirdiğiniz ancak maalesef hala kargo takipno.sunu özelime bildirmediğiniz için de hiçbir yerden araştıramadığım bu bizim karakavan bal ın BAŞINA NELER GELDİ ACABA !
Lütfen bir bilgi verebilirmisiniz?
Sayın Yolac,
Büyük ihtimalle bugün gelir balınız, ben de C.tesi kendim almasaydım bugün gelecekmiş..
denizakvaryumu
20-10-2008, 13:46
Arkadaşlar
PTT nin bir normal kargo bir de VIP kargo hizmeti var.
2 YTL fark ödeyerek VIP kargo olursa ertesi gün paket kapınızda olur.
http://www.ptt.gov.tr/tr/hesap/#
Ben 7 günde gelen kargoya 4,50 YTL ödedim..(ağırlığı 1kg 400 gr. idi)
denizakvaryumu
20-10-2008, 15:06
Filo kargo ile 2 kg.ağaç karakovan balı, 2 günde adresime teslim edildi.
Kargo ücreti 6 YTL ödedim.
Teşekkürler Fahri Bey.
Tadı nasıl denizakvaryumu
denizakvaryumu
20-10-2008, 16:49
Fahri Beyin ağaç karakovan balına on üzerinden on vermek gerekir. Lokum gibi... İşte bal dedirten bir bal.
Ben herkese;
temel peteksiz, arının kendi yaptığı doğal petekli bal (karakovan bal) almalarını öneririm.Böylece bal yediğinizi hissedersiniz.
Temel petekli balda ise ağzınızın içinde temel petek kalır, onu çıkarmak zorunda kalırsınız.Süzme balı zaten hiç yemem.
Arının kendi yaptığı peteği, balıyla yemek ayrı bir lezzet. Karakovan da olsa peteksiz süzülmüş balda, aynı lezzet olmuyor.
Fahri Beyin gönderdiği, doğal petekli ağaç karakovan balı tüm beklentileri karşılıyor.
(ancak paketlemede biraz daha itina gösterilmesi gerekir)
Tavsiye ederim.
güneyerer
20-10-2008, 18:56
Fahri bey ,
balınızı almadan once bana bu sitedeki yorumları okumamı istemistiniz.fakat henüz balı alan olmamıştı..yinede satın aldım.karakovan meraklısı olarak yedigim en güzel ballardan biriydi.halbu ki telefonda balınızı hiç övmediniz ...
her yıl sadık müşterinizim artık... arkadaşlar gözünüz kapalı alın bugune kadar iki yılda netten 12 kere bal aldım 10 u berbat cıktı...11 .si ilk yıl muhteşemdi bingol karakovanıydı .eş dost 75 kilo aldık.bu yıl gelen aynı bal bir o kadar kotuydü.anlayamadık satıcı aynı yöresi aynı ama balın geçen yılki ile alakası yok.ne rengi ne kokusu.nede tadı..bunun uzerine Fahri beyi buldum.aradım.sagolsun harika ,nefis,bir bal gönderdi.
tesekkurler ...
güneyerer
20-10-2008, 19:02
bu kadar güzel balın hatrına söylenmez ama ,paketleme metal kutuda dalaklar parçalanmamış olursa görsel olarakda daha da güzel olacak ...size bir iki gün icinde yine 4 kilo sipariş verecegim ...
fahrikucuktas
20-10-2008, 19:14
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.Size daha iyi hizmet sunabilmem için önerilerinizi mutlaka bekliyorum.Ayrıca özel ambalajımız ahşap olduğu için nakliyeye uygun değil.otantik.Mecburi olarak aambalajlamada sağlamlık arıyoruz.Daha iyi ambalaj yapmaya çalışacağım.Saygılarımı sunarım...
Benim kargo da geldi.Daha işyerindeyim.Tadına bakamadım.
denizakvaryumu
20-10-2008, 21:55
bu kadar güzel balın hatrına söylenmez ama ,paketleme metal kutuda dalaklar parçalanmamış olursa görsel olarakda daha da güzel olacak ...
Bu yoruma katılıyorum.
Fahri Bey,
Ağaç karakovan balında, plastik kutu kullanmayın.
Dalakları-balları parçalamayın...Bu durumda bal akmaz petekte kalır, görüntü de muhteşem olur.
Zaten bir dalak parçalanmadan 1 kg civarında gelir.
50328
Sayın Yolac,
Büyük ihtimalle bugün gelir balınız, ben de C.tesi kendim almasaydım bugün gelecekmiş..
Sayın Snoopy,
Alakanıza candan teşekkür ediyorum.Ben İstanbul da yaşıyorum.Bahçelerim İzmit Maşukiye de.3 kişiye aynı anda bal gönderiliyor.Hepsi de Istanbul yarın salı tam bir hafta benimki ortada yok.Nereden kime nasıl sorabilirim.
Sayın Fahri Küçüktaş,
Lütfen şu balın kargo takip no sunu bildirirmisiniz artık.(17.10.08 de 41 mesajla da sormuştum.)
Çok tatlı yiyen bir aile değiliz. Balı ne kadar süre bozulmadan saklayabiliriz?
fahrikucuktas
21-10-2008, 06:35
sayın yolaç kp00036449378 nolu kargonuzsalı günü verilmiş.dün kargo teslimi yapılacağı bana iletilmişti..Çiğdem hanım balın sağlıklı ;tadı ve görüntüsü bozulmadan 3_4 yıl saklama olanağınız var.Ama bende bu işe başlayalı 13 yılım sakladığım 11 yıllık çerçeve balım var.Görüntüsü biraz koyulaştı.Ayrıca süzme ballarımızı ısıtma yada kaynatma uygulamasına tabi tutmadığımız için zamanla granüre olma durumu söz konusu .Ama doğal zaman akışına bırakıldığında ilkbaharda normal oda sıcaklığında kendi orjinal halini alıyor.Ama çok ilginç ülkemizde bu tür bala şekerli bal denilirken ki ayırt etmek çok güç,yurtdışına gönderdiğim balların çoğu isteği böyle,tereyağı gibi ekmeğe sürülerek tüketiliyormuş.bilgilerinize saygılarımla....
Ağaç kovan balından teneke kutuda 1 kilo alabilir miyim?
fahrikucuktas
21-10-2008, 19:52
sayın cidem09 özelime bilgilerinizi atar iseniz balınızı kargoya veririm.Saygılarımla..
Ağaç kovanlı bal ile toprak kovanlı bal arasında lezzet açısından fark var mıdır acaba?
fahrikucuktas
23-10-2008, 17:45
sayın çidem09 ve habibe ballarınız hazırlanıyor.Teneke kutu teminden dolayı cumartesi kargoya verilecek .bilgilerinize.Teşekkürlerimle..
denizakvaryumu
24-10-2008, 08:39
Teneke kutu temininden dolayı cumartesi kargoya verilecek ...
Teneke kutu için teşekkürler.
Doğal bala, plastik kutu yakışmıyordu :)
Özellikle ağaç karakovanları da lütfen parçalamayın, zaten 1 kg lik parçalar halinde kovanda.
denizakvaryumu
24-10-2008, 08:54
Ağaç kovanlı bal ile toprak kovanlı bal arasında lezzet açısından fark var mıdır acaba?
Ağaç karakovanla, toprak karakovan arasında lezzet bakımından fark olmaz.
Hijyen açısından, ağaç karakovanı tercih etmek, bana daha doğru geliyor.
Teşekkürler denizakvaryumu, öğrendiğim iyi oldu ;)
fahrikucuktas
25-10-2008, 12:08
sayın deniz akvaryumu dalaklar hep aynı kiloda (gramaj farklı)olmadığı için mecbur kesmek zorundayım.Kovandan alırkende ne yapsak kanıyor.şöyle bir düşüncem var.Çıkan dalağı kesmeden tartıp kğ larını belirleyip elimizde olan balların kilolarını verip ona göre siparişleri belirlesek sizce nasıl olur.
denizakvaryumu
27-10-2008, 08:52
sayın deniz akvaryumu dalaklar hep aynı kiloda (gramaj farklı)olmadığı için mecbur kesmek zorundayım.Kovandan alırkende ne yapsak kanıyor.şöyle bir düşüncem var.Çıkan dalağı kesmeden tartıp kğ larını belirleyip elimizde olan balların kilolarını verip ona göre siparişleri belirlesek sizce nasıl olur.
Toprak karakovanda dalaklar büyük olduğu için kesilebilir ama ağaç karakovanda kesilmesine gerek yok derim.
Ağaç karakovanda dalakların ağırlığı ortalama ne kadar ? 1 kg veya daha aşşağı olması lazım.
Eğer 1 kg den aşşağı ise bu durumda sizin öneriniz de çok mantıklı.
Sn Fahri Küçüktaş,
2 kg ağaç karakovanı istiyorum. Bilgilerimi mesaj kutunuza ilettim.
Fahri Bey stok durumunuz nasıl yakında bitermi?
denizakvaryumu
28-10-2008, 08:58
Fahri Beyin
doğal bal ilanlarını her yerde görmeye başladım :) Anlaşılan oldukça fazla bal var.
Fahri Bey'den aynı zamanda arıcılık başlığı altındaki konulara da katkılarını bekliyoruz, örneğin bu günlerde arıların kışlık bakımını nasıl yapıyor?
Tahta karakovanları boşaltı mı? Toprak karakovanlarda durum nasıl?
Toprak karakovanlar nasıl yapılıyor? Hobi arıcılık yapanlara bedeli karşılığında tahta karakovan göndermesi mümkün mü?Vs.vs.
Fahri Bey, sizden aynı zamanda daha çok fotoğraf da bekliyoruz...Forumda sadece 2 adet eklenmiş fotonuz var.
Sağlıcakla
Fahri bey acaba benim paketi hangi kargo şirketi ile gönderdiniz öğrenebilir miyim?
Temel petekli balda ise ağzınızın içinde temel petek kalır, onu çıkarmak zorunda kalırsınız.
Ben de petekle yenilen doğal bal olduğunu düşünüp ağaç kovan sipariş verdim. Ancak bana gelen balın peteğini yemek mümkün değil. Mum gibi yapışıp kalıyor. Açıkçası bu yüzden hayal kırıklığına uğradım. Bir de bana gelen bal resimdeki agaç kovan balına hiç benzemiyor. Fotoğraftaki ağaç kovan balı oldukça kalın.Bana gelen bal ise marketlerdeki petek ballar gibi.
Evdekilere de doğal bal diye övmüştüm. Şimdi 40 yıl dillerinden düşürmezler.
fahrikucuktas
30-10-2008, 19:38
sayın çiğdem hanım
havale adresinizi verir iseniz paranızı hemen hesabınıza göndereyim.Balımıda madem beğenmediniz adresime kargo ücretini ben öderim gönderin.Zira sıradan ballarla elinizdeki balı bir tutmanızı kabul edemem.Kusura bakmayın balımız size göre değilmiş..Siz balmumusuz balı arıyorsunuz ama aramayın öyle bir bal yok...
Çünki arılar balı doldurmak için petek gözü örerler ,peteğide balmumu ile örerler. Sizin ağzınıza takılan balmumu ....parafin değil..Eğer itimat etmeyip tahlil ettirir iseniz elinizdeki bal en saf bal..saygılarımla...
Hesap bilgilerimi özel mesaj olarak yazıyorum. Adres bilgilerinizi verirseniz sevinirim. 30 ytl hesabıma yattığı zaman balınızı kargo şirketi ile göndericem. İlginiz için teşekkür ederim.
acineton
30-10-2008, 21:00
Balın durumu cidem09 tarafından gercekten doğru tarif edildiyse sorun yok ama yanlış analiz edilip anlatıldıysa talihsiz bir açıklama olmuş .Bal almayı düşünenler olumsuz eleştirilerle olumluları tartarsa sanırım olayı kolay çözecektir.
beyaz orkide
30-10-2008, 21:04
SAyın Fahri kucuktas,bende sizin balınızdan alıp denemek istiyorum.Agac karakovanı bir bütün olarak almak istiyorum.Siz tartarsınız kac kılo gelırse öylece alabilirim.Toprak kovandan da dalaklar kanamadan nasıl olursa artık.Birde süzme bal istiyorum.Nekadar ödeme yapacagımı ve nereye yapılacagını bana bildirirseniz ödemenizi gercekleştirebilirim.
fahrikucuktas
30-10-2008, 21:47
sayın çiğdem hanım
ücretiniz hesabınıza eft yapılmıştır.
balımızın sizin beklentilerinizi karşılamamasından dolayı üzgünüm.
yeni sipariş veren arkadaşlar artık ballarınızı teneke kutulara koyuyorum.
Sayın denizakvaryumu ballarımız kesildikten sonra dalaklar halinde difrizlerde saklıyorum.Güve olmaması için.İlaç kesinlikle kullanmıyorum.Petek balı şoklayıp çıkarınca güve zararı olmuyor.Ama kesinlikle şekersiz bal olmalı.Yoksa difrizden kaskatı çıkar.sonra dalakları uygun kesip anbalajlıyorum.Siyah dalaklar yavru atılmış,kalın dalaklar beyaz dalaklar ise yavru atılmamış ince dalaklar.Lütfen hangisini istediğinizi belirtin.
sayın habibe,erdem ve hakan bey ballarınız gönderilmiştir.Saygılarımla......
denizakvaryumu
31-10-2008, 08:13
Satışlarda olumlu yorumlar olabileceği gibi olumsuz yorumların olması da doğaldır.
İnsanların karakovan balından beklentisi büyük, durum böyle olunca hayal kırıklıkları olabiliyor.
Bu durumu önceden tahmin ettiğim için, özellikle tahta karakovan balının kesilmemesi gerektiğini belirtmiştim.
Malın iyi olması yetmiyor, sunum ve ambalajda artık mal satmanın ayrılmaz bir parçası.
Büyük şehirlerde ve pahalı şarkütelerde karakovan balı çıtasından çıkarılmadan yani kesilmeden satılmakta.15x15 çıtalar veya yuvarlak çıtalar gibi.
Bir de balın rengi...Fahri bey de yukarda söz etmiş , ben de değiniyim.İnsanlarda karakovan balının rengi siyah olur yönünde beklenti de var oysa balın rengini nektar aldığı çiçekler belirler yani karakovan balı ille de siyah olacak diye bir durum yok.Siyah olabileceği gibi beyaz da olabilir.Yine yavru atılıp atılmadığına göre değişiyor.
Petek meselesine gelince temel petek takılı olan ballarda o temel peteği çiğneyemezsiniz bile.Olduğu gibi çıkarırsınız.Parafin konusunu artık girmiyorum.
Arının kendi yaptığı petekde ise önce ağzınızda petek balla birlikte dağılır, balını bir güzel yedikten sonra mumu sakız gibi çıkarırsınız yani temel petek gibi katı değildir.
Arı kendi yapsa da petek bir balmumudur, yenmez ama eritip mum yapabilirsiniz :)
Yukarda belirttiğim hususların yanında Fahri Beyin eksik kaldığı husus fotoğraflamada.
Ne kadar çok foto o kadar reklam.Bunu da belirtmiştim ama dinleyen olmadı :)
Örneğin karakovanlardan bal alırken, keserken, siyah-beyaz bal fotoları vs.vs.
Sanırım bir daha ki bal sezonuna tüm bu eksiklikler giderilecek.
İnsanların 30-35 YTL verdikleri baldan beklentilerinin büyük olması doğal karşılanmalı ve bu beklentiler doğrultusunda belirttiğim eksiklikler giderilmeli derim.
Sayın Fahri Küçüktaş
Balınızı bugün (31 ekim cuma) öğle saatlerinde istediğiniz gibi Filo kargoya teslim ettim. Detaylı adres bilgisi vermediğiniz için Filo kargonun Erzincan Kemah merkez şubesine gönderileceği kargo görevlisi tarafından söylendi. Bilginize sunarım.
fahrikucuktas
31-10-2008, 19:33
Sayın denizakvaryumu
Sizin görüşleriniz doğrultusunda hafta sonu fotoğraf çekip bunları yayınlamam gerekliliğini duydum.Elimde sizlere sunacağım balların ve arıların hava müsait olur ise fotoğraflarını çekeceğim..
Bu arada ballara ortak çıktı.Kocaoğlan kovanlarımızı rahat bırakmıyor..
güneyerer
31-10-2008, 21:22
merhabalar Fahri bey in balını tatmış birisi olarak şunu söylemek istiyorum...temelpetekli olupta karakovan diye satılan balı anlamamak imkansiz..
cünkü arının önune temelpetek konupta, arının şişirip yaptıgı petegin ortasında düz ve kalın bir tabaka mevcuttur.. tam arada yani o yuzden petege bıcağı usten soktugunuzda tam ortasında bir takılma yani zorlanma olur.
karakovan da ise bıcak takılmadan en usten en alta tereyağ gibi iner.ortasını hissetmezsiniz...
DENİZAKVARYUMU nun dedigi gibi agızda tamamen erimesi mümkün degildir...ama ekmege surdugunuzde asla petegi fark etmezsiniz ..temelpetekte ise ekmekle bile zor yutarsınız...
temelpetek de, karakovanda 37 derecelik vucut ısısında erimez ...temelpetek bagırsaklara yapışarak yararlı enzimlerin emilmesini engeller zararlıdır .
karakovan ise o da bagırsakta yapışır fakat vucuttaki zararlı maddeleri ustunde toplar ve öyle atılır .bu yuzden ben illa karakovan diyorum.
aynı zamanda beyaz veya siyah olması tercihtir..ben daha yogun ve kokulu agır balları seviyorum...fahri beye bunu illetim sagolsun istedigim şekilde gonderdi.şekerli balda sadece tatlı yani şeker tadı alıyorum ama bu baldan yogun bir aroma aldım....
güneyerer
31-10-2008, 22:11
karakovan hakkında bir deneyimimi daha anlatmak istiyorum..
karadeniz de fındıklı ilçesinin köyünden bir beyle tanıştım...bu bey köyde oganik sertifikası almış ilk kişiydi.kendini bala ve organik urunlere adamış cok ilginç bir adamdı.hemen atladım balına tabii ,her zaman oldugu gibi karakovan avcısı ben :))
balın tadına baktım petegi sertti bir an şaşırdım..ama gözumle gördum yani halis karakovan.. balın tadı acı ve sert.
o beyden bu balın kahvaltılık olmadıgını tamamen ilaç oldugunu bir kaşıktan fazla yememem gerektigini ogrendim.bir kaşıkta başım dönuyordu.valla bir kilo balı iki senedir yiyemedik sadece hasta olunca bir kaşık işte.
birde serin ve yüksek yerlerin petekleri daha dar ve sert oldugunu söylemişti.balın bozulmasını engellemek icin arılar bölgenin iklimine göre petek gözlerinin büyüklügünü ve sertligini ayarlarlarmış..
..bu beyi yörede herkes tanıyordu köyun yaylasına yol yapılacak diye eylem yapan bir adam araba gecmesini istemiyor çünkü egzozun doğalyapıyı bozacagını düşunuyormuş..teleferik yapılması ıcın avaz avaz bagrıp oraya buraya kosturmuş ve yolyapımını durdurmayı başarmış..bu beni cok etkilemişti.
BAL VİCDANDIR lafı hakkaten dogru ...
mesela bal alıyorsununuz tadı nefis her şey güzel bu sefer acaba kaynatıldımı süzülürken endişesi taşıyorsunuzz o zaman şeker ye daha iyi,, bal fermentasyona ugrayıp cok zararlı hale geliyormuş ...maalesef cogu uretici bal donmasın diye bunu yapıyormuş.hadi kaynatılmadı diyelim. bu sefer naftalinlimi diye yiyemiyorsunuz yada bilicsizce ilaç mı basıldı...
yani şekere parafine gelinceye kadar o kadar cok şey var ki.birde bu balı ,fahri beyin yaptıgı gibi şoklama teknigini duymuştum bu da donmayı geciktiriyor ama en dogru uygulama oldugunu ögrenmiştim.
Fahri bey ,bunlar sadece duyduklarım iyi bir araştırmacıyım.ama amatörce herhangi bir iddiam yok sadece paylaşmak istedim...
fahrikucuktas
01-11-2008, 05:29
sayın güney erer
Valla iyi araştırmacısınız.Buyrun gelin sizinle beraber yapalım bu işi....
Şoklamayı güve zararı için uyguluyoruz.Kimyasal madde ve ilaç kullanmıyoruz.Ayrıca ceviz yaprağı ve kekik koyuyorum.Karakovanların içine.Buda güvelenmesini engelliyor.Doğal naftalin yani.Ayrıca varoa için.
güneyerer
01-11-2008, 08:37
ah fahri bey ah yarama dokundunuz valla ,hangi herkesin bir hayali vadır ya benimkiside yuksek ve ıssız bir yerde balcılık yapmak arılarla ugrasmak......hayali bile güzel..ama işte sorun satış.
o kadar cok sahtekar var ki doğanın sırtından geçinen ama onu kirletmekten zaralı hale getirmekten hic canı yanmayan şuursuz sahtekarlar...
balı ürettim diyelim herkes bana şupheyle bakacak, sahtekarmışım gibi beni tartmaya ölçmeye biçmeye çalışacaklar,,onları hep dürüst olduguma inandırmaya çalışacagım..balı alacaklar ama kaşları şöyle biraz yukarda hala hadi bakalım muamelesi görecegim.yoooooooo ben dayanamam almayayım...
balı toptancıya satıp kurtulayım desem bu seferde benden üç kuruşa alıp 3 katına satıcak ...eee bu da olamaz ,ya da balımın kilosunu fahiş fiyata satabilirim..o zaman sorgulanmıyorsunuz pahalı oldugu icin ilaçlı veya zaralı olabilecegine inanmak ıstemiyorsunuz..o zamanda sadece balınızı zenginlerin sofrasında bulunduruyorsunuz...(zenginin balı züğurtün çenesini yorarmış misali:)
maalesef hayran oldugum sanat bile zenginlerin evinde..ortahalli bir vatandaş olarak evimde tablo ,heykel gibi sanatsal hicbir urunu almam imkansız. halka indirilmemiş sanat ,halkın yiyemedigi ballar vs...butun bunlar beni üzer...fahri bey teklifinize tesekkur ederim ....kabul edemeyecegim.Allah size kolaylık versin.saygılarımla...
fahrikucuktas
02-11-2008, 06:11
sayın beyaz orkide balınız kargoya cumartesi günü verilmiştir.
Fahri bey, ben tekrar bal siparişi vermek istiyorum.
Ağaç karakovan balı için dalağı tartıp bana fiyat bildirirseniz, yaklaşık 1,5 - 2 kg almak istiyorum.
Ayrıca da 2 kg süzme bal alacağım. Bana kg ve toplam fiyat bilgilerini verirseniz eft yaparım, teşekkürler..
beyaz orkide
02-11-2008, 23:08
sayın beyaz orkide balınız kargoya cumartesi günü verilmiştir.
Teşekkur ederim Fahri bey ama bana hala borcumu bildirmediniz unuttunuz sanırım.Cuma akşama konuşmuştuk sizinle hafta sonu ödeme zaten yapılamazdı ama siz yinede yollamışsınız güveniniz icin tekrar teşekkurler.
denizakvaryumu
03-11-2008, 08:19
Sayın denizakvaryumu
Sizin görüşleriniz doğrultusunda hafta sonu fotoğraf çekip bunları yayınlamam gerekliliğini duydum.Elimde sizlere sunacağım balların ve arıların hava müsait olur ise fotoğraflarını çekeceğim..
Bu arada ballara ortak çıktı.Kocaoğlan kovanlarımızı rahat bırakmıyor..
Fotoğraf çekeceğim diye arıları üşütmeyin derim, arılar bugünlerde artık kış hazırlıklarını tamamladılar ancak hava güneşli ve ısı yüksekse kovanları açın.
Ayılar için bir konu başlığı var, alınacak önlemleri yazmıştık isterseniz bir bakın.
Onlar da son hazırlıklarını yapıyorlar, balı yiyip kış uykusuna yatacaklar :)
beyaz orkide
03-11-2008, 16:11
Benim kargom az önce geldi.Suprız icin teşekkurler Sayın Fahri Kücüktaş.
Sayın fahrikucuktas,
Sanırım yukarıdaki siparişimi görmediniz, mesaj kutunuz da dolmuş, sizden bilgi bekliyorum, teşekkürler.
sayın habibe,erdem ve hakan bey ballarınız gönderilmiştir.Saygılarımla......
Fahri Bey, Bal gönderinizi kargonuza bir daha sorarmısınız. Hala gelmedi.
denizakvaryumu
04-11-2008, 11:10
Fahri Bey,
çıtalı karakovan balı için bir örnek.
51849
51846
Paketlemesi de kolay
51848
Temel petek yok, pratik, ağırlık sabit...
fahrikucuktas
04-11-2008, 13:32
sayın deniz akvaryumu kanadadan bende fotoğraftaki kalıplardan getirtmiştim ama onlara arı çok zor petek sarıyor.Çünkü arı plastiği hiç sevmiyor.o balın çevresindeki kalıp plastik ahşabını yaptık.oda çok zahmetli.En iyisi arıyı serbest bırakacaksın.Karakovanın içine oğulu koyup kendi haline bırakmak.Zira bir koloni değil 150 koloni...Birde bir sene önceden bal olmadan tükenen bir balımız var.
bu ise küçük testiler içine arıya bal yaptırıyoruz...harika bir ürün oluyor.ama eziyeti bir o kadfar çok.saygılarımla...
denizakvaryumu
04-11-2008, 13:52
Bir de bir sene önceden tükenen bir balımız var. Küçük testiler içine arıya bal yaptırıyoruz...Harika bir ürün oluyor ama eziyeti bir o kadar çok...
Fotoğrafları var mı? İlk defa duydum, gelecek senenin testi balı sırasına şimdiden gireyim.
Ben de siparişimi verdim bekliyorum balımı :)
Çocuklar petekli yiyebilecekler mi emin değilim ama deneyelim dedim.
beyaz orkide
04-11-2008, 14:39
Sayın fahri Kucuktaş posta cekinize ücretimi yatırdım.Tekrar teşekkur ederim.
denizakvaryumu
04-11-2008, 15:38
Çocuklar petekli yiyebilecekler mi emin değilim ama deneyelim dedim.
Başlangıçta yadırgama olur ama "sakız gibi düşünmelerini ve balı emdikten sonra mumu sakız olarak çıkarmalarını" söyleyin.(çocuklar küçükse bunu oyun olarak algılayıp hoşlarına gider)
Kışa girerken hastalıklara karşı, karakovan balı, çocuklarda çok güçlü bir kalkan görevi yapacaktır.
Eğer sizin narenciye bahçesinde ilaçlama yapılmıyorsa, siz de 1-2 adet karakovan atabilirsiniz bahçeye.
fahrikucuktas
04-11-2008, 20:51
sayın habibe başer,kargo no A218 697
sayın erdem bektaş kargo no 218699
fillo kargo nolarınız sordurabilirsiniz.saygılarımla........
Fahri Bey, Bal Kargom geldi. Teşekkür ederim.
Lakin kargocular bayağı bir hoyrat aktarma yapmışlar ki, Plastik kutu kırılmış. Size nacizane tavsiyem, kargo kabınızı değiştirirseniz iyi olur. Saygılar.
fahrikucuktas
06-11-2008, 18:42
Habibe hanım üzgünüm ama sanırım bu sorun son buldu çünki teneke kutulara artık koyuyorum.
snoopy,saygın ve mahmut bey kargolarınız yollandı bilgilerinize...
Eğer sizin narenciye bahçesinde ilaçlama yapılmıyorsa, siz de 1-2 adet karakovan atabilirsiniz bahçeye.
İlaçlama yapılıyor denizakvaryumu.Geçen seneye kadar arıcılar izin alıp kovanlarını yerleştiriyorlardı bahçeye ama bizimkilerin işine engel oluyor diye kovanlar, artık izin verilmiyor.
Bir sene, araç geçemiyor, rahat çalışılmıyor diye bizimkiler kovanları biraz ileriye taşımışlar, kovan sahibi gelince neye uğradığını şaşırmıştı, meğer kovanların yeri değişmezmiş :(
Balım geldi, teşekkür ederim Fahri Bey.
Fahri Bey,
Az önce balım geldi teşekkürler, ancak Habibe Hanım haklı, ambalajı bir an önce teneke kutuya çevirin, benim plastik kutu da kırık geldi :( ancak fazla zayiat yok neyse ki..)
Cevizler için de çok teşekkürler :D
Fahri beyin balı renk . koku .aroma kıvam iyi netice verdi Teşekkür ederim .Biraz paraya kıyarsak daha üstün ballar yıyebileceğimiz sonucana varıldı Herkese selamlar
Sayın Fahri bey 3kilo peteği bozmayın fazlada olabilir Karakovan ağaç kavanlı bal riça ediyorum özelden borcumu lütfen yazın yarın eft yapayım
Merhaba Fahri bey;
karakovan Balı (ağaç kavanlı) istiyorum. Elinizde hala mevcut ise tabi. Mümkünse bende teneke kutuda rica edeceğim.
2-3 kğ civarı istiyorum ama petekleri bozmayın lütfen fazlada olabilir.
fahrikucuktas
11-11-2008, 17:24
Son siparişler adreslerinize postalanmıştır arkadaşlar. balların kalitesi hakkında belirttikleriniz için teşekkür ederim.Toplu süzme bal isteyen arkadaşlar ballarınız çok güzel teneke kutularda kesinlikle sorunsuz gönderiliyor.Renk koyu kahverengi .Süzme bal alan arkadaşların bilgisine...
güneyerer
12-11-2008, 13:46
Fahri bey size süzme balla ilgili bir şey sormak istiyorum.süzme almamamın sebebi petegin fabrikalarda kimyasallarla işlenmiş oldugunu duydum.sıkma esnasında da bu kimyasalların bala karıştıgını soyluyorlar sizin bu konuda ki yorumlarınızı merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim.birde suzme balın renginin daha koyu olması neden kaynaklanıyor arıların bulundugu yer karakovanların yerinden farklı mı?
Fahri bey merhaba,
agaclar.net'e katılan yeni bir üye olarak, hergün yeni bir sürprizle karşılaşıyorum sitede. Bugünde sizin ballarınıza rastladım ve çok memnun oldum. Zira son yıllarda yediğimiz kavanoziçi bulamaçın bal olmadığını konuşup duruyor, karakovan petek balını nereden bulsak diyorduk.., ki agaclar.net'te size rastladık.
Eğer mümkün ise; 2 kilo veya üzeri (lütfen peteği bozmayalım) Karakovan Balı (ağaç kavanlı) rica edeceğiz. Kargoya teneke kutuda verilmesi tercihimizdir.
Söz konusu konuda satış-alış imkanı var ise, tarafıma olumlu/olumsuz yanıt vermenizi, mümkün olması halinde yöntemini ve ilgili banka hesap no, v.s. bilgilerini tarafıma göndermenizi rica ederim. Ben de cevabınıza binaen kargo adres bilgilerini tarafınıza gönderirim.
Merhaba Fahri bey;
Havalenizi yaptım adres ve telefon bilgilerimi özelinize bıraktım teşekkürler
fahrikucuktas
12-11-2008, 18:11
Merhabalar
Sıkça sorulan sorular üzerine süzme ballarımız hakkında bilgi vermek istiyorum.Süzme ballarımızı peteklerden elle süzüp balmumundan ayırıp ince bir tülden geçiriyorum ve ambalajlıyorum.Ballarımızın rengi katkısız ve kekik balı olduğu için koyu renkliler.Renginden ve kendine has bir kokusundan(kekik)dolayı sıkça tercih ediliyor.Kesinlikle kaynatmıyorum ve içine kesinlikle birşey katmıyorum.Isıtılmadığı ve Kekik balının özelliğinden dolayı zamanla lokumlaşabiliyor.Ama kanerifer üzeri gibi sıcak ortamda eski halini alıyor.Gönül rahatlığı ile buzdolabına koyabilirsiniz. . Analiz raporu 0.75 dir.Balıma o kadar güveniyorum ki Aksi çıkar ve belgelendirir iseniz paranız iade...
denizakvaryumu
13-11-2008, 08:26
Fahri Bey,
elinizde arı sütü ve polen var mı? Fiyatları nedir?
Polen için kurutma yapıyor musunuz?
-------------------------------------
Fahri Bey,
önemli konulardan biri de organik bal konusu.
eğer ballarınıza organik sertifikası alabilirseniz çok daha muhteşem olur.
Bunun için TEMA ile bağlantıya geçin veya macahel yöresine bir teknik gezi yapın derim.
http://www.macahelas.com/EkolojikBalUretimi/EkolojikBalUretimi.htm
FAHRİ bey gönderdiğiniz kolilerin fiş nosunu bildirirseniz buradan takip imkanı olur calıştığınız kargo firması İstanbulda zayıf bir firma diğer firmalara göre selamlar fiş nosunu bekliyorum
fahrikucuktas
15-11-2008, 18:14
ARKADAŞLAR SON SİPARİŞLERİNİZ YOLLANDI .
sayın denizakvaryumu polenim var ama satmıyorum.Zira baharın arılara kek yapmam için gerekli.Kurutma güneşte kurutuyorum.Daha sonra bir iki gün şokluyorum.Sonra bez torbalarda muhafaza ediyorum.Arı sütü ise çok zahmetli olduğu için sadece özel sipariş için saf arısütü yapıyorum.Ayrıca kendimde arı sütünü çok sevdiğim için kimseye kalmıyor.Selamlar.
FAHRİ BEY tekrar rica ediyorum gönderilen kargonun FİŞ nosu olmazsa buradan takip imkanı olmuyor selamlar
fahrikucuktas
17-11-2008, 18:00
arkadaşlar elimizdeki balların ambalajlı görüntüleri;petek çerçeve-petek 1/2 kğ_petek 1 kğ_1/2 kğ süzme_karakovan kutu_karakovan özel küp(bitti)
Fahri bey teşekkürler. Göndermiş olduğunuz bal bugün elime geçti.
Sağolun
Fahri bey merhabalar,
Gondermis oldugunuz balı kargo'dan aldık. Memnuniyetimizi ve tesekkurlerimizi bildirmek istedim. :)
fahrikucuktas
19-11-2008, 16:47
Son kargolar gönderilmiştir arkadaşlar hepinize afiyet olsun..
fahrikucuktas
24-11-2008, 14:04
çeşitler karakovan ,süzme,çerçeve,çerçeve kesme ve özel küp karakovan
denizakvaryumu
24-11-2008, 14:13
Özel küp karakovan konusunu açarmısınız? Nedir?
fahrikucuktas
24-11-2008, 17:13
Resimde gördüğünüz küpün içerisine arılara karakovan bal yaptırıyorum.Bu fikri arılar bana verdi.Zira kaçan bir oğul bunu doğal olarak yapmıştı bende taklit ettim.Mükemmel bir naturellik tatve görüntü oluyor.Balı sağarken ters çevirip arıların çıkmasını beklemeniz yeterli.Yurt dışından talep oldukça fazla.Sipariş üzerine yapıyorum.%100 doğal.Saygılarımla....
lerdemir
24-11-2008, 17:39
BU küp balın içinde temel petek olmuyor değil mi?
denizakvaryumu
24-11-2008, 17:47
Bu durumda petek kesilme derdi ortadan kalkıyor.
Fiyatı ne kadar?
Küpün Kovan üzerindeki ve küp içinin resmi var mı?
Yani arılar küpe bal yaparken çekilmiş bir resim ? Gerçekten ilginç:confused:
fahrikucuktas
24-11-2008, 21:49
bu tür balda kesinlikle siz müdahale edemiyorsunuz arı ne yaptı ise o.Deniz akvaryumu fot istemiş ama malesef yok.kovan değil karakovan üstüne koyuyoruz.Ayrıca daha ilgincide var sanırım denizakvaryumu.Su kabağını bilirmisiniz onun içine daha güzel yapıyor.üstelik arı temizliyorda içini.%200 doğal oluyor sanırım.yabancılara özel yaptık bu yıl kilosu küpsüz 65 ytl oldu.ama eziyeti çok .parasına göre eziyeti çok.ama yok satıyor.Üstelik bildiğim kadarı ile dünyada başka yapanda yok.Başka düşüncelerimde var.Mesela arılara resim yaptırmak gibi.Bu yıl denemelerim oldu.Türk bayrağımızı çizdirdim.Fot çekince atarım.
denizakvaryumu
24-11-2008, 22:00
Su kabağı fikri de güzel üstelik çok daha doğal.
Gelecek sezon fotoğrafları bekleriz.Ben seneye ya testi ya da su kabağı balı almak için şimdiden listeye gireyim.
Fahri Bey balı kargoya verdinizmi?
Parasını geçen hafta göndermiştim.
Sizden cevap bekliyorum.
fahrikucuktas
02-12-2008, 20:44
Sayın seren balınız kargodadır. Bilgilerinize.....
Şişe kabak ve küçük bal kabak,yerli karpuz,pembe domates,honey dew (beyaz bal kavun)sigilli,uzun ve charantais kavun.
pupayelken
10-12-2008, 12:32
Sayın Fahrikucuktas,
2 kg ağaç karakovan balı almak istiyorum. Mersin e kargoya verebilir misiniz? Kargo bedeli dahil,hesap numaranızı yollorsanız havalenizi yaparım.Adresimi sizden gelecek cevaba göre özelinize atarım.İyi bayramlar.
Su kabağı fikri de güzel üstelik çok daha doğal.
Gelecek sezon fotoğrafları bekleriz.Ben seneye ya testi ya da su kabağı balı almak için şimdiden listeye gireyim.
Ben de listeye girerim.:)
Bilgi için ekliyorum.
OCAK 2007 Çanakkale, Ayvacık-Ezine bölgesinden.
Çok az üretiliyormuş, fiyatının pahalı olmasının nedeni bence tatı :D.
Lezzet, balda mı ? Petek tat ve aromasında mı ? karar vermek zor.
http://img215.yukle.tc/image.php?id=5021DSCN0981.JPG
http://img215.yukle.tc/thumbs/5021DSCN0981.JPG (http://img215.yukle.tc/image.php?id=5021DSCN0981.JPG)
http://img210.yukle.tc/thumbs/3256DSCN0985.JPG (http://img210.yukle.tc/image.php?id=3256DSCN0985.JPG)
pupayelken
14-12-2008, 19:35
Fahri Bey,
Cuma günü eft nizi yaptım.Kargoya verdiğinizde,kargo bilgilerini bana bildirirseniz lütfen, takip etmem kolay olur.Selamlar.
fahrikucuktas
17-12-2008, 18:04
Son kargolar gönderilmiştir.Bilgilerinize.
fahrikucuktas
22-12-2008, 11:59
sayın murat bey balınızı aldınız mı?
beyaz orkide
24-12-2008, 12:16
Sayın fahri kücüktaş daha önce tenekede gönderdiginiz karakovan balından iki kutu daha alabilirmiyim.Yine bütün olarak kanatmadan verebilirseniz memnun olurum.Kilo olarak ne kadar gelirse kabulümdür.
fahrikucuktas
24-12-2008, 12:42
sayın beyaz orkide kğ mı önemlimi yani 1.2 -1.4 aeası 1 tanesi geliyor.yada ikisini bir teneke kutuya koysam olur mu. kargo açısından.saygılarımla...
beyaz orkide
24-12-2008, 14:20
Sayın Fahri Küçüktaş hiç önemli degil.1.2 yada 1.4 sorun olmaz.Bence ayrı ayrı koyun kutulara
fahrikucuktas
26-12-2008, 20:24
Sayın beyaz orkide balınız kargoya verilmiştir.
denizakvaryumu
26-12-2008, 23:53
Fahri Bey
balları nerede saklıyorsunuz? Eğer buzdolabında saklıyorsanız donmuyor mu?
fahrikucuktas
28-12-2008, 09:31
Petek balları şokladıktan sonra depoda bekletiyoruz.Süzme balları ise karanlık bir depo ortamda bekletiyoruz. süzmede granüre olabiliyor.onunu içinse 40 derece sabit sıcaklıklı ortamda bekleyince kendiliğinden eski kıvamını alıyor.
beyaz orkide
28-12-2008, 10:04
Fahri bey benim balım gelmedi.Sanırım kargocular yedi:p
Fahri bey analizi nereye yaptırdınız ve hangi kriterlere göre analiz sonucu belirlendi bilgi verirmisiniz.
fahrikucuktas
28-12-2008, 17:04
İl kontrol müdürlüğü tarafından yapıldı.Balın içerisindeki şeker oranını yüzde olarak belirlendi.
fahrikucuktas
29-12-2008, 17:29
Sayın beyaz orkide balınız geldi mi?
beyaz orkide
29-12-2008, 19:59
Hayır hala balım gelmedi.
Beyaz orkideye göndermiş olduğunuz baldan (karakovan)iki kutuda ben alabilirmiyim.
beyaz orkide
30-12-2008, 18:01
Benim balım bugünde gelmedi.
fahrikucuktas
30-12-2008, 20:27
sayın beyaz orkide posta kargo adres bilgilerinizi yarın ilk iş olarak size iş yerimden ileteceğim.İyi akşamlar dilerim.
beyaz orkide
30-12-2008, 20:48
Resmen bal kayboldu:D Oda gelecek olursa geri yollarım ben size yada bi daha ödeme yaparım.Ona ne oldugunu cok merak ediyorum.
fahrikucuktas
31-12-2008, 17:37
Sayın beyaz orkide ben kargonuzu 26.12 .de kargoya verdim.Kargoda gerçekleşen gecikmeden dolayı (benle ilgili olmadığı halde) özür dilerim.halbuki kargonuzu 2 gündür teslim etmeyen yer ise belirttiğiniz adrese göre sizin posta merkeniz imiş .Onuda bu gün kargo ile olan bilgilendirmem sonucu öğrendim.Tahmin edersiniz ki kargonun size bulunduğunuz posta idaresince teslim edilmemesinde benim ne gibi kusurum olabilir.İlginize ve anlayışınıza yeniden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
beyaz orkide
02-01-2009, 14:21
Sayın Fahri Kücüktas siz kendinizi neden suçlu hissediyorsunuz?elbette ki ptt nin ayıbı bu.Kimse sizi suclamıyor.Rahatlayın lütfen benim bulundugum ptt merkezi leventteymiş bunu ögrenmiş bulunuyorum.Ben beşiktastayım.Burada büyük bir postahane oldugu halde paketim levent'te ne alakaysa:)
denizakvaryumu
02-01-2009, 14:57
http://www.ptt.gov.tr/tr/hesap/#
PTT ile kargo gönderirken, VIP kargo seçeneği ile gönderin, aksi halde paket teslimi 3-4 gün hatta daha fazla olabilir.
beyaz orkide
02-01-2009, 19:11
Paketimi aldım.(nihayet kavustuk)Getirmeye de hic niyetleri yoktu anlasılan cok arkalarda ve alttaydı.Tekrar tekrar tesekkurler ederim.
fahrikucuktas
02-01-2009, 20:59
Afiyet olsun........
fahrikucuktas
07-01-2009, 07:10
Sayın pupayelken balınız kargoya verildi.Doğuda kış yoğun olduğundan sanırım biraz gecikmeli elinize ulaşır.iyi günler dilerim.
pupayelken
07-01-2009, 08:53
Teşekkür ederim Fahri Bey.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.