PDA

View Full Version : Cranberry, Likapa (Çay Üzümü) pazara çekirdeksiz mi sunulur?




yolac
28-09-2008, 22:56
YABAN MERSİNİ

Arkadaşlar,
Bugün kg.ı 36.-ytl.den satılan YABAN MERSİNİ'ninden az miktarda bir kuru yemiş dükkanından satınaldım.Bordo renkli, kurukayısı **** pestil kıvamında olan ilk kez tatdığım bu meyvenin enine doğranmış(kesilmiş) olduğunu ve hiçbir çekirdeğinin bulunmadığını fark ettim.Satıcıdan olan bilgi taleplerime olumlu bir cevap alamadım.Acaba kuru erik tadını da andıran bu meyve hep böyle çekirdekleri temizlenip ayıklanıp öyle mi pazara sunulur.
Not;Yediğim bahsekonu yaban mersini asla blueberry değildi.Çünki ben blueberry yetiştiriyorum.
Konuyla ilgili tartışma açmak istedim.




m ü g e
28-09-2008, 23:39
Sn. yolac, bahsettiğiniz ürün sizinde dediğiniz gibi kurutulmuş Bluberry değil Cranberry (http://www.malatyapazari.com.tr/e012.asp) çünkü bende alıyorum ve anlatımınız aldığım kurutulmuş meyve ile aynı. Ayıklandıktan sonra şekerlenilerek kurutuluyor diye biliyorum. Türkiye'ye dağıtımını Malatya Pazarı (http://www.malatyapazari.com.tr/index01.html)yapıyormuş, kurutulmuş Blueberry aradığım zaman Malatya Pazarı'na sormuştum ve Türkiye'de kurutulmuş Blueberry bulmamın çok zor olduğunu söylemişlerdi.

yolac
29-09-2008, 15:48
Sn.Müge Hn.
Dedikleriniz doğru olabilir.Ben Erenköy,Bağdat Cd. Galip Paşa Camii yanındaki ''İlgi Kuruyemiş'' ten aldım.Ancak bahsekonu berry nin içindeki küçük çekirdeklerin neden ayıklanmış olduğunu anlayamaıyorum?
İlginize teşekkürler.

cagatayyucel
03-10-2008, 12:48
sn yolac söylediginiz şeyden ben de yedim o kesinlikle kırmızı bir meyve. mor veya blueberry renginde değil. aradım bir kaç tane tohum buldum içinde.

smily
16-06-2010, 04:36
Balçova Kipa daki Malatya Pazarında her iki ürün de doğru etiketlerle satılıyor. Cranberry etiketli olan 20.- TL kurutulmuş yaban mersini 89.-TL . Başka hiçbir yerde cranberry ye cranberry denildiğine rastlamadım. Hep yaban mersini deniliyor.
Kipanın içinde ise taze yaban mersini 150.-TL/kg gibi bir fiyatla satılıyor.