View Full Version : Çınar ağacından bonsai
Bende bonsai yapmaya karar verdim. Bunun için yaprakları akçaağaç'a (acer) benzeyen çınar olabileceğine karar verdim. Çınar ağacından bonsai olur mu? Bu konuda deneyimi olan var mı?
Teşekkürler
Başlık açmadan önce, daha önce açılmış başlıkları gözden geçirirseniz daha faydalı olacaktır. Bu konuda arkadaşların daha önce yaptığı çalışmaları görme şansınız olur.
Böyle bir çalışma var mı bende bunu merak ediyorum. Başka başlık bulamadım ama bakıcam şimdi. Uyarınız için teşekkürler. Böyle bir başlık bulsaydım eğer buraya açmazdım. Ayrıca sorumu doğru yere yazdığımı düşünüyorum.
Merhaba Mugo, bu konuda soracağınız bir çok soru olacak haklı olarak, forumun arama özelliğini de kullanarak daha önce verilen cevapları gözden geçirebilirsiniz. Çınar ağacından yapılmış güzel bonsai ağaçları gördüm internette.
Google da ingilizce ( plane ) ya da latince ( platanus ) adları ve bonsai yazarak, yapılmış değişik örnekleri gömrebilirsiniz. Eğer Çınar ağacı alıp bonsai yapacaksanız, özellikle kalın gövdeli, dip kısmında da bolca dalı olan bir fidan seçmeye çalışın ki, işimiz kolay olsun. Sevgiler.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.