View Full Version : Süsen
Hoş bir kokusu olan, görünüşü de göz zevkimi okşayan süsenlerimden fazlasını satıyorum.
Bir kök(rizom-soğan, ne demek gerekiyorsa) bir ytl.
tolgahann
28-09-2008, 18:22
sn. balıkçı elinizdeki süsenlerin hepsi mavi mi yoksa aşağıdaki resimdeki gibi renkler varmı?
http://home.swbell.net/keisling/iris_web_2.jpg
Mahmut Leventoğlu
28-09-2008, 19:20
Sevgili Mahir ağabey süsenlerden bende istiyorum eğer uygun olursa ? Bol miktarda alabilirim.Zaten onlar deyim yerinde ise biraz arsızdırlar. Hele birde yerlerini sevdilermi değmeyin keyfine. :))
Tolgahann
Evet hepsi mavi, resimdeki gibi.
Mahmut kardeş, emrin olur, istediğin kadar al, dediğin gibi zamanla yayılırlar, çiçeksizken de yaprakları dekoratif duruyor.:p
Süsenleri henüz sökmedim, yani yeterince var.
Özel mesajla soran kardeşlerime buradan duyurmuş olayım.
Ali Kemal
06-10-2008, 18:48
Satmayı düşündüğünüz çiçeklerin yetiştiriciliği hakkında, beni bilinçlendirecekseniz, satın almak isterim!.
Ayrıca; satmayı düşündüğünüz çiçeği çoğaltarak, paylaşmak veya satmak isteyebileceğimden dolayı: çiçeğiniz, çoğaltmaya uygun olup olmadığını da, bana anlatırsanız, sevinirim!. SAYGILARIMLA!.
Ben; çiçekleri ve sebzeleri doğallığıyla inceleme ve üretme amacında olanım!. Beni anlayışla karşılayacağınızı umar, SAYGILARIMI SUNARIM!.
Ali Kemal
Süsenler bildiğim kadarıyla, neredeyse bakım gerektirmeyen :p çiçekler.
Yani, tam saldım çayıra mevlam kayıra hesabı.:p
Biraz sulanırsa, özen gösterilirse çok daha gösterişli ve sıhhatli olabilirler.
Kısaca, resimde görülenlere hiçbir şey yapmıyorum, ne gübre veriyorum ne de başka bir şey, hatta su bile. Onlar, kendi programları gereği, zamanı gelince açıyor, etrafı süslüyor, işleri bitince de istirahate çekiliyorlar, taa bir dahaki mevsime kadar.
Üremelerini de fazlasını satıyorum deyişimden anlayabilirsin .:p
Selam ve sevgiler.
Mahmut Leventoğlu
10-10-2008, 16:42
Ağabey nasıl edinebilirim süsenleri ,bir hesap numarası filan varsa hemen aktarabilirim.Yada siz dilerseniz ve zahmet olmazsa köklediğinizde bir koli ile kargo marifeti ile ÖDEMELİ YOLLAYABİLİRSİNİZ. Uygunsa hemen özele adres bilgilerini verebilirim.
İlginize teşekkürler.
Mahmut kardeşim
Nereye dikeceksin süsenleri?
-Sana ne be birader... deme e mi? :p
-İstanbul'da evin bahçesine mi, Fethiye'ye mi?
- Ne farkeder?
_ Ne bileyim, aklıma geldi, sordum.:p
Yani ne kadar çok istediğini anlamak istedim de , gelirken bir koliye doldurup getireyim, ya sen gelir evden alırsın, ya ben getirir, bir çayını içerim. (Çayı da sevsem bari, lafın gelişi işte)
Selam ve sevgiler
Mahmut Leventoğlu
11-10-2008, 12:22
Canım ağabeyim istediğin çayın lafı bile olmaz. Hem İstanbulda evin bahçesine hemde Fethiyede otelin belli bölümlerine dikeceğim. Teşekkür ederim ağabey.
Ali Kemal
Süsenler hazır, adresini verirsen göndereceğim.
Krizenten
Bir aksilik olmazsa, süsenlerini bugün kargoya vereceğim inşallah.
Mahmut Leventoğlu
Kısmetse bir iki gün içinde İstanbul'a döneceğim, seninkileri de getiririm. :p
Selam ve sevgiler
Krizenten
Süsenlerini paketleyip Yurtiçi kargoya götürdüm, ölçtüler biçtiler, Tekirdağ'dan İstanbul'a yedi buçuk lira istediler.
Oradan çıkıp Aras kargoya gittim, onlar da indirimlerle yedi lira olur dediler.
Bu paralar bana fazla geldi, kargoya vermekten vazgeçtim, inşallah yarın PTT koliye vereceğim. PTT daha ucuza götürüyor ama ödemeli kabul etmiyor, ücreti ben ödeyeceğim, sonra süsenler+nakliye olarak alırım.:p
Selam ve sevgiler
Mahmut Leventoğlu
20-10-2008, 20:21
Canım ağabey sana epeyce yük oldum kusuruma bakma. Gelince haber ver gelip alırım.
Ali Kemal
Merhaba
Süsenlerini hazırladım, yarın inşallah kargoya veririm.
Sen üretmek istiyordun değil mi, onun için mümkün olduğunca büyüklerinden seçtim, biraz da fazla koydum(yanında gönderecek başka bir hediye aklıma gelmedi):p
Güle güle büyüt.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.