View Full Version : Gül çeşitleri
Mutlu Kutlu
27-09-2008, 23:56
Aşağıdaki mesajlarda gül çeşitlerimiz, cinsleri, adet ve fiyatları yazmaktadır. 50 den fazla cins gül kolleksiyonumuz var, en güzellerini üretip arttırdıkca, www.agaclar.net üyeleriyle satış yoluyla bu güzellikleri paylaşacağız.
Sipariş vermek için, özel mesaj gönderebilir veya aşağıdaki hızlı cevap butonuna basarak yazılı olarakta siparişinizi verebilirsiniz.
Sipariş ve Teslim:
Sipariş edeceğiniz bitki ve ürünler için aşağıdaki hesap no larına havale yapmanız sonrasında telefonla veya e- mail göndererek ödemenizi ne şekilde yaptığınızı bize bildirmeniz, Siparişleriniz ve adresiniz, tlf numaranızı bildirmeniz sonrasında, siparişleriniz 3 iş günü içerisinde aras kargoyla, şubeden teslim veya adresinize teslim gönderilir. Kargo masrafı size aittir, kargonuzu teslim alırken ödersiniz.
Aras kargo ile indirim anlaşmamız vardır, kargonuz %60 indirimli size ulaşır
Verdiğiniz siparişinizi hazırlamak için, en güzel bitkiler seçilir, çiçek açmak üzere tomurcuklu olanların öncelikli gönderilmesine önem verilir. zarar görmeyecek şekilde ambalajlanır.
PTT posta çek hesabı : 5350248 Mutlu Kutlu
( ptt çek hesabına havale masrafı 1 ytl dir)
Banka hesap bilgilerimiz :
Kemer Garanti Bankası şubesi,
hesap sahibi: mutlu kutlu
şube kod:352
hesap no: 6200159
BİZE ULAŞMANIN KOLAY YOLLARI :
antalya_grup@hotmail.com
Hotmail adresini kişi listenize ekleyerek messengerden online görüşebilirsiniz
veya e-mail gönderebilirsiniz.
KUTLU-TEK LTD. ŞTİ. Müdürü
Mutlu Kutlu
MERKEZ.
ALTINOVA TROPİK SERA ADRES :
ORTA MAH. TRAFO SOKAK. NO :25 ALTINOVA - ANTALYA
MERKEZ SERA TEL: 0242 340 10 95
CEP TEL: 0532 285 07 43
Mutlu Kutlu
28-09-2008, 00:04
Tüplü (naylon torbada). fiyatı: 10 yt, 1 adet.İzmit'ten Hasan beye satıldı.
17 litrelik saksıda. fiyatı 20 ytl 2 adet.
Mutlu Kutlu
28-09-2008, 00:18
Aşılı sarı gül.
20 lt saksıda fiyatı: 20 ytl
resim çekim tarihi: 28 eylül 2008
gül açma dönemi 15 nisan -30 ekim arası yaz boyu sürekli.
az kokulu.
Mutlu Kutlu
28-09-2008, 00:20
Aşılı kesme kırmızı gül,
13x18 tüplü (naylon kesede). fiyatı 5 ytl.
Tomurcuk gül olarak çiçekçilerde satılan gül.
gül açma dönemi: 15 nisan -30 ekim arası, yaz boyu.
az kokuludur.
Resim çekim tarihi: 28 eylül 2008
Mutlu Kutlu
28-09-2008, 00:24
Yazın çekilen resimlerimizden
bodur gül
Mutlu Kutlu
28-09-2008, 00:27
Yazın çekilen resimlerimizden.
kırmızı bodur gül
Mutlu Kutlu
28-09-2008, 00:34
Yazın çekilen resimlerimizden
Mutlu Kutlu
28-09-2008, 00:41
Yazın çekilen resimlerimizden.
Sarı ve kırmızı, renk değiştiren gül. açılan gül önce sarı, sonrasında pembe ve en sonki hali koyu kırmızı.30 günden fazla dalında kalır.
Emel Yılmaz
03-10-2008, 15:51
Mutlu bey ben sizden kırmızı ve sarı bodur gülden birer tane gönderebilirmisiniz. Özelinize gönderdiğim mesajdakilerle beraber gönderirseniz çok sevinirim.
Mutlu Kutlu
09-11-2008, 21:21
Ayrıcalıklı güllerimizin üretimine devam ediyoruz, baharda herşey daha güzel olacak:)
İlk mesajınız öyle mi kalacak?
Mutlu Kutlu
09-11-2008, 22:16
Sn. Malina,
Bütün ilanlardaki ilk mesajları, açıklamaları değiştireceğim.
Mutlu Bey, bana aşağıda fotoğrafını eklediğim gibi bir gül lazım. Satışa sunmayı düşündükleriniz arasında var mı? Buralarda bulamıyorum sizin bulma şansınız bana göre daha fazla.
Mutlu Kutlu
15-11-2008, 10:00
Sn eylems,
Bu gülden bizdede var, pembeyle kırmızı arasında kalan rengiyle, kocaman çiçeği ile çok güzel bir tür.
Sizin resimdeki gül duvar kenarına sıralanmış bir kaç kökten oluşuyor, bunun için çiçekleri çok fazla. bizdekiler ise torbada olduğundan çok çoşamıyor, bir kaç gövdeden oluşuyor.
Sizde bu gülleri saksıda besleyecekseniz sizin resiminizdeki gibi olamazlar, bahçede kökler istedikleri gibi saçak atar, beslenmeleride çok daha iyi olur. saksıda beslemek için bodur yada normal gülleri tercih edin derim, saksı büyüklüğüne görede güllerin formları farklı oluyor.
Saygılar.
Mutlu bey, eklediğim fotoğraftaki gül sarmaşık değil mi? Ya da normal gül duvardan aşağı mı sarkıtmış? Ben Kastamonu'da bulunan bahçemize dikmek için almayı düşünüyorum. Mutlu Bey ne olur bana böyle bir gül bulun.:(
Mutlu bey sizde maviye çalan renkte kokusu oldukça keskin olan sarmaşık gül var mı...
Bir yerde görmüştüm ama almak için aradım bulamadım....
Mutlu Kutlu
15-11-2008, 12:05
Aradığınız gül, aşağıdaki linkteki en baştaki gül olmasın, oldukça güzel hoş bir kokusu var,
http://www.tropiksera.net/tropikmeyveler/id15.htm
Mutlu bey sizde maviye çalan renkte kokusu oldukça keskin olan sarmaşık gül var mı...
Bir yerde görmüştüm ama almak için aradım bulamadım....
Mutlu bey ...
Gülleriniz gerçekten güzel. Ama aradağım gül o değil renki açık mavi ve çok hoş kokulu bir güldü.
Pembe çardak gül.....
Isparta gül ve
yedi veren renk değiştiren gülden almak isterim.
Uygun fiyat ve küçük fidanlar tercihimdir.
Kargoda büyük fidanlar kırılıyor. Birde güller bu sezonda açmadığından fidanları nasıl ayıracaksınız. Yine böyle açmamış halde 3 fidan almıştım. 3 ü de kırmızı aynı tip gül çıktı.
Eğer 3 gül için makul bir fiyat verirseniz almayı düşünürüm....
Saygılar dilerim......
Mutlu Kutlu
15-11-2008, 15:15
Şu an bizde güller açık vaziyette, 1 ay sonra uykuda olurlar, makul fiyatlar için bahar aylarını beklemeniz gerekecek, yeni üretimlerimiz epey ucuz fiyattan olacak, şu ankiler anaç vaziyette.
Bende sinir oluyorum şu renk açacak denilipte başka rengin çıkması durumu. bir çok kez başıma geldi ama artık açık güllerden temin ediyorum anaçları, ve gülünü renkini görmeden satmıyorum.
saygılar.
Baharda mutlaka almayı düşünüyorum.
Benim istediğim mavi sarmaşık gülden bulursanız üretmeyi unutmayın.
Kokusu çok güzel bir de çok katlı bir gül top gibi kocaman katları var.
Ondan da mutlaka alırım. En son istanbulda bir bahçede görmüştüm....
Mutlu Kutlu
16-11-2008, 14:09
Evet o güldende var, kocaman bir tomurcuğu oluyor ve gülüde epey büyük. aşılı bir ısparta çeşiti. pembeyle mavi arası kalmış bir rengi var. ısparta gülü gibide kokuyor. 3 metreyi geçen boyu var.
Adalet Yağcı
16-11-2008, 14:29
Sayın Mutlu kutlu, bundan (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=52879&d=1226712775)kesinlikle ben de isterim.
Şimdi dikilebilirmi bu gül, bahara kadar kendini toparlar hemde.
Bu gülü şurada (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=52955&d=1226776480)gördüğünüz beton duvarı kapatmak için kullanmak istiyorum(bakışa göre karşıdaki kısım).
Aslında bu gülün sarısındanda istiyordum, ama bütün yaz açarmı acaba.
Lütfen bu gülün fiyatını ve elinizde kaç adet olduğunu bildirirmisiniz.
Mutlu Kutlu
16-11-2008, 14:44
Bu gülden henüz açan yok, torbada olduklarından dönem dönem açıyorlar, toprakta olsalar sürekli açacaklar.
Sürekli açan sarı çardak güllerimiz epey var, sarı gülün 4 versiyonu var bizde(çardak gül olarak. 4 çeşiti yaz boyu sürekli açıyor 2 tanesi hoş kokulu. 1 tanesi bahar gülü sarı ve sadece baharda açıyor 1 ay kadar o daha fazla kokulu. geri kalan bir tanesi az kokulu.
Duvar kenarına tek renk yapmanız yerine 3-4 renk karışık dikseniz, en güzelini baskın hale getirirsiniz diğerleri arada dolgu olur.
Adalet Yağcı
16-11-2008, 15:40
Sayın Mutlu Kutlu, koyu sarı veya kayısı rengi çardak gülünüz varsa aynı büyüklükte ve sürekli açan, birde beyaz ekleyebiliriz, tüplü olarak hemen almak isterim.
Hepsininde iri çiçekli ve yaz boyu açması lazım, kokulu olması şart değil.
Lütfen bana fiyat verirmisiniz, düşündüğüm miktar, üç adet, koyu pembe, iki adet sarı ve bir adet beyaz.
Kargoda yıpranmaması için çok büyük olmasını istemiyorum, kolay bir yolu varsa o da olabilir.
Ayrıca ben alttan yukarı doğru sardırmak istiyorum, üst kısıma dikemem çünkü oraya sebze dikiyorum.
Bu şekilde olması aynı görüntüyü verirmi?
Mutlu Kutlu demişki;
Evet o güldende var, kocaman bir tomurcuğu oluyor ve gülüde epey büyük. aşılı bir ısparta çeşiti. pembeyle mavi arası kalmış bir rengi var. ısparta gülü gibide kokuyor. 3 metreyi geçen boyu var.
Yukarda yazdığınız gülden 1 adet istiyorum. Resimde görünenden.
Mümkünse üstünde tomurcuk olandan istiyorum. Fiyat belirtmeniz üzerine pazartesi ödemeniz yapılacaktır.
Mutlu bey benim aradığım gül resmen açık mavi.........
Resimde gösterdiğiniz gülüde biliyorum... Oda güzel kokuyor....
Adalet Yağcı
16-11-2008, 17:39
Sayın Mutlu Kutlu, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=52397&d=1226258474)açık pembe ile eflatun arası bir renk sanırım, çok güzel görünüyor, sarılıcı ve daimi çiçeklimidir, eğer öyleyse bunada talibim.
Mutlu Kutlu
16-11-2008, 17:47
Sn. adalet yağcı,
2 adet Eylems'in öncederen rezervi var, büyük açan koyu pembelerden. sizin 3 adet var, çardak güller karışık bir vaziyette duruyor. Gülleri açıldıkça ayıracağız, sizin ve eylemsin güllerini. en son (3 gün) kocaman açan beyaz çardak gülden açık vardı. 3 gündür tekirovadaki üretim seramızdayım ve 2 gün daha burada kalacağım. 10 bin tane kese doldurmamız gerekiyor. 2 gün sonra yani çarşamba günü merkez seramıza döndüğümde daha ayrıntılı bilgi ve resim verebilirim. koyu yumurta sarısı ve kayısı sarısı çardak güllerim var, hepsinin gülü açılınca resimlerini size gösteririm. ok. dediğinizi size ayırırım. koyu sarı olan anaçı saksıda bütün yaz açtı durdu hem gülü hemde kokusu çok hoştu doğrusu, sera içinde çalışırken iyi geldi:)
Mutlu Kutlu
16-11-2008, 17:52
Evet bu gülün rengini bende karar veremedim bir türlü, bulut rengi, sis rengi, çok açık pembe, gökyüzü ufuk mavisi, yani anlayacağınız renklendirme konusunda çelişkiye düşüyorum. ana renklerde problem yok ama bu ara renkler beni öldürecek:)
Bu gülden 2 tane anaç bulabildim, çok yüksek paralar teklif edenler oldu, ama ben çoğaltıp ondan sonra satışa sunacağım baharda. resimde görülenler 10 gün öncesinden ama hala açık güller. sarılıcı olduğunu sanmam.
Mutlu Kutlu
16-11-2008, 17:55
Sn. hly999,
Bu gülü 15 ytl den satıyoruz, ama gül açıkken yakalamam lazım. Gül açtığında ben size özel mesajdan ulaşayım, siz ondan sonra ödeme yapın.
Teşekkürler.
Adalet Yağcı
16-11-2008, 17:56
Sabırsızlıkla bekliyorum sayın Kutlu, bana ayırdıklarınız benimdir aman ha, gül aşkı öldürecek beni.
Diğer bahsettiklerinizden açıklamalarınızı aldıktan sonra daha net bir karara varacağım, ama kayısı renkli büyük açan çardak gülünden de olmazsa olmaz, o nu uzun zamandır istiyordum.
En büyük boy saksılardan on tane aldım(sanırım 60L.)saksılarım içinde gül almam lazım.
Mutlu Kutlu
16-11-2008, 18:00
Sn. Adalet hanım,
O saksıları aman doldurmayın derim. Normal boyda muhteşem güller var elimde, 5 tane bodur ısparta çeşitim var renk olarak, 7 veren hemde yaz boyu açıyor ve hala açıklar. hele biri siyaha yakın bordo, gören hasta oluyo, muhteşem bir kokusu var. yeni bir yavruağzı buldum 2el genişliğinde tabak gibi, sert bir gülü var.
Adalet Yağcı
16-11-2008, 18:07
Tamam Mutlu bey, ben sizden fotoğraflı haberlerinizi bekliyeceğim.
Bahçemde nadide güllerim olsun istiyorum, çardaklar kokusuzda olabilir ama saksıdakiler kokulu olursa sevinirim.
Birde mora yakın eflatun gül var sizde varmı?
Varsa ondanda isterim.
Mutlu Kutlu
17-11-2008, 08:25
Renk seçimi yapmakta biraz özürlüyüm:(
Mora yakın eflatun gülde vardır mutlaka, ben antalyaya dönüşümde gül resimlerini çeker ve buraya yerleştiririm. Renklerinin ismini beraber koyarız.
Saygılar.
Sn. hly999,
Bu gülü 15 ytl den satıyoruz, ama gül açıkken yakalamam lazım. Gül açtığında ben size özel mesajdan ulaşayım, siz ondan sonra ödeme yapın.
Teşekkürler.
Ok.....
Mutlu Bey, 1 adet te bu gülden rezerve ediniz. Fiyat bilgisi verebilir misiniz?
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 01:33
Sn. Eylems.
7 veren ısparta çardak gül 15 ytl, 3 yıldır torbadalar. Açık yakalamam lazım, açık yakaladığımda sizin içinde ayırayım.
Saygılar.
Sn. Eylems.
7 veren ısparta çardak gül 15 ytl, 3 yıldır torbadalar. Açık yakalamam lazım, açık yakaladığımda sizin içinde ayırayım.
Saygılar.
Gülü açmış halde yakalamanız diğer amaryllis lerin açması ile çakışır mı? Kargo ile hepsi bir gelsin istiyordum.
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 09:03
Kırmızı amarylisler bahar aylarında, mart- mayıs arasında açacaklar. Beyaz amaryllis hazziran - ağustaos arası açaçacak.
Adalet Yağcı
18-11-2008, 09:13
Sayın Mutlu Kutlu, yediveren çardak gülü dediğiniz bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=53140&d=1226964151)gülmü, çardak ve daha önce sözünü ettiğimiz, Eylems in fotğraf verdiği gül ile aynı formdamı?
Yani, bunun (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=52879&d=1226712775) gibimi oluyor?
Eğer aynı formda ise ben de istiyorum bu gülden.
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 09:42
Sn. Adalet hanım,
Evet bahsettiğiniz gül böyle oluyor. Ama resimde görülen gül, en az 3-4 yıllık ve kökleri toprakta, beslenmesine ve form verilmesine dikkat edilmiş. Yeni bir gül aldığınızda, gülün istek ve şartlarını yerine getirmeniz gerekir. Budama yapılırken istenilen formu alması için budamaya dikkat edilir. Yoksa alacağımız her gül anaçına benzeyecek diye başı boş ve kendi haline bırakılırsa, aynı form ve görüntüyü yakalamak zor iş.
Adalet Yağcı
18-11-2008, 10:39
Peki bu formu verebilmek için dalları ne şekilde budamak gerekiyor sayın Kutlu?
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 11:31
Adalet hanım,
Öncelikle hayal gücünüzü kullanın, güllerinizi form verirken. İkincisi elinizdeki form vereceğiniz gülün yapısını gözlemleyin. Bazıları sırf budamış olmak için budar, baş parmak kalınlığındaki sürgünler ana gövde için mükemmel sürgünlerdir. Bu sürgünleri çardak güllerde istediğiniz boya ulaşana kadar iyi bir bakımla uzamasını sağlarsınız, gerekli boya ulaştığunda uç sürgünü keserek o boyda sabit tutarsınız, sonrasında yaprak arası yan sürgünler verir. Bu sürgünler sayesinde gül kendini doldurmaya başlar.
Gül budamasında dikkat edilecek husus göz hesabını doğru yapmak, gövdeden ayrılmış dalda yaprak arasında görülen 2 göz sağlam bırakılarak, 2 ve 3 cü göz arasından bağ makası ile kesilir. Bu gözlerin istediğiniz yönde olmasına dikkat edilir.
Zayıf görülen dalların, gövdeye yakın sıfır kesilmesi gülün boşu boşuna enerjisini harcamaması için iyidir. Gül açması sonucu oluşacak tohum yumrusununda kesilip atılması gerekir. gül tohum oluşturmak içinde epey enerji harcar.
Saygılarımla.
Adalet Yağcı
18-11-2008, 11:37
Sayın Mutlu Kutlu, hemen bu bilgileri arşivleyip saklayacağım.
Çok teşekkürler ederim.
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 12:16
Sn Adalet hanım, kış dönemi olan 15 aralık- 15 mart arası hariç bir zamanda Antalya'ya gelirseniz, size teorik ve pratik olarak budama, bitkilere form verme gibi konularda kurs verebiliriz. Hazır bizede çalışacak gönüllü elemanlara ihtiyaç var:)
Saygılar.
Adalet Yağcı
18-11-2008, 12:20
Çok teşekkürler sayın Kutlu, Antalya'ya bu güne kadar bir defa geldim ama tekrarını düşünüyorum, belki önümüzdeki yaz aylarında gelebilirim.
Beni çok çalıştırmazsınız değilmi :)
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 12:32
Bizde çalışma saatleri gün doğumu 07,00 ve akşam gün batımı karanlık çökmesine yakın zaman dilimidir.
Size 5-10 dk işe geç başlama ve 5-10 dk erken iş bırakma müsaadesi verebiliriz, Adalet hanım.
Resimlerdeki gülleri çelikledik, 5 bin adet kadar.
Resimler 10 dk önce kuru temizleme şubemizin masasından çekildi. 18 kasım 2008. saat 12,36
Merhaba Mutlu bey. Bodur güllerinizin fiyatlarını öğrenebilirmiyim?
Mutlu Kutlu
18-11-2008, 12:55
Tam bodur güllerimiz, renk değiştiren fındık gül 5 ytl, uzun süre dalında kalan ithal türlerden üretilmiş, açık kırmızı, bordo kırmızı, yavruağzı, sarı, açık pembe, truncu gibi renkler 10 ytl dir. hepside 3 yıllık güller, yeni üretimlerimiz daha ucuz fiyatlarla baharda satışa sunacağızMerhaba Mutlu bey. Bodur güllerinizin fiyatlarını öğrenebilirmiyim?
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Tüplü (naylon torbada). fiyatı: 10 yt, 1 adet.İzmit'ten Hasan beye satıldı.
17 litrelik saksıda. fiyatı 20 ytl 2 adet.
Merhaba Değerli Dostlar
Yaklaşık bır ay once Mutlu Bey'den almıs oldugum bu gül harıka bır sekılde gelısım gosterdı ve baharda yuzumu guldurecek gıbı gorunuyor
Selamlarımla
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.