PDA

View Full Version : İlk defa bonsai yapmaya çalışacağım




GümüşKavak
22-09-2008, 20:57
İlk defa bonsai yapmaya çalışacağım, 2 tane fıstık çam'ım var. Çamlar henüz 7-8 aylık, hayvancıklara zarar vermeden bu işi nasıl yapabilirim, başlarken nelere dikkat etmeliyim, birkaç ipucu verebilirseniz çok sevineceğim.
Saygılarımla.




cemboa
23-09-2008, 01:39
Sayın Gümüşkavak çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.İsterseniz konuyu yeni başlayanlara yardım bölümünde açın.Oradan daha iyi yardım alabilirsiniz.

Ali H. ALI
23-09-2008, 14:29
Çamlar henüz 7-8 aylık, hayvancıklara zarar vermeden bu işi nasıl yapabilirim,

Gumuskavak hangi hayvanciklara zarar vermemeden bu isi yapacaksiniz anlamadim. Cam agaclarinizin uzerine bagli hayvanlarmi var?

orlok
08-04-2009, 02:55
Nedense Ağaçlara hayvancık demesi beni hiç şaşırtmadı fakat anneannemden kalan bu alışkanlığı tekrar yaşadığım için beni epey mutlu etti. Bir kaç gündür siteyi takip ediyor ve birşey yazmıyordum. Kısmet bu mesajaymış.

Hepimiz ağaçların bitki olduğunu biliyoruz. Ancak Şamanizmin Müslüman-Türklerde olan kalıntılarından biriside ağacın kutlu oluşudur, Bitkilerinde canlı olduğu (mistik anlamda) ve onlarında birer hayvan olduğudur. Bu nedenle hala Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Bitkilere hayvan denilmesi, ölünün defne giderken bindirildiği atın kuyruğunun kesilmesi, ağaçlara adak adamak için bez benzeri parçaların bağlanılması (ki bunu hiç tasvip etmiyorum) şamanizmin kalıntıları olarak kabul edilmektedir.

Hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.