PDA

View Full Version : En kötü 10 gıda

nazlı06
21-09-2008, 20:10
Yaşamın temposu yükseldikçe hayatımızı kolaylaştıracak, zamandan ekonomi sağlayacak pek çok imkan yaşamımıza girdi. Bir anlamda insanların yaşam tarzlarına paralel olarak alternatifleri çoğaldı, çeşitlilik arttı, zenginleşti.

Teknoloji telefonu, arabayı, interneti, televizyonu, patates kızartmasını, konserveyi, salamlı sandviçi, hazır çorbaları, mikrodalgayı getirdi. Beraberinde kiloyu, kolesterolü, kanseri, yepyeni hastalıkları da hayatımıza soktu.

Yıllar içinde insanın yemekle olan ilişkisi hızla, sağlık için beslenmeden manevi haz ile çabucak karın doyurmaya dönüşmesiyle beslenme -sağlık ilişkisi iki kardeş olmaktan çıktı. Ancak bu duruma direnç gösteren. Ne yediğinin farkında olarak beslenen, ne yaptığının farkındalığıyla yaşayan insanlar yok değil. Zira bu insanları ciltlerinden, vücutlarından, renklerinden ve duruşlarından tanıyabilirsiniz.

ŞEKERLE iLiŞKiNiZi GÖZDEN GEÇiRiN

Vücudun yakıtı olarak kabul edilse de şekerin yaptığı tahribat bedeni zamanından önce yıpratır. Şeker pek çok işlemden geçtikten sonra kimyasal maddelerle ağartılarak rafine edilir. Şekerin neden olduğu tahribatlar ise oldukça fazla. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor, mineral dengesini bozabiliyor. Karaciğer, migren, asabiyet, uykusuzluk, çarpıntı, yorgunluk yaratıp meme, yumurtalık, prostat kanserine yol açabilmekte.

Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller. Şeker serotonin seviyesini yükseltir bu nedenle kan damarlarını daraltabilir. Krom ve bakır eksikliğine yol açar. Hormonal dengesizliğe neden olabildiği gibi kronik hastalıkların iyileşmesini engeller. Kemiklerin kirecini kemirir B1 vitaminini yok eder...

NE YEDiĞiNiZiN FARKINDA MISINIZ?

Bu soruların cevabını yazın.

Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın

Haftada ne kadar kırmızı et tüketiyorsunuz?

Her gün ne kadar tatlı ve hamur işi tüketiyorsunuz?

Haftada kaç gün fast-food ve kızartma yiyiyorsunuz?

Günde ne kadar yürüyorsunuz?

Hayvansal yağları sık tüketiyormusunuz?

Öğünleri geçiştirecek pratik yemeklere haftada kaç gün yer veriyorsunuz?

Televizyon karşısında atıştırıyor musunuz?

Cevapları aşağıdakilerle karşılaştırın

EN KÖTÜ 10 GIDA

Şeker

Çikolata

Hamur işleri

İşlenmiş etler (Şarküteri ürünler)

Cips çerez atıştırmalıklar

Hayvansal yağlar

Konsantre şekerli içecekler

Kızartma ve fast food ürünler

Hazır çorbalar

Dr. İsmail Ağar

tener
21-09-2008, 22:36
Bu en kötü on gıda , ne yazık ki ,en çok severek tüketilen besinler. Özellikle de şeker çikolata ve kuruyemiş.:o

Mermaid
21-09-2008, 22:59
Ama çoğunu da tüketiyoruz özellikle ben tam bir çikolata hastasıyım.:o
Şarküteri hazır gıdadan uzak duruyorum. Cips atıştırmalıklar yerine fındık fıstık kuru üzüme alıştırdım kuzuları. Kızartma ve dondurulmuş gıda ile hazırlanan yiyeceklerden de uzağız ayda yılda bir kez ama
Büyük kuzu okula başladı ve okul kantininden istediğini alabilme şansına sahip olacak . Her ne kadar şu an için harçlık almasada seneye alacak.
Bari çoçukları hedef almasalar tüketici kitlesi olarak:(
Okul kantinlerinde bu listedeki gıdalar sorumsuzca satılıyor malesef

cybel
21-09-2008, 23:11
Kendi adıma çikolata sevmem,kola vb. içecekleri içmem, hayatta hazır çorba almam, kabuğunu kırmadığım kuruyemiş yemem, kahveme şeker krema eklemem. Ama cips severim :)
Mermaid çok haksın okul kantinleri malesef bu gıdaları bolca satıyor. Televizyondaki reklamlar neredeyse sadece çocuklara hitap ediyor. Ve hepimiz neredeyse doğal olmayan şeyleri daha lezzetli buluyoruz:)

Hayvansal yağları sevdiğimi eklememişim:)

praecox
21-09-2008, 23:17
Bu konuda da bir tek şey söyleyebilirim.

Sola dosis facit vennenum.

Sadece DOZUDUR zehri yapan.

Sadece saf su yani damıtık su içerseniz neler olacak biliyormusunuz? Su ya hu su bildiğimiz su H2O hayat veren olmazsa olmaz denilen SU.

tener
21-09-2008, 23:21
Kızartma ,hamur işlerinden bende uzak duruyorum.
Benim kuzucuklar artık birer erişkin oldukları için, kızartmalar çok özel istekler dahilinde yapılıyor.
Kuruyemiş olarak ta daha çok doğal olanları işlenmemiş olanları tercih ediyoruz.
Zaman zamanda, acil durumlar için hazır çorba kullanmak gerekli olabiliyor.
Okula başlamış kuzuları bu gıdalardan korumak, birbirlerinden etkilendikleri için zor.
Umarız onlarda çabucak bilinçlenir... kendileri uzak durur.:)

Günüm
21-09-2008, 23:21
Çikolata seratonin hormonu salgılanmasında sebep oluyormuş..Mutluluk hormonu nam-ı diğer..
Bilimsel ispatlar da çarşaf misali seriliyor önümüze..Sizi bilmiyorum ama likörlü çikolataya gözümü kapatıp, balıklama dalarım ben..Bakınız, fikri bile mutlu etmeye yetti..

imgelem
21-09-2008, 23:56
Bu konuda da bir tek şey söyleyebilirim.

Sola dosis facit vennenum.

Sadece DOZUDUR zehri yapan.

Bu konuda size katılıyorum praecox...Televizyonda o program senın, şu program benim dolaşıp yalan yanlış bilgilerle insanları zehirleyen sözüm ona sağlıkçı geçinen uzmanlar (!) var. Hatta geçenlerde birinin kliniği kapatıldı. Gencecik bir fidan zayıflama uğruna hayatından oldu. Günde neredeyse 3 lt.su öneriyorler. Bu kadar su vucudun elektrolit dengesini bozup, değişik zararlara yol açıyor...
Oysa o yasak, bu zararlı deyip hayatı zehretmektense aşırıya kaçmadan doğanın sunduğu bütün besinleri tüketmek gerek. Tek dikkat edilmesi gereken bence mümkün olduğunca doğal halleri ile tüketmeye çalışmak, işlenmiş ürünlerden kaçınmak...
Zayıflamak isteyenlere de tek önerim şu:
Yediğinizin yarısını yeyin..

Ela
22-09-2008, 09:19
Ben de, birkaç aydır işlenmiş ürünleri yememeye başladım. Bilinçli besleniyorum, bu sayede sağlıklı olarak kilo verdim.

tener
22-09-2008, 17:49
Kilo vermekten çok sağlıklı ve doğal beslenmeyi öğrenmek yerinde olur .
Şimdiye kadar ,hep kilo vermenin reçeteleri verildi , artık her insanın kendi yapısına ,yaşına göre beslenmesi gerektiği son yıllarda ön plana çıkmaya başladı.Zira , her yaşın kendine özel sağlıklı bir beslenme planı olmalı diye düşünüyorum.:)

Ela
22-09-2008, 18:00
Size katılıyorum. Vücudumuzun neye ihtiyacı varsa; ona göre beslenmek daha mantıklı görünüyor. Zayıflayınca şuna karar verdim; hayat boyu sağlıklı besleneceğim. Bir daha kilo almak mı asla!