PDA

View Full Version : Limon'un Bahçesi

limon
21-09-2008, 18:45
Konuyu nerede açacağıma aslında kararsız kaldım. Sonra buranın daha uygun olacağını düşündüm. Amacım hem yarışmak hem de bahçemde yapacağım sonbahar hazırlıklarını, değişiklikleri sizlerle paylaşmak. Olmazsa peyzaj bölümüne taşırız bu konuyu. Şimdilik buraya yüklüyorum fotoğrafları.
Önce bahçenin en güzel zamanlarında çektiğim fotoğrafları (bunları zaten paylaşmıştım, paylaşmadığım bir iki tanesi de bilgisayar yeniden yüklenirken gitmiş) sonra da bugün (yağmurlu bir sonbahar günü) çektiğim fotoğrafları paylaşmak istedim :)

47907

47908

Sokak kapısı girişine bahçeli evim olursa böyle yapacağımın hayalini kurduğum sardunyalarımı yerleştirdim. Bir çok kişi kokusunu sevmese de mütevazi, karşısındakinden fazla bir şey beklemeyen, dalını koparıp toprağa değdirdiğinizde yeşeriveren en sevdiğim çiçeklerdendir. Belediyeler bu arsız çiçeği neden her yere dikmez diye hayıflanırken geçen yıldan itibaren asma saksılarda görünce çok mutlu oldum :)

47909

Geçen yıl çektiğim fotoğraf, yasemin ne kadar küçükmüş;
50637
Bu da geçen yıldan bir fotoğraf, Manolya da bir yılda oldukça büyümüş, arkada Ortancalar ve Yasemin görünüyor, bir yılda ne kadar büyümüşler değil mi? Yasemin o direği tamamen kaplamış, Ortancalar iki misli uzamışlar ve gürleşmişler.

50638

Sebahattin Sargın
21-09-2008, 18:49
Harika bir bahçe olmuş, tabi ne kadar emek verdiğiniz belli. Ama bu kadar az fotoğraf ile bırakmayın bizi ;) Yaseminler çok güzel gözüküyor, umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız. Can-ı gönülden tebrik ederim Sevgili Limon...

Sevgiler ;)

limon
21-09-2008, 18:52
Bunlar da bugün üzerinde çalışmalar yaparak ve konu mankeni kullanarak çektiğim sonbahar fotoğrafları :)

En güzel fotoğrafı hangi açıdan görüyorsam sediri o şekilde yerleştirdim. Max'in normalde oraya yatması yasak ama bugün mankenlik yaptı :)
47910
Mankenim çabuk yoruldu :)
47911

47912
Bu da aynı köşenin sonbahar hali. Bahçevan.com'daki Sn. Plevneli'yi dinleyerek ortancaların budamasını Şubat sonuna bırakıyorum bu yıl.

47913

limon
21-09-2008, 18:56
Bu da Gizli Bahçeye (Sebze Bahçem) açılan kapı. ;) Kapıyı sarmaşıkla kaplamaya çalışıyoruz. Ahşap merdiveni marangoza yaptırmıştım. Para bile almamıştı :)
47918

47919
Burası da sebze bahçem. Şu anda pek sevimli bir durumda değil aslında. Domatesler biberler sökülüp Ispanak-Roka-Maydanoz-Kıvırcık-Lahana vs.. ekilmesi gerek. Beni en çok oyalayan yer işte bu ufacık bahçe. Sebzeler çiçeklerden daha çok ilgi istiyorlar. :) Yapılacak çok iş var.
47929
Leylak'ığımın açtığı mevsime ait fotoğraflar... Galiba Leylağım kurudu. Dipten sürer mi bilmiyorum. En sevdiğim ağaçlardandı...
50641
50642

Gülşen
21-09-2008, 19:10
Bahçeniz çok güzel Sevgili Limon; ne kadar emek verdiğinizi yazdıklarınızdan hepimiz biliyoruz. Bence Max '' fırsat bu fırsat güzel bir uyku çekeyim'' demiştir :p

Mermaid
21-09-2008, 19:32
Sevgili Limon;
Muhteşem gözüküyor. Bahçeniz elinize sağlık. Sardunyalarınız çok güzel benim de en büyük hayalim; evime gelen konuklarımı ilk sardunyalarımın karşılaması
Nekadar emek verdiğiniz de belli ama karşılığınıda almışsınız

Çok, çok, çoook beğendim bahçenizi.;)

Sevdikleriniz ve sevenlerinizle mutlu bir ömür geçirmeniz dileği ile
Güle güle oturun
(hoş oturunca da bu bahçe bu halde kalmaz dimi. Çok çalışmak lazım çok:D)

Buket Aknar
21-09-2008, 19:41
Sevgili Limon bahçenizi zaten beğeniyordum, şimdi daha da beğendim. Ellerinize sağlık. Konu mankeni de çok güzel poz vererek bahçenize daha da bir anlam katmış.

limon
21-09-2008, 20:56
Güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Şimdi gelelim Sonbahar hazırlıklarıma. Havalar serinler serinlemez koltuk, sandalye minderlerini kaldırmam gerekiyor çünkü bir çok kedi yatıya kalıyor :) Bugün fotoğrafları çektikten sonra sedirin yüzlerini, yastıkları söktüm yıkanmak için sırada bekliyorlar. Sediri kışın içeriye alıyorum ancak oldukça yıpranmıştı zımparalayıp, cilalayıp öyle almam gerekiyor. Hazır bunları yapacakken üzerinde bir kaç değişiklik te yapmak istedim. Ve bunları günlük gibi sizlerle paylaşmak istedim.

Önce sedirin çok yıpranan yandaki sandıklarını söktüm. Oralara desenli veya çizgili kumaştan büyük yastıklar hazırlayacağım. Aynı kumaştan yastıklara da yüz hazırlayacağım. Yarın kumaş bakacağım. Yapı marketten kolay zımparalamak için bir aparat almıştık, motorlulardan değil yine kol gücüne dayanıyor :) Bakalım bir günde zımpara işini bitirebilecek miyim? Bugün sadece sökme işini yapabildim.

O söktüğüm parçalardan da mutfak camının önüne raf yapıp çiçek dikmek istiyorum. Tüm yaptığım işleri fotoğraflamaya çalışacağım.
47925

47926

47927

47928

bahtiyar02
21-09-2008, 21:21
sevgili Limon dostum.......Tek kelimeyle muhteşem bahçen.bakımlı ve tertipli. Merak ettiğim komple bahçenizin ölçüsü.bayağı büyük gözüküyor.Çamlarınızın çit görünüşü sanki ormanın ortasına kurulmuş bir ev izlenimi veriyor.
elinize emeğinize sağlık.
güle güle oturun.
saygılar

selenn
21-09-2008, 21:27
Sevgili Limon bahçeniz, bitkileriniz ve Max harikalar. Ellerinize sağlık belli ki çok emek vermişsiniz.

limon
21-09-2008, 21:35
Sağolun Bahtiyar02, Selenn.
. Bahçe 450 m2 civarı. (biraz eksik biraz fazla olabilir)

cybel
21-09-2008, 23:23
Sayın Limon sarmaşıklara olan ilginizi takip ediyordum forumda. Bahçeniz olağanüstü. Emeğinize sağlık. Max'e selamlar:)

imgelem
21-09-2008, 23:33
Sevgili Limon;
Bahçeniz çok güzel olmuş.İç çekerek izledim.Benimki ne zaman böyle olacak diye...Hele o kocaman yasemine bayıldım.Ben mart ayında dikmiştim.Neredeyse hiç büyümedi diyebilirim.
Elinize sağlık.Emeğinizin karşılığını vermiş görünüyor.
Sedirle ilgili birşeyi merak ettim.Yan sandıkları sökünce koyacağınız yastıklar yere düşmez mi?Sandığın yan duvarını bırakıp destek olmasını sağlasanız daha iyi olmaz mı?

günsu
21-09-2008, 23:48
Hakikaten sevgili limon bahçen çok şirin, umarım sağlıcakla oturursun:)Max'de çok şekermiş

Güler
21-09-2008, 23:55
Sevgili Limon, gözümüz, gönlümüz şenlendi, ellerine sağlık.
Yapmayı plânladığın işlerde de kolaylıklar dilerim.

tener
22-09-2008, 00:07
Ne kadar güzel bir bahçe.Kimbilir ne kadar emek verdiniz.Ama değmiş doğrusu ,harika görünüyor.
Bende işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

uzman16
22-09-2008, 00:35
Bu sayfayı nasıl görmedim hayret!...
Ben zaten daha önce yazmıştım. Limon'un fanatiklerindenim diye.
Artık Limon benim bahçe idolüm oldu. :p

Hayallerimde Limon'un bahçesi, Limon'un Sarmaşıkları, Limon'un Sebze Bahçesi, Limon'un Çilek bahçesi gibi yerler var artık.

Arzu Kasapoğlu
22-09-2008, 00:53
Limon bu işi iyi biliyor;)

Nurbahar
22-09-2008, 08:26
Sevgili Limon, bahçende emeğin, zevkin ve henüz tanışmazsak da senden bir parça o kadar belli ki. Bahçeni çok beğeniyordum, yeni fotoğrafları da çok beğendim. Sardunyalı kısım da en beğendiğim.

Bahçende sevdiklerinle gönlünce yaşamanı, aklındakileri gerçekleştirmeni dilerim.

Dilek Baseski
22-09-2008, 12:31
Herşey çok güzel görünüyor ama favorim MAX. Benim ALF'i yeni kaybettim, Max'e sağlıklı uzun ömürler diliyorum...

ardabora
22-09-2008, 15:39
Hayran olmamak elde değil gerçekten,ellrinize sağlık.

ciceksever70
22-09-2008, 16:17
Cok güzel, cok emek verilmis bir bahce. Umarim bütün düsündüklerinizi gerceklestirirsiniz...

limon
22-09-2008, 19:56
Çok çok teşekkür ederim arkadaşlar, siz beğendikçe nasıl seviniyorum anlatamam ;)

Bilgisayarda kaybolan fotoğraflar arasında eve ilk geldiğimizde çer-çöp içindeki bahçe fotoğraflar da var ama aramaya devam ediyorum. Şayet bulursam 3 senede "nerden nereye" yi beraberce görürüz.

İmgelem, yere düşmemesi için cırt-cırt dediğimiz şeylerden yapıştırmayı planlıyorum. Bugün işlerim çoktu kumaş bakmaya fırsat bulamadım. Sedir de aynen yukardaki halinde duruyor. Bayrama kadar halledip içeriye almak istiyorum. ( İnşallah ;) )

ilker_eroglu
22-09-2008, 20:08
Selamlar,

Acaba kış bahçenizde varmı bu güzel bahçenin bir köşesinde bu güzelligi sadece yazın yaşamamak gerekli .

İlker

limon
22-09-2008, 20:32
Kış Bahçem yok. Pek te düşünmüyorum, camekanlı görüntü pek hoşuma gitmiyor. Yıllardır balkonu bile pimapenle kaplı apartmanlarda oturduğumdan olsa gerek bahçede hiç bir yeri kapamak istemiyorum.:) Ama ilerde şöyle bir dönüm bahçeli bir evim olursa (hayal işte ;) ) bir bölümüne ufak bir sera yapmak isterim. Bir Limon ağacım olsun isterim. Yarısına da her türlü meyve ağacı dikmek isterim. Kalanı da süslemek için bana yeter :)

Aslında şu bir dönüm bahçeli müstakil ev hayalimi yazıyorum da, geçen gün bahçedeki ağaçlara, uzayıp giden yaseminlere baktım nasıl bırakıp gidilir ki diye içim cız etti :) 3 yılı aldı bu duruma gelmeleri bir üç yıl daha beklenir mi ki? ;)

çekirdek
22-09-2008, 20:33
Limoncuğum, bahçen pek güzel.
Hayret, güzel insanların bahçeleri de pek güzel oluyor...

(Ortancaları ben de geçen sene aynı kaynaktan okuyarak sonbaharda kuruyan çiçek kesimi ve budama yapmıştım. Bu sene çok az sayıda ve küçücük küçücük açtılar. Nedeni budamamıydı çiçeklerinin geç kesilmesimiydi bilmiyorum. İstersen bir kısım çiçeği şimdiden kes, hem sonucu birlikte görelim hem de benimki gibi olumsuzlanırsa tamamen ortancasız kalmamış olursun.)

limon
22-09-2008, 20:41
Sağol Çekirdek'çiğim.

Bak şimdi Ortancalar konusunda kararsız kaldım. Zaten solan çiçekleri kesmemek için kendimi zor tutuyordum senin yazınla yarın kesin hepsini keserim ben :)

limon
22-09-2008, 20:45
Bu fotoğrafı da dün çekmiştim pek net çıkmamış ama paylaşmak istedim.

Bu da kendini kuş sanıp Max'in kulübesinin çatısına tüneyen komşumun kedisi ;) Yağmur, güneş dinlemiyor tüm gününü orada öylece yatarak geçiriyor.
47993
Bunu daha önce çekmiştim sarmaşık kapının üzerine tünemişti. Diyorum ya kendini kuş sanıyor :)
47995

Bu da aynı evin Özgür kızı. Adını unuttum ama çok güzel bir suratı var ve 24 saat sevsen bıkmıyor.
47996

Oğuzhan
22-09-2008, 22:04
Çok güzel bir bahçe .Kocaman MAŞALLAH........:)
Max yerinde olmak isterdim.Nasıl keyifle uzanmış ..
Güzel bir çay içilir.Yaseminli yere bayıldım.
Çaya gelsek neeee ..:D
Pastalar benden

çekirdek
22-09-2008, 22:31
Yarışmanın kurallarına ekleyelim bence,
_Birinci gelenin bahçesine gidilip topluca çay içilecektir
diye...

zenfree
22-09-2008, 22:55
Ellerine sağlık Limoncuğum. Çok güzel bir bahçe. Güle güle otur.:) Daha doğrusu güle güle çalış.:) Max keyfini çıkarıyor belli ki.

zenfree
22-09-2008, 23:15
Sağol Çekirdek'çiğim.

Bak şimdi Ortancalar konusunda kararsız kaldım. Zaten solan çiçekleri kesmemek için kendimi zor tutuyordum senin yazınla yarın kesin hepsini keserim ben :)

Dolmabahçe'de şubatta budanıyor. Ve kısa sürede inanılmaz şekilde büyüyüp, çok büyük çiçek açıyorlar.

MeyveliTepe
22-09-2008, 23:46
Sn.Limon, bahçeniz çok güzel. Orada keyifle zaman geçirmenizi dilerim. Bana bizim yazlık evin bahçesinin bir zamanlarki halini anımsattı. O da sizinkinin büyüklüğünde. Yalnız biz o bahçeye 30 kadar fidan dikmiştik. 8-10 yıl geçince fidanlar kocaman birer ağaç oldular. Hele bir sekoya var ki, 20-25 mt boya ulaştı. Değil bahçe, ev bile altında kaybolup gitti. Ne çiçek kaldı ne de sebze. Sadece ortancalar bu durumdan memnunlar. Fidanların yerlerine ve sayılarına dikkat edersiniz diye yazıyorum.

İnşallah, daha da büyük dilediğiniz gibi bir bahçeniz daha olur.

Not: Ortancalar için Şubat sonu, Mart başı derin budama hep iyi sonuç veriyor.

limon
23-09-2008, 10:44
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

MeyveliTepe, aslında ağaçlar hep bahçe kenarına sınır olarak dikildiler. Bir yan bahçe ortasında (denizden esen rüzgarı almadığı için oraya dikildi) Yaprak dökmeyen Manolya var, iki de Oya Ağacı. Ufak bir de Leylak vardı ama iki hafta önce birden kurudu bahara yeniden sürer mi bilmiyorum. İlk taşındığımızda oğlumuz küçüktü bahçede rahat koştursun diye boş alan bırakmak istedik. Artık büyüdü koşturmuyor :) Bu yüzden ben de bir iki tane büyük boylu ağaç dikmek istiyorum. Altına hamak ta germek istiyordum ama galiba bundan vazgeçtim. Bahçeye bir şey dikmeden önce oldukça uzuun düşünüyorum artık. Bir tane kış sonu bahar başı açan Mimoza, bir tane de yaz ortası açan Gülibrişim mi diksem diyorum. Hem fazla gölge yapmazlar, hem rengarenk çiçek açarlar. Mimoza yaprak ta dökmüyor. Kırmızı yapraklı Akçaağaç ta çok güzel olur ama galiba biraz nazlı o ağaç, biraz da pahalı.

Çim alanın sorun teşkil edeceğini sanmıyorum çünkü bu ağaçların çok keyifli olduğu bahçeler görüyorum. Bizim toprağın altı kum olduğundan toprağın drenaj sorunu hiç olmuyor.

limon
23-09-2008, 10:56
Birinci gelsem de gelmesem de, çayın lafı mı olur? :)

bitkiseli
23-09-2008, 11:01
Bir kaç gündür forumu zaktan takip ediyordum, bu başlığı nasıl kaçırmışım. Sevgili Limon, bahçen çok güzel ellerine sağlık konu mankenine de allah uzun ömürler versin, benim gibi bahçe hayaliyle yanıp tutuşanlar da kısa zamanda hayallerine kavuşurlar inş.

limon
23-09-2008, 11:33
Teşekkür ederim. İnşallah hayallerinize tez zamanda kavuşursunuz.

Bahçe hayali kuran arkadaşlar aslında bu hayallerine kavuşabilirler. İstanbul'da daire fiyatına şehrin merkezine biraz uzakta müstakil bahçeli evler bulabiliyorsunuz. Şehrin merkezine uzak olsalar da ulaşım şehir içinden inanın çok daha kolay. Bu yazdığım hem kiralık hem de satılık evler için de geçerli. Şahsen şehir merkezinde egzoslu havayı solumaktansa sabahları yarım saat erken kalkıp yola çıkmayı tercih ederim. Olabilmesi muhtemel hayallerinizi ertelemeyin, hayat çok kısa.

omar
23-09-2008, 12:01
Daha ne diyebilirim ki...

Hayallerimin biryerde gerçekleşmiş olduğunu görmek beni çok mutlu kıldı.
Belki biraz da kıskandım;) .... pek tabii ki şaka.

Güzel bahçenizde mutlu yaşamanız dileklerimle, Sn. Limon.

nazlı06
23-09-2008, 14:01
Sevgili Limon, bahçeniz çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

nergis06
23-09-2008, 14:29
Gerçekten nefis olmuş. eline koluna sağlık, içim açıldı.Bahçende sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler geçirmeni dilerim.

nergis06
23-09-2008, 14:32
Bu güzellikleri bizlerle paylaşıp bizleri motive ettiğin için çok teşekkürler.

fatmadundar
23-09-2008, 17:38
Sevgili Limon, ilk gördüğümden beri bahçeni çok beğeniyorum. Çiçekleriyle, sarmaşıklarıyla, ağaçlarıyla harika. Zevkle düzenlenmiş, sevgiyle bakılmış...Oturma alanı da çok güzel. Max çok şanslı. İnsan gece gündüz orda olmak ister.
Ellerine, yüreğine sağlık.

limon
23-09-2008, 18:16
Çok çok teşekkür ederim.

Dün bakamadığım rengarenk çizgili kumaşı bugün buldum, Nişantaşı'nda bir kumaşçıdan çok ucuza aldım. Persan'a da şöyle bir baktım ama fiyatları görünce nasıl kaçtığımı bilemedim ;) 3 metre de diğer sedirin üzerine örtü yapmak için düz renginden aldım ki ikisini bir araya yerleştirince uyumlu olsunlar. Hayalimde pek güzel olacak gibi ama göreceğiz. :)

ardabora
24-09-2008, 12:54
Eminim çok hoş olacaktır,elinizin değdiği şeyler gayet güzel oluyor çünkü. Bitince sedirin resmini çekersiniz umarım,merakla bekliyorum.

stoje
24-09-2008, 13:51
Elinize sağlık gerçekten çok harika bir bahçeye sahipsiniz sizleri gördükçe insan balkonundan soğuyor gerçekten çok güzel hayatınızında hep böyle güzel olması dileğiyle.

Nariel
24-09-2008, 23:09
Sayın Limon, bahçeniz harika.. Bitkilere ilginizi hiç kaybetmezsiniz inşallah..

limon
24-09-2008, 23:16
Çok teşekkür ederim. Aklımı kaybetmedikçe onlara ilgimi de kaybetmem sanıyorum ;)

limon
26-09-2008, 12:55
Bugün yapacaklarım; evdeki akvaryumu kapadık,(az balık vardı, motoru çok elektrik harcıyordu, uğraşmaya pek fırsatım olmuyordu vs..) balıkları ve bitkileri bir arkaşımıza verdik. Akvaryumun camını bahçede Nilüfer Havuzu olarak kullanmaya karar verdim. Köşe akvaryumu olduğundan bahçenin en uygun köşesini hazırlamakla işe koyuldum. Önce çukur kazıp gömsem mi diye düşündüm ama hem yerde pek dikkat çekmez diye, hem de bizim hayvanlar farketmezler içine düşerler diye vazgeçtim. Ön tarafına soğanlı bitkilerimi dikip camı kamufle etmeye çalışacağım. Nasıl olacağı hakkında hiç bir fikrim yok, hatta elimde henüz Nilüfer yok :) Fotoğrafları daha sonra paylaşacağım.

sdk
27-09-2008, 00:47
Resimler tablo gibi çok güzeller

Sümeyye Polat
27-09-2008, 09:51
Sevgili limon,ben de ne zaman katılcaksınız diye merak ediyordum. Forumdan takip ediyordum,saksı aranjmanlarınız,yer açelyalı ve glayöllü olan özellikle,ortancalarınız harika.. :rolleyes: Ellerinize sağlık. Zamanla çok daha güzel olacağından eminim. Kolay gelsin..

limon
27-09-2008, 20:24
Çok teşekkür ederim.

Dün akvaryumun taşınacağı yeri tam bitirirken müthiş bir fırtına koptu. Bugüne sarktı bazı işler ama yerine yerleştirdik camı. Henüz içine su doldurmadım ve etrafına bitkileri dikemedim. Ama her aşamanın fotoğrafını çekmeye çalışıyorum.

Dünkü fırtınada iki leylandi yana yatmış, bugün düzeltip tüm ağaçları bağladık. Bahçe çok ıslak olduğundan fazla dolaşıp çamur yapmak istemiyorum.

ardabora
28-09-2008, 12:52
Şimdiye kadar böyle bir fırtına görmemiştim sevgili Limon,o neydi öyle? Bahçem talan oldu,iki gündür toplamaya çalışıyoruz.

limon
28-09-2008, 23:31
:) Geçmiş olsun. Ayrıca kolay gelsin ;)

fellez
02-10-2008, 08:04
Bahçeniz çok muhteşem sevgili limon bayıldım..Darısı başıma ne deyim..Güle güle oturun..

limon
02-10-2008, 15:13
Çok teşekkür ederim. Sizin bahçeniz de bitkileriniz de çok güzel.

susam
02-10-2008, 16:43
Limon ne kadar şanslısın farkındasın değilmi. İstediğin gibi değerlendirebileceğin bir bahçen var. Ve bahçene bayıldım. Bense fayans döşeli terasımda bahçe yapabilmek için didinip duruyorum. Gerçi buna da şükür. Ya terasım olmasaydı? Ellerine sağlık. Harika bir bahçe bu... İnsan daha ne ister ki?

envor
03-10-2008, 18:13
Sevgili limon, harika bir bahçeniz var, inşallah Allah bizede nasip eder böyle bahçeli bir ev :) Ellerinize sağlık !!

evrim
03-10-2008, 18:40
bahçeniz gerçekten çok güzel sayın limon. benim favori çiçeğim sardunyalar da harika çıkmışlar. ayrıca bi yandan sedirleri söküp çiçeklik yapmaya bi yandan akvaryumu nilüfer havuzu yapmaya çalışıyorsunuz. bu ilgi ve becerinize hayran kaldım doğrusu. bir çok insan istese bile bu kadar yaratıcı olamıyor. bence buda bir allah vergisi. bu kadar ilgi ve yaratıcılık.
size güzel bahçenizde sağlıklı ve mutlu nice yazlar diliyorum. işlerinizde kolaylıklar.
not : köpeğinizde çok şeker . bizimde var 4 tane . ama zarar veriyorlar bazen bahçeye. umarım sizin ki uslu duruyordur.

limon
03-10-2008, 23:52
Güzel yorumlarınıza çok teşekkür ederim.

Envor senin koskoca seran var ya ;)

Evrim, köpeğimiz ağır bir kişilikte bahçeye hiç zarar vermiyor. İlgiyi de eksik etmemeye çalışıyoruz, hayvanlar çok yalnız kalıp sıkılmadıkça pek zararları olmuyor sanıyorum.

İşlerimi yaptıkça paylaşmaya devam edeceğim...

limon
06-10-2008, 19:12
Nilüfer Havuzu (akvaryumu)'nun etrafını hazırlamaya çalışıyorum. Bugün epey uğraştım;

Amacım; akvaryumun görünen cam yüzünü tamamiyle kapatmak, işe ilk sevgili Koyu Yeşil'in gönderdiği Gala Çiçeği'ni dikmekle başlıyorum. Dikerken bitkinin büyük yaprakları kırıldı ama bir haftaya kadar yeniden daha güzel yapraklar verecektir...
48914

Akvaryumun içinden çıkan mercanları yerleştirmeye çalışıyorum,
48915

En arkaya Gala'yı, Beyaz zambak ve Glayölleri diktim, onların ön tarafına mercanları yerleştirip aralarına Kaya Tereleri'ni diktim, sol tarafa da Sıklamenleri yerleştirdim. Sıklamenleri henüz dikmedim, saksılarıyla yerleştirip şöyle karşıdan bakıp karar vermeye çalışıyorum. Baharda hazırladığım saksı aranjmanındaki bodur boylu iki kök sazı da araya bir yere diktim. Sazın görünümü çok hoşuma gidiyor.

48916

Evlilik hediyesi olarak bir arkaşımızın aldığı 12 yıllık Aşk Merdiveni bitkisini bu eve taşındığımızdan beri yaz kış dışarıda bırakıyorum. Kışın yapraklarını dökse de baharda eskisinden daha güzel oluyor. Onu da sol tarafa saksısıyla yerleştirdim, henüz tam karar vermedim yerine...

48917

İşimi bitirdiğimde yakından böyle görünüyordu, bitkiler yeni yerlerine alışıp, gelişip serpildiklerinde daha güzel olacak...

48918

Akşam üstü tekin Bey uğradı, güzel önerileri oldu. Solda görünen Oya Ağacı'nı Kasım ayında diğer ağacın yanına alacağım. Tekin Bey, Şubat ayında Oya Ağacını telleyip, bahçe Bonsaisi görünümüne getirecek. Eski akvaryumumuzdan çıkan Abanoz ağacını, çıkardığımız Oya Ağacının yerine boyuna yerleştirip, arkasına dikeceğimiz (tam karar veremediğimiz) ağacı adapte edeceğiz. Ben bu arada akvaryumun ön cephesini sarmaşıklarla kaplayacağım. Planlar şimdilik bunlar, aşamaları paylaşacağım...

Güler
06-10-2008, 19:31
Sevgili limon, ellerine sağlık ne güzel olmuş. Ben de havuzu düşünüyorum, ama ben devir daim deposu olarak kullanacağım 75o lt.lik depoyu da toprağa gömeceğim havuzu da.
Sen zeminden yukarı yapmış ve kamufle etmişsin, daha evvelki yazılarında köpeğinin içine düşmemesi için böyle yaptığını okumuştum. Yosunlanma işini nasıl çözmeyi düşünüyorsun? Akvaryumunun hacmi ne kadar?

cemo
06-10-2008, 19:35
Sevgili limon, yaratıcılığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Sıklamenler çok şık olmuş. Şimdiden çok güzel görünüyor. Büyüyüp geliştiklerinde harika bir köşe olacak sanırım. Elinize yüreğinize sağlık.

limon
06-10-2008, 19:47
Güler Hanım, yanlış mı okudum acaba Nilüfer yetiştirmek için suyun durgun olması gerekiyormuş. Yani devirdaime ihtiyaç olmayacak diye düşündüm. Balık koymayı düşünmüyorum. Eğer devirdaim gerekirse bir akvaryum motorunu görünmeyecek şekilde arkasına yerleştirip, su geçirmez bir kutu yaptırırım ama işim zorlaşır. Ben motor gerekmeyecek diye sevinmiştim, biraz daha okuyayım en iyisi :) Yere gömmemenin bir nedeni de önüne dikeceğim bitkilerle bir köşe hazırlamak istememdi. Nilüferler göz hizamızda açarsa daha bir güze görünür diye düşündüm.

Eski bir bank bulup sarıya boyayıp yanına yerleştirmek istiyorum. (hayal işte ;) )

Buket Aknar
06-10-2008, 20:04
Sevgili limon, durgun suda sinek ürediği için içerisine mutlaka balık koymanı şiddetle öneriyorum (tecrübeyle sabit ).
Ben hazırladığım havuzu yere gömmeme rağmen devri daim koymayıp doğrudan su veriyorum. Taşların arasından akan su, havuzdan taşarak çevrenin de sulanmasını sağlıyor.

Güler
06-10-2008, 22:42
Sevgili Limon ben devir daimi kendi havuzum için düşünmüştüm, size lâzım olmayabilir, bu konuda bir fikrim yok.
Sizinki şu an çok güzel görünüyor.

zenfree
07-10-2008, 01:04
Çok güzel olacak. Merakla takip ediyorum.:)

ardabora
07-10-2008, 19:03
Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum sevgili Limon, ama bence işi gücü bırakıp peyzaj mimarlığına başlayın...

Tekin
07-10-2008, 19:07
İnsan kendisine ev yapınca usda olurmuş Sayın limonda kendi bahcesinde yeterince tecrübe kazandı:)

limon
07-10-2008, 19:35
Kendi bahçemi yapa boza bir şeyler öğrenmeye başladım galiba :) Tabii öğrenmenin sonu yok, ah bir de unutkan olmasam da bitki, ağaç isimlerini aklımda tutabilsem :)

Yalnız şunu da belirteyim ki fotoğraflar aslından daha bir güzel gösteriyor ;)

Nurbahar
07-10-2008, 19:58
Sevgili Limon, eminim gerçeği de güzeldir ama yapanın gözü nedense kusurları arar. Ev yaptıran da evin bütün kusurlu noktalarını bildiği için güzel yanını az görür. Eline sağlık, güzel oluyor.

Nilüferleri durgun suda yetiştirebilirsin. Seneler önce benim de vardı, içindeki kırmızı balıklar bahçenin tüm bakımsızlığına (pek sık gidemiyorduk) rağmen senelerce yaşamıştı. Hele bir de kurbağan olursa, nilüfer yapraklarının üzerinde masal kitabı pozu verirler.

limon
07-10-2008, 20:08
Kırmızı balık dediğiniz sanırım Koi'dir. Ben en iyisi motorlardan birini kenarda saklayayım ne olur ne olmaz... İlerde çok sinek, kurbağa yumurtası olursa balık alırız belki... Balıklar için ısıtıcı gerekmedi mi?

limon
07-10-2008, 20:12
Balık balık dediniz, aklımı çelmeye başladınız :) Acaba akvaryumun ön yüzünü kapamayıp, iki tane Koi mi alsam? Bahçe akvaryumu nasıl olur? Isıtıcımız da var, 2 adet Eheim motorumuz (pompa mı denir bilemedim) da var. Küçük boy motor iki balık için yeterlidir sanıyorum. Ancak Nilüferler için bu durum sakıncalı olur mu? Sonuçta motorlar güçlü ve suyu filitre ediyorlar. Olmazsa 2-3 gün günde bir çalıştırırım. Akvaryumsevenlerin yardımını ve önerilerini bekliyorum.

nariçi
07-10-2008, 20:19
Bu fotoğrafı da dün çekmiştim pek net çıkmamış ama paylaşmak istedim.

Bu da kendini kuş sanıp Max'in kulübesinin çatısına tüneyen komşumun kedisi ;) Yağmur, güneş dinlemiyor tüm gününü orada öylece yatarak geçiriyor.
47993
Bunu daha önce çekmiştim sarmaşık kapının üzerine tünemişti. Diyorum ya kendini kuş sanıyor :)
47995

Bu da aynı evin Özgür kızı. Adını unuttum ama çok güzel bir suratı var ve 24 saat sevsen bıkmıyor.
47996

S. Limon kediye dikkat edin kendisi güzel ama iyi niyetli olmayabilir, kuş avlanmak için oralarda geziyor olabilir. Bzimkiler öyle yapıyor. Bahçede ne köstebek kaldı, ne tarla faresi kuşlarıda avlıyorlar bu kediler.

limon
07-10-2008, 20:27
Fareleri avlamalarına hiç karşı gelemeyeceğim :) Ağaçların arasında çok sayıda kuş ve kertenkele oluyor, yazdığınız gibi avlanıyor olabilirler.

Duman'ın (Bizim kedi) boynunda hep çıngırağı oluyor, çıngırağı biz nerede olduğunu bilelim diye takıyoruz sanırdım. Veteriner, yabani hayvanları avlamasın diye takıldığını söyleyince şaşırmıştım. Kediler, avlarına çok sinsi yaklaştıklarından, doğada bir çok yabani hayvanı avlarlarmış ve zararlı bir çok mikrop-bakteri ile karşı karşıya kalırlarmış. Çıngırak, onların sessiz yaklaşmalarını önleyip, avın kaçmasını sağlıyormuş.

Nurbahar
07-10-2008, 20:30
Balıklardan hiç anlamam ama bahçeyi aldığımızda havuzda balıklar hazırdı. Dediğim gibi pek sık gidemediğimiz bir bahçeydi ve kurda kuşa kediye emanet ediyorduk. Kışın kar yağsa da balıklara bir şey olmuyordu. Balıkların boyu yaklaşık 10-12 cm'di. Ne ısıtıcı ne pompa hiçbir şey kullanmıyorduk.

Akvaryumun önyüzü kapanmayınca yosunlanma problemi olmaz mı?

nariçi
07-10-2008, 20:58
Fareleri avlamalarına hiç karşı gelemeyeceğim :) Ağaçların arasında çok sayıda kuş ve kertenkele oluyor, yazdığınız gibi avlanıyor olabilirler.

Duman'ın (Bizim kedi) boynunda hep çıngırağı oluyor, çıngırağı biz nerede olduğunu bilelim diye takıyoruz sanırdım. Veteriner, yabani hayvanları avlamasın diye takıldığını söyleyince şaşırmıştım. Kediler, avlarına çok sinsi yaklaştıklarından, doğada bir çok yabani hayvanı avlarlarmış ve zararlı bir çok mikrop-bakteri ile karşı karşıya kalırlarmış. Çıngırak, onların sessiz yaklaşmalarını önleyip, avın kaçmasını sağlıyormuş.

Zehirlenmeler oluyor, bzizm birkeç kedi bu konuda salyalı hastalık geçirip öldüler. Çıngırak işi aklımıza gelmedi ama yabancı kediler de bahçe içindeler. Tarla fareleri ve köstebekler çok güzel hayvanlar, fareler iki ayağı üzerine dikeliyor belgesellerdeki gibi çevreyi gözetliyorlar harika görünüm. Köstebekler de bahçe toprağını bozuyorlar ama çevre faunasında çeşit oluyordu, kedi kendisi ve yavrusuna öğretti, gidiyor tahmin ettiği noktalarda eli ile (pati) toprağa vurarak köstebekleri de öyle bitirdiler şimdilik.

Sergül
07-10-2008, 22:21
limon ellerine sağlık bahçen çok güzel. Köyde kocaman havuzun içinde nilüferlerimiz var sinek olmasın diye babam kırmızı balıklar koydu, ısıtma yok besleme de yok öyle kendi hallerinde yıllardır yaşayıp çoğalıyorlar.

Buket Aknar
07-10-2008, 22:40
Bizimkiler havuzun çevresindeki taşlarda oturup balıkları izliyorlar. Şimdilik iyi gidiyor.

limon
08-10-2008, 13:21
Nurbahar Hanım, yosunlanma muhakkak olacaktır. Yosun temizleme aparatlarımız var. Uğraş gerektirecek yani. Akvaryumu evin içinden kaldırmamın nedenlerin biri ona vakit ayıramamızdı. Çabuk karar vermiyorum, düşünmeye devam... :)

Nilüfer hevesimin nedeni Buket Hanım'dır. :)

limon
08-10-2008, 13:25
Ardabora, kendi bahçemde tecrübe kazanıp, peyzajcı olabilirim. (şaka tabii) Gördüğüm kadarıyla hepsi köşeyi dönüyor. :) Paragöz olduğumu sanmayın ama İşletme mezunuyum, kafam hep o tarafa çalışıyor, hocalarımızın suçu ;)

habibe
08-10-2008, 15:56
Limon bu işe benim bahçe ile başlayabilirsin mesela. Senden iyi peyzajcı mı bulacağım. Fiyatta anlaşırız nasılsa :)
Herşey çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.

limon
08-10-2008, 16:42
Sağol Habibeciğim. Ne lazımdı? ;)

ardabora
08-10-2008, 18:20
Sevgli Limon,
köşeyi dönmek kesinlikle hakkındır ...Köşeyi döner,kazandıklarınla daha ilginç fikirlere yelken açarsın.

Bize de gün doğar,seyrine doyum olmaz...

nariçi
08-10-2008, 20:09
Akvaryum iç mekanda direk gün ışığı görmeyen yerlere konulmalı. yosunlanma güneş ışığında çok oluyor. Birde havuz ve açık alanda ki sular mevsime göre yosunlanma oluyor. Ağustos ikinci yarısından itibaren her açıkta bulundurduğum su yosunlanmaya baldı. Şişme yüzme havuzunda temmuz sonuna kadar yosun görmedik. Son zamanda hızla yosunlanmaya başladı.

limon
09-10-2008, 14:31
Duman, ağaçlara tırmanmayı çok seviyor. :)
49166

limon
09-10-2008, 14:56
Bahçeyi biraz da eve taşımaya karar verip, güzel çiçekli Ortancaları uzun dallaı kesip vazoya yerleştirdim. Yapraklarını temizledim çünkü kuruyunca güzel görünmüyorlar. Çiçekler iki günde kupkuru oldular. Renklerini kaybederler sanıyordum ama çok güzel Gülkurusu renklerinde bir bozulma olmadı. Ben çok beğendim, size de tavsiye ederim.
49179

49180

nergis06
09-10-2008, 17:11
Aaaa Limon Nilüfer havuzunu yeni gördüm, harika olmuş. Gerçekten çok zevk sahibi bir insansın, sanki hayalimdekileri gerçekleştirmişsin.

Yazlık evime tam yerleşince bende bir nilüfer havuzu kurmak istiyorum Ama hep tereddütlerim vardı fikirleriniz sayesinde bu kuşkularım birer birer ortadan kalkıyor. Bahçem 90 metrekare ve boş yer yok , akvaryum fikri çok güzel icabında bolkona bile koyabililirim. Balık ve nilüferi birarada istiyordum ama balık nilüfer bitkisine zarar verirmi diye tereddütüm vardı. Yosun olur diye düşünüyorum balık buna çözümmüş. Bahçede kedi çok oda sorun olmuyormuş ... daha ne olsun vallahi harika bir site burası çok teşekkürler arkadaşlar...............

nariçi
09-10-2008, 20:48
Duman, ağaçlara tırmanmayı çok seviyor. :)
49166

Kuş avlıyordur ondan.

Sonja Varol
09-10-2008, 22:16
[QUOTE=limon;296298]Bahçeyi biraz da eve taşımaya karar verip, güzel çiçekli Ortancaları uzun dallaı kesip vazoya yerleştirdim. Yapraklarını temizledim çünkü kuruyunca güzel görünmüyorlar. Çiçekler iki günde kupkuru oldular. Renklerini kaybederler sanıyordum ama çok güzel Gülkurusu renklerinde bir bozulma olmadı. Ben çok beğendim, size de tavsiye ederim.
49179

Sevgili Limon,
hersey mükemmel ellerinize saglik. Ortancalar da cok güzel, lakin ben vazoya takildim.
Sanirim üzerinde kabartma fil var. Cok güzel. Benim (200ün üzerinde Fil kolleksiyonum var) kolleksiyonuma da yakisirdi nereden aldiginizi sorabilirmiyim?

limon
09-10-2008, 23:21
Filli vazo bir arkadaşımın hediyesi. Çok oldu getireli ama bir ara sorarım, hatırlarsa yazarım size. (Ortaköy'de oturuyor, o civarlardan almış olabilir)

Asiye
11-10-2008, 22:43
sevgili limon
inanılmaz bir bahçe.Benimde bir bahçeli evim var.Sürekli oturmaya karar verdim çalışan bir bayan ve 3 çocuk annesi olarak ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Bahçenin neresinden başlayacağımı bile bilmiyorum yardım lütfen

limon
11-10-2008, 22:56
İlk kural acele etmemek. :)

Bahçenizin genel görünümünü fotoğraflayıp, Peyzaj ve Bahçe Düzenleme bölümüne kendinize ait bir başlık açarsanız tüm arkadaşlarımızla beraber elimizden geleni yaparız. Kolay gelsin.

Asiye
11-10-2008, 23:31
İlginize teşekkür ederim.
sabırlı olmaya çalışacağım.

füsunANK
15-10-2008, 20:41
Tebrikler .Gerçekten güzel bir bahçe.

begonvil 14
16-10-2008, 19:07
arkadaşlar banada yardımcı olun lütfen çiçeklerim hakkında

küçük_bahçe
21-10-2008, 11:36
Sn.Limon, inanılmaz güzel bir bahçeniz var. Kıskanmamak elde değil doğrusu. Allah mutlu ve huzurlu bir şekilde oturmak nasip etsin. Hem bitkiler hemde peysaj konusunda çok deneyimli olduğunuz aşikar. Özellikle sizden, bahçem konusunda bana fikir vermenizi rica edeceğim. Yapılacak çok iş var ve ben bu konuda fazla tecrübeli değilim. En kısa zamanda fotoğraflarını çekip, siteye ekleyeceğim. Teşekkür ederim.

Vildan Sönmez
21-10-2008, 15:23
Bu gün yine bahçenize baktım.(Fotoğraflardan tabii:) )
Yaseminli köşeye bayılıyorum. Ortancayı ne saksıda ne bahçede yetiştirmeyi beceremedim.

limon
21-10-2008, 21:38
Çok teşekkür ederim küçükbahçe, öyle çook deneyimli değilim, 3 sene oldu bahçeli eve taşınalı, boza yapa öğreniyorum :) Fotoğraflarınızdan sonra elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Vildan Hanım, aslında bahçemde zor bitki yok. Öyle nazlı çiçeklere de, nazlı insanlara gelemiyorum galiba :) Ortanca çok kolay bir bitki aslında, direkt güneş ışığını almayan bir yere dikince ve dibini devamlı nemli tutunca değmeyin keyfine. Saksıda da oluyor ama bahçeye dikilirse her sene çok daha güzel gelişiyor. Ortancaların bu yaz 3. yazıydı. İlk diktiğimde 15-20 cm kadardı boyları, yanlış yere dikmiştim ilk kış bu gördüğünüz bahçenin en gölge olan kısmına geçirdim. Öyle çok düzenli gübrelediğimi söyleyemem ama arada elimdeki gübrelerden veriyorum. (bazen humik asit, çiçek açacağı dönemde Map vermiştim, arada da çiçek açan bitkiler için aldığım sıvı gübrelerden)

Yasemine ise hiç bir ek bakım yapmıyorum. 3 sene önce diktiğimde en fazla 1-1,5 metreydi boyları ama öyle tek dal halinde değildi gür bir yapıdaydı. Sulama ve bazen gereksiz uzayan yerlerini budama dışında ek hiç bir bakım yapmıyorum. 4 perdola ayağına dikmiştim, ikisi öğlene kadar güneş alıyor ve bol rüzgarda, ikisi de öğleden sonra güneş alıyor. Yani nereye dikseniz sever diyebilirim. Tekin Bey nasıl köklendireceğimi gösterdi (havai köklendirme), sizin için köklendireyim mi?

Vildan Sönmez
21-10-2008, 22:22
Hakikaten çok sevinirim.Terasım gün boyu güneş alıyor orada yandı sanırım.Yapraklarının rengi sarı-beyaz oldu ve yaşamadı.Enez'e bahçeye ektim.Az gittiğim için herhelde,bakımsız kaldı.O da yaşamadı. Eğer elinizden köklenip, küçük bir saksıda alabilirsem bu kez kapalı balkonda son kez şansımı seve seve denerim.

uzman16
22-10-2008, 22:56
Sevgili Limon,

Verandadaki kanepe ne oldu? Zımparalama, boyama, kumaş kaplama vs işler bitti mi?

Fotoğraflarını bekliyoruz. ;)

açık-pozisyon
23-10-2008, 09:30
Yaaa ben de istiyorum böyle bahçeli bir ev... Sn. limon eviniz İstanbul'da nerede acaba?

limon
23-10-2008, 14:24
uzman16, zımparaladım, cilaladım, kumaşını aldım ama dikmedim henüz. Ama içeri alıp yerine yerleştirdim, bir tek yan minderlerini dikip doldurup yerleştirmek kaldı. Belki bugün yaparım.

Akvaryum u da bahçeye yerleştirdikten bir şey yapmadım çünkü, sol yanındaki Oya Ağacını söküp, başka yere geçirmem gerekiyor. Bunun için de Kasım ayını bekliyorum. Ağacın yeri değişir değişmez, düzenlemeyi tamamlayacağım. Bir de Nilüfer alıp dikmem gerekiyor :)

Bunların dışında, çimleri düzenli biçiyorum, geçen hafta gübreledim. Bu hafta ara ekimi tamamlayacağım. Sarmaşıkları budadım. Boş durmuyorum yani :)

açık-pozisyon, evimiz Sarıyer'de. İnşallah istediğinize kısa zamanda kavuşursunuz.

demir demir
24-10-2008, 15:15
maşallah limon ;
emeğine sağlık bahçeniz çok güzel :):)

limon
25-10-2008, 18:24
Sağolun.

Mehmet Eskizara
25-10-2008, 23:33
Bahçeniz gerçekten muhteşem , tebrikler.Herşey gönlünüzce olsun.

ormanx
26-10-2008, 00:08
Sevgili Limon,
Bahçeni yeni keşfedenlerdenim. Ne yalan söyleyeyim imrendim doğrusu. Eminim çok büyük emekler vererek bu hale getirmişsin. Üstelik hiç de küçük bir alanla uğraşmamışsın. Birçok kimseye 50-60 m2 alanlar bile çok zor gelirken üstelik.

Bahçenin keyfini sevdiklerin ve sevenlerinle mutlu, huzurlu ve sağlıklı geçirmeni diliyorum.
Sevgilerimle.

limon
26-10-2008, 13:24
Mehmet Bey, ormanx, çok teşekkür ederim.

Ben de buraya fotoğrafları ekleyince gözümle farketmediğim gelişmeleri farkedip mutlu oluyorum. 3 yılda tüm bitkilerin gelişmelerini hayretle ve sevinçle görüyorum. Bu bir taraftan da panik olmama neden oluyor. Çünkü, dikmek istediğim ağaçları ve bitkileri bir an önce dikmeliyim ki 3 yıl daha sonra daha bir güzelleşsinler diyorum. Bir taraftan da bahçeyi fazla dordurmamaya çalışıyorum.

ormanx
26-10-2008, 14:04
Bence siz 1000 m2'lik bahçe hayalinizi gerçekleştiremeyeceksiniz bu gidişle. Çünkü bu bahçeye emek verdikçe daha çok bağlanacak ve buradan ayrılamayacaksınız.

nurcanaybay
26-10-2008, 17:01
Merhaba arkadaşlar ; sevgili limon bahçenizin resimlerine baktıkça, kendi bahçemi yıkıp yeniden yapasım geliyor.Çok güzel görünüyor.Tebrik ederim.

ardabora
26-10-2008, 17:23
Sevgili Limon,

Resimlere bakarken deniz kabuklu saksınız dikkatimi çekmişti ama yazmayı unutmuşum.

Kendiniz mi yaptınız,satın mı aldınız? Yakından çekilmiş bir fotoğrafı var mı?

Kendiniz yaptıysanız tarifini rica edicektim :)

limon
26-10-2008, 20:13
Çok sağolun arkadaşlar.

Ardabora, istiridye kabuğu görünümündeki (aslında seramik, kabuk kaplı değil) saksıyı, Kireçburnu'nda sahildeki seramikçiden 12 sene kadar önce almıştım. O zaman orası çok uygun fiyata, çok değişik saksılar satıyordu, ısmarlama da hazırlıyordu. İki sene önce kadar uğradığımda fiyatları oldukça artırmış olduğunu gördüm. Şimdi ne durumda bilmiyorum.

selçuk kurt
26-10-2008, 23:56
Öncelikle bahçeniz çok güzel.Bizimlede paylaştığınız için teşekkür ederim.Yanlız sizi bir konuda uyarmak istedim.Akvaryumunuzdaki su kışın donar ise akvaryumunu patlatabilir.SAYGILAR.

limon
27-10-2008, 13:52
Suyun sadece üst yüzeyi donar, o da zarar vermez diye düşündüm. Tüm su donacak kadar bir kış olursa ( ki bu yıl ayva ve ahlat çok fazla olduğundan kış sert geçecek diyorlar) ısıtıcım var, önceden önemini alırım.

Uyarınız için teşekkür ederim.

Koyu yeşil
28-10-2008, 12:51
Sevgili Limon bahçe gerçekten el emeği göz nuru, çok güzel görünüyor. Nilüfer havuzu projenize de bayıldım. Galaların da nilüferlerin yanıbaşında yer almasına ayrıca çok sevindim. Harika bir bahçe olmuş. Elinize ve zevkinize sağlık :)

limon
28-10-2008, 19:34
Gala saksıdayken o kadar güzel büyümüştü ki, yere dikerken kökünü zedelemeyeyim diye saksıyı ters çevirip çıkarayım derken, büyük yaprakları kırılmıştı. Ama yeniden sürüyor yapraklarını. Yanlış saymadıysam 3 kök oldular. Hem Gala için hem de güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

MaYrA
05-11-2008, 14:24
hayaLLerimin ßahçesini yine ßurada ßuLdum nerdeyse her hayaLimi ßuLduğum gißi...emeğinize sağLık sayın limon...her fotoğrafa imrenerek baktım doğrusu...evinizde ve bahçenizde sağlıkLa oturun...komşu iLden sevgiLer...MaYrA ;)

limon
05-11-2008, 19:19
Çok teşekkür ederim Mayra. Tez zamanda hayallerinize kavuşun inşallah.

kuru.umit
08-11-2008, 10:40
sevgili Limon,
bu konuya yeni ilgi gösterdim. Bahçeniz gerçekten yoğun bir emekle, çok hoş olmuş. Güle güle oturun ve mutlaka sağlıkla olsun..
Bu arada bahçeli ev isteğimizi depreştirdiğiniz için size küstük :))))

limon
08-11-2008, 19:30
Ümit Bey, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

O zaman size bahçeli evin dezavantajını yazayım da barışalım ;) Bahçeyi, kediyi, köpeği bırakıp, aklınıza estiği zaman bir yerlere gidemiyorsunuz. Sloganınız ise " Durakalın" oluyor ;) Barıştık mı? :))

Güler
08-11-2008, 19:36
Devam etsene sevgili limon, bahçe sizinle yatıyor, sizinle kalkıyor. Her an acaba şu nasıl oldu, şu ektiğim çıktı mı? Yoksa şunu şöyle mi yapsaydım daha iyi olurdu...... diyerek devam etsene.

kuru.umit
09-11-2008, 00:17
Sevgili Limon,
konuya ilginç bir açıdan yaklaşmışsınız :) O zaman siz bizim gezilere davetlisiniz, biz de sizin bahçeye çay içmeye (kendimize davet çıkarttık!!)...

limon
09-11-2008, 12:16
:) Bu mevsim bahçelerin pek tadı tuzu olmuyor, bu yüzden çay davetimi gelecek bahara saklıyorum.

nuzel
10-11-2008, 11:40
Sevgili Limon harika bir bahçe yapmışsın.Ellerine sağlık.Bende aynı dertten muzdaribim,4 tane köpeğim ve 7 tane (sürekli çoğalıyorlar) yabani kedim var.En büyük sorunum istediğim zaman, istediğim yere çekip gidememek.Ama onların sevgisi bana yetiyor galiba.

deryas
10-11-2008, 13:29
merhaba limon,bahçeniz hayallerimin gerçeğe yansıması gibi olmuş çok imrendim doğrusu tebrik ederim.sağlıkla keyfini çıkarmanızı dilerim

irism
11-11-2008, 14:24
sevgili limon,
Gerçekten bahçeniz çok güzel olmuş.Ellerinize,emeğinize sağlık..çay daveti fikri de çok sıcak gerçekten ama dediğiniz gibi bu mevsimde bahçede oturmanın pek keyfi çıkmaz.Ama istanbuldaki arkadaşlar bahardaki davet fırsatını kaçırmasınlar bence.. :)

Minem
11-11-2008, 14:31
( Limon hanımla yanlış anlaşılmadan dolayı aramızın bozuk olmasından korkuyorum)
Bu nedenle; konuya giriyorum içim giderek bakıyorum, yorumları okuyorum ve çıkıyorum malesef. :(
Ama daha fazla dayanamayacağım. Limon hanım bahçeniz maşallah. Sağlıklı günlerde keyfini çıkarın inşallah...

limon
11-11-2008, 19:00
Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Minem, hiç öyle bir şey yok, daha tanışmadık ki aramız bozuk olsun :) Teşekkür ederim güzel dileklerinize.

Minem
11-11-2008, 22:51
Teşekkür ederim Limon hanım. En yakın zamanda tanışmak üzere öyleyse :)

ilknur aşık
17-11-2008, 17:45
Tebrik ediyorum sevgili limon.Ben oy kullanma zamanını kaçırmışım, ama oum zaten sana idi. Bütün arkadaşların bahçeleri çok güzel; ama senin bahçen hepimizin rüyası.

şükran ünal
19-11-2008, 10:11
Sevgili Limon, bende bu bölümü geç farkedenlerdenim ama inanın her seferinde bahçeden görüntülere ve sizin onlara gerçekten çok zaman ayırmanıza hep gıpta ediyordum. Tebrik ediyorum. Bence de bu başarı sizin olmalıydı ve olmuşta. Bütün arkadaşlarda benim gözümde çok başarılılar inanınki. Bu güzellikleri yine burada birlikte paylaşmaya devam edeceğiz.

limon
19-11-2008, 21:35
Şükran Hanım, İlknur Hanım teşekkür ederim. Amaç yarışmaktan çok paylaşımdı :)

Bahçemde yaptığım işleri, diktiğim bitkileri, benim 3 sene önceki hiç bir şeyden anlamayan, bitkileri tanımayan, ne yapacağını bilmeyen halim gibi olanlara, hem moral vermek, hem de az da olsun yol göstermek için paylaşmaya çalışıyorum. Bitkilerin kısa sürede çok gelişmelerini ben de sizlerle buradaki fotoğraflardan farkediyorum, seviniyorum. :)

Bir de benim gibi değişik bahçeleri görmeyi sevenler için bir renk olsun istiyorum. Gördüğüm her bahçeden bir fikir alıyorum, her bahçenin ayrı ruha sahip olması çok hoşuma gidiyor.

Daha yapacağım çok şey var; Nilüfer Havuzu, Çiçekler için Raflar, Bahçe Bonsaileri, Mutfak önündeki küçük bahçe, Hayalimdeki Çeşme vs.. vs.. :)

omar
20-11-2008, 10:00
Sn. Limon,

Öncelikle sizi tebrik ederim. Seçmek gerçekten çoook zordu!. Bahçenizin bundan sonraki gelişim evrelerini görmek isterim. Şahsım adına bir hayalimi gerçekleştiriyorsunuz, başarılar dilerim.

Bahçenizde mutluluk ile yaşayınız.

Adalet Yağcı
20-11-2008, 10:58
Sevgili Limon, bahçe oylamasına katıldım ama buraya yazacak vaktim olmamıştı, sonra da unuttum :rolleyes:

Muhteşem bahçenizi gezmek çok büyük bir keyif, sizin pergolenize sardırdığınız sarılıcılarınızın ve de ortancalarınızın en büyük hayranlarından biriyim.

Clematisleri ilk defa sizlerle tanıdım, aklımı başımdan aldınız, nereye sipariş vereceğimi şaşırdım, şu anda sekiz adet clematis dikmiş durumdayım , dilerim baharda hepsi de merhaba der.

İlk kural acele etmemek.

böyle demişsiniz ama, ne mümkün efendim, bir an önce biz de o güzelliklere kavuşmayı diliyoruz.
Sevgili Güler hanım dan ve sizden öğreneceğimiz çok şey var.
Bahçe haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sevgiler.

Cumhur Tonba
20-11-2008, 12:04
400 m2 lik bir yeri uçsuz bucaksız bir orman gibi göstermek sihirbazlık gibi bir iş. Ben bahçenizi bahçe yarışmasında izlemiştim. Hayalimde ucu büyük bir ormana yada göle, nehire açılan ve bahçe alanını büyütülmeye müsait bir pozisyonda olacağını kurgulamıştım. Siz dar alanda kısa paslaşmalar yaparak harikalar yaratmışsınız.
İki üç günden beri Ramses romanını okuyorum. Kitapda geçen bir konu aklıma geldi. Firavun ramses yönetimi eline aldığında bahçevan ı Tarım Bakanı yapıyor. İtiraz edenlerede işini severek yaptığını gördüğünü anlatıyor.
Düşünüyorum. Birde elinizin altında İstanbul'da 3-4 dönüm yeriniz olsa. Orası İstanbul'un saklı cennetlerinden birisi olurdu herhalde.
Bu satırları en samimi duygularımla yazdım.
Saygılarımla.

limon
22-11-2008, 19:04
Hayalimde ucu büyük bir ormana yada göle, nehire açılan ve bahçe alanını büyütülmeye müsait bir pozisyonda olacağını kurgulamıştım.

Güzel sözleriniz ve dileklerinize çook teşekkür ederim arkadaşlar.

Cumhur Bey, bahçe duvarla çevrili, arkada 300-400 metre ileride nehir denilemez ama ince bir dere akıyor, derenin arkası da çam ormanı. Bahçeyi büyütemem ama arazideki boş bulduğum yerlere de bir şeyler ekmeye veya dikmeye çabalıyorum :) Sağolun...

Cumhur Tonba
22-11-2008, 20:04
Güzel sözleriniz ve dileklerinize çook teşekkür ederim arkadaşlar. ince bir dere akıyor, derenin arkası da çam ormanı....

Yinede hayal ettiğime yakınmış. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Önemli olan işinizi severek ve inanarak yapmak.
Sağlıcakla kalın.

uzman16
23-11-2008, 20:48
Dün lodos sayesinde balkonumdaki pek çok çiçeğim zarar gördü. Uçanlar, kırılanlar, perişan olanlar..... :(

Aklıma Limon'un Bahçesi geldi. Acaba lodostan etkilendimi diye merak ettim. :confused:

Hani birkeresinde eşinin "Bahçen" dediği anlatımı aklıma geldi.

Umarım herşey yolundadır.

limon
24-11-2008, 13:37
:) Uzman16, ne kadar düşüncelisin çok teşekkür ederim. Geçmiş olsun, yeniden canlanırlar umarım.

Lodos, bizim bahçeye zarar vermiyor, korunaklı kalıyoruz. Çoğunlukla rüzgar kuzeyden esiyor burada, o zaman daha çok etkileniyoruz. Ama ağaçları her ihtimale karşı eşim bağlamıştı. Bahçeyi O da ufak ufak sahiplenmeye başladı ;)

Ama orman yolunda ve Sarıyer merkezde kocaman ağaçlar dipten kırılmışlardı. Elektriklerimiz uzunca süre kesik kaldı. Yollar kırık dallarla kaplıydı.