View Full Version : Kokulu ve Kokusuz Çiçek Tohumları Siparişi
Yurtdışından sipariş vermeyi düşündüğüm çiçekleri fotoğrafları ile aşağıya ekliyorum, almak isterseniz rezerve edebilirsiniz.
Not: Tohumlar henüz elime ulaşmadı.
Siparişlerim elime ulaştı.
Sipariş verdiğim tohumların gelmeme riski bana ait. Tohumlar geldikten sonra ödeme isteyeceğim. Tohumları minik kağıt zarf veya minik kilitli poşet içine koyarak hava köpüklü zarf ile kargo ücreti alıcıya ait olacak şekilde kargo veya APS ile yollayacağım. Ücretleri özel mesaj ile belirttiğim posta çeki hesabına veya banka hesabına yollayabilirsiniz.
Not: APS ile yollamamı isteyenler tohum fiyatı + 3 YTL APS ücreti şeklinde yatırabilirler.
Clematis tangutica “Radar Love” 8 tohum 3 YTL x 2 paket
Clematis Integifolia Lovely Bell 8 tohum 3 YTL x 3 paket
günebakan x 1 paket
cemo x 1 paket
mimar999 x 1 paket
Bitti
Clematis vitalba "Old Man's Beard" 8 tohum 2,5 YTL x 2 paket
Günüm x 1 paket
cemo x 1 paket
Kalan: Bitti
White Clematis 5 tohum 1,5 YTL x 3 paket
Lonicera x 1 paket
Kalan: 2 paket
Blue Clematis 4 tohum 1,5 YTL x 2 paket
Lonicera x 1 paket
mimar999 x 1 paket
Aquilegia skinnerii “Tequila Sunrise” 5 tohum 3 YTL x 3 paket
cemo x 1 paket
mimar999 x 1 paket
acineton x 1 paket
Aquilegia vulgaris “William Guinness” 5 tohum 2 YTL x 3 paket
günebakan x 1 paket
mimar999 x 1 paket
acineton x 1 paket
Aquilegia vulgaris "Lime Sorbet" 5 tohum 2 YTL x 4 paket
Günüm x 1 paket
cemo x 1 paket
fikreteren x 1 paket
mine67 x 1 paket
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” 5 tohum 2 YTL x 10 paket
Günüm x 1 paket
cemo x 1 paket
günebakan x 1 paket
özel mesaj x 1 paket
Oğuzhan x 2 paket
Step Floribunda x 2 paket
özel mesaj x 1 paket
mimar999 x 1 paket
Abutilon hybridum mixed colours 10 tohum 2,5 YTL x 3 paket
Günüm x 1 paket
cemo x 1 paket
mimar999 x 1 paket
Jolly Jester Marigold Flower 10 tohum 2 YTL x 2 paket
mimar999 x 1 paket
Kalan: 1 paket
Dahlia variabilis “Bishops Children” 10 tohum 3 YTL x 2 paket
.................................................. ..........
Crossandra Tropic Yellow Splash 7 tohum 2 YTL x 3 paket
Günüm x 1 paket
cemo x 1 paket
günebakan x 1 paket
Selluka (Vigna Caracalla) 4 tohum 6 YTL x 5 paket
dubief x 1 paket
habibe x 1 paket
Lonicera x 1 paket
tropikana x 1 paket
Günüm x 1 paket
Bitti
Clematis tangutica “Radar Love”
This uncommon Clematis, native to Mongolia, is a graceful, vigorous and very floriferous climber. During summer and all the way through to autumn the plant is covered with canary yellow nodding lanterns that are 3-4" wide. The blooms hang down with their edges curved upwards. In the autumn the flowers turn into beautiful large tufts of long silvery, silky seed heads that are just as ornamental.
Clematis Integifolia Lovely Bell
A delightful dwarf, border Clematis in a mixture of marine blue and rich rose, 2in flowers. Erect in habit with often upward facing blooms. Makes a good container plant too. Poisonous Height 36in. Zones 3-7
Çiçekler zehir içerdiği için yenmemelidir.
Clematis vitalba "Old Man's Beard"
Clematis vitalba is the wild cousin of our many cultivated Clematis plants. It is a climbing shrub with branched stems, deciduous leaves, and scented greeny-white flowers with fluffy underlying sepals.
The fruits have long silvery grey, feathery extensions, which stay on the plant till well into the winter. The name Old man's Beard comes of course from the fact that these downy fluffy silky balls cover the plant for a period.
-Blue Clematis
-White Clematis
Aquilegia skinnerii “Tequila Sunrise
An unusually attractive species, with distinctive nodding flowers which grow to 5cm (2") in diameter. They are bright red to copper-red, orange with golden yellow centres, produced in profusion at the end of many branches.
Aquilegia vulgaris “William Guinness”
The unusual flowers of this old-fashioned columbine look equally at home in a cottage garden setting or in a more modern scheme with ornamental grasses. It is particularly effective grown en masse, as a classic cottage garden flower
Also know as Magpie this is one plant that is guaranteed to create an eye catching display.
Aquilegia vulgaris "Lime Sorbet"
Stylish and elegant, producing many stems of spurless double pompom flowers in soft lime green to white.
With graceful blue-green foliage and a clump forming habit over which the nodding flowers are produced.
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” (kokulu)
The gardenia has an unforgettable fragrance: spicy, warm, soft, and sweet. Everyone remembers their first breath of gardenia.
Gardenia jasminoides is an evergreen shrub, commonly cultivated as a low growing bush or an indoor plant. The foliage of well-fed shrubs is glossy, dark-green, 5 to 10cm (2 to 4”) long and half as wide.
Sevgili Müge,
Clematis vitalba "Old Man's Beard" 8 tohum 2,5 YTL x 1 paket
Abutilon hybridum mixed colours 10 tohum 2,5 YTL x 1 paket
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” 5 tohum 2 YTL x 1 paket
Aquilegia vulgaris “William Guinness” 5 tohum 2 YTL x 1 paket
:)
Müge'cim sen devam et, biz peşindeyiz..:)
Gardenya ve Haseki Küpeleri fethetti yine beni.
Abutilon ise yeniden..:)
Abutilon hybridum mix colours
This is an interesting mixture from a range of colours, from bright red through some lovely pinks pastels and whites. It will astound you in the spring and summer months with its enchanting bell flowers which cover the plant from head to toe.
It is a tender perennial and needs a nice warm spot in a sheltered garden to show its full potential where it will remain evergreen throughout the year. It can also be grown as a patio or conservatory pot plant.
Protect from hard frosts and these plants will flower from March right through until late September - and if you bring them into a cold greenhouse then they will carry on flowering through the winter too!
Jolly Jester Marigold Flower
Unique brightly striped 2" single flowers in alternating red and orange. Tolerates poor conditions. Widely valued for nematode control in vegetable gardens. This annual blooms from early summer until frost. Grows to 24-30", prefers full sun or light shade in extremely warm areas and a slightly dry soil.
Dahlia variabilis “Bishops Children”
One of the most stunning Dahlias you will ever see, let alone grow! Bishop's Children is a warm-toned mix of solid and bicolour blooms in shades of red, orange, yellow, pink, and purple.
Ekledim yazdıklarınızı, listeye bir bakın isterseniz unuttuğum olmasın :)
Aquilegia vulgaris "Lime Sorbet" ben ve Cemo istiyoruz.:)
Clematis bu tür sarılıcı tür değilmi? Merak ettimde:)
günebakan
21-09-2008, 18:27
Clematis Integifolia Lovely Bell 3ytl 1 paket
Aquilegia vulgaris “William Guinness” 2 ytl 1 paket
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” (kokulu) 2 ytl 1 paket
bende alabilirmiyim:)
Clematis bu tür sarılıcı tür değilmi? Merak ettimde:)
Merhaba Cybel, Evet sarılıcı tür.
Clematis Integifolia Lovely Bell 3ytl 1 paket
Aquilegia vulgaris “William Guinness” 2 ytl 1 paket
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” (kokulu) 2 ytl 1 paket
bende alabilirmiyim:)
Siparişinizi ekledim :)
Clematis Integifolia Lovely Bell 8 tohum 3 YTL x 1 paket
Clematis vitalba "Old Man's Beard" 8 tohum 2,5 YTL x 1 paket
Abutilon hybridum mixed colours 10 tohum 2,5 YTL x 1 paket
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” 5 tohum 2 YTL x 1 paket
Aquilegia vulgaris "Lime Sorbet" 5 tohum 2 YTL x 1 paket
Aquilegia skinnerii “Tequila Sunrise” 5 tohum 3 YTL x 1 paket
Son durum budur müge:))
Clematis Integifolia Lovely Bell Bu çiçeğin açıklamasında ne yazıyor Mügecim. Özetleyebilir misin?
Clematis Integifolia Lovely Bell Bu çiçeğin açıklamasında ne yazıyor Mügecim. Özetleyebilir misin?
Hem bunu hem de diğer sitelerde bu cinsle ilgili yazılanı özetleyerek yazayım en iyisi..
Deniz mavisi ve koyu pembe renklerde çiçeği olan 75 cm uzunluğunda bodur bir sarmaşıktır. Yukarıya doğru uzar ve çiçekleri dışa doğru bakar. Çiçekleri çan şeklindedir, tohum kapsülü tüylüdür ve kış boyunca o şekilde kalır. Çiçekler zehir içerdiği için yenmemelidir.
Adalet Yağcı
21-09-2008, 23:59
Sevgili Müge, Yaban asması Clematis başlığındaki Clematislerden alma imkanımız yokmu, lütfen oradaki Clematislerede bir bakın, şimdilik Gardenia almak isterim, diğer iri açanlardan getirtebilirseniz, bütün renk ve çeşitlerinden almak isterdim.
Sevgiler...
Sevgili Müge, Yaban asması Clematis başlığındaki Clematislerden alma imkanımız yokmu, lütfen oradaki Clematislerede bir bakın, şimdilik Gardenia almak isterim, diğer iri açanlardan getirtebilirseniz, bütün renk ve çeşitlerinden almak isterdim.
Sevgiler...
Gardenia siparişinizi listeye ekledim.
Şimdiye kadar sadece 5 türün tohumunu bulabildim :) Blue Clematis ve White Clematis ekledim beğendiniz mi? :)
Adalet Yağcı
22-09-2008, 08:15
:eek: :eek: :eek:
Sorulurmu hiç Sevgili Müge, aradığım türlerden ikisi bir arada.
Koyu pembe, mavi, bordo olanlarındanda bulabilirmisiniz.
Dün gece Limon un bahçesini gezdimde karışık olunca müthiş güzel görünüyorlar.
Sanırım çimlendirmek oldukça zor, aylarca beklemek gerekiyor, böyle olunca hayalimdeki görüntüye ulaşabilmem seneleri alacak :(
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” (kokulu) 10 thm 4 ytl
Ben talibim ..
:eek: :eek: :eek:
Sorulurmu hiç Sevgili Müge, aradığım türlerden ikisi bir arada.
Koyu pembe, mavi, bordo olanlarındanda bulabilirmisiniz.
Dün gece Limon un bahçesini gezdimde karışık olunca müthiş güzel görünüyorlar.
Sanırım çimlendirmek oldukça zor, aylarca beklemek gerekiyor, böyle olunca hayalimdeki görüntüye ulaşabilmem seneleri alacak :(
Merhaba Adalet Hanım..
Clematis sevginiz artarak devam ediyor..Ne güzel:)..Sevgili Müge'nin getirdiği tohumlar ile ilgili kısacık bir bilgi vereyim..(internette araştırmıştım.)
Sarı ve mor/mavi olanın tohumlarından kardeşim getirmişti iş seyahatinden..Paketin üzerindeki özellikle vurgulanan iki şeyi sizinle paylaşmak istedim..
Clematis tangutica “Radar Love” ve Clematis Integifolia "Lovely Bell" dikildikten 3 ay sonra çiçek açmaya başlıyormuş. Çok hızlı büyüyen tırmanıcı ibaresi var paketlerde.Diğer özellikleri ise, soğuğa dayanıklı ve çok yıllık olmaları..Dikim aralığı; Şubat-Nisan..15-20 derecede çimlenme başlıyormuş.
Benim aldığım Clematis vitalba "Old Man's Beard" de aynı özellikleri taşıyor.-18 dereceye kadar dayanıklı olduğu söylenmiş internet bilgilerinde..Çiçekleri hermaphrodite..Bu nedenle tozlaşmaları arılar ve uçan börtü böcek tarafından mümkün oluyor..Ekim ayı ile Ocak ayı arasında da tohum veriyormuş.Ama benim için en çekici yanı çiçeklerinin parfümlü olması..Dayanamıyorum kokulu çiçeğe..:)
Adalet Yağcı
22-09-2008, 11:49
Sevgili Günüm;
Verdiğiniz çok kıymetli bilgiler için teşekkürler ederim, yabancı dilim olmayınca bir çok şeyi kaçırıyorum.
Tohumdan yetiştirmenin aylar aldığı söyleniyor, bu yüzden fide edinme gayreti içindeyim.
Yinede tohumdanda denemek isterim.
Sevgiyle kalın...
quercuslover
03-10-2008, 13:40
Merhaba sayın Müge acaba yurt dışından farklı renklerde iris/süsen rizomlarından getirtmeniz mümkünmüdür?
mimar999
03-10-2008, 13:51
Clematis Integifolia Lovely Bell 2 adet
Mümkünmüdür?
Step Floribunda
03-10-2008, 14:49
Merhaba sevgili müge,
Gardenia jasminoides “Cape Jasmine” (kokulu) 10 thm 4 ytl
Ben de talibim ...
Mutlu Kutlu
03-10-2008, 15:08
gardenya ve dahlia yı tohumdan üretmek pek akıllıca değil bence. ben üretici olduğum halde, tohumdan adam etmek epey sıkıntılı oluyor.
Yetişkin bir gardenya 10 ytl, dahlia larda çiçekli ve tomurcuklu 1 ytl olduğu düşünülürse, uğraşmadan hazırını almak lazım.
Tohumdan ancak piyasada olmayan, bulma imkanımız kısıtlı türlere yönelerek, ülkemizde üretilmesini dağılmasını sağlamak lazım.
Baharda hazır çiçekli ve tomurcuklu dahlia'lardan 1 ytlden küçük kesede satışa sunacağım. Formlu gardenya'lar şu anda elimde mevcut ama ilkbaharda açtıkları için çiçek açma dönemi öncesi satışa sunmayı düşünüyorum.
Alıcı arkadaşların çiçek açma dönemine kadar uğraşmalarını bakım yapmalarını gerektirmeden, onların yerine biz uğraşalım ve bakalım.
Saygılar. Sevgili Günüm;
Verdiğiniz çok kıymetli bilgiler için teşekkürler ederim, yabancı dilim olmayınca bir çok şeyi kaçırıyorum.
Tohumdan yetiştirmenin aylar aldığı söyleniyor, bu yüzden fide edinme gayreti içindeyim.
Yinede tohumdanda denemek isterim.
Sevgiyle kalın...
Sn. quercuslover, İris çeşitleri Bauhaus'a gelecek diye hatırlıyorum, eğer Bauhaus'da bulamazsanız yurtdışından sipariş için yardımcı olurum.
Sn. mimar999, elimde maalesef 1 paket kaldı, siparişinizi 1 paket olarak rezerve ediyorum.
Sn. Step Floribunda, siparişinizi rezerve ediyorum.
Step Floribunda
06-10-2008, 14:28
Teşekkür ederim. :))
Crossandra Tropic Yellow Splash- hybrid
Light Yellow flowers with a dark Yellow splash at the base of the petals. A premium landscape plant with excellent heat resistance. Glossy dark Green leaves contribute wonderful contrast to the flowers that bloom continuously throughout the summer season.
Vigna Caracalla (Corkscrew Vine) FRAGRANT
Selluka- Kokulu
Yeni eklediğim tohumların fiyatını listeden görebilirsiniz.
Sellukaadan da 1 paket rica edebilirmiyim?
Selluka 1 paket. Teşekkür ederim.
Siparişinizi listeye ekledim.
Adalet Yağcı
12-10-2008, 16:35
Sevgili Müge;
Ben dayanamayıp fidanistanbul dan fidan şeklinde clematis aldım, ayrıca koçtaşta görünce Garedenia yıda aldım, yarın üç adet clematis ve bir adet beyaz yaseminim elime geçer sanıyorum.
Bu nedenle siparişimi iptal etmek istiyorum, umarım size karşı ayıp etmiş olmam.
Başka siparişlerde tekrar beraber olmak ümidi ile, sevgiler...
Sevgili Müge;
Ben dayanamayıp fidanistanbul dan fidan şeklinde clematis aldım, ayrıca koçtaşta görünce Garedenia yıda aldım, yarın üç adet clematis ve bir adet beyaz yaseminim elime geçer sanıyorum.
Bu nedenle siparişimi iptal etmek istiyorum, umarım size karşı ayıp etmiş olmam.
Başka siparişlerde tekrar beraber olmak ümidi ile, sevgiler...
Rica ediyorum, siparişinizi iptal ettim. Sevgiler...
Sipariş verdiğim tüm tohumlar elime ulaştı, paketlemeleri yaptım. Hafta içi yollamaya başlayacağım.
Lonicera
12-10-2008, 19:46
Sn müge,elinizde mevcut ise aşağıdaki tohumlardan sipariş vermek istiyorum.
Selluka (Vigna Caracalla) 4 tohum 6 YTL
White Clematis 5 tohum 1,5 YTL
Blue Clematis 4 tohum 1,5 YTL
Sn. Lonicera, siparişlerinizi rezerve ettim.
tropikana
12-10-2008, 23:05
Sayın müge,
1 paket(4tohum) rezerv edebilirmisiniz benim adıma rica etsem?
teşekkür ederim.
Sayın müge,
1 paket(4tohum) rezerv edebilirmisiniz benim adıma rica etsem?
teşekkür ederim.
Siparişinizi rezerve ettim. İyi akşamlar.
mimar999
13-10-2008, 14:59
Blue Clematis
Teşekkürler.
günebakan
13-10-2008, 15:11
Müge Hanım siparişime bunuda eklermisiniz ve biran önce gönderseniz benim hayrıma olacak yoksa dayanamayıp başka siparişlerde vereceğim oda beni çok zorlayacak (işin esprisi tabii):
teşekkür ederim
1 pakette Crossandra Tropic Yellow Splash- hybrid
denizakvaryumu
13-10-2008, 15:26
Sn.müge
tohumlar geldi, çok teşekkür.
Arzu Kasapoğlu
13-10-2008, 15:50
Gül tohumu sipariş vermiştim. Geldi mi acaba Müge Hanım?
Blue Clematis
Teşekkürler.
Abutilon hybridum mix colours, kalmadığı için rezerve edemiyorum. Diğerlerini rezerve ettim.
Müge Hanım siparişime bunuda eklermisiniz ve biran önce gönderseniz benim hayrıma olacak yoksa dayanamayıp başka siparişlerde vereceğim oda beni çok zorlayacak (işin esprisi tabii):
teşekkür ederim
1 pakette Crossandra Tropic Yellow Splash- hybrid
Siparişinizi ekledim :) Sipariş tutarınızı ve hesap bilgilerimi özel mesaj ile yolluyorum. İyi günler.
Sn.müge
tohumlar geldi, çok teşekkür.
Rica ediyorum, iyi günler.
Gül tohumu sipariş vermiştim. Geldi mi acaba Müge Hanım?
Tohumlar geldi, özel mesaj yolladım.
Sn. Lonicera, tohumlarınızı bugün APS ile gönderdim. APS takip numarasını özel mesaj ile yollayacağım.
Lonicera
16-10-2008, 13:56
Sn Müge,siparişlerim elime ulaştı,hediye tohumlar için de ayrıca teşekkürler..
Sn Müge,siparişlerim elime ulaştı,hediye tohumlar için de ayrıca teşekkürler..
Rica ediyorum, elinize ulaşmasına sevindim. İyi günler.
günebakan
16-10-2008, 15:00
Tohumların ödemesi hesabınıza yatırıldı Müge hanım teşekkürler:)
Tohumların ödemesi hesabınıza yatırıldı Müge hanım teşekkürler:)
Teşekkür ediyorum, adresinizi özelime yazar mısınız :)
Sevgili Müge ; Eğer elinizde kaldı ise ya da yeniden sipariş verebilirseniz yukarıdaki tohumlardan rica edebilir miyim.Yanıtınıza göre ödemeyi yapacağım.
Sevgili Müge ; Eğer elinizde kaldı ise ya da yeniden sipariş verebilirseniz yukarıdaki tohumlardan rica edebilir miyim.Yanıtınıza göre ödemeyi yapacağım.
Merhaba;
Sadece White Clematis var. Diğerleri maalesef bitti, ek sipariş vermeyi düşünmüyorum.
tropikana
18-10-2008, 17:33
Sn. Müge hanım
Selluka tohumları bu gün geldi. Çok teşekkür ederim.
Başarılar
günebakan
20-10-2008, 12:13
Tohumlar elime ulaştı sevgili Müge teşekkürler:)hediyeniz içinde ayrıca teşekkür ederim:)
Sn. Müge hanım
Selluka tohumları bu gün geldi. Çok teşekkür ederim.
Başarılar
Tohumlar elime ulaştı sevgili Müge teşekkürler:)hediyeniz içinde ayrıca teşekkür ederim:)
Rica ediyorum. İyi günler.
Selluka 1 paket. Teşekkür ederim.
Tohumunuzu dün APS ile yolladım. APS takip numarasını özel mesajınıza yazdım.
fikreteren
07-12-2008, 13:02
müge hanım, aguliegia vulgaris varsa siparişe ekleyebilirmisiniz.
Elimde Aquilegia vulgaris "Lime Sorbet" tohumdan var, diğerleri bitti.
fikreteren
16-12-2008, 07:25
sizden diğer taaleplerimde olmuştu agu.vulgaris ide eklermisiniz. teşekkür.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.