PDA

View Full Version : Sertifikalı Badem Fidanları

fidanim
11-09-2008, 18:03
Badem fidanlarımız sertifikalı ve tüplüdür.

Kendi üretimimiz olan badem fidanı çeşitlerimiz ve özellikleri aşağıdaki gibidir.

NONPARIEL :

California orijinli, meyvesi orta irilikte, düz yassıdır. Kaliteli ve lezzetli olması

nedeniyle ticari değeri yüksektir. Kabuğu elle kırılabilir. İç randıman oranı % 60-70 ‘dir.

Meyve iç ağırlığı 1,2 gr.dır. Tozlayıcısı TEXAS çeşididir

TEXAS :

California orijinli, meyvesi orta irilikte, kabuğu orta sertliktedir. Ağaç dikine boy alır. Verimliliği iyidir. İç randımanı % 45-50’dir.

Meyve iç ağırlığı 1,6 gr.dır.Dişle kırılabilir. Tozlayıcısı NONPAREİL çeşididir.

ÖZELLİKLERİ :

Geç çiçeklenir. İç meyve ağırlığı 1.2 gramdır. İkiz meyve oranı %' 4 dür. Randımanı %63 dür. Teksas ile döllenir

DRAKE:

Meyveler sert kabuklu ve orta iriliktedir. Nonpariel ve Texas ile döllenir. Nonpareilden 5 gün sonra çiçeklenir.

Pazar değeri iyi olan bu çeşit pasta ve şeker sanayisinde aranılan bir çeşittir.

FERRAGNES :

Fransa orijinli, sert kabuklu bir çeşittir. Dallanması seyrektir. Meyveye çabuk yatar, bol ürün verir. İç randımanı % 20-25 cıvarındadır.
Meyve iç ağırlığı 1,4 gr.dır.

Tozlayıcısı FERRADUEL ve FERROSTAR çeşididir

ÖZELLİKLERİ :

Geç çiçeklenir. İç meyve ağırlığı 1.4 gram'dır.Randımanı %32'dir. İkiz meyve yapmaz. Ferraduel ve Ferrostar ile döllenir.

FERROSTAR:

Geç çiçeklenen bir çeşittir.İkiz meyve yapmaz. İç randıman oranı % 35 tir.

İç meyve ağırlığı 1,3 gr.dır. Tozlayıcısı FERRAGNES çeşididir. Ferroduel çeşidinin verimlilik ve dayanıklılık bakımından geliştirilmişidir.

ÖZELLİKLERİ :

Tozlayıcısı Ferragnes randıman %26-28 ikiz iç oranı % 0 dır

Ayrıca badem fidanlarımız halk arasında deli badem olarak bilinen kuru ortama adapte olmuş fidanlardan aşılanmıştır. Dikimden birkaç yıl sonra su ihtiyacını kendisi topraktan giderebilmektedir.

Toptan Ferragnes ve Ferrostar çeşitlerimizin fiyatı 6 YTLdir.
Toptan Texas , NonPariel ve Drake çeşitlerimizin fiyatı 6 YTLdir.

Perakende badem fidanı fiyatlarımız ise 10 YTLdir.

10.000 ve üzeri siparişlerinize Doktor Ziraat Mühendisimiz tarafından dikim öncesi ve sonrası 1 yıl boyunca teknik destek verilecektir.

Sipariş vermek ya da detaylı bilgi almak için

Tel: 0276 2522011

bilgi@fidanim.com.

www.fidanim.com

İnci Kum San. ve Tic. Ltd. Şti. - Uşak

BLACK EAGLE
18-09-2008, 11:06
Selamlar ,25 dönüm arazimizde badem yetiştirmek istiyoruz.Bununla ilgili su ve toprak analizlerini yaptırdık.Nonpariel ve tozlayıcısı olan teksas düşünüyorum.Cevre ve orman bakanlığından mühendislerle bugün araziye gidiyoruz.maddi imkanlarım yeterli olmadığından devlet desteği ile dikim yapmak istiyorum.sizden ricam bu fidanların ücreti nedir? ve elimdeki analizlere uygunluğunu nasıl öğrenebilirim.Teşekkürler

fidanim
09-10-2008, 01:11
Sitemiz www.fidanim.com yenilenmiş haliyle hizmetinizdedir. Sitemize girip ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz...

eylems
09-10-2008, 05:31
Sayın fidanim, sitenizi inceledim. Neden sertifikalı seçmemiz bilgisi dışında herhangi bir fotoğraf yada fiyat bilgisine rastlayamadım.

Sayın BLACK EAGLE, Kastamonu'da bulunan arazime badem yada ceviz dikmek istiyorum.İklim hemen hemen Ankara ile aynı. Devlet desteği ile (minimum arazi kaç dekar olmalı vs.) ilgili bilgi verebilirmisiniz?

sivas5858
09-10-2008, 15:13
slm arkadaslar tarım müdürlüklerinin destekleme yapmak için minimum alan 10dekar. 2008 yılı Dekar başına 120 ytldir bu hersene değişmektedir.