PDA

View Full Version : sıklamen yumrusu

enigma_6643
08-09-2008, 18:26
İsteyenlere sıklamen yumrusu temin edebilirim(satışı yasak değildir umarım):D Fiyat konusunda bilgim yok.Miktar toplayabildiğim kadar 200 kilogram olabilir

Lonicera
08-09-2008, 18:37
Bir de fotoğraf ekleyelim oldu olacak.

Lonicera
08-09-2008, 20:19
Sayın enigma_6643,sıklamen soğanlarınızın çiçek rengi karışık mı acaba?Benim bildiğim beyaz,pembe,kırmızı ve mor renkleri var.İnşallah yukarıdaki renkten de mevcuttur.

enigma_6643
08-09-2008, 23:02
yukarıdaki renkden mevcut değil malesef.çok yakında foto koyacağım inşallah

dubief
08-09-2008, 23:07
Fiyatını söyleseniz birde iyi olucak ama

enigma_6643
09-09-2008, 00:30
Arkadaşlar ben toptan satarım diye düşünüyorum.Ama tek yada az miktarda almak isteyenlerden para istemiyorum.Mevsimi geldiği zaman isteyenlere üçretsiz gönderirim.

hyanik
10-09-2008, 02:45
Arkadaşlar ben toptan satarım diye düşünüyorum.Ama tek yada az miktarda almak isteyenlerden para istemiyorum.Mevsimi geldiği zaman isteyenlere üçretsiz gönderirim.

Merhaba,
paylaşmak istediğiniz çıceklere mumkunse bende talibim.Sağlık merkezımızın onunu donatıyorum kendı ımkanlarımla.ve tabı sızın gıbı ınsanların kakılarıyla.cevabınızı beklıycem
şimdiden Teşekkürler.
Hasan yanık
derınce sahıl saglık denetleme merkezı
atalar mah m.akıf ersoy cad.no:74 yarımca kocaelı

hocam100
07-10-2008, 22:24
sakın ha dağdan toplamayın yakalanırsanız çok büyük cezası var.bu konuda yasa bile var dikkat alan bile ceza yiyor...

Mutlu Kutlu
07-10-2008, 23:58
Haklısınız hocam. Dağdan yumru toplamak hem suç, hemde akıllıca değil.

Ormanlarımızda yetişen yabani çiçek türleri, kültür bitkileri olmadığından gösterişli çiçekler olmazlar.

Bizim ormanlarımızdada bol miktarda sklamen yumruları var, çiçekleri tırnak büyüklüğünde. Çiçekçilerde satılan sklamen çiçekleri kadar kocaman ve gösterişli değil.

Satıyorum veya alıcı bakıyorum derken, elimizdeki bitki türünün doğadan sökme (yabani) yada kültüre edilmiş olup olmadığını belirtmek bence dürüstçe bir davranış olur.

Doğadan sökmek yerine, hazır kültüre edilmişlerin çoğaltmasına bakmak, sonrasından üretimlerimizi santmak bizlere daha fazla keyf vermeli.

saygılarımla. sakın ha dağdan toplamayın yakalanırsanız çok büyük cezası var.bu konuda yasa bile var dikkat alan bile ceza yiyor...