View Full Version : Singapur'dan Tropik Hibiscus Japon Gülü Tohumları Siparişi
karinca70
06-09-2008, 07:43
AÇIKLAMA
Bu sipariş toptan iptal edilmiştir. Singapur'daki satıcının sahteci ve dolandırıcı olduğunu tespit ettim. Bunun bu aşamada ortaya çıkması ciddi miktarda maddi zarara uğramış olmama rağmen; daha çok zarara uğrama ihtimalini ortadan kaldırdığı için şanslıyız. Şanslıyız çünkü bu harika japon gülleri diye ne olduğu bilinmeyen japon gülleri yetiştirmekle karşılaşmak gibi hayal kırıklığına uğramaktan kurtulduk. Ben yeni girdiğim açık arttırmalardan çekileceğim; paypal üzerinden yaklaşık 500$ zararımın tazmini için başvuruda bulundum; sonucunun ne olacağını bilmiyorum. [NOT: Yaptığım 3 alışverişi paypal üzerinden doğru adımları attığım için iptal ettirip para iadesi aldım; hatta bu alışverişten döviz kuru değişikliklerinden dolayı yaklaşık 170 YTL karla kapatmış oldum :) ]
Dün ilk paket elime ulaştıktan sonra ebay üzerinden geri bildirim yaptım. Geri bildirim sonrasında cbgep isimli kullanıcıdan mesaj aldım, kendisi bu resimlerin bir kısmının kendi web sitesinde kendi yetiştirdiği Japon güllerine ait olduğunu söyledi ve bunların tohumlarının sadece kendisinde olduğunu, bazı türlerin sadece kendisinin üretimi ve hiç kimseye satılmadığını ve bu hibrit türlerin tohumlarında aynı japon gülünü üretme ihtimalinin olmadığını söyledi. Ben hemen satıcının sitesi (http://www.hiddenvalleyhibiscus.com) inceledim ve denemek amacıyla GLORIOUS BLUE GLORY BEAUTY HIBISCUS resmini sitede aradım. Bu sitede blue ballerina ismiyle resmi olan (http://www.hiddenvalleynaturearts.com/acatalog/blueballerinainfo.html) iki adet resim vardı. Ve ebaydeki satıcının tek resmi ile karşılaştırdım. Ve gördüm ki; ebaydeki satıcı iki resimdeki japon güllerini fotomontajla birleştirip (hatta bir tanesini ekseni etrafında çevirmiş). Bu durum kesinlikle bir sahtecilik olduğunun göstergesi. Bu durumda Charles Black'in doğru söylediğini ispatlamış oldum. (Resimleri aşağıya kopyaladım)
Bu sene içinde 50 farklı satıcıdan yaklaşık 100 adet sipariş vermiştim. Şu ana kadar sadece 10$ Ankara'dan bir sahteci dolandırıcı satıcı tarafından dolandırılmıştım. Japon Sabah Sefası satıcısı da ebayde ortadan kaybolduğunda acaba sahteci miydi diye korkmuştum, ancak daha sonra çiçekler açınca doğru olduğunu görmüştük. Onun dışında oldukça dikkatli davranıyordum (uzun yıllardır satış yapanlardan, firma olarak satış yapanlardan, daha önce alışveriş yaptıklarımdan, vs..). Bir de çok fazla yüksek tutarda riske girmemiştim; ilk kez bu sefer çiçeklerin güzelliği karşısında girmem gereken risk miktarını aştım. Singapur kökenli olması; benzer çiçekleri başka sitelerde görmüş olmam güvenmemi sağlamıştı. Ancak açık arttırmada ikinci şans vermedeki kolaylığına şaşırmıştım; üretici olduğu için zaten safi kar ediyor diye düşünmüştüm. Bu siparişlerden sonra ciddi ders almam gerekiyor.
Şu ana kadar bu siparişle ilgili ödeme yapanların ödemelerini iade edeceğim ancak bunun için en az bir hafta verilerimi düzeltmemi beklemenizi rica edeceğim. Hayal kırıklığına uğrattığım için kusura bakmayın..
29 Ekim 2008 itibariyle ödeme yapanların hepsine 1 kişi hariç ücret iadesi yaptım; Red Robin tohumları elime ulaştıktan sonra geriye kalan 1 kişinin ücret iadesini de postasının içinde nakit olarak göndereceğim (sayın kızılhisar'a)
Ebay satış yorumlarında, satıcının foyasını ortaya çıkardığım için satıcı ebayde kendisini kapattı; böylece başkaları dolandırıldıklarını öğrenemeyecek hale geldiler. Ben bunun mümkün olduğunu bilmiyordum; günlük 4 kişiye mesaj atma sınırı olduğu için çoğu alıcı dolandırıldığını öğrenemedi malesef :( Ben yeni satışların önüne geçtim, ama önceki alıcıların gerçekleri öğrenmesini engellemiş oldum malesef :( Satıcı ebaydeki kuralların açıklarını ve kaçışlarını çok iyi biliyor; muhtemelen başka isimle ve başka türlerle dolandırıcılığa devam edecektir. Bu vesileyle ebaydeki iş akışları ile ilgili de çok şey öğrendim ve tahmin ettiğim kadar güvenilir bir yer olmadığını gördüm: çünkü dolandırıcı satıcı şu an %98 olumlu yorum almış ve satışı bırakmış bir satıcı gibi görünüyor malesef.
Singapur'dan dudak uçuklatıcı güzellikte tropik Hibiscus (Japon Gülü) tohumları getirtmeyi düşünüyorum.
Zone 10'a dayanıklı (Minimum -1 Santigrad ile 5 santigrad arası soğukluğa dayanıklı; dona dayanıksız) tropik bu türün çaprazlamalarla elde edilen şahane çiçekli modelleri var.
Normal şartlarda bu türün tohumları oldukça pahalı (5 tohum; posta ücreti dahil 30$dan 80$a kadar değişiyor). Açık arttırmaya girerek bazı türlerden satın almaya çalışacağım. Açık arttırma 9 Eylül öğlen sona erecek. Aşağıdaki mesajlarda resimlerini koyacağım türlerden almak isteyenler bana önrezervasyon yaptırabilirler (türleri satın alma garantisi yok, sadece açık arttırmaya gireceğim).
Açık arttırmada rakip çıkmama durumuna göre 3 tohumluk paket fiyatı 6 YTL olacak şekilde önrezervasyon yaptırabilirsiniz. Bazı özel türleri daha yüksek fiyata da alabilirim.
Çimlendirme hakkında: Tohumları bir tarafı yuvarlak, bir tarafı ise içe doğru kavisliymiş. Yuvarlak olan kısmından maket bıçağı ile bir kesikle iç beyaz kısma ulaşmak ve tohumun yarı derinliğine, kesik atılan kısım altta olacak şekilde ekilmesi gerekiyormuş. Böyle yapılınca çimlenme oranı hem yükseliyor, hem de çimlenme süresi 3-4 haftadan 7-20 güne düşüyormuş.
Duyuru: İki haftadır açık arttırmalara giriyorum. Açık arttırma sonuç ve rezervasyon durumları için bu konunun son mesajlarına bakınız..
karinca70
06-09-2008, 07:59
Sayfa 01
MILKY WHITE STARLIGHT
BIG SUNNY PURE ORANGE
LARGE YELLOW MONGOL
SOFT MILKY JAPAN LARGE
CAMERON RED ROSE HUGE
karinca70
06-09-2008, 08:03
Sayfa 02
LUMINIOUS PINK STAR BEAUTY
YELLOW ORANGE LEOPARD
CARUSO PINK BEAUTY
APOCALYPTO RED DOLL BEAUTY
LAVENDER SOFT PINK
karinca70
06-09-2008, 08:07
Sayfa 03
ENCARTA RED SPOTS LADY
METALLIC VIOLET PINK
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY
LIGHT VIOLET GLORY BEAUTY
OLIMPOS RAINBOW REALM
karinca70
06-09-2008, 08:11
Sayfa 04
LARGE WHITE BLOOD VESSEL
YELLOW SPOTS RED LUNAR
LARGE PINK MARY
THURST OF VIOLET DRAGON
WAVY BLOOD THRUST
karinca70
06-09-2008, 08:14
Sayfa 05
WHITE RIM BLOOD SPOT
REALM OF VIOLET LIBRA
GOLDEN ORANGE TARANTULA
AMAZONIAN RED LEOPARD
SOARING YELLOW PHOENIX
Double olan varsa onlardanda seçelim.
Borda ve mor -kırmızı beyaz - sarı mor -sarı kırmızı çok hoş
merhaba,
Ben 4 paket ön rezervasyon yapmak istiyorum bahsettiğiniz fiyattan.Ama hiç aklım almıyor o fiyatlardan alabileceğimizi :)
karinca70
06-09-2008, 11:33
merhaba,
Ben 4 paket ön rezervasyon yapmak istiyorum bahsettiğiniz fiyattan.Ama hiç aklım almıyor o fiyatlardan alabileceğimizi :)
Adenium (Çöl gülü) deneyimlerime göre; son 5 dkda inanılmaz hareketlilik yaşanacaktır. Ancak o kadar çok tür satışta ki; bazılarının ucuza kapatılabileceğini umut ediyorum. En azından bu hafta fiyatların genel seyrini öğrenmiş olabilirim. Açık arttırmada başka talipli olmama durumunda minimum fiyattan alma şansı var; ancak şu an için açık arttırmada 86 tür var; hepsine birden açık arttırmaya da giremem. Bu yüzden benimle beraber talipliler çıkarsa şansımı denerim.
beyaz orkide
06-09-2008, 11:56
Bende almak istiyorum ama hepsi bu kadar mı yani bu gösterdiklerinizden mi sececegiz.Resimleri nasıl anlatacagız size.İsim yok,numarasıda yok üstünde
karinca70
06-09-2008, 12:03
Bende almak istiyorum ama hepsi bu kadar mı yani bu gösterdiklerinizden mi sececegiz.Resimleri nasıl anlatacagız size.İsim yok,numarasıda yok üstünde
Toplam 86 tür. İsimleri de ekleyeceğim.
Alacağım önrezervasyon olacak; yani açık arttırmaya gireceğim için garantisi yok.
karinca70
06-09-2008, 12:14
Sayfa 06
GIANT DOUBLE PINK LADY
PLUMERIA STAR PINK
RED ARCS BROWN SALMON
YELLOW TINT TIP WHITE
ORANGE WHISKER DOUBLE
karinca70
06-09-2008, 12:15
Sayfa 07
SAKURA SPARKLING THURS
ORANGE CHOCOLATE DOUBLE
ORANGE RIM DRAGON HUGE
DIM ORANGEHILO BEAUTY
CYRON RIM SQUID HUGE
karinca70
06-09-2008, 12:17
Sayfa 08
SUNSET BROWN SALMON DOUBLE
GLORIOUS BLUE GLORY BEAUTY
YELLOW SUNDAE LEGEND
TAIWAN MANDARIN ORANGE
TRI-COLOR BLOOD THRUST
karinca70
06-09-2008, 12:19
Sayfa 09
BIG AMOR CUPID WHITE STAR
FLUFFY WHITE ELECTRIC HUGE
YELLOW BLOOD PARROT
POPPY ORANGE DOT HUGE
BLOOD THRUST YELLOW WINGS
karinca70
06-09-2008, 12:19
Sayfa 10
SMOKY HEBE PURPLE BEAUTY
MAJESTIC ORANGE ZEUS
ORANGE SPINNING ROSE
RED FIERY SON OF ZEUS
TALISMAN YELLOW MAN BEAUTY
karinca70
06-09-2008, 12:20
Sayfa 11
BIG ACRYLIC TOMATO PINK
SPARKLIGHT YELLOW SPOT
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR
DOUBLE BLOOD YELLOW ROSES
LARGE RAINBOW HESTIA BEAUTY
karinca70
06-09-2008, 12:21
Sayfa 12
TEXAS TOMATO RED BEAUTY
YELLOW HEAD CORAL SPINACH
WATER-COLOR CERES VIOLET
BIG RARE PIG LIVER RED PUG
BERRY MILK SHAKE
karinca70
06-09-2008, 12:22
Sayfa 13
FIERY STARFISH BEAUTY
LARGE ENCARTA LADY IN WAIING
LARGE PINK RIM BLUE
HERA VIOLET STAR HUGE
BLOOD THURST POSIEDON
karinca70
06-09-2008, 12:22
Sayfa 14
BIG ORANGE ENYO GODDESS
RARE SAHARA CHAMELEON
LARGE DOUBLE SALMON BROWN LADY
LARGE JAPANESE PINEAPPLE
VIOLET-BLUE DANCING STAR
karinca70
06-09-2008, 12:23
Sayfa 15
LURLINE PURPLE RAINBOW
PINK DRAGON TWIST OF HOPE
GOLDEN PHOENIX THRUST
WHITE SPOT GALAXY HUGE
HIBISCUS BROWN PHOENIX
karinca70
06-09-2008, 12:24
Sayfa 16
YELLOW POMEGRANATE STAR
ORANGE SPIRAL PAN HI
PINK LUST OF VALOUR BEAUTY
TROPICAL RED CUSTARD ROSE
RUSTY BROWN HUE RED BEAUTY
karinca70
06-09-2008, 12:25
Sayfa 17
MATURE PINK WIFE
PURE PINK HUE BEAUTY HUGE
SPIRAL RED STAR HUGE
CALIFORNIA WILD BLONDES
LARGE CRIMSON YELLOW STAR
karinca70
06-09-2008, 12:26
Sayfa 18
CHINA RED PUMPKIN
Twısted wındmıll vıolet star
double blood yellow roses
large raınbow hestıa beauty
çok güzeller .
Sevgili Karınca
Kesinliştikten sonra seçelim.Seçenek çok.Ve olup olmayacağı belli değil.
Size bırakalım.
Kerim bey vallahi hepsi birbirindne güzel getirdiklerinizin hepsinden ben birer tane istiyorum şimdiden rezarvasyon yapayım
karinca70
06-09-2008, 13:30
Kerim bey vallahi hepsi birbirindne güzel getirdiklerinizin hepsinden ben birer tane istiyorum şimdiden rezarvasyon yapayım
Kendim için seçtiklerimden size önrezervasyon yapıyorum o zaman. Ancak ben bütün türlerden açık arttırmaya girmeyeceğim; sizin istediklerinize ayrıca girebilirim.
karinca70
06-09-2008, 13:31
Konuya ait ilk mesajda açk arttırma ve önrezervasyon durumlarını güncelledim / güncelleyeceğim. Burdaki tüm türler için açık arttırmaya girmeyeceğim. Lütfen açık arttırmaya girmemi istediğiniz türler için bana önrezervasyon yaptırın.
METALLIC VIOLET PINK
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY
OLIMPOS RAINBOW REALM
THURST OF VIOLET DRAGON
WATER-COLOR CERES VIOLET
BERRY MILK SHAKE
LARGE PINK RIM BLUE
HERA VIOLET STAR HUGE
BIG ORANGE ENYO GODDESS
VIOLET-BLUE DANCING STAR
LURLINE PURPLE RAINBOW
GOLDEN PHOENIX THRUST
WHITE SPOT GALAXY HUGE
HIBISCUS BROWN PHOENIX
ORANGE SPIRAL PAN HI
CALIFORNIA WILD BLONDES
Benim seçtiklerim bunalr kerim bey
Butun double turlere,talibim digerleride cok guzel.secmek bir hayli zor.
Simdiden tesekkurler.
karinca70
06-09-2008, 13:40
METALLIC VIOLET PINK
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY
OLIMPOS RAINBOW REALM
THURST OF VIOLET DRAGON
WATER-COLOR CERES VIOLET
BERRY MILK SHAKE
LARGE PINK RIM BLUE
HERA VIOLET STAR HUGE
BIG ORANGE ENYO GODDESS
VIOLET-BLUE DANCING STAR
LURLINE PURPLE RAINBOW
GOLDEN PHOENIX THRUST
WHITE SPOT GALAXY HUGE
HIBISCUS BROWN PHOENIX
ORANGE SPIRAL PAN HI
CALIFORNIA WILD BLONDES
Benim seçtiklerim bunalr kerim bey
İsteklerinizi önrezerve ettim, açık arttırmaya gireceğim birazdan
karinca70
06-09-2008, 13:41
Simdiden tesekkurler.
Tür seçimi yapabilir misiniz? Bir de henüz rezerve edilmemişlerden lütfen..
Açık artırmada tabi 3 tohum 6yl olucak şekilde kazaırsanız tohumları alırım
karinca70
06-09-2008, 13:56
Simdiden tesekkurler.
ORANGE WHISKER DOUBLE ve LARGE DOUBLE SALMON BROWN LADY size önrezerve ettim. Ayrıca istedikleriniz varsa lütfen belirtiniz
karinca70
06-09-2008, 13:57
Açık artırmada tabi 3 tohum 6yl olucak şekilde kazaırsanız tohumları alırım
Fiyatı yükselenler için açık arttırmadan çekileceğim zaten.
(Satıcı tohum paketi başına 3.4$ posta ücreti alıyor; sonraki paketler için ise paket başına 1.8$ posta ücreti alıyor, maliyeti arttıran en önemli etken bu. ebayde açık arttırma satıcılarının ürünleri çok ucuza gitmemesi için aldıkları bir tür önlem bu (açık arttırma başlangıç fiyatından komisyon alındığı için)).
Tamam kolay gelsin Allah yardımcınız olsun bol şanslar dilerim
Tesekkurler;
Cameron red rose huge
Large yellow mongol
Apocalypto red doll beauty
Coffe brown moth beauty cok acele bir secim yaptim acik artirma sonucu ilaveler yapariz umarim.
cagatayyucel
06-09-2008, 14:36
kuşburnu çaylarının içerisinde bulunan hibiscus hangisi acaba bilen var mı?
merhaba,
4 demiştim ama iş seçmeye gelince son olarak 2 tanesinde karar kıldım, bunlara talibim;
LARGE YELLOW MONGOL
PLUMERIA STAR PINK
Tüh ya güzelleri bir bir eleniyo :(
Kerim bey satı ile görüşsek'te açık artırma olmadan tohum satıp satmadığını öğrensek olmazmı?
beyaz orkide
06-09-2008, 14:58
Apocalyypto red doll beauty,
encarta redspots,
yellow spots red lunar,
large pınk mary,
thurst ofvıolet dragon,
soarıng yellow phoenıx,
realm of vıolet lıbra,
gıant double pınklady,
orange whıskerdouble,
dım orange hılo beauty,
orange chocolate double,
sakura saprklıng thurs,
glorıus blue glory beauty,
large raın bow hestıa beauty,
double blood yellow roses,
twısted wındwıl vıolet star,
bıg acrylıc tomato pınk,
bıg rare pıg lıver redpug,
large pınk rım blue,
fıery starfuh beauty,
hera vıolet star huge
large double salmon brown lady,
vıolet blue dancıng star,
hıbucus brown phoenıx,
whıte spot galaxy huge,
golden phoenxt hrust,
pınk dragon twıst of hope,
lurlıne purple raınbow,
rusty brown hue red beauty,
tropıkal red custard rose,
pınk rust of valour beauty,
orange spıral pan hı,
calıfornıa wıld blondes,
mature pınk wıfe,
kuşburnu çaylarının içerisinde bulunan hibiscus hangisi acaba bilen var mı?
Hibiscus sabdariffa
Afrika bamyası diye geçen.
karinca70
07-09-2008, 06:25
Kerim bey satı ile görüşsek'te açık artırma olmadan tohum satıp satmadığını öğrensek olmazmı?
20$dan başlayıp 80$a kadar değişiyor. Ortalama 30-40$ civarında :) Posta hariç.
karinca70
07-09-2008, 06:26
Hibiscus sabdariffa
Afrika bamyası diye geçen.
Malezya'dan Afrika bamyası sipariş etmiştim dün. Yakında paylaşıma sunarım.
karinca70
07-09-2008, 06:33
Apocalyypto red doll beauty,
encarta redspots,
yellow spots red lunar,
large pınk mary,
thurst ofvıolet dragon,
soarıng yellow phoenıx,
realm of vıolet lıbra,
gıant double pınklady,
orange whıskerdouble,
dım orange hılo beauty,
orange chocolate double,
sakura saprklıng thurs,
glorıus blue glory beauty,
large raın bow hestıa beauty,
double blood yellow roses,
twısted wındwıl vıolet star,
bıg acrylıc tomato pınk,
bıg rare pıg lıver redpug,
large pınk rım blue,
fıery starfuh beauty,
hera vıolet star huge
large double salmon brown lady,
vıolet blue dancıng star,
hıbucus brown phoenıx,
whıte spot galaxy huge,
golden phoenxt hrust,
pınk dragon twıst of hope,
lurlıne purple raınbow,
rusty brown hue red beauty,
tropıkal red custard rose,
pınk rust of valour beauty,
orange spıral pan hı,
calıfornıa wıld blondes,
mature pınk wıfe,
İsteklerinizin yaklaşık yarısını önrezerve edebildim (diğer yarısı zaten önrezerve edilmişti).
karinca70
07-09-2008, 08:18
Internetten ebay içinde ve dışında Hibiscus tohumları satan başka satıcılar araştırdım. Sadece Avustralya'dan elindeki 4-5 türü hibritleyen amatör bir satıcı dışında kimseyi bulamadım.
Hibrit Hibiscus satıcıları genelde çelik satıyorlar ve fiyatları 20-80$ arası çeliklerin. Gezdiğim sayfalarda inanılmaz çiçeklerle karşılaştım (30-35 cm çapında çiçek açanı harikaydı mesela).
Anladığım kadarıyla çok karlı bir iş olduğu için kimse tohumlarını satmak istemiyor. Çünkü değişik türleri hibritleyerek çok yeni türler kolaylıkla elde edilebiliyor.
Tohum işi tamamen güven üzerine kurulu bir iş. Benim sipariş vereceğim satıcı Singapur'dan. Singapur özellikle akvaryum hobisi konusunda da dünyanın merkezlerinden bir tanesi (Rengarenk lepistes hibritlerinin üretildiği yer Singapur; benim akvaryumlarım Singapur'dan ithal lepisteslerin nesilleriyle dolu; Singapur'dan gelme bir Lepistes kataloğunun renkli fotokopisini çektirmiştim, akvaryum hobisiyle ilgilenenler balıkları görseler güzelliklerine inanamazlar; aynen Hibiscus türleri gibi). Ben satıcının güvenilir olduğunu düşünüyorum.
Not: Geçen kıştan itibaren Japonya'dan bir satıcıdan çoğu açık arttırmalardan olmak üzere bol miktarda Japon Sabah Sefası (JMG) çiçeği tohumları almıştım. Bazı tohumları 1 tanesi 1-2 $ tuttu; bazıları açık arttırmadan dolayı daha ucuz. Daha sonra satıcı ebayde ortadan kayboldu (amatör bir hobici / satıcıydı). Satın aldığım tohumlar konusunda tereddüt etmedim değil. Ancak şimdilerde harika ve değişik çiçekler açıyor (yoğunluktan ötürü geç ektim, şu anda 50-60 tanesi uzun saksılarda, 10 tanesi memlekette ve 120 tanesi de viyölde (malesef viyölde açmaya başladılar, 1 metreden uzunlar). Umarım ortak sipariş verdiğimiz sayın Ferda Ülkümen'in JMGleri de açmaya başlamıştır (bana bir kaç resim göndermişti; ben de örnek bir resmi deneme amaçlı olarak http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=280040&postcount=65 adresine koydum). Şimdilerde araştırıyorum iki-üç JMG satıcısından başka bir satıcı bulamıyorum; ki onlarda bile bendeki bazı türler yok. Olan türler de 1 tohumu birkaç dolara gelecek şekilde ve paketleri 8-12$ arası değişiyor. Japon tohum satıcılarının sayfalarına Japonca-İngilizce dönüştürücülerle girdim ancak ulaşamadım. Japonya'da JMGlerin orjinal paketlerinin çok daha ucuz olduğunu biliyorum. Ayrıca Japonya'da üniversitelerde radyasyonla mutasyon ve hibritleme ile üzerinde bilimsel çalışma yapan kişileri de buldum; onlar da sadece genetik bilimsel araştırma yapan bilimcilere gönderiyorlar.
Ferda Ülkümen
07-09-2008, 10:19
Jmg lerim muhteşem renk ve şekillerde açıyor, resimlerini çekiyorum, yakın bir zamanda foruma yükleyeceğim.
kızılhisar
08-09-2008, 00:07
Large yellow mongol
thurst of vıolet dragon
golden orange tarantula
soarıng yellow phoenıx
orange whısker double
gıant double pınk lady
twısted wındmıll vıolet star
yellow head coral spınach
large double salmon brown lady
tropıcal red custard rose
Arzu Kasapoğlu
08-09-2008, 00:38
Large pınk rım blue
vıolet-blue dancıng star
karinca70
08-09-2008, 07:55
Jmg lerim muhteşem renk ve şekillerde açıyor, resimlerini çekiyorum, yakın bir zamanda foruma yükleyeceğim.
Hala 6 cmx6 cmx6cmlik viyöllerde bulunan JMGlerim yeni yeni açmaya başladı; bu kadar küçük bir viyöldeki sarmaşıktan 15 cm çapında çiçek bekler misiniz? :) Benim acilen bir kaç gün içinde viyöllerde birbirine sarılmış 120 adet sarmaşığı açıp 2 litrelik saksılara almam gerekiyor :)
karinca70
08-09-2008, 08:00
Large yellow mongol
thurst of vıolet dragon
golden orange tarantula
soarıng yellow phoenıx
orange whısker double
gıant double pınk lady
Size şu an için sadece Golden Orange Tarantula'yı önrezerve edebildim.
karinca70
08-09-2008, 08:05
Large pınk rım blue
vıolet-blue dancıng star
Sizin için de sadece BIG AMOR CUPID WHITE STAR önrezerve edebildim
karinca70
08-09-2008, 09:05
Rezervasyon yapmak için ilk mesajda kırmızı veya yeşil fontla işaretlenmemiş olanları seçerseniz sevinirim.
Yellow head coral spınach
thurst of vıolet dragon
Acık artırmayı kazandığınız takdirde seçtiklerimiz haricinde beğendiğimiziz başka türlerden alabilecekmiyiz.Örneğin karışım gibi.
karinca70
08-09-2008, 10:18
thurst of vıolet dragon
Kırmızı ve Yeşil işaretli olanları rezerve edemiyorum. Kırmızı olanların fiyatı yükseldiği için açık arttırmadan çekildiklerim; yeşil işaretli olanlar da başkasının rezerve ettikleri anlamına geliyor.
karinca70
08-09-2008, 10:19
Acık artırmayı kazandığınız takdirde seçtiklerimiz haricinde beğendiğimiziz başka türlerden alabilecekmiyiz.Örneğin karışım gibi.
Hayır, malesef. Çünkü açık arttırmalar sadece 5 tohum için yapılıyor; önrezervasyon yapanlara 3 tohumu göndereceğim; kalan 2 tanesini de kendime ayıracağım.
Kerim bey açık artırmalar bugün bitiyor değilmi?
karinca70
08-09-2008, 15:47
Kerim bey açık artırmalar bugün bitiyor değilmi?
Yarın bitiyor.
Kerim bey sanırım geç kaldım rezervasyon için. İnşallah bir daha yaprsınız da bende alabilirim.
Birdaha olursa bu sefer kaçırdığımız türleride alma şansı gene doğar
karinca70
09-09-2008, 07:46
Birdaha olursa bu sefer kaçırdığımız türleride alma şansı gene doğar
Bu hafta hangi türler hangi fiyata gidiyor o ortaya çıkacaktır. Önümüzdeki hafta yeniden katılabiliriz.
Kerim Bey,
Açık artırmada sizde kalanlardan 3 paket alabilirim sizde kalanlara göre siparişimi veririm. Lütfen 3 paket benim için rezerv edermisiniz.
karinca70
09-09-2008, 08:31
Kerim Bey,
Açık artırmada sizde kalanlardan 3 paket alabilirim sizde kalanlara göre siparişimi veririm. Lütfen 3 paket benim için rezerv edermisiniz.
Açık arttırma listesini güncelleyemedim. Açık arttırmanın bitmesine 4.5 saat kaldı. Açık arttırmaya girdiğim 55 türden 27sinde öndeyim, 28inden vazgeçtim.
karinca70
09-09-2008, 10:37
Açık arttırma listesini güncelleyemedim. Açık arttırmanın bitmesine 4.5 saat kaldı. Açık arttırmaya girdiğim 55 türden 27sinde öndeyim, 28inden vazgeçtim.
Açık arttırmanın bitimine 2 saat kaldı 56 türden 29unda öndeyim; 27sinden vazgeçtim
karinca70
09-09-2008, 13:10
Açık arttırma bitti. Sonuçları vakit bulunca yayınlayacağım
Nasıl çok tür kazanabildinizmi?
karinca70
09-09-2008, 14:33
Nasıl çok tür kazanabildinizmi?
Yaklaşık 20 tür kazandım galiba. Ancak çok pahalıya tamamlanan ürünler için "second change" ikinci şans tanıdı satıcı. Elindeki tohum sayısına göre daha fazla tür için de bu şansı tanıyabilir. Ancak ben bazı çok beğendiğim türler için fiyat yükseltmiştim; şu anda hangi fiyatlarla hangi türlere şans tanıdı bilemiyorum (işyerinde olduğum için). Akşam hepsini derleyip toparlayacağım inşallah.
Bu arada daha çok kişinin yararlanabilmesi adına 1 kişiye 3 tohum yerine 2 kişiye 2şer tohum satışı da yapabilirim.
Arzu Kasapoğlu
09-09-2008, 15:02
İki tohum fikri daha uygun. Eğer bu fikri uygularsanız aşağıdakilerden almak istiyorum.
LARGE YELLOW MONGOL
LARGE PINK RIM BLUE
HERA VIOLET STAR HUGE
BLOOD THRUST YELLOW WINGS
CALIFORNIA WILD BLONDES
Koyu yeşil
09-09-2008, 15:29
Ben de siteye giremediğimden sipariş şansımı kaybettim sanırım. Belki satın aldığınız türleri açıkladığınızda şansım olur. Aşağıdaki çeşitleri almak isterdim:
thurst of violet dragon
twisted windmill violet star
yellow head coral spinach
Çimelnme oranı nasıl acaba? Ben ondan çekniyorum birde...
karinca70
09-09-2008, 16:02
Çimelnme oranı nasıl acaba? Ben ondan çekniyorum birde...
1 yıla kadar çimlenme oranının yüksek olduğunu okudum. Bu durumda 2 tohumdan 1 fide elde etmek kolaylıkla mümkün diye düşünüyorum.
Ancak Tropik Japon Gülleri kesinlikle dona dayanıklı değil!
karinca70
09-09-2008, 16:45
Satıcı şu ana kadar 12 tür için ikinci şans tanıdı. Satıcı ile kontakt kurmak için açık arttırması 5 saat sonra tamamlanacak olan Windmill (pervane) çiçekli Japon Gülü'nü bekliyorum (belki onun için de ikinci bir şans verir; şu anki fiyatı posta dahil 19$ :) ).
Not: Bazı çok güzel türler için açık arttırmada düşündüğümden daha fazla fiyat vermiştim, ancak yine de kazanamamıştım. İkinci şanslar son verilen fiyattan verildiği için bunların maliyeti, dolayısiyle satış fiyatları da yükselecektir.
4-5 Lira için ben bazı türlerden vazgeçmem :)
Fiyat benim içinde önemli değil. Elinizdekileri toparlayıp fiyatlarını belirleyince sipariş vereceğim. Aslına bakarsanız türde çok önemli değil, hepsi de çok güzel çünkü.
karinca70
09-09-2008, 23:08
satici acik arttirmaya girdigim tum turlere ikinci sans vermis :)
bu arada evde internetim gitmis, siteye cepten baglaniyorum
Hangi türleri kazandık onlara göre seçim yapalım inşaAllah?
www.hibiscusmania.com/goin_steady.htm
Bakın şu güzellere ...
mümkünse fazla tohum olursa 1 taneye razıyım
Sebahattin Sargın
10-09-2008, 13:53
Bunlar harika, renklerine bayıldım paylaşımın için teşekkür ederim Sevgili Oğuzhan. ikinci siparişlerde bende yer almak istiyorum...
karinca70
10-09-2008, 13:57
Hangi türleri kazandık onlara göre seçim yapalım inşaAllah?
Yeniden şanslarla birlikte 38 tür satın aldım. Ödemesi için satıcıdan haber bekliyorum.
Hımmmm güzel ...
Heyecanla bekliyoruz..
38 Türü naklen yayın yapasınız inşallah.
karinca70
10-09-2008, 16:15
BIG AMOR CUPID WHITE STAR HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Arzu Kasapoğlu
CALIFORNIA WILD BLONDES HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Arzu Kasapoğlu
RARE BLOOD THRUST YELLOW WINGS HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Arzu Kasapoğlu
NEW! YELLOW SPOTS RED LUNAR HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
NEW! LARGE PINK MARY HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
TROPICAL RELAM OF VIOLET LIBRA HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
ORANGE CHOCOLATE DOUBLE HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
GIANT DOUBLE PINK LADY HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
SOARING YELLOW PHOENIX HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
ENCARTA RED SPOTS LADY HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Beyaz Orkide
RED CUSTARD ROSE HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Beyaz Orkide
SAKURA SPARKLING THURS HIBISCUS : 3 tohum 9 YTL Beyaz Orkide
ORIENTAL GOLDEN PHOENIX THRUST HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL dubief
PINK DRAGON TWIST OF HOPE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL dubief
WATER-COLOR CERES VIOLET HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
RARE METALLIC VIOLET PINK HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
BIG RARE PIG LIVER RED PUG HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
RARE THURST OF VIOLET DRAGON HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
HERA VIOLET STAR HUGE HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
VIOLET-BLUE DANCING STAR HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
YELLOW HEAD CORAL SPINACH HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
TROPICAL LARGE PINK RIM BLUE MONSTER : 3 tohum 8 YTL dubief
GLORIOUS BLUE GLORY BEAUTY HIBISCUS : 3 tohum 9 YTL dubief
PLUMERIA STAR PINK HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Msaygin
TROPICAL CAMERON RED ROSE HUGE HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL mujgany
LARGE YELLOW MONGOL HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL mujgany
RARE APOCALYPTO RED DOLL BEAUTY HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL mujgany
LARGE DOUBLE SALMON BROWN LADY : 3 tohum 7 YTL mujgany
LARGE RAINBOW HESTIA BEAUTY HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Oğuzhan
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR HIBISCUS : 3 tohum 9 YTL Oğuzhan
NEW! BIG ACRYLIC TOMATO PINK HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Günüm
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Günüm
YELLOW BLOOD PARROT HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Günüm
ORANGE SPIRAL PAN HI HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Günüm
Rezerve edilmemiş olanlar:
TROPICAL AMAZONIAN RED LEOPARD HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL
RARE SUNSET BROWN SALMON DOUBLE HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL
LARGE ENCARTA LADY IN WAIING : 3 tohum 6 YTL
ORANGE RIM DRAGON HUGE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL
Açık arttırma fiyatlarına göre sipariş verdiğim tohumların fiyatlarını yukarıda güncelledim. Yeni fiyatları kabul etmeyenler için rezervasyonları iptal edebilirim.
Teşekkürler, ödemesini diğer sipariş bedeline ekleyip yapacağım yarın sabah.
YELLOW BLOOD PARROT HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL
ORANGE SPIRAL PAN HI HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL
NEW! BIG ACRYLIC TOMATO PINK HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL
Rezerve eder misiniz?
karinca70
10-09-2008, 17:09
YELLOW BLOOD PARROT HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL
ORANGE SPIRAL PAN HI HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL
NEW! BIG ACRYLIC TOMATO PINK HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL
Rezerve eder misiniz?
Rezerve ettim.
Kalanlar:
TROPICAL AMAZONIAN RED LEOPARD HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL
RARE SUNSET BROWN SALMON DOUBLE HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL
LARGE ENCARTA LADY IN WAIING : 3 tohum 6 YTL
ORANGE RIM DRAGON HUGE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL
Kalanları da sayın tturt'a rezerve ettim.
karinca70
10-09-2008, 17:12
Rezervasyonlardan vazgeçenler varsa haber etsinler lütfen.
Sevgili Karinca
Rezervasyonu oldugu gibi kabul ediyorum.
6+6+6+7=25
25+1=26 ytl hesabiniza havale yapacagim.(siz de onaylarsaniz.)
karınca 70 elinizde tohum varsa iki tane alabilirim
dOBLE bLOND yELLOW rOSES SİPARİŞİM DE VARDI
Yeni bir sipariş olucakmı? Benim kabulumdur bu fiyatlar.
Teşekkür ederim Kerim Bey.
Ödemeyi söyleyeceğiniz zaman hemen transfer ederim.
karinca70
11-09-2008, 09:15
dOBLE bLOND yELLOW rOSES SİPARİŞİM DE VARDI
Onu satın almayı unuttum galiba kusura bakmayın.
karinca70
11-09-2008, 09:17
Son rezervasyon durumu:
BIG AMOR CUPID WHITE STAR HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Arzu Kasapoğlu
CALIFORNIA WILD BLONDES HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Arzu Kasapoğlu
RARE BLOOD THRUST YELLOW WINGS HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Arzu Kasapoğlu
NEW! YELLOW SPOTS RED LUNAR HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
NEW! LARGE PINK MARY HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
TROPICAL RELAM OF VIOLET LIBRA HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
ORANGE CHOCOLATE DOUBLE HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
GIANT DOUBLE PINK LADY HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
SOARING YELLOW PHOENIX HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Beyaz Orkide
ENCARTA RED SPOTS LADY HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Beyaz Orkide
RED CUSTARD ROSE HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Beyaz Orkide
SAKURA SPARKLING THURS HIBISCUS : 3 tohum 9 YTL Beyaz Orkide
ORIENTAL GOLDEN PHOENIX THRUST HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL dubief
PINK DRAGON TWIST OF HOPE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL dubief
WATER-COLOR CERES VIOLET HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
RARE METALLIC VIOLET PINK HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
BIG RARE PIG LIVER RED PUG HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
RARE THURST OF VIOLET DRAGON HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
HERA VIOLET STAR HUGE HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
VIOLET-BLUE DANCING STAR HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
YELLOW HEAD CORAL SPINACH HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL dubief
TROPICAL LARGE PINK RIM BLUE MONSTER : 3 tohum 8 YTL dubief
GLORIOUS BLUE GLORY BEAUTY HIBISCUS : 3 tohum 9 YTL dubief
PLUMERIA STAR PINK HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Msaygin
TROPICAL CAMERON RED ROSE HUGE HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL mujgany
LARGE YELLOW MONGOL HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL mujgany
RARE APOCALYPTO RED DOLL BEAUTY HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL mujgany
LARGE DOUBLE SALMON BROWN LADY : 3 tohum 7 YTL mujgany
LARGE RAINBOW HESTIA BEAUTY HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Oğuzhan
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR HIBISCUS : 3 tohum 9 YTL Oğuzhan
NEW! BIG ACRYLIC TOMATO PINK HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL Günüm
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Günüm
YELLOW BLOOD PARROT HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL Günüm
ORANGE SPIRAL PAN HI HIBISCUS : 3 tohum 8 YTL Günüm
TROPICAL AMAZONIAN RED LEOPARD HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL tturt
RARE SUNSET BROWN SALMON DOUBLE HIBISCUS : 3 tohum 6 YTL tturt
LARGE ENCARTA LADY IN WAIING : 3 tohum 6 YTL tturt
ORANGE RIM DRAGON HUGE HIBISCUS : 3 tohum 7 YTL tturt
Sadece Beyaz Orkide'nin onaylamasını bekliyorum.
Ne zaman gelir tohumlar :)
Yeni tohum sipariş edecekmisiniz?
karinca70
11-09-2008, 12:15
Daha satıcı sorularıma cevap vermedi. İletişim kurabilirsem öğreneceğim.
Aynı satıcıya yeniden sipariş vermeyi düşünmek için önce bu siparişimle ilgili satıcıyla görüşmem gerekiyor
karinca70
15-09-2008, 09:27
Önceki siparişi tamamladım. Yarın yeni açık arttırma bitecek. Yeni açık arttırmadan tohum almak isteyen var mı? Süre az kaldığı için lütfen acilen cevap veriniz.
Not: Singapur Japon Gülü tohumlarının ücretlerini peşin alacağım, çünkü tohumlar çok pahalılar.
Arzu Kasapoğlu
15-09-2008, 11:11
LARGE YELLOW MONGOL
LARGE PINK RIM BLUE
HERA VIOLET STAR HUGE
Yukardakilerden almak istiyorum.
karinca70
15-09-2008, 12:30
Yarınki yeni açık arttırma için aşağıdaki türlere rezervasyon yaptım:
Not: Önce rezervasyon yapana 3, sonra yapana 2 tohum rezerve ediyorum.
ORANGE RIM DRAGON HUGE HIBISCUS cemo (3)
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS cemo (3)
LARGE YELLOW MONGOL Arzu Kasapoğlu (3) + kızılhisar (2)
LARGE PINK RIM BLUE Arzu Kasapoğlu (3)
HERA VIOLET STAR HUGE Arzu Kasapoğlu (3)
DOUBLE BLOND YELLOW ROSES Oğuzhan (3) + kızılhisar (2)
THURST OF VIOLET DRAGON kızılhisar (3) + Koyu Yeşil (2)
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR kızılhisar (3) + Koyu Yeşil (2)
LARGE DOUBLE SALMON BROWN LADY kızılhisar (3) + Koyu Yeşil (2)
YELLOW HEAD CORAL SPINACH kızılhisar (3) + Koyu Yeşil (2)
GOLDEN ORANGE TARANTULA kızılhisar (3)
SOARING YELLOW PHOENIX kızılhisar (3)
ORANGE WHISKER DOUBLE kızılhisar (3)
GIANT DOUBLE PINK LADY kızılhisar (3)
TROPICAL RED CUSTARD ROSE kızılhisar (3)
kızılhisar
15-09-2008, 12:36
Bu siparişlerim hala geçerlidir.
Large yellow mongol
thurst of vıolet dragon
golden orange tarantula
soarıng yellow phoenıx
orange whısker double
gıant double pınk lady
karinca70
15-09-2008, 12:41
Bu siparişlerim hala geçerlidir.
Large yellow mongol
thurst of vıolet dragon
golden orange tarantula
soarıng yellow phoenıx
orange whısker double
gıant double pınk lady
Ben sizden birkaç saniye önce davranıp rezerve etmiştim zaten :)
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS
LARGE PINK RIM BLUE
SOARING YELLOW PHOENIX
Başka tür ismi verebilirmiyiz açık artırma için?
karinca70
15-09-2008, 14:16
Düzeltme: 3 gün varmış açık arttırma sonuçlanmasına.
İstediğiniz tür verebilirsiniz.
Çok güzel ozaman ben çalışmaya başlayım :):)
LAVENDER SOFT PINK
METALLIC VIOLET PINK
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY
OLIMPOS RAINBOW REALM
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY
OLIMPOS RAINBOW REALM
BIG ORANGE ENYO GODDESS
WHITE SPOT GALAXY HUGE
HIBISCUS BROWN PHOENIX
ORANGE SPIRAL PAN HI
CALIFORNIA WILD BLONDES
REALM OF VIOLET LIBRA
Bunlar için açık artırmaya girermisiniz?
Ben de bunları seçtim Kerim Bey..Diğer rezervasyonlarımın toplam tutarını bugün hesabınıza EFT yapıyorum.
ENCARTA RED SPOTS LADY
COFFE BROWN MOTH BEAUTY
OLIMPOS RAINBOW REALM
LARGE WHITE BLOOD VESSEL
THURST OF VIOLET DRAGON
LARGE PINK MARY
WHITE RIM BLOOD SPOT
GOLDEN ORANGE TARANTULA
ORENGE WHISKER DOUBLE
PLUMERIA STAR PINK
SAKURA SPARKLING THURS
DIM ORANGEHILO BEAUTY
SMOKY HEBE PURPLE BEAUTY
DOUBLE BLOOD YELLOW ROSES
WATER COLOR CERES VIOLET
LARGE PINK RIM BLUE
HERA VIOLET STAR HUGE
VIOLET-BLUE DANCING STAR
HIBISCUS BROWN PHONEIX
CALIFORNIA WILD BLONDES
RUSTY BROWN HUGE RED BEAUTY
2'şer tohum bile yeter bana..
Ferda Ülkümen
15-09-2008, 18:38
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY
ORANGE RIM DRAGON HUGE
YELLOW TINT TIP WHITE
Mümkünse bu çaşitlerden almak isterim.
Kerim bey daha önce rezerv ettirdiğim çeşitlere ek olarak aşağıdaki türleride rezerv edermisiniz.
DIM ORANGEHILO BEAUTY
SMOKY HEBE PURPLE BEAUTY
Arzu Kasapoğlu
15-09-2008, 19:34
mümkünse bu çeşitten de almak istiyorum.
sn karınca 70 siprarişlerim. 1. COFFEE BROWN MOTH BEAUTY 2. THURTST OF VİOLET DRAGON 3.GLORİOUS BLUE GLORY BEAUTY mümkünse bu çeşitleren almak istiyorum.
Kerim bey verdiğim türlerle açık artırmaya girdinizmi?
karinca70
16-09-2008, 12:56
Tohumları 3+2 tohum şeklinde veya 2+2+1 tohum şeklinde paylaştırabilirim. Hepsine açık arttırmaya girmeye çalışıyorum.
karinca70
16-09-2008, 13:08
Kerim bey verdiğim türlerle açık artırmaya girdinizmi?
METALLIC VIOLET PINK ve LARGE PINK RIM BLUE önceki açık arttırmada almıştınız, sanırım yanlışlıkla mükerrer yazdınız.
O tohumlarıda kazanırsanız benim için farketmez gene alabilirim.
YELLOW HEAD CORAL SPINACH eklermisiniz.
Tohumlardan haber varmı Kerim bey?
karinca70
19-09-2008, 08:06
Tohumlardan haber varmı Kerim bey?
Evdeki internet bağlantım hala kesik malesef. O yüzden akşamları kontrol edemiyorum. Ancak dün akşam açık arttırmalar sonuçlanmıştı. Bugün sonuçları duyuracağım inşallah.
karinca70
19-09-2008, 09:42
Açık arttırma sonuçlandı. (Bu gece bitecek bir paket açık arttırmam daha var; onu da kazanmış gibi düşünerek aşağıdaki dağılımı yapıyorum; bunları * ile işaretledim):
Not: Mavi renkli olanlar rezerve edilmemiş olanlardır, bunları sipariş verebilirsiniz:
BIG AMOR CUPID WHITE STAR HIBISCUS
3 tohum 7 YTL Günüm
2 tohum 5 YTL
BIG RARE PIG LIVER RED PUG HIBISCUS
3 tohum 8 YTL Günüm
2 tohum 5.5 YTL
CALIFORNIA WILD BLONDES HIBISCUS
3 tohum 8 YTL dubief
2 tohum 5.5 YTL Günüm
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY HIBISCUS
2 tohum 5 YTL dubief
2 tohum 5 YTL Günüm
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY HIBISCUS *
2 tohum 5 YTL Ferda Ülkümen
2 tohum 5 YTL neseakova
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS
3 tohum 7 YTL cemo
2 tohum 5 YTL dubief
DOUBLE BLOOD YELLOW ROSES HIBISCUS
2 tohum 4 YTL Oğuzhan
1 tohum 2 YTL kızılhisar
1 tohum 2 YTL Günüm
ENCARTA RED SPOTS LADY HIBISCUS
3 tohum 8 YTL Günüm
2 tohum 5.5 YTL
FLUFFY WHITE ELECTRIC HUGE HIBISCUS
3 tohum 6 YTL dubief
GIANT DOUBLE PINK LADY HIBISCUS
3 tohum 6 YTL kızılhisar
2 tohum 4 YTL
GOLDEN ORANGE TARANTULA HIBISCUS
2 tohum 4 YTL kızılhisar
2 tohum 4 YTL Günüm
HERA VIOLET STAR HUGE HIBISCUS
3 tohum 8 YTL Arzu Kasapoğlu
2 tohum 5.5 YTL Günüm
HIBISCUS BROWN PHOENIX HIBISCUS
2 tohum 5.5 YTL dubief
2 tohum 5.5 YTL Günüm
LARGE CRIMSON YELLOW STAR HIBISCUS *
3 tohum 6 YTL
LARGE DOUBLE SALMON BROWN LADY HIBISCUS
2 tohum 5 YTL kızılhisar
2 tohum 5 YTL Koyu Yeşil
LARGE PINK RIM BLUE HIBISCUS *
2 tohum 5.5 YTL Günüm
LARGE YELLOW MONGOL HIBISCUS
3 tohum 6 YTL Arzu Kasapoğlu
2 tohum 4 YTL kızılhisar
LIGHT VIOLET GLORY BEAUTY HIBISCUS
3 tohum 6 YTL dubief
LURLINE PURPLE RAINBOW HIBISCUS *
3 tohum 6 YTL Cemo
OLIMPOS RAINBOW REALM HIBISCUS
2 tohum 5 YTL dubief
2 tohum 5 YTL Günüm
ORANGE SPIRAL PAN HI HIBISCUS
3 tohum 8 YTL dubief
ORANGE SPIRAL PAN HI HIBISCUS *
3 tohum 8 YTL
2 tohum 5.5 YTL
PINK DRAGON TWIST OF HOPE HIBISCUS *
3 tohum 7 YTL
2 tohum 5 YTL
PINK LUST OF VALOUR BEAUTY HIBISCUS
3 tohum 7 YTL dubief
PLUMERIA STAR PINK HIBISCUS
3 tohum 6 YTL Günüm
2 tohum 4 YTL cemo
RARE SAHARA CHAMELEON HIBISCUS *
3 tohum 6 YTL Günüm
REALM OF VIOLET LIBRA HIBISCUS
3 tohum 6 YTL dubief
2 tohum 4 YTL
SAKURA SPARKLING THURS HIBISCUS
3 tohum 9 YTL Günüm
SMOKY HEBE PURPLE BEAUTY HIBISCUS
2 tohum 4 YTL Günüm
2 tohum 4 YTL tturt
THURST OF VIOLET DRAGON HIBISCUS
2 tohum 5.5 YTL kızılhisar
1 tohum 2.75 YTL Koyu Yeşil
1 tohum 2.75 YTL Günüm
1 tohum 2.75 YTL neseakova
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR HIBISCUS
3 tohum 9 YTL kızılhisar
2 tohum 6 YTL Koyu Yeşil
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR HIBISCUS
3 tohum 9 YTL Günüm
2 tohum 6 YTL tturt
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR HIBISCUS *
3 tohum 9 YTL cemo
VIOLET-BLUE DANCING STAR HIBISCUS
3 tohum 9 YTL Günüm
2 tohum 6 YTL
WATER-COLOR CERES VIOLET HIBISCUS *
3 tohum 8 YTL Günüm
2 tohum 5.5 YTL
WHITE RIM BLOOD SPOT HIBISCUS
3 tohum 6 YTL Günüm
WHITE SPOT GALAXY HUGE HIBISCUS
3 tohum 6 YTL dubief
YELLOW HEAD CORAL SPINACH HIBISCUS
2 tohum 5.5 YTL kızılhisar
1 tohum 2.75 YTL Koyu Yeşil
1 tohum 2.75 YTL Günüm
1 tohum 2.75 YTL Oğuzhan
YELLOW TINT TIP WHITE HIBISCUS
3 tohum 6 YTL Ferda Ülkümen
Arzu Kasapoğlu
19-09-2008, 11:27
mümkünse bu çeşitten de almak istiyorum.
İnşallah bu türü kaçırmayız.
karinca70
19-09-2008, 11:51
İnşallah bu türü kaçırmayız.
Bu türe açık arttırmaya giremedim bile, çok pahalıydı.
Önceki açık artırmada ben kazanmıştım ama Elhamdulillah :) Büyüp çiçek açmalarını nasıl beklicem bilmiyorum :)
Arzu Kasapoğlu
19-09-2008, 15:44
Sizde bu türden fazla tohum var mı Sayın Karınca70 ?
karinca70
19-09-2008, 15:49
Sizde bu türden fazla tohum var mı Sayın Karınca70 ?
Hayır 3 tohum dubief 2 tohum kendim için var sadece.
karinca70
19-09-2008, 16:39
PLUMERIA STAR PINK
Sn karinca70
bunu da ilave yaparmısınız
Tamamdır
RARE SAHARA CHAMELEON HIBISCUS
LURLINE PURPLE RAINBOW HIBISCUS
Kaçırmadıysam bunları da alabilir miyim Kerim Bey?
+12 ekleyerek EFT'nizi yapıyorum.
Kerim Bey,
ebay sitesindeki hibiscus tohumlarına bakıyorum..Fiyatlar dudak uçuklatıcı seviyelere çıkmış..Ne zahmetli işe girmişsiniz..Çetin savaş vermişsiniz..
Diğer türlerin tohumları için de arttırmaya katılacak mısınız? Ön sipariş alıyor musunuz?
karinca70
19-09-2008, 17:12
Kerim Bey,
ebay sitesindeki hibiscus tohumlarına bakıyorum..Fiyatlar dudak uçuklatıcı seviyelere çıkmış..Ne zahmetli işe girmişsiniz..Çetin savaş vermişsiniz..
Diğer türlerin tohumları için de arttırmaya katılacak mısınız? Ön sipariş alıyor musunuz?
Fiyatlar inanılmaz seviyelere çıkabiliyor. Ben zaten çoğunluk olarak açık arttırmada kazanarak değil ikinci şans verilmesi ile alıyorum; tabi bazı türlere ikinci şans tanınmıyor veya verdiğim fiyat çok aşağıda kalabiliyor.
Aynı satıcıdan bir adenium koleksiyonu için de bir teklif verdim. Bu akşam sonucunu bekleyeceğim (sarı çiçekli adenium ve yeşil-beyaz yapraklı ve çiçekli adenium türlerini içeren).
Bu yazdığınız tohumları bugün anlata anlata bitiremedim Cemo'ya..
İnşallah Kerim Bey harekete geçmez dedim..Evde her köşede bir tohum dikili..Siz düğmeye çoktan basmışsınız..:D
karinca70
19-09-2008, 17:31
LURLINE PURPLE RAINBOW HIBISCUS
PLUMERIA STAR PINK
Son listem budur, Kerim bey:)
Bunlar ek mi? Yoksa sadece bunları mı istiyorsunuz anlamadım? Ama ek olarak işledim listeye..
karinca70
22-09-2008, 14:39
* ile işaretlediklerimi malesef alamadım. Bir sonraki açık arttırmada deneyeceğim yeniden:
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY HIBISCUS *
2 tohum 5 YTL Ferda Ülkümen
2 tohum 5 YTL neseakova
LARGE CRIMSON YELLOW STAR HIBISCUS *
3 tohum 6 YTL
LARGE PINK RIM BLUE HIBISCUS *
2 tohum 5.5 YTL Günüm
LURLINE PURPLE RAINBOW HIBISCUS *
3 tohum 6 YTL Cemo
ORANGE SPIRAL PAN HI HIBISCUS *
3 tohum 8 YTL
2 tohum 5.5 YTL
PINK DRAGON TWIST OF HOPE HIBISCUS *
3 tohum 7 YTL
2 tohum 5 YTL
RARE SAHARA CHAMELEON HIBISCUS *
3 tohum 6 YTL Günüm
TWISTED WINDMILL VIOLET STAR HIBISCUS *
3 tohum 9 YTL cemo
WATER-COLOR CERES VIOLET HIBISCUS *
3 tohum 8 YTL Günüm
2 tohum 5.5 YTL
Arzu Kasapoğlu
22-09-2008, 20:39
Kerim Bey, bir sonraki açıkartırmada GLORIOUS BLUE GLORY BEAUTY' u almayı tekrar dener misiniz, belki fiyatı biraz daha düşer.
Bir önceki arttırmada fiyatı çok yükselmişti..Bu arttırmada şans verilirse yine dener misiniz?
ORANGE WHISKER DOUBLE
karinca70
23-09-2008, 10:01
Bir önceki arttırmada fiyatı çok yükselmişti..Bu arttırmada şans verilirse yine dener misiniz?
ORANGE WHISKER DOUBLE
Yukarıda işaretli olanlar için ve bu yeni istedikleriniz için açık arttırmaya yeniden girdim. 3 gün sonra sonuçlanacak.
karinca70
26-09-2008, 10:56
Arzu Kasapoğlu'nun isteği üzerine aşağıdaki türler için de açık arttırmaya girdim:
CYRON RIM SQUID HUGE
WHITE SPOT GALAXY HUGE
Arzu Kasapoğlu
26-09-2008, 13:29
Teşekkür ederim :)
Çok teşekkür ederim Kerim Bey..
karinca70
27-09-2008, 12:35
Açık arttırmalar sonuçlandı; istediklerimi aldım:
Ferda Ülkümen:
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY HIBISCUS 2 tohum 4.5 YTL
neseakova:
COFFEE BROWN MOTH BEAUTY HIBISCUS 2 tohum 4.5 YTL
cemo:
LURLINE PURPLE RAINBOW HIBISCUS 2 tohum 5.5 YTL
Arzu Kasapoğlu:
CYRON RIM SQUID HUGE HIBISCUS 3 tohum 4.5 YTL
FLUFFY WHITE ELECTRIC HUGE HIBISCUS 3 tohum 4 YTL
GLORIOUS BLUE GLORY BEAUTY HIBISCUS 2 tohum 6 YTL
LARGE PINK RIM BLUE MONSTER HIBISCUS 3 tohum 9 YTL
WHITE SPOT GALAXY HUGE HIBISCUS 3 tohum 6 YTL
Günüm:
GLORIOUS BLUE GLORY BEAUTY HIBISCUS 3 tohum 9 YTL
LARGE PINK RIM BLUE MONSTER HIBISCUS 2 tohum 6 YTL
LURLINE PURPLE RAINBOW HIBISCUS 2 tohum 5.5 YTL
ORANGE WHISKER DOUBLE HIBISCUS 3 tohum 8 YTL
RED CUSTARD ROSE HIBISCUS 3 tohum 8 YTL
RUSTY BROWN HUE RED BEAUTY HIBISCUS 3 tohum 8 YTL
SAHARA CHAMELEON HIBISCUS 3 tohum 9 YTL
WATER-COLOR CERES VIOLET HIBISCUS 3 tohum 8 YTL
Kerim Bey ne güzel haber.:p
Borcumun son durumunu bildirirseniz, kalan tutarı pazartesi günü hesabınıza yatırırım..
Arzu Kasapoğlu
01-10-2008, 01:27
Ebay yeni türleri satışa çıkarmış :)
karinca70
03-10-2008, 19:05
Kaç gündür internete bağlanamıyordum; sonunda ilgilenebildim ADSL hattımı tamir ettirdim. Bu arada Singapurlu satıcı bir çok yeni tür satışa çıkarmış, ben onları kaçırdım; fiyatlar şu anda bazı türler için çok yüksek; henüz çok yükselmemiş olan birkaçı için açık arttırmaya girdim bile.. Diğerlerine de kısmet bir sonraki hafta inşallah.
Bu arada satın aldığım 2 paketi EMS ile ayrı ayrı postaya vermiş takip nosu gönderdi bana satıcı. 1 haftaya elimde olur inşallah.
Görüşmek üzere..
Kerim Bey,
Bu çeşitlere katılabilirim eğer açık arttırmalarına girerseniz.
Bende alabilirim çok güzeller.
karinca70
06-10-2008, 14:38
İlk iki açık attırma sonucu sipariş paketlerini EMSde kontrol ettim hala Singapur'dan çıkmamışlardı. Bir haftaya kadar elime ulaşırlar diye umut ediyoruk.
Üçüncü açık arttırmayı henüz ödememiştim; dördüncüsü ile birlikte ödeyeceğim (malesef dolar %10 yükseldi). Beşincisine yarın katılacağım. Durum özetini bu akşam sunacağım.
gulshenisa
06-10-2008, 15:27
Elinizde hangilerinden kaldı acaba?Hepside çok güzel.
Kerim bey bu yeni koyduğu türlerden açık artırmaya katılcakmısınız?
Yeni türlerde açık artırmaya girilcekse ben istediklerimi şimdiden yazayım inşaAllah
HIBISCUS RARE BLACK CV DARK KNIGHT ROSA SINENSIS
HIBISCUS--NEW! LIMO VIOLET WHEEL ROSA SINENSIS
HIBISCUS-BADACIOUS DEITY LOTUS ROSA SINENSIS
HIBISCUS--RARE! CV2 GREEN MONSTER ROSA SINENSIS
NEW! TURQUOISE MOLOTOV COCKTAIL ROSA SINENSIS
HIBISCUS--SPINNING BLUE GORGEOUS ROSA SINENSIS
HIBISCUS- PASTEL COLOR CRESCENT ROSA SINENSIS
HIBISCUS- PINK MOLOTOV COCKTAIL ROSA SINENSIS
NEW BELLE OF BURMESE RUBY ROSA SINENSIS HIBISCUS
NEW PINK-TIP VIOLET GLORY ROSA SINENSIS HIBISCUS
DARK PURPLE PAPER REALM ROSA SINENSIS HIBISCUS
KANG XI'S IMPERIAL YELLOW ROSA SINENSIS HIBISCUS
KANG XI'S IMPERIAL YELLOW ROSA SINENSIS HIBISCUS
NEW PURE SKY-BLUE DOUBLE ROSA SINENSIS HIBISCUS
NEW! VIOLET CHRYSANTHEMUM DOUBLE ROSA SINENSIS
NEW! BLOOD RED AMETHYST ROSA SINENSIS
karinca70
09-10-2008, 12:01
Bir kısmını önceki açık arttırmada satın aldım ve ödemesini yaptım. İlk 2 açık arttırma paketleri evde kimseyi bulamayınca postaneye gitmiş; yarın sabah postaneden alacağım inşallah.
Kalanları da açık arttırma başlar başlamaz (1 saat sonrasında) ilk açık arttırmaya giren kişi olarak katıldım. 5 gün içinde sonuçlanacaktır. Resimleri yakında yükleyeceğim
karinca70
09-10-2008, 12:03
$ ile alış yaptığım için ve $ kur değerleri arttığı için yeni ödemesini yapacağım siparişlerde fiyatlarda dolar kuru değişikliği de yapacağım.
karinca70
09-10-2008, 22:43
Badacıous deıty lotus rosa sınensıs hıbıscus
belle of burmese ruby rosa sınensıs hıbıscus
black cv dark knıght rosa sınensıs hıbıscus
blood red amethyst rosa sınensıs hıbıscus
blood thrust yellow wıngs hıbıscus
karinca70
09-10-2008, 22:44
Brown callus orange fıre rosa sınensıs hıbıscus
cv2 green monster rosa sınensıs hıbıscus
elegant sweden pageant rosa sınensıs hıbıscus
hıtler's red star domınıc rosa sınensıs
hub of trı-vıolet star rosa sınensıs hıbıscus
karinca70
09-10-2008, 22:46
ınked vıolet-blue glory rosa sınensıs hıbıscus
kang xı's ımperıal yellow rosa sınensıs hıbıscus
kıng of fıery phoenıx rosa sınensıs hıbıscus
lımo vıolet wheel rosa sınensıs hıbıscus
love texas sunny glory rosa sınensıs hıbıscus
karinca70
09-10-2008, 22:48
Majestıc zeus galaxy rosa sınensıs hıbıscus
metallıc copper vıolet rosa sınensıs hıbıscus
multı- layer raınbow rosa sınensıs hıbıscus
pastel color crescent rosa sınensıs hıbıscus
pınk molotov cocktaıl rosa sınensıs hıbıscus
karinca70
09-10-2008, 22:52
Pınk-tıp vıolet glory rosa sınensıs hıbıscus
pure sky-blue double rosa sınensıs hıbıscus
red-sleeve purple doll rosa sınensıs hıbıscus
spınnıng blue gorgeous rosa sınensıs hıbıscus
trı- cırcular raınbow rosa sınensıs hıbıscus
karinca70
09-10-2008, 22:54
Trı-vıolet glory rosa sınensıs hıbıscus
turquoıse molotov cocktaıl rosa sınensıs
varıegated yellow brown rosa sınensıs hıbıscus
wavy raınbow rım monster rosa sınensıs hıbıscus
yellow sleeve vıolet-blue rosa sınensıs hıbıscus
karinca70
09-10-2008, 22:57
Yukarıdaki 30 yeni tür dışında ayrıca aşağıdaki eski türlerden sipariş verdim:
CALIFORNIA WILD BLONDES HIBISCUS
HERA VIOLET STAR HUGE HIBISCUS
LARGE PINK RIM BLUE MONSTER
VIOLET-BLUE DANCING STAR HIBISCUS x 2 adet
YELLOW HEAD CORAL SPINACH HIBISCUS
Kötü haber: Satıcının 300den fazla Hibiscus türü olduğunu öğrendim, buna göre daha henüz türlerin yarısını satışa çıkarmış oluyor :)
pastel color crescent rosa sınensıs hıbıscus
Kazanırsanız bunlar için sıradayım Kerim Bey.
Kerim bey siz resimleri koymadan önce koyduğum listem ilk geçerli dğeilmi?
karinca70
10-10-2008, 06:49
Kerim bey siz resimleri koymadan önce koyduğum listem ilk geçerli dğeilmi?
Evet
karinca70
10-10-2008, 12:42
İlk iki açık arttırmaya ait tohum paketleri elime sağsalim ulaştı.
papatyam
10-10-2008, 13:26
Açık arttırmayı inşallah kazanırsınız.
en çok beğendiğim bu oldu turquoıse molotov cocktaıl rosa sınensıs
Sayın Karınca70,
İlk verdiğim siparişlere ek olarak aşağıdaki çeşitleride rezerv etmenizi rica edeceğim. Özelden toplam tutarı yazarsanız pazartesi günü ödemenizi yaparım.
Brown callus orange fıre rosa sınensıs hıbıscus
ınked vıolet-blue glory rosa sınensıs hıbıscus
karinca70
11-10-2008, 12:32
Japon gülleri ile ilgili tüm siparişleri iptal ediyorum; detaylı bilgi için bu konuya ait ilk mesaja bakınız
Geçmiş olsun.Sizin adınıza üzüldüm.:(
Çok kötü olmuş, geçmiş olsun :(
Çok Geçmiş olsun Bizim yüzümüzdende zarar uğradınız
Arzu Kasapoğlu
11-10-2008, 18:18
Geçmiş olsun karınca70, çok üzüldüm.
İnsanlar neler yapıyor.
TropikSera
11-10-2008, 20:58
Öncelikle geçmiş olsun.Resimlerin gerçekçi olmadığı çıplak gözle bile farkediliyor.Sizin işinizin önüne taş koymamak için konuyu açtığınız günden beri sesimi çıkarmadım, photoshop yaparak resimle oynuyorlar ben şahit oldum.Ama baştan uyarsaydım keşke :(
böylelikle belki 500$ zararınız olmazdı.
karinca70
12-10-2008, 08:26
Öncelikle geçmiş olsun.Resimlerin gerçekçi olmadığı çıplak gözle bile farkediliyor.Sizin işinizin önüne taş koymamak için konuyu açtığınız günden beri sesimi çıkarmadım, photoshop yaparak resimle oynuyorlar ben şahit oldum.Ama baştan uyarsaydım keşke :(
böylelikle belki 500$ zararınız olmazdı.
Resimler gerçek; yani bu türlerin hepsi mevcut; ancak başka bir üreticinin elinde mevcut. Üretici her 100 çaprazlamadan 1 veya 2 işe yarar güzel bir tür elde edildiğini ve bunun için 1 ile 3 yıl arasında beklendiğini söyledi. Güzel bir tür ürettikten sonra bunu çelikleme ile çoğaltıyorlarmış. Hibiscus türlerinde aynı türü tohumdan üretmek nerdeyse imkansızmış. Bu yüzden Hibiscus tohumu satışı yapmadıklarını söyledi.
Fotomontajlama sadece bir tür için aynı çiçeğin iki farklı resmini birleştirerek yapılmış, yani fotomontaj sadece hangisinin doğru söylediğini ispata yönelik bir kanıttı.
Webden benzer tropik japon gülleri satan siteleri araştırmıştım; gerçekten de hepsinde değişik ve çok güzel hibritler vardı. Ancak hiç birisi tohum satmıyordu, sadece çelikleri ve 20$dan itibaren fiyatlarla satıyorlardı. Beni yanıltan Japon Sabah Sefası oldu; Japon Sabah Sefaları da hibritler ancak tohumlar büyük oranda aynı özellikleri taşıyorlar. Demek ki türden türe bu değişiyormuş (değişikliklerin çekinik olup olmadığı ile alakalı sanırım)
Kerim Bey,
Çok geçmiş olsun. Bunca emeğiniz boşuna gitmekle kalmadı maddi açıdan zararda gördünüz.
karinca70
13-10-2008, 11:43
Kerim Bey,
Çok geçmiş olsun. Bunca emeğiniz boşuna gitmekle kalmadı maddi açıdan zararda gördünüz.
Sağlık olsun; çok daha fazla zarara uğramadan atlattık diye sevinmek gerekiyor ve ben kendi adıma gereken dersleri aldım.
sevgili karınca ;
mor hibiscus elinizde varsa bende alabilirim
ya ben atladım sanırım geçmiş olsun kerim bey
gulshenisa
20-10-2008, 16:41
Büyük geçmiş olsun sayın karınca70.
karinca70
24-10-2008, 15:00
İyi haber :)
Paypal'den yaptığım 3 alışveriş için açtığım davadan ilk 2sini kazandım (3.sü henüz postaya verilmediği için birkaç sonraya sarkmıştı ve 3-4 gün içinde benzer şekilde kazanacağım inşallah). Paypal'den gelen emailde satıcının hesabının bloke edildiği ve en geç 5 gün içinde paramın iade edileceği müjdesini aldım.
Hemen paypal hesabıma girdim; kredi kartıma yaklaşık 320$ gönderildiğini görüyorum; ancak henüz kredi kartıma işlenmemiş. Birkaç gün içinde paranın iade edilmesini umuyorum.
İnşallah 1 hafta sonra bu alışverişten kar ederek kurtulmuş olacağım (malum YTLde olan paramı USDye çevirmiş ve kur artışından dolayı %35 oranında kar etmiş olacağım).
Not:
Amerika'dan iki sefer alışveriş yaptığım ve Ferda Hanım'la birlikte tohumlarının güvenilir olduğuna emin olduğumuz satıcıdan tropik olmayan, yani dona/kışa dayanıklı ve büyük çiçekli Hibiscus tohumları sipariş etmeyi planlıyorum. Sipariş için dolar kurunun durulmasını bekliyorum.
karinca70
26-10-2008, 10:28
3. alışverişle ilgili dava da lehime tamamlandı :) Artık para iadesinin kredi kartıma yapılmasını bekleyeceğim.
Arzu Kasapoğlu
26-10-2008, 10:32
Gözünüz aydın Sayın karınca70. Ebay'da hala japon güllerinin resimleri duruyor, biraz iç çekerek bakıyorum:)
karinca70
26-10-2008, 14:14
Gözünüz aydın Sayın karınca70. Ebay'da hala japon güllerinin resimleri duruyor, biraz iç çekerek bakıyorum:)
Malesef satıcı dolandırıcılığa devam ediyor :( paypal üzerinden para iadesi işlemi yapılmasına rağmen henüz para iadesi yapılmadı; öncelikle paranın hesabıma geçmesini bekliyorum. paypal - ebay ortak siteler; ancak nedense hala ebay bu konuda uyarılmadı. Sanırım satıcı bana sorun çıkarmayarak ortalığı karıştırmak istemiyor; çünkü tezgahı devam ediyor; hala sahte tohumlarını satıyor. Gerçek tohumlar olsaydı zaten tohumların iadesini isterdi; onu bile istemedi. Puanlandırma sisteminde; satılan ürünlerin saklanması seçeneğine geçmiş; bu yüzden ondan ne satın alındığı da görünmüyor, böylece beni uyaran kişiye karşı da başkalarını uyarma ihtimaline karşı kendini güvenceye almış durumda. American Hibiscus Organization sayfalarında da tropikal japon gülünün tohumdan aynı türün üretilemeyeceği yazıyor.
Resimlerdeki japon gülleri sahte değil; ancak çelikleri çok pahalı; posta masraflarını katmıyorum bile..
Hibiscus Mutabilis; -15 derece soğuğa dayanabilen, aynı bitki üzerinde beyaz ve kırmızı çi,çek açan bir hibiscus. Üstelik tohumla da aynı bitkiyi veriyor. Ben aaraştırmama rağmen yurtdışında uygun fiyata bunun tohumunu satan firma bulamadım.
http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://billhook.free.fr/hibiscusbananier/hibiscus-mutabilis.JPG&imgrefurl=http://billhook.free.fr/hibisbana2.htm&h=600&w=800&sz=180&hl=tr&start=188&usg=__WwnaP5aDCaviwaf5NoOCXnFXKtM=&tbnid=baKGRn_UjUwYfM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3DHibiscus%2Bmutabilis%26start%3D180%26 gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26sa%3DN
http://www.pref.kyoto.jp/plant2/migoro/1709/170916/kikaku/ki01.jpg
karinca70
27-10-2008, 10:14
İlk 2 siparişin para iadesi kredi kartıma geri yüklendi. Birkaç gün içinde 3.siparişin de bedelinin gelmesini bekliyorum :)
karinca70
27-10-2008, 10:15
Hibiscus Mutabilis; -15 derece soğuğa dayanabilen, aynı bitki üzerinde beyaz ve kırmızı çi,çek açan bir hibiscus. Üstelik tohumla da aynı bitkiyi veriyor. Ben aaraştırmama rağmen yurtdışında uygun fiyata bunun tohumunu satan firma bulamadım.
http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://billhook.free.fr/hibiscusbananier/hibiscus-mutabilis.JPG&imgrefurl=http://billhook.free.fr/hibisbana2.htm&h=600&w=800&sz=180&hl=tr&start=188&usg=__WwnaP5aDCaviwaf5NoOCXnFXKtM=&tbnid=baKGRn_UjUwYfM:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3DHibiscus%2Bmutabilis%26start%3D180%26 gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dtr%26sa%3DN
http://www.pref.kyoto.jp/plant2/migoro/1709/170916/kikaku/ki01.jpg
Getirteceğim 4 hibiscus türünden birisi de bu, ancak dolar kurunun durulmasını bekliyorum. Satıcıdan 100 tohumluk bulk paketler için fiyat sordum, bekliyorum; cevap geldikten sonra aşağıda vereceğim tohum ücretlerine karşılık gelen tohum sayılarını arttırabilirim.
Not: Getirteceğim firmadan daha önce 2 kez alışveriş yaptım; ve Ferda Hanım'la yetiştirdiğimiz Japon Sabah Sefalarının bir kısmını bu satıcıdan almıştık. Bu yüzden güvenilir bir satıcıdır.
karinca70
27-10-2008, 10:30
Hibiscus 'Disco Belle' mix
Disco Belle is a hardy perennial in zones 5-10. Easy to grow from seed, this spectacular variety sports huge 9 inch parasol-shaped blooms in shades of red, white, and pink. Compact, bushy plants produce non-stop blooms from mid summer to late fall in full to part sun. Growing 2-3 feet, hibiscus is relatively pest free, and is an excellent performer in heat and humidity.
80-120 cm yüksekliğinde, Türkiye'deki tüm kış şartlarına uygun çok yıllık "Disco Belle" Hibiscus türü; 17 cm çapında parasol şeklinde kırmızı, beyaz ve pembe renkli çiçekler açıyor.
5 tohum 3 YTL
karinca70
27-10-2008, 10:33
Hibiscus 'Southern Belle' mix
Southern Belle sports giant, 10-11 inch blooms in shades of pink, red, and white on 4 foot plants. If started early in spring, this variety will produce blooms the first year beginning in mid-summer and continue until frost. Hardy in zones 5-10, hibiscus performs well in heat and humidity, and full to part sun.
120 cm yüksekliğinde, Türkiye'deki tüm kış şartlarına uygun çok yıllık "Southern Belle" Hibiscus türü; 25-27 cm çapında kırmızı, beyaz ve pembe renkli çiçekler açıyor. İlkbaharın başında ekilirse ilk yıl yaz ortasından dona kadar çiçek açabilir.
5 tohum 3 YTL
denizakvaryumu
27-10-2008, 10:35
51038
https://www.baldur-garten.de/storefoundation/__MOS-TANGRAM__/product/082%5E300%5E1/4001783/detail.jsf
Sn.karınca 70 bu bitkiden de getirtmeniz mümkün mü?
http://farm3.static.flickr.com/2213/2199619989_bf5ddf1f17.jpg?v=0
Biraz araştırma yaptım Zone 8 istiyor, Ankara şartlarına uygun değilmiş.:(
51041
karinca70
27-10-2008, 10:38
Hibiscus mutabilis ‘Confederate Rose’
One of the most beautiful and interesting hibiscus you can grow, this variety starts the day with large, double snow white blooms that change to a soft candy pink by noon, and by evening turn into fluffy deep rose blossoms covering a 6-8 foot tall plant. And if that isn’t enough, each lovely shade can be on the plant at the same time. This delightful show of color presents itself against soft, velvety palmate leaves. Semi-deciduous to deciduous in colder climates, this variety is hardy in zones 7-11 and requires full to part sun, and moist rich soil. Can be grown as an annual in colder climates.
Güne büyük katmerli beyaz çiçeklerle başlayan bu Hibiscus türü; gün ortasında şeker pembe renge; akşam ise koyu kırmızı renge dönüşüyor. Bitki 2 metreye kadar büyüyor, mahon67'nin yukarıda resimleri eklediği tür bu tür. Türkiye'nin genelindeki iklim şartlarına uygun 7-11 zone'da çok yıllık olarak yetiştirilebiliyor. Tam güneş ve nemli zengin toprak ihtiyacı var. Çok daha soğuk iklimlerde yıllık olarak da yetiştirilebilir.
3 tohum 3 YTL
karinca70
27-10-2008, 10:39
Hibiscus coccineus ‘Texas Star’
An heirloom grown by George Washington in 1792, Texas Star grows to 6 feet with large bright red blooms. Hardy to zone 6, this hibiscus variety begins blooming in mid to late summer continuing until frost and excels in heat and humidity.
1.5 metre yüksekliğinde, büyük parlak kırmızı çiçekler açan ve Türkiye'deki iklim şartlarına uygun "Texas Star" hibiscus türü. Yaz ortasından dona kadar çiçek açabiliyor.
10 tohum 3 YTL
Arzu Kasapoğlu
27-10-2008, 12:12
Sayın karınca70,
Hibiscus 'Disco Belle' mix, dev çiçekli türden mi?
Arzu Kasapoğlu
27-10-2008, 12:28
Hibiscus 'Disco Belle' mix
Hibiscus mutabilis ‘Confederate Rose’
Eğer tohumları getirtirseniz, yukardaki türlerden birer paket almak istiyorum.
karınca70 mesaj kutunuz dolu özel mesaj gönderemiyorum.
karinca70
27-10-2008, 14:02
Sayın karınca70,
Hibiscus 'Disco Belle' mix, dev çiçekli türden mi?
"Southern Belle"nin çiçekleri daha büyük. Çiçek çaplarını cm cinsinden yazdım yukarıda.
karinca70
28-10-2008, 09:20
3. siparişimin ücret iadesi de hesabıma yattı şükürler olsun :)
Mutlu Kutlu
28-10-2008, 10:25
http://images.google.com.tr/imgres?i...%3Dtr%26sa%3DN
Bu türler, beyaz ve pembe olarak zaten ülkemizin çoğu yerinde yetişiyor. tohumla uğraşmak yerine dalından kolayca kökleniyor, tohumla uğraşmayıp direk çelikleyin derim.
tohum getirttiğinizde tohumlarınız satılmaya bilir.
saygılarımla.
karinca70
29-10-2008, 09:01
Ebay satış yorumlarında, satıcının foyasını ortaya çıkardığım için satıcı ebayde kendisini kapattı; böylece başkaları dolandırıldıklarını öğrenemeyecek hale geldiler. Ben bunun mümkün olduğunu bilmiyordum; günlük 4 kişiye mesaj atma sınırı olduğu için çoğu alıcı dolandırıldığını öğrenemedi malesef :( Ben yeni satışların önüne geçtim, ama önceki alıcıların gerçekleri öğrenmesini engellemiş oldum malesef :(
Satıcı ebaydeki kuralların açıklarını ve kaçışlarını çok iyi biliyor; muhtemelen başka isimle ve başka türlerle dolandırıcılığa devam edecektir. Bu vesileyle ebaydeki iş akışları ile ilgili de çok şey öğrendim ve tahmin ettiğim kadar güvenilir bir yer olmadığını gördüm: çünkü dolandırıcı satıcı şu an %98 olumlu yorum almış ve satışı bırakmış bir satıcı gibi görünüyor malesef.
ebayden alışveriş yaparken yukarıdaki durumu gözönüne almanızı temenni ederim.
şükran ünal
12-11-2008, 17:06
Sevgili karınca 70, yazmaya çalıştığım acer ve diğer çiçek tohumlarında eğer varsa bende rica ediyorum. Ödemenin nasıl olacağı konusunu bilemedim , beni yönlendirirseniz sevinirim. Yanlış anlamadıysam yeniden güncelemişsiniz..
Acer Palmatum Atropurpureum
Kırmızı Yapraklı Acer
LARGE YELLOW MONGOL
YELLOW BLOOD PARROT
karinca70
12-11-2008, 17:52
Sevgili karınca 70, yazmaya çalıştığım acer ve diğer çiçek tohumlarında eğer varsa bende rica ediyorum. Ödemenin nasıl olacağı konusunu bilemedim , beni yönlendirirseniz sevinirim. Yanlış anlamadıysam yeniden güncelemişsiniz..
Acer Palmatum Atropurpureum
Kırmızı Yapraklı Acer
LARGE YELLOW MONGOL
YELLOW BLOOD PARROT
Tropik Japon Gülleri siparişini iptal ettim. Bu tür tohumdan üretildiğinde ne çıkacağı belli olmuyor.
Diğerleri için size dönüş yapacağım
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.