View Full Version : Besin eriyiği için malzeme alımı
Merhaba kendi besin eriyiği mi hazırlamak için malzeme almaya karar verdim tüm malzemeleri buldum
calsiyum nitrate,potasyum nitrate,potasyum sülfat,magnezyum sülfat,amonyumsülfat,sülfürik asit,nitrik asit vs. fiyatları merak eden olursa listeleyerek yazabilirim en pahalısının kg fiyatı 5 ytl civarında.
Son olarak mono potasyum fosfat kaldı bunu tüm çabalarıma rağmen burada bulamadım birkaç toptancıyla görüştüm getireceklerini söylediler birtürlü getirmediler rakam düşük olunca ilgilenmiyorlar sizlerden ricam bu gübreyi alabileceğim bir adres varmıdır Akdeniz ve ege bölgelerinde bulabilceğimi söylediler yardımlarınızı bekliyorum teşekkr ederim.
Eylül 2008'de fiyatlar nasılmış öğreniriz. Satın alınabileceken küçük miktar konusunda da bilgi verirseniz çok iyi olur.
Ama ne olur (mübarek ramazanda yalvarıyorum) paragraf yapmayı unutmayın, noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakın. Nefes almadan konuşur gibi yazmayın.
Son olarak mono potasyum fosfat kaldı bunu tüm çabalarıma rağmen burada bulamadım birkaç toptancıyla görüştüm getireceklerini söylediler birtürlü getirmediler rakam düşük olunca ilgilenmiyorlar sizlerden ricam bu gübreyi alabileceğim bir adres varmıdır Akdeniz ve ege bölgelerinde bulabilceğimi söylediler yardımlarınızı bekliyorum teşekkr ederim.
Bu uzunlukta yazıda hiç virgül, nokta olmaz mı? :) Önemsiz görünüyor ama küçük yazım hataları da göze batıyor. Foruma göndermeden 1 dakikanızı ayırıp okumanız, bu sorunu çözecektir.
mono potasyum fosfat yerine fosforik asit de olabilir.
molibden buldunuz mu?
kadircell
06-09-2008, 22:35
Ben merak ettim doğrusu
Besin eriyiğini hangi bitkilerde kullanacaksınız, ayrıca bitkilerin (domates, çilek, salatalık ve elinizde başka varsa...) ihtiyacı olan karışımın bir formülünü koyabilir misiniz. Son olarak da fiyatlarını ve aldığınız yerleri yazarsanız çok mutlu olurum.
Teşekkürler
Ben merak ettim doğrusu
Besin eriyiğini hangi bitkilerde kullanacaksınız, ayrıca bitkilerin (domates, çilek, salatalık ve elinizde başka varsa...) ihtiyacı olan karışımın bir formülünü koyabilir misiniz. Son olarak da fiyatlarını ve aldığınız yerleri yazarsanız çok mutlu olurum.
Teşekkürler
ne kadar şanslısınız ki ben bu malzemelerin hepsini konya,dan aldım saman pazarı denen ziraat malzemeleri satan dükkanlardan aldım
potasyum nitrat:4 ytl dr tarsa
potasyum sülfat:1,5 ytl gübretaş
kalsiyum nitrat: 7 ytl sıvı
magnezyum sülfat: 1,5 ytl
amonyum sülfat: 1,5 ytl (şeker gübresi)
demir sülfat: 1,5 ytl
bakır sülfat:1,5 ytl (göz taşı)
mono potasyum fosfat yerine fosforik asit de olabilir.
molibden buldunuz mu?
iz elementleri almaktansa hazır iz element solüsyonu kullanmayı uygun buldum, malumunuz sodyum molibdat bulmak oldukça zor, bir fark olmadığına göre hazır solüsyon almanızı tavsiye ederim yalnızca ne kadar ilave yapacağınızı hesaplamanız gerekecek
Sodyum Molibdat'ı aşağıdaki adresimizden bulabilirsiniz.
http://www.e-tartes.com/urun_detay.aspx?kat=697&urn=5056&lang=tr-TR
kadircell
07-09-2008, 13:36
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ben Konya'da oturuyorum fakat şimdi okulum için İstanbul'dayım sanırım burada daha rahat bulabilirim eğer bunların formülleri varsa onları da koyabilir misiniz?
Sodyum Molibdat'ı aşağıdaki adresimizden bulabilirsiniz.
http://www.e-tartes.com/urun_detay.aspx?kat=697&urn=5056&lang=tr-TR
sevgili tartes bizim ihtiyacımız olan kimyasallları 1 er kg lık paketler halinde hazırlayıp kargo etme imkanınız varmı burada birçok arkadaşımız kimyasalları bulmakta zorluk çekiyor bizim için böyle bir hizmeti verebilirmisiniz teşekkür ederim.
örn:1 kg mkp,1 kg as gibi
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ben Konya'da oturuyorum fakat şimdi okulum için İstanbul'dayım sanırım burada daha rahat bulabilirim eğer bunların formülleri varsa onları da koyabilir misiniz?
Kadir bey forumda çok sayıda formül var Kudret bey uzun zamandır anlatıyor,Enver bey anlattı araştırırsanız sizde rahatlıkla bulabilirsiniz.
kadircell
08-09-2008, 18:12
Sayın derin(isminizi bilmiyorum kusuruma bakmayın)
Ben forumda ve internette aradım fakat uygun bir şeyler bulamadım eğer elinizde varsa buraya koyar mısınız?
zaferatik
10-09-2008, 17:02
sevgili tartes bizim ihtiyacımız olan kimyasallları 1 er kg lık paketler halinde hazırlayıp kargo etme imkanınız varmı burada birçok arkadaşımız kimyasalları bulmakta zorluk çekiyor bizim için böyle bir hizmeti verebilirmisiniz teşekkür ederim.
örn:1 kg mkp,1 kg as gibi
Sayın Derin'in derdini anlıyorum. Bende de aynı problem var. Besin eriyiğini hazır gelmesi yerine kendimiz ölçüp tartıp hazırlamayaçalışırsak bu işin amatörlük ruhuna daha çok yakışır gibi geliyor. Bu konuda Tartes olarak yardımcı olabilirseniz gerçekten çok iyi olur. Saygılarımla
Sevgili arkadaşlarım; Bugün almış olduğum gübre fiyatları, hani belki merak eden vardır :p
Amonyum nitrat= 37.00 ytl, (50 kg)
potasyum nitrat= 68.00 ytl (25 kg)
Kalsiyum nitrat= 33.00 ytl (25 kg)
MAP = 135.00 ytl, (25 kg)
MKP = 150 .00 ytl, (25 kg)
magnezyum sülfat= 18.00 ytl,(25 kg)
potasyum sülfat = 58.00 ytl,(25 kg)
Demir = 19.00 ytl, (1 kg)
çinko = 11.00 ytl, (5 kg)
mangan = 30.00 ytl, (5 kg)
bakır = 7.00 ytl, (1 kg)
sod.molibdat= 12.00 ytl (100 gr)
Bilgileriniz için teşekkür ederim Enver bey acaba vermiş olduğunuz liste hangi marka ürünler için geçerli bunların % değerleri nasıl aydınlatırsanız çok daha memnun oluruz birde aldığınız firma bize küçük paketler halinde ister 1 kg ister 5 kg şeklinde gönderebilir mi.
Sevgili derin; Fiyatları alırken marka sormamıştım, gübreleri bölerek verme gibi bir durum yok, malesef :( YASAKMIŞ :( öyle diyorlar :)
üzülerek söylemek zorundayım ki aksaray ve konya,da mkp gübresini hayatında hiç duymamış ve böyle bir gübrenin olmadığını iddia eden ziraatçiler var burada gübretaş ve toros gübre diye 2 firmanın gübreleri kullanılıyor bunların kalitesinin ne oranda olduğunu ben bilmiyorum (çokta kaliteli olmadığını söylediler) diğer tüm gübreleri bulmama rağmen mkp de tıkandık bu yüzden sormuştum ilginize teşekkür ederim.
Haklısın sevgili derin, hata bende, kendim biliyorum diye herkesi MKP, deyince ne demek istediğim anlaşılacak zannediyorum, ben hep bunu yapıyorum :( pardon.
MKP: Mono potasyum fosfat, formulü : KH2PO4 oranı : 0.52.34
Sen MKP diye bir gübre yok diyen ziraatçıya benim selamımı söyle :) o anlar beni :p
Arkadaşlar müjde!
İstediğimiz gübreyi istediğimiz miktarda alabileceğimiz bir yer buldum.:D:p:cool:
kahyanur
02-12-2008, 22:44
Arkadaşlar müjde!
İstediğimiz gübreyi istediğimiz miktarda alabileceğimiz bir yer buldum.:D:p:cool:
Neresi? Çok tohum ektim de. Hepsi de çimlendi, fide olma yolunda. Birazını durgun su kültüründe yetiştirmek istiyorum. Çok sevindim..:D
3 no lu mesaj için;mono potasyum fosfat yerine fosforik asit kullanılmaz ancak map yerine kullanilabilir.düzeltmekte fayda var
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.