PDA

View Full Version : Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.)

TropikSera
03-09-2008, 23:37
Bu konu çalışmalarımızın yoğunluğundan dolayı kapanmıştır.

pegasus79
04-09-2008, 10:18
TropikSera, dün size sipariş vermiştim ücret hesabınıza yattı onu haber verecektim fakat özelinizi kapatmışsınız. Herneyse kontrol ederseniz sevinirim. Teşekkürler.

Oğuzhan
04-09-2008, 10:33
Sondaki çok güzelmiş.
Ben ondan istiyorum.Daha önce sipariş vermiştim.

praecox
04-09-2008, 11:10
Sayın TropikSera,

özelden açıklığa kavuşturuyor olabilmenize karşın, buradan da en azından saksı boylarını cm çinsinden belirtip renklerini de yazarsanız ilgilenen arkadaşlar da size doğrudan sizin belirlediğiniz renklerle ve boylarla siperiş verebilirler.

Örneğin benim sarı diye nitlendirdiğim varyetesi tuğla rengi veya portakal rengi gibi de algılanabilir. Kırmızı, koyu cyclamen pembesi, pembe beyaz bicolor varyetesi v.d. gibi

Elinizde olan hatta resmini eklemediğiniz tüm renk varyasyonlarını bu şekilde açıkça ve aleni yazarsanız daha uygun olur kanısındayım.

Arzu Kasapoğlu
04-09-2008, 11:15
Ben çift renkliden almak istiyorum. Küçük boylarıda resimler misiniz?

TropikSeraa
04-09-2008, 11:50
En kısa zamanda resimleri ekleyip gereken işlemleri gerçekleştireceğim.

Lonicera
04-09-2008, 14:08
En kısa zamanda resimleri ekleyip gereken işlemleri gerçekleştireceğim.

Tropiksera nickli arkadaş ile , Tropikseraa nickli arkadaş farklı kişiler sanırım.Kim kimdir,gelin duvaklarını kim pazarlıyor?:(

denizakvaryumu
04-09-2008, 14:29
Evet bu konuda bir açıklama yapılırsa iyi olur :)

Tropiksera neden forumdan gitti ?

Mutlu Kutlu
05-09-2008, 16:24
Sayın lonicera,

tropiksera isimli üye benim oğlum. sürekli imla hataları yapması sonucu, üyeliği bir süreliğine kısa bir molaya alınmış.

Konuyu sistem hatası olarak algılamış ve tropikseraa isimli üyeliği alarak kaldığı yerden devam etmek istemiş.

Türkçemizin doğru biçimde kullanılması için, site yöneticilerinin bu tür uygulamalarını olumlu karşılıyorum.

Siparişi olan ve havalesini yapmış olan arkadaşlarımızdan, sipariş ve adreslerini özel mesaj olarak benim üyeliğime göndermelerini arz ediyorum.

Saygılarımla

Lonicera
05-09-2008, 16:32
Tamam Mutlu Bey,durumun açıklığa kavuşması iyi oldu.O zaman bu başlıktaki sayın praecox'un yazmış olduğu 6 no'lu mesaja göre resimleme ve bilgilendirme kısmını da tamamlayabilirseniz hangi bitki,kaç cm. boyunda,hangi renk,katmerli mi değil mi,kaç liradır gibi özellikleri açıklanırsa siparişlerimizi daha net görüp verebiliriz.

Mutlu Kutlu
05-09-2008, 16:40
Sayın lonicera,

Sayın praecox'un yazmış olduğu 6 no'lu mesaja göre resimleme ve bilgilendirme kısmını, bu akşam tamamlamaya çalışacağım.

saygılarımla

Mutlu Kutlu
05-09-2008, 23:01
Resim numaraları olan begonfiller ve diğer begonfiller, şu anda ( 05 eylül 2008) çiçekli ve son durumlarıdır. renkleri resimde görüldüğü gibi. renk olarak birşey belirtmek istemiyorum. benim pembe diye gördüğümü, başka bir arkadaş başka bir renk görebilir.
01-02-04-05-06 numaralı begonfiller 25 ytl dir.
03 numaralı begonfil 20 ytl dir.
07 numaralı begonfil 35 ytl dir.

pramit begonfil, bodur bir begonfil çeşitidir. fiyatı 15 ytldir

Kristal 2 renk çiçeğinin bazıları beyaz, bazıları kırmızı, bazılarıda yarısı kırmızı yarısıda beyazdır. çok kıymetli bir tür begonfildir. çiçekleri (duble değil) katmersizdir.
fiyatı 45 ytl dir.

Kırmızı yeni çiçeklenen begonfil, çiçekleri (duble değil) katmersizdir.
fiyatı 20 ytl dir.

Mutlu Kutlu
05-09-2008, 23:08
Resimde görülen begonfiller, henüz 1 yaşını doldurmamış begonfillerdir.

Renk olarak, bana göre mor. bazı arkadaşlara göre koyu pembe çiçeklenir, çiçeği (duble değil) katmersizdir.

Fiyatı: 8 ytl dir.

resimler 05 eylül 2008 de çekilmiş, güncel resimlerdir

Mutlu Kutlu
05-09-2008, 23:11
Resim numaraları olan begonfiller ve diğer begonfiller, şu anda ( 05 eylül 2008) çiçekli ve son durumlarıdır. renkleri resimde görüldüğü gibi. renk olarak birşey belirtmek istemiyorum. benim pembe diye gördüğümü, başka bir arkadaş başka bir renk görebilir.
01-02-04-05-06 numaralı begonfiller 25 ytl dir.
03 numaralı begonfil 20 ytl dir.
07 numaralı begonfil 35 ytl dir.

pramit begonfil, bodur bir begonfil çeşitidir. fiyatı 15 ytldir

Kristal 2 renk çiçeğinin bazıları beyaz, bazıları kırmızı, bazılarıda yarısı kırmızı yarısıda beyazdır. çok kıymetli bir tür begonfildir. çiçekleri (duble değil) katmersizdir.
fiyatı 45 ytl dir.

Kırmızı yeni çiçeklenen begonfil, çiçekleri (duble değil) katmersizdir.
fiyatı 20 ytl dir.

Lonicera
06-09-2008, 08:33
Mutlu bey
Begonvillerin duble olanlarının (1 yaşında=8 YTL olanları) renk çeşidi sadece mor olarak sınırlı galiba.:(..Ben en üstteki kırmızı ve alttaki turuncuya yakın olanı çok beğenmiştim.Artık onlardan yeni çelik ürettiğinizde sipariş geçeceğim.
Katmerli olanlardan da çelikle üreteceksiniz değil mi?

Mutlu Kutlu
06-09-2008, 13:56
Sayın lonicera,

Yaz sonu olduğu için geçen yılki üretimlerimiz epey azaldı, bunun için 8 ytl lik fidelerimizin çiçek açanı seradan direkt müşteriye satılıyor.

8 liralık ve diğer güzelleşen begonfiller çiçeklenince fotoğraflarını yine buraya yerleştiririm.

saygılarımla

Lonicera
06-09-2008, 14:14
Sayın Mutlu Bey
Çok memnun olurum ben şahsım adına.Özellikle katmerli olanlardan yeni üretim yaparsanız harika olacak..Gelişmeleri sabırsızlıkla bekleyeceğim,şimdiden teşekkürler.

Mutlu Kutlu
09-09-2008, 08:49
sayın pegasus79,

Siparişiniz elinize ulaştımı?

saygılar.

feriha
11-09-2008, 17:33
Sn Mutlu bey begonvil, ful, phasilis ve japon gülüm geldi. Teşekkürler.

gulshenisa
04-10-2008, 18:50
Duble Begonfiller..

Kalın gövdeli bonsai yapımına uygun olanları varmı?kristal ve duble begonvillerden.Hala sipariş kabul ediyor musunuz.Japon güllerindende varmı?