PDA

View Full Version : Gövdeyi ekseninde çevirmek

cüce nar
30-08-2008, 16:47
Dedemin mezarının yanında bulunan ve tahminimce mezarı ziyaret için gelenlerin üzerine oturmasıyla bu şekli alan fidanı (boyu 10 cm kadardı)2007 ocak ayında yerinden almıştım.Gövde formu tam bir kıvrımlı dik tarzdı.Ancak okla gösterdiğim yerdeki kıvrım ön yüz olarak belirlediğim tarafa doğruydu ve bu da ağacın görselliğini bozuyordu.Bunun üzerine bende hazırladığım bir düzenekle bu kıvrımı yana çevirmeye karar verdim.Bunun için ağacın yarı uyku dönemi olan temmuz ayını seçtim.Önce bir tahtayı saksıya vida ile sabitledim.Bu gövdeyi ekseninde çevirdiğim zaman gövdenin geri dönmemesi için takoz görevi görecek.Daha sonra gövdenin öne bakan kıvrımlı kısmını iki tahta arasına alarak tahtaları nazikçe vidaladım.Önceden rafya sarmadığım için kabuğun küçük bir yerinde zedelenme oldu.İlerde kapanmasını umuyorum.İşlemden önce ağaca beş gün su vermedim.Gövdeyi tahtanın yardımıyla ekseninde çevirerek takoza dayadım.Ağustosun 15 i gibi düzeneği bozduğumda istediğimi elde etmiştim.Şu anda ağacım tekrar uyandı ve yaprak vermeye devam ediyor.Bu arada ağacımın türü hakkında farklı şeyler diyenler oldu kafam karıştı.Bilenlerden yardım...Saygılarımla.