PDA

View Full Version : Ankara 2. Bonsai Atölyesi (Tarih belli değil)

bonsaisan
26-08-2008, 22:28
Ankara 2. Bonsai Atölyesi

cemboa
26-08-2008, 23:51
memete gönülden katılıyorum.Sanırım sabır göstermemiz gerçeğini gözardı edemeyiz.Çünkü henüz yeterli büyüklükte bir topluluk olamadık.Bence bu site aslında bu konuda bir dönüm noktası oldu.Ama hala yeterli değil.Nezaman yeterli olacak sorusunun cevabı şöyle verebilirim; Kültürlü diye bildiğim insanlar "Bonsai" yi bir bitki türü olmaktan öte bir şey olduğunu öğrendikleri anda gerçekten bir gelişme sağlayabiliriz.

bonsaisan
28-08-2008, 17:02
1.Ankara bonsai atölye çalışmasını bildiğiniz üzere ben ve değerli dostum Nail beyle yapmıştık.
Umuyorum ki önümüzdeki aylarda yine böyle bir çalışma bonsai gönül veren dostlar için iyi olcaktır.
Saygılar.

cemboa
28-08-2008, 18:50
Keçi boynuzu fikirlerine katılıyorum.Fakat ben şurada bir ayırım yapıyorum.Hazır bonsai alıp bakmakla bonsai yapmak arasında ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum.Bonsai yapanların potansiyeli olarak avrupa amerika ve diğer bazı ülkelerden oldukça geriyiz.Bizden nüfusu çok düşük ülkeler bile yıllık workshoplar ve sergiler düzenleyorlar.

Tabi ki bir kısır döngü yaşanıyor.Bazı alet edevat ve olanaklardan mahrum olunca bu hobi yada sanatın gelişmesi zora giriyor.Potansiyelde artmayınca bu işi kimse ticari olarak düşünmüyor.Böylece bir kısır döngü yaşanıyor.

altinediz
19-11-2008, 00:10
Önümüzde ki ANKARA Bonsai atölyesinde bende buşunmak isterim. Şuan ANKARA'da değilim ama işlerim imkan verirse bulunmak için elimden geleni yapacağım.

mustafa06
24-12-2008, 17:48
bende katılmak istiyorum. ilk denemem olacak. yardımcı olursanız sevinirim.