View Full Version : Ortaklaşa ödüllü gül siparişi
beyaz orkide
06-08-2008, 21:15
Ödüllü güller (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9291)
Sayın Beyaz Orkide,
Öncelikle güller hakkında verdiğiniz güzel bilgiler için emeğinize sağlık. İstanbulağaç firmasından Yalçın Bey'le telefonda görüştüm. Bana verdiği bilgide meilland güllerininin kendilerinde 3-4 renginin ve çeşidinin bulunduğu. İstanbulağaç'ın web sitesinde meiiland firması ile 2015 yılına kadar anlaşmalı oldukları yazıyor, fakat çeşit bulundurmuyorlar. Kısaca bu kadar geniş yelpazede olmasada bu gülleri temin edebileceğimiz bir yer yada organizasyon varmı ? Gülleri bu kadar güzel tanıyan biri olarak siz bir ortak siparişlerde organizasyon kurabilirmisiniz bulabileceğiniz gül çeşitlerini yazıp ortak siparişleri toplayabilirmisiniz ? İyi çalışmalar kolay gelsin.
Begendiginize cok sevindim.2015 yılına kadar anlaşmalı oldukları icin muhtemelen yurt dışından organize olsak bile göndermezler.Adres olarak burayı gösterirler bize.
Mademki anlaşmalılar isteklerimizi bidiririz getirirler sanıyorum.Birkac hafta önce ben gidip gezdim burayı.Mart ayında olabilecegi söylendi bana.
Siparişlerimizi bildirip getirmelerini saglayabilirim diye düşünüyorum. Bütün seralara da buradan gönderdiklerini ögrendim. Merkezi burası. Oranın yöneticisiyle konuşursak bu işi başarabilecegimizi düşünüyorum.
Sayın Beyaz Orkide,
Siz güller konusunda oldukça deneyimlisiniz. Bende 4 yıldır güllerle bahçemde yakından ilgilenmi fırsatı buldum. Yaklaşık 25 civarında gülüm var. Tecrübelerim saksıdan toprağa alınan güller kendilerini ancak bir sene sonra bulabiliyorlar. Ekim, kasım aylarında toprağa alınan güllerden bir nebze temmuz, ağustos aylarında verim alınabiliyor. Bahar ayında toprağa alınan güller o yıl ancak yerine ortama alışıyor. Bir sonraki yıl çok daha verimli olabiliyor. Eğer mümkün olabilirse İstanbul ağaç yetkilileri ile konuşup ekim ayında elimize ulaşabilecek bir organzasyon yapmayı başarabilirsek önümüzdeki yıl kaliteli güllerimize bakabiliriz.
beyaz orkide
07-08-2008, 12:08
Yetkililerle irtibata gecmiş bulunuyorum.Herkes isteklerini buraya bana bildirirse herkes istedigi kadar istekte bulunabılecek bu arada sayı sınırı olmayacak.Duruma göre istekleri gercekleştirmeye calışacagım.
Adalet Yağcı
07-08-2008, 13:36
Yetkililerle irtibata gecmiş bulunuyorum.Herkes isteklerini buraya bana bildirirse herkes istedigi kadar istekte bulunabılecek bu arada sayı sınırı olmayacak.Duruma göre istekleri gercekleştirmeye calışacagım.
Sevgili Beyaz Orkide;
Muhteşem bir ziyafet sundunuz gözlerimize vede aklımızı başımızdan aldınız.
Geceleri sizin yüzünüzden uyuyamaz oldum :p hangi gülü alıp nereye dikebilirim diye düşünmekten.
Ben 25 tane gül seçtim :eek: tabi bunları ikinci ve hatta üçüncü bir elemeden geçirmem şart, çünkü bahçem kısıtlı.
Size sipariş vermeden önce fiyat hakkındada kesin olmasada bir fikir alabilirmiyiz.
Birde bu mevsim dikim için uygunmudur, İstanbul dışındakiler ancak kargo ile alabilirler buda beni düşündürüyor açıkçası.
Ama herşeyi göze alıp mutlaka sipariş vermek istiyorum, yaklaşık fiyatlarını öğrendikten sonra.
Ellerinize emeğinize sağlık, bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler.
Beyaz Orkide,
Öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum.
Sizin burada tanıtmış olduğunuz güllerin tamamından seçim yaparak sipariş verme şansımız olabilecekmi ? Belki firma yetkilileri temin edebilecekleri çeşitleri söylerlerse, tabiki fiyatları ile birlikte daha sağlıklı bir liste oluşturulabilir. Sizden gelecek bilgilere göre hemen siparişlerimi yazacağım.
beyaz orkide
07-08-2008, 15:52
Fiyatı 10ytl ve ne yazık ki hic indirim yapmıyorlar.Sayısının cokluguylada ilgilenmiyorlar.Kargoya da yanaşmıyorlar.Arzu eden olursa Şehir dışındaki arkadaşlarıma ben secip kargoya verecegim.Listeleriniz ön talep olarak alacagım zaten onlarla konuşup hangilerini getirip getiremeyeceklerini buradan sizlere duyuracagım.Böylece elemenize gerek kalmadan onlar elemiş olacaklar.Zaten elemek başlı başına bir sorun diye düşünüyorum.Bu arada bu güllerden bir daha bulma şansımız olmayabilir.Birde rosa osaıro gülünün peşinden cok koştuk getirip getirmeyeceklerinide bir sormak istiyorum.Siz listenize bu gülüde ekleyebilirsiniz talep cok olursa bunuda başarabilirim sanıyorum.Tekrar ediyorum istediginizi istediginiz miktarda sipariş edebilirsiniz.Köklü ve saksılı halde gelecektir.Daha olmadı Sayın Kadir Topbaş'a giderim ricada bulunmaya:D
Difference
07-08-2008, 16:09
bu güllerin haricinde gül istenemiyor mu? açıkçası rosa osiria'nın ödüllü güller arasında yer almamasına şaşırdım. bir tane edinmeyi çok isterdim doğrusu
http://img145.imageshack.us/img145/6803/8637cg3.jpg
http://www.rareroses.com/pictures/osiria.jpg
koyu kırmızı renkli olanı favorim:)
Adalet Yağcı
07-08-2008, 16:36
O halde şimdilik yalnızca favorilerimizi yazalım, mademki onlar eleme yapacaklar, biz sonra içinden seçim yaparız.
Peki ama benim gibi İstanbul dışından birçok arkadaş istekte bulunacaktır, bütün bunlarla nasıl başa çıkacaksınız
Beyaz Orkide :(
Gerçektende bu çok zor bir iş.
Size şimdiden kolaylıklar diliyorum, ayrıca 10ytl. çokta pahalı değilmiş, bana makul geldi diğer arkadaşlar ne düşünüyor bilmem ama kargosuyla birlikte hesaplamak lazım sanırım.
Hoşça kalın Allah işinizi rast getirsin...
Adalet Yağcı
07-08-2008, 16:56
1-Allegro simphonie - pembe
2-Gold simphonie - sarı
3-Meilland Clair matin - pembe
4-Sorbet fruite - pembe
5-Dee Dee Bridgewater
6-Michka(maivaleir)
7-Tchin Tchin GPT - kırmızı
8-Polka (meitosier)
9-Rimosa GPT
10-Colette
11-Comtesse du barry
12-Rabelais
13-Charls de gaulle
14-Paris Yves saint laurent
15-Honorede Balzac
16-Alphonse daudet
17-Carherine Deneuve
18-Matthias Meilland
19-Victor Hugo
20-Bonica
21-Deborah
22-Paris match
23-Andre le notre
24-Paul Richard
25-İstanbul rüyası
26-Rosa osarro(koyu kırmızı)
Umarım en az on tanesi gelir, çokmu zahmet vermiş olurum :o :o
Benim Listem
1- ABBAYE DE CLUNY
2- BOTERO(meiafone)
3- ELLE (meibderos)
4- ALAIN SOUCHON(meikarouz)
5- PARIS MATCH(rıchotale)
6- NICOLAS HULOT(mifazeda)
7- GUY DE MAUPASSANT(meisocrat)
8- COCKTAIL(MEİMICK)
Hepsi çok güzeller ama maalesef fazla yerim yok.
ilknur aşık
08-08-2008, 10:00
Ben de seçtim.
1-Jarden de bagatelle
2-frederic mistral
3-jubile de prince de monaco
4-nocolo paganini,
5-gypsy
6-victor hugo
7-paris match
8-Jaques prevent
9-nicholas hulot
10-charles de gaulle
11-princesse de monaco
12-lolita lempicka
13-pullman orient express
14-paris yves saint laurent
15-gold symhonie
16-johann stratuss
17-terracotta
18-honore de balzac
19-christophe colomb
20-christophe colomb gpt(sarmaşık)
21-lous de funes
22-bolchoı
23-papa meilland( sarmaşık)
24-anthony meilland
25-pierre de ronsaro
26-tchin-tchin gpt (sarmaşık)
27-dee dee bridgewater
28-Rosa Osiria
Bulunduğu ortamı kokuya boğan bir gül var mı.?Çok eskiden bir komşumuzun bir sarı gülü vardı.Sanırım sarmışık türü idi.Yoldan geçerken mis gibi kokardı.Şimdi yok.
beyaz orkide
08-08-2008, 13:26
Sanırım dikkatli okumadınız.İllede sarı olsun dıyorsanız TOULOUSE LAUTREC,JARDENS DE BAGATELLE,PAUL RICHARD Size uygun olanlar sanıyorum.
Bakmaktan okuyamıyorum.İnsanın güzellikte başı dönüyor.Bahçem olsa hepsinden alırdım.:)
Saksıda denemek için almak istiyorum.
beyaz orkide
08-08-2008, 14:11
TOULOUSE LAUTREC boyu 70cm dıgerlerı 100cm saksı icin sanırım daha uygun.Bir sır vereyim size benimde bahcem yok ama 15 tane sectim dayanamadım ne yapayım.Bir daha edinme sansım olmaz diye.hem belli mi olur birgün bahce sahibi olabilirim:D
Charles de gaulle(meilanein) Mor bayıldım.:)
JARDENS DE BAGATELLE
ELLE (meibderos)
Adet fiyatı mı 10 YTL
beyaz orkide
08-08-2008, 14:31
Mor olan kokusu yogun ama sectiginiz sarının kokusu hafiftir.
Yerinde bir söz sanırım manyak güller var.
Deliliğim tuttu yine :)
Sevgili Beyaz Orkide
NICOLAS HULOT(mifazeda) yogun ve güclü kokusuyla sarı cicekleri dikkat cekicidir.Bol cicek verimliligi,hastalıklara karşı büyük direnc gösteren bir bitkidir.
Diye yazıyor.
PARIS MATCH(rıchotale ) Bu gül nasıl koku bakımından çok iddiali gibi görünüyor. :)
Adalet Yağcı
09-08-2008, 09:04
Black Baccara(meidebenne)
Elle(meibderos)
Alain Souchon(meikarouz)
Teşekkürler...
beyaz orkide
09-08-2008, 10:27
PARIS MATCH(rıchotale ) Bu gül nasıl koku bakımından çok iddiali gibi görünüyor. :)
Bu cicekde yogun kokuludur.Korkarım siz bir tanayle sınırlı kalamayacaksınız.:)
Ben fazla bakmayayım. 2 yada 3 tane alcam sanırım.Bir gün bahçem olur.sonra bulamayız pişman olmayalım. :)
Alım işini nasıl yapacaz.Fideler açmış şekilde mi? Yoksa daha bebekler mi ?
beyaz orkide
11-08-2008, 09:31
Benim orada gördügüm kadarıyla boyları 40-50cm kadar vardı.2veya 3 catallı idi.Sarmaşıklarda 1.5mt cıvarı idi.Mevsiminde ise üzerinde cicegi olur elbet ama mayıs gülü ise sabır etmek lazım.Üzerlerinde fotograflı bir künyeleri duruyordu.
Adalet Yağcı
12-08-2008, 19:57
Merhaba;
Bizim ödüllü güllerden bir haber çıkmadımı hala, büyük bir merakla kabul edilen listeyi görmek istiyorum.
Sayın Beyaz Orkide
Güller konusunda bir gelişme varmı ?
beyaz orkide
13-08-2008, 16:20
Ben listeyi bildirmedim.3-4 kişi istekte bulundu benim listemle birlikte 100 adet onlar bu kadar istege olmayacagını söylemişlerdi.Talep onlar icin cok az.Dogrusu bende hayal kırıklıgına ugradım.Belki arkadaşlar tatildedir diye düşünüyorum.Cünki bekledigim arkadaslar hicbir sey söylemediler.Biraz daha bekleyelim olmazsa giderim ellerinde ne varsa 2 adet mi olur bu 3 adetmi onları yollarım.
Bu gülleri ülkemizde başka kanallardan bulma şansımız pek yok gül sevenelerin böyle güzel bir oluşuma yeteri kadar ilgi göstermemesi üzücü
Adalet Yağcı
15-08-2008, 09:51
Ben beklerim, en az on tane almak istiyorum, umarım listemdekilerden gelir.
Olmazsa baharda getirtiriz. :(
beyaz orkide
18-08-2008, 15:57
Yakın cevreme söyledim bu gülleri toplam 145 adet oldu.Ben biraz daha gayret edeyim.
Bende beş tane almak istiyorum. Hangileri olduğunu şimdi söylememiz gerekiyorum?
beyaz orkide
18-08-2008, 17:27
Karar verdiginizde söyleyin tabi sır degilse:D engec 2 haftaya kadar siprisleri göturecegim.
Sevgili Beyaz Orkide çok güzel bir çalışma yapıyorsunuz verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bence ortak siparişler bölümüne bir başlık açsanız sanırım daha çok kişiye ulaşırsınız diye düşünüyorum. Saygılar.
Sevgili Beyaz Orkide, sır değil de, karar vermek o kadar zor ki. Hepsi çok güzel.
DEBORAH
DANİEL GELİN
CATHARİNE DENEU
CHARLES AZNAVOUR
POLKA
İçlerinden seçebildiklerim bunlar.
denizakvaryumu
19-08-2008, 11:53
Sevgili Beyaz Orkide çok güzel bir çalışma yapıyorsunuz verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bence ortak siparişler bölümüne bir başlık açsanız sanırım daha çok kişiye ulaşırsınız diye düşünüyorum. Saygılar.
Katılıyorum, bu konu ödüllü güllerin tanıtıldığı bölüm...Sipariş verilecekse ortak siparişte konu açılmalı :)
beyaz orkide
24-08-2008, 17:06
Ben yeni başlık acmayı bilemiyorum.Yöneticimizden ricada bulunayım bari.Bu arada cevremden 10 tane daha sipariş almış bulunuyorum.:)
1-Black Baccara
2-Abbaye de cluny
3-Botero
4-Nicola paganini
5-Michelangel0
6-Toulouse Lautrec
7-Charles De Gaulle
8-Deborah
9-Elle
10-Bonica
Hepsi cok guzel bahcemin durumuna gore boyle bir liste hazirladim,bakalim kesin liste de neler olacak.Umarim bu organizasyon da basarili ve keyifli olur..Simdiden tesekkurler..
beyaz orkide
26-08-2008, 09:40
Notlarınızı aldım arkadaşlar merak etmeyin.Bu arada yakın cevremden 10 adet daha sipariş aldım:) şansımızı artırıyorum.
Ben de bunları seçebildim...
Charle Aznavour (meibeausai)
Pullman orient express (baipeace)
Bigoudi (meiflizet)
Teşekkür ederim...
mymuberra
26-08-2008, 16:11
sayın beyaz orkide henüz bu sayfaları okuma şansı buldum acaba geç mi kaldım sipariş için ?
beyaz orkide
26-08-2008, 17:09
Yok hayır gec kalmadınız.Daha bekliyorum.Arkadaslar tatilden gelene kadar biraz daha bekleyecegim
ANDRE LE NOTRE
GYPSY
TOULOUSE LAUTREC
HENRY SALVADOR
PİERRE DE RONSARD
ALAIN SOUCHON
Benim favorimde bunlar sn. beyaz orkide.
teşekkürler.
beyaz orkide
27-08-2008, 12:37
Peki tamam.Notumu aldım.
mymuberra
27-08-2008, 23:12
JARDENS DE BAGATELLE
BOTERO(meiafone)Cilek kırmızısı ve cok kokulu
BLACK BACCARA(meidebenne)
ELLE (meibderos)
ALAIN SOUCHON(meikarouz)
CARTE BLANCHE(meibarum)
TOULOUSE LAUTREC (meırevoıt)
PARIS MATCH(rıchotale)
CHARLES DE GAULLE( meilanein)
HENRİ SALVADOR(rıcholıer)
NICOLAS HULOT(mifazeda)
BOLCHOI(meizuzes)
LOLITA LEMPICKA(meizincaro)
PAPA MEİLLAND(meicesar)
ERIC TABARLY(meidrosan)
seçebildiklerim en kokulu olanları seçmeye çalıştım başarabildimse. Eğer elenirlerse kalan sağlar bizimdir. Şimdiden teşekkürler, sağlıcakla kalın.
beyaz orkide
28-08-2008, 18:52
JARDENS DE BAGATELLE
BOTERO(meiafone)Cilek kırmızısı ve cok kokulu
BLACK BACCARA(meidebenne)
ELLE (meibderos)
ALAIN SOUCHON(meikarouz)
CARTE BLANCHE(meibarum)
TOULOUSE LAUTREC (meırevoıt)
PARIS MATCH(rıchotale)
CHARLES DE GAULLE( meilanein)
HENRİ SALVADOR(rıcholıer)
NICOLAS HULOT(mifazeda)
BOLCHOI(meizuzes)
LOLITA LEMPICKA(meizincaro)
PAPA MEİLLAND(meicesar)
ERIC TABARLY(meidrosan)
seçebildiklerim en kokulu olanları seçmeye çalıştım başarabildimse. Eğer elenirlerse kalan sağlar bizimdir. Şimdiden teşekkürler, sağlıcakla kalın.
Ohalde tekrar gözden gecırmenızı öneririm size ve diger arkadaslarıma THE MC CARTNEY ROSE yi unuttunuz.Onun üzerinde tam 9 tane ödül var.
Adalet Yağcı
28-08-2008, 21:46
Ohalde tekrar gözden gecırmenızı öneririm size ve diger arkadaslarıma THE MC CARTNEY ROSE yi unuttunuz.Onun üzerinde tam 9 tane ödül var.
Sevgili Beyaz Orkide, aklım iyice karışmış durumda, bütün güllere sahip olmak istiyorum, ama seçim yapmak zorundayım.
Siz benim listeme The mc cartney roseyide ekleyiniz lütfen.
Sevgiler...
Sayın Adalet Yağcı,
Daha önceki siparişlerime ek olarak aşağıdaki gülleride sipariş listeme eklemenizi rica edeceğim.
PAPA MEİLLAND(meicesar)
The mc cartney rose
mymuberra
29-08-2008, 22:03
Sayın Beyaz Orkide,
Listeme THE MC CARTNEY ROSE ' u da eklermisiniz o zaman. Sağlıcakla kalın.
saygılar
darkfriairs
30-08-2008, 09:20
Kaç adet sipariş olması gerekli bu güllerin gelmesi için?
1000-10 000 mi?
beyaz orkide
30-08-2008, 09:53
Rakam belirtmediler.Sadece 100 adet icin olmayacagını söylediler.Bazı arkadaslarım özelime mesaj gectıler beklemem icin onları bekleyeyım kara versınler konusacagım seranın yetkılısıyle.
karinca70
02-09-2008, 11:19
Ben henüz seçim yapamadım. Ancak en az 20 tür sipariş verebilirim. Lütfen beni unutmayın.
Kasım ayı gül dikimi için önerilen bir aydır. Bu aydan önce organizasyonu tamamlayabilirsek. Seneye Nisan, Mayıs aylarından başlayarak güllerimizi koklayabiliriz.
Sayın Beyaz Orkide,
The Cartney Rose
Botero
Black Baccara
Rosa Osairo
Dışı Mor İçi Beyaz iddialı kokulu(Latincesini bilmiyorum)
Toulouse Lautrec
Charles de gaulle(meilanein)
Paris Match(richotale)
Çeşitlerini düşünüyorum , ne dersiniz.
Herşey gönlünüzce olsun...
nisan0671
03-09-2008, 09:18
Hepinize günaydın. Siz de Sayın Beyaz Orkide. Hazır bu yeri bulmuşken ben de bir şansımı deneyeyim dedim.
1-Meilland-abbaye-de-clunny
2-Meilland-yves piaget(meivildo)
3-Botero
4-Meilland-blackbaccara
5-Meilland-paris match
6-Meilland- bolchoi
7-Meilland- princesse-de-monaco
Hepsi birbirinden güzeller. Seçerken bayağı zorlandım. Umarım herkes istediği çeliklere kavuşur. Selamlar
Merhabalar.
Kokulu ve ödüllü güllerin farklı renklerinden ve sarmaşık güllerinden birer tane almak isterim.Şartlarınız belli olursa kabul ettiğiniz koşullarda herşeye bende varım.Saygılar.
beyaz orkide
04-09-2008, 10:38
Sevgili nisan0671 güllerimiz celik degil saksıda köklü olarak gelecek.Hem siz bir daha gözden gecirin derim.
beyaz orkide
04-09-2008, 10:44
Sayın wallnut,herhangi bir şart yok.İstediginizi isteginiz miktarda verebiliyorsunuz.Ön taleptir bu yurt dışında üretimi olmayanlar gelmeyecek dedıler ama aşagı yukarı hepsi var gördügüm kadarıyla.Böyle bir organizasyonu onlarda ilk defa gercekleştireceklermiş.
beyaz orkide
04-09-2008, 10:47
Sayın Beyaz Orkide,
The Cartney Rose
Botero
Black Baccara
Rosa Osairo
Dışı Mor İçi Beyaz iddialı kokulu(Latincesini bilmiyorum)
Toulouse Lautrec
Charles de gaulle(meilanein)
Paris Match(richotale)
Çeşitlerini düşünüyorum , ne dersiniz.
Herşey gönlünüzce olsun...
Merhaba Sayın Yolac,dışı mor ici beyaz olan gülünüzün adı verebilirseniz daha iyi olur.Liste dışındakilerle de ilgilenebileceklerini söylediler bana.
Merhaba Sayın Beyaz Orkide,
Öncelikle dikkatiniz için kutluyorum sizi.Üzgünüm bu katmerli gülün uluslararası adını bilemiyorum .Geçen sene bu platformda bahsekonu gülle ilgili çok yazışmalar yaptık.Pek öyle her yerde kolayca bulunabilen bir çeşit değil.Ancak araştımaya değer olduğunu,bulabilirseniz siz de görecek ve araştırmaya değer bulacağınızı umuyorum.
beyaz orkide
04-09-2008, 13:11
Ben merakımdan arştırdım bile ama direk beyaz-mor degilde mavi-lila denen gül var oda koyu mor gibi görunuyor resimlerde
beyaz orkide
04-09-2008, 13:45
Arkadaşlar size son aldıgım haberleri vereyim.:)Kasım ayında ellerinde olan gülleri kök şeklinde satışa sunacaklarmış.Bunların fiyatı maksumum 5lıra 5.5 lıra cıvarında olacaklarmış.Listeyi bana Yaşar bey tatil dönüşü verecek .Bende burdan sizlere duyuracagım..Ben daha önce bu beyle hıc görüşmedim ama dedıgıne göre burada olmayıp yurt dışından getırılecek olan güllerimiz enaz 5000-10.000 adet olmalı ki getirtebilin yoksa astarı yüzünden pahalıya cıkar.Vergisi kargosu olacak oda size yansır dedı.3-5lıra farksa bunun önemli olmayacagını söyledim ben ama kesinlik kazanması icin Yaşar beyin tatil dönüşünü beklemek zorundayım.
darkfriairs
04-09-2008, 21:59
5000 adet olması cidden zor.
Sayın Beyaz Orkide,
Ben merakımdan arştırdım bile ama direk beyaz-mor degilde mavi-lila denen gül var oda koyu mor gibi görunuyor resimlerde
Pek emin değilim ama mavi-lila da olabilir galiba.
Ancak bizim 5000 adeti bulabilmemiz çok zor gibi görünüyor.
Sayın wallnut,herhangi bir şart yok.İstediginizi isteginiz miktarda verebiliyorsunuz.Ön taleptir bu yurt dışında üretimi olmayanlar gelmeyecek dedıler ama aşagı yukarı hepsi var gördügüm kadarıyla.Böyle bir organizasyonu onlarda ilk defa gercekleştireceklermiş.
Şart derken ithalatcı firmanın isteklerini demek istemiştim.Bizlerce benimsenen her şeye varım .Saygılar.
Fatos_Karag
05-09-2008, 13:39
Sayın Beyaz Orkide,
Bunca güzelliği görüpte seçimlerimi azaltmak çok zordu:)))
Size zahmet vereceğim ama benide kayıtlarınıza eklerseniz çok sevinirim. En azından aşağıdakilerle başlangıç yapayım istiyorum.
1. CHARLE AZNAVOUR(meibeausai)
2. CHARLES DE GAULLE( meilanein)
3. NICOLAS HULOT(mifazeda)
4. BOLCHOI(meizuzes)
5. BOTERO(meiafone)
6. ELLE (meibderos)
7. GOLD SYMPHONIE(meiskaille)
8. BELLE SYMPHONIE(meirivoui)
9. TILT SYMPHONIE(meivraivou)
10. DEE DEE BRIDGEWATER(meitandar)
11. JUBILE DU PRINCE DE MONACO(Meisponge)
12. DEBORAH(meinoiral)
13. ANDRE LE NOTRE(meiceppus)
14. TOULOUSE LAUTREC (meırevoıt)
15. RIMOSA GPT(meıgro nurısan)
16. PIERRE DE RONSARD(meiviolin)
17. ROSE OSIRIA (tabi ellerinde varsa)
Ben bunların tamamını 5,00 ytl olarak hesapladım. Şu an hepsi net. Ama siz tekrar görüştüğünüzde fiyatlarda bir değişiklik olursa ona göre tekrar ayarlama yapabiliriz değilmi?
birde mavi-lila gülün internette resmini bulamadım. Sizde varsa bizimle paylaşırmısınız. Çok merak ediyorum.
nisan0671
05-09-2008, 14:56
Sevgili nisan0671 güllerimiz celik degil saksıda köklü olarak gelecek.Hem siz bir daha gözden gecirin derim.
Heyecandan okudum mu ki çelik mi saksı mı. Haklısınız. Ama evet talebimde devam ediyorum. Benim de ödüllü güzel güllerim olsun. ;)
karinca70
05-09-2008, 15:03
Fiyatı saksıda 10 YTL için 20 adet sipariş verecektim; kök fiyatı 5-5.5 YTL için siparişimi 40 adete çıkarırım.
kızılhisar
07-09-2008, 17:10
İyi günler,
Çeşitlerini daha sonra bildirmek üzere 20 adet de ben alabilirim.
teşekkürler
Adalet Yağcı
07-09-2008, 22:40
Sevgili Beyaz Orkide;
Lütfen buraya arada bir birşeyler yazın, sipariş kaç tane oldu, şu zaman sipariş kesinleşecek vb.
Her gün bakıyorum yeni bir şey varmı diye :(
Sizden gelecek her türlü mesaj bize moral verecek.
Sevgiler...
Fatos_Karag
08-09-2008, 10:06
Sayın adelet yağcı, size katılıyorum. Beyaz Orkide den bir haber çıksın diye merakla bekliyorum. O güzelim gülleri gördüğümden beri bahçemde açan güllerden gönlüm kaydı. Artık iş başına geçer geçmez hemen bu siteyi açıp güllerle ilgili bir gelişme varmı diye merak ediyorum. Gül deyince içim hoplamaya başladı desem yeri. Benim yaklaşık 200metrekarelik bir bahçem var. Bakımsızlıktan dökülüyor. Bir an önce iş başı yaparsam ancak seneye biraz biraz düzeltmiş olurum. Hele bu güllerle bahçem cennete dönecek:):):)
Adalet Yağcı
08-09-2008, 10:10
Sayın adelet yağcı, size katılıyorum. Beyaz Orkide den bir haber çıksın diye merakla bekliyorum. O güzelim gülleri gördüğümden beri bahçemde açan güllerden gönlüm kaydı. Artık iş başına geçer geçmez hemen bu siteyi açıp güllerle ilgili bir gelişme varmı diye merak ediyorum. Gül deyince içim hoplamaya başladı desem yeri. Benim yaklaşık 200metrekarelik bir bahçem var. Bakımsızlıktan dökülüyor. Bir an önce iş başı yaparsam ancak seneye biraz biraz düzeltmiş olurum. Hele bu güllerle bahçem cennete dönecek:):):)
Güzel haberleri bir an önce alırız inşaallah, benimde uykularım kaçıyor inanın, bahçemi bozup dağıttım, güller gelecek diye :(
beyaz orkide
09-09-2008, 23:12
Bilgisayarımda bir sorun oldugu icin servisteydi.Mesajlarınızı ancak görebildim.Elbetteki yeni bir haber cıkınca sizlere bildirecegim daha öncede söyledigim gibi yetkili tatilden dönünce detayları ögrenecegim.
sayın beyaz orkide .benide ekleyin listeye 1. NOCOLO PAGANINI 2. THE MC CARTNEY ROSA 3.BLACK BACCARA
Fatos_Karag
12-09-2008, 08:17
Arkadaşlar, ben bu akşamdan itibaren bir haftalığına izne çıkıyorum. Lütfen bensiz sipariş vermeyin:) Valla gözlerimi kapadığımda güllerin görüntüleri gözümün önüne geliyor. Ve sırıtıyorum:) Buradaki arkadaşlarım bile güllerimi sormaya başladılar. Ben ayın 22 sinde burada olacağım. Umarım o tarihe kadar bir sonuç çıkar.
beyaz orkide
13-09-2008, 11:27
ödüllü güllerimizin sayısı şuan icin toplam 343 adete ulasmıs durumda.
Adalet Yağcı
13-09-2008, 11:42
ödüllü güllerimizin sayısı şuan icin toplam 343 adete ulasmıs durumda.
Sevgili Beyaz Orkide;
Biliyorsunuz bunlar ön seçimlerimizdi, bize gelecek esas listeden seçim yapacaktık.
Aslında fiyat çok düştü, yani ben listemdekilerin hepsini alabilirim ama o zaman bahçemde sebzelerime ve meyve ağaçlarıma yer kalmaz :(
Acaba bu güzel Gülleri saksılarda yetiştirmek mümkünmü, uzun yıllar kalabilirmi saksıda.
Olursa ben listemdekilerin hepsini alabilirim.
Sevgiler...
Bulunduğu ortamı kokuya boğan bir gül var mı.?Çok eskiden bir komşumuzun bir sarı gülü vardı.Sanırım sarmışık türü idi.Yoldan geçerken mis gibi kokardı.Şimdi yok.
Rosa Osiria çok kokulu bir Gül.
Ben de sarmaşık güllerin her çeşidinden 1'er adet almak isterim (mümkünse çıplak kök)
-Cocktail
- Arielle Dombasle
- Clair Meimont
- Gites De France
- Sorbet Fruit
- Dee Bee Bridgewater
- Cesar
- Eric Taberly
- Domain De Courson
- Rimosa GPT
- Polka
- Pierre De Ronsard
- Tchin-Tchin GPT
- Exploit
- Christophe Colomb GPT
- Michka
Teşekkürler
beyaz orkide
19-09-2008, 14:05
Derin bir saksı da olmak kaydıyla olabilir ancak besin ve gubresinide ıhmal etmemelisiniz yoksa cıcekler kucuk ve katlarıda az olabiliyor.
Adalet Yağcı
19-09-2008, 14:20
Sevgili Beyaz Orkide, ben de bir kısmını saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum, saksı boyutları derinlik ve çap olarak ne kadar olmalıdır, bitkinin sağlıklı gelişebilmesi için.
Ayrıca siparişlerimizi ne zaman verebileceksiniz, benim sabrım kalmadı artık :o bahçemi bu güzellikler içinde görmek için çırpınıyorum.
Sevgiler...
beyaz orkide
19-09-2008, 18:00
Sevgili Adalet Yagcı bazı arkadaslarım beklemem icin beni sıkı sıkı tembihledi.Onları bekliyorum ayrıca sorumlu müdür halen tatilde pazartesi gunu gelecekmiş.Önce elindeki gülleri bir görelim biliyorsunuz onlar cok daha uygun.Geri kalan miktarlar icin Fiyatı ne kadar olacak onu ögreneyim.Bazı arkadaslarımız vazgecmek isteyebilir.Ben fıyatı ne olursa olsun vazgecmeyecegim.:) Saksıda yetişmesi icin 11lt saksısalar vardır hem derindir hemde agız kısmı geniş oluyor.
Adalet Yağcı
19-09-2008, 18:13
Ben siparişimi kesinleştirdim, yayladanda artık ayrılmak zorundayım ben gitmeden gelsin diye dua ediyorum.
Siparişimde kesin liste aşağıdaki gibidir.
1-Baccara black
2-Elle
3-Alain souchon
4-Catherine Deneuve
5-Daniel Gelin
6-Deborah
7-Paris Match
8-Charles de gaule
9-Comtesse du barry
10-Anthoy mielland
11-Rosa osarrio(dışı beyaz içi koyu kırmızı olan)
12-Polka
13-Michka
14-De de bridgewater
15-Rimosa
16-Tchin Tchin
Çok uzun elemelerden sonra bu hale getirebildim, inşaallah listemdekilerden gelir.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim Sevgili Beyaz Orkide.
Cumhur Tonba
19-09-2008, 22:17
Adelet Hanım.
İnşallah siparişleriniz bir an önce gelir.
Adalet Yağcı
20-09-2008, 08:54
Adelet Hanım.
İnşallah siparişleriniz bir an önce gelir.
Sevgili Cumhur, inşaallah, uykularım düzene girer güllerim gelnce.
İstanbul fidanın elinde ne var acaba bilsekde şimdlik onları alsak.
Merhabalar : Biraz damdan düşer gibi olacak ama, sözkonusu güllerden çıplak kök olarak benim de talebim olacak. Tek sorun bunları Konya'ya gönderecek bir gönüllü.
BeN gül listemi arkadaşların zevkine güvenerek veriyorum.(özellikle Fatos Karag'ın)
1. CHARLE AZNAVOUR(meibeausai)
2. CHARLES DE GAULLE( meilanein)
3. NICOLAS HULOT(mifazeda)
4. BOLCHOI(meizuzes)
5. BOTERO(meiafone)
6. ELLE (meibderos)
7. GOLD SYMPHONIE(meiskaille)
8. BELLE SYMPHONIE(meirivoui)
9. TILT SYMPHONIE(meivraivou)
10. DEE DEE BRIDGEWATER(meitandar)
11. JUBILE DU PRINCE DE MONACO(Meisponge)
12. DEBORAH(meinoiral)
13. ANDRE LE NOTRE(meiceppus)
14. TOULOUSE LAUTREC (meırevoıt)
15. RIMOSA GPT(meıgro nurısan)
16. PIERRE DE RONSARD(meiviolin)
17. ROSE OSIRIA
18. ERİC TABARLY (meidrosa)
19. GİTES DE FRANCE (meiwaton)
20. COCTAİL (meimick)
En güzel günler sizlerin olsun
darkfriairs
21-09-2008, 16:20
İstanbul`da Fransız gülleri açacak
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. İle Fransa `nın Meilland firması arasında `Peyzaj Gülü Patent Antlaşması ` imzalandı. Antlaşmayla Ağaç A .Ş., Fransa `nın dünyaca ünlü Meilland Gülleri`ni, Türkiye `de satma ve üretme yetkisini aldı. Güller , Sakarya `nın Geyve İlçesi `nde yetiştirilecek. Meilland Gülleri, İstanbul `un bazı yerlerine dikilerek uyumu gözlenmişti. Sonuçlar başarılı olunca da tüm İstanbul `da dikilmişti.
İstanbulağaç sitesinde İstanbula ekildiği yazıyor.
Ayrıca, madem Türkiyeye göndermiyorlar, Yutdışından biri ile irtibata geçilse ve daha farklı bir şekilde elimize ulaşsa nasıl olur?
İstanbulağaç şirketini biraz zor kandırırız.
adnankaraer
21-09-2008, 21:34
Sayın Beyaz Orkide
Ben de üç farklı sarmaşık gülü istiyorum. Tiplerini siz seçin. Gebzedeyim (Bayramoğlu). İsterseniz hemen ücretini kargo ücreti dahil gönderebilirim. Nasıl yapıcaz ??
Saygılarımla
Fatos_Karag
22-09-2008, 09:10
merhabalar : Biraz damdan düşer gibi olacak ama, sözkonusu güllerden çıplak kök olarak benim de talebim olacak. Tek sorun bunları konya'ya gönderecek bir gönüllü.
Ben gül listemi arkadaşların zevkine güvenerek veriyorum.(özellikle fatos karag'ın)
1. Charle aznavour(meibeausai)
2. Charles de gaulle( meilanein)
3. Nıcolas hulot(mifazeda)
4. Bolchoı(meizuzes)
5. Botero(meiafone)
6. Elle (meibderos)
7. Gold symphonıe(meiskaille)
8. Belle symphonıe(meirivoui)
9. Tılt symphonıe(meivraivou)
10. Dee dee brıdgewater(meitandar)
11. Jubıle du prınce de monaco(meisponge)
12. Deborah(meinoiral)
13. Andre le notre(meiceppus)
14. Toulouse lautrec (meırevoıt)
15. Rımosa gpt(meıgro nurısan)
16. Pıerre de ronsard(meiviolin)
17. Rose osırıa
18. Eric tabarly (meidrosa)
19. Gites de france (meiwaton)
20. Coctail (meimick)
en güzel günler sizlerin olsun
çok teşekkür ederim. Inanın bana güllerin arasından sadece seçim yapmak 2 günümü aldı. öyle muhteşemlerki.:d:d:d
bu arada sayın beyaz orkide ve hepimizin dört gözle beklediği müdür bugün işbaşı yapacakmış.:d meraktan çatlıycam.
Hayırlısıyla güllerimizin siparişlerini verebilsek:d
sessizavukat
22-09-2008, 11:33
sipariş verme tarihi en son ne zaman. siparişleri kaçırırsam çok üzülürüm. bayram sonrası vermeyi düşünüyordum siparişi.
birde istanbul dışında siparişi verdiğimiz zaman (tabi böyle bir şansımız varsa) kargoya kim verecek.Beyaz orkide bununla ilgilenecekse oldukça yorucu bir iş kendisine rahatsızlık vermiş olmak istemiyorum.
darkfriairs
22-09-2008, 20:59
Başlıkta yazılanları okursanız henüz net bir şipariş belirlenmedi, 5000 adet gibi bir rakam gerekiyor. Lütfen acele etmeyelim, kesin bir durum yok...
Adalet Yağcı
22-09-2008, 21:14
Lütfen acele etmeyelim, kesin bir durum yok...
Sayın Darkfriairs, bu konu 6. ayın 20 sinde açılmış, yani tam üç aydır biz güllerimizi bekliyoruz.
Kış kıyamet bastırmadan güllerimizi yerine dikmek istiyoruz.
Emek ve sabır zafere ulaşmanın en temel taşlarıdır. Bizler emek sarfettik şimdi sabır zamanı.Mutlak suretle her sabrın karşıllığı alınır. Sabredin bakın herşey çok güzel olacak.
Fatos_Karag
23-09-2008, 13:03
Sayın hhsn haklısınız. Ama insan içgüdüsü işte biran önce elimize gelsinde dikelim diye dört gözle bekliyoruz. İnşallah herşey çok güzel olur.
adnankaraer
26-09-2008, 12:42
beyaz orkide neredesin?
beyaz orkide ben siparişlerimi iptal ediyorum.kusura bakmayın
Fatos_Karag
06-10-2008, 11:28
Sayın Beyaz Orkide,
Güllerimiz hakkında herhangi bir gelişme oldumu acaba?
Kusuruma bakmayın sürekli sormaya başladım. Ama böyle güzellikleri benim gibi acemiside olsa kaçırmayı istemez.:)
Adalet Yağcı
06-10-2008, 11:32
Sayın Beyaz Orkide,
Güllerimiz hakkında herhangi bir gelişme oldumu acaba?
Kusuruma bakmayın sürekli sormaya başladım. Ama böyle güzellikleri benim gibi acemiside olsa kaçırmayı istemez.:)
Az önce İstanbul ağaç firmasıyla konuştum, yaklaşık bir ay sonra çıplak köklü güllerin satışına başlayacaklarmış.
Yani bir ay daha gözlerimiz yollarda kalacak :(
Sevgili Beyaz Orkide yede özelden mesaj attım, sanırım çok yoğun olduğu için bu günlerde fazala uğramamış siteye.
Cevabı gelince paylaşırım.
Fatos_Karag
06-10-2008, 12:30
Sayın adalet yağcı,
Çok teşekkür ederim. 1 ay daha bekleyeceğiz anlaşılan. Olsun sabreden derviş misali muradımıza ereriz umarım. Emin olun parasını bile ayırdım. Yalnız eşim bu kadar gülle ne olacak bilmem diyor. Birde ayırdığım parayı görünce 'bahçeli eve taşınalı sen beni batıracaksın anlaşılan' diyor:))
Adalet Yağcı
06-10-2008, 12:37
Sayın adalet yağcı,
Çok teşekkür ederim.'bahçeli eve taşınalı sen beni batıracaksın anlaşılan' diyor:))
Sevgili Fatos;
Ben saksıya dikeceklerim için saksıları ve torflu toprağımı bil hazırladım, ben tam bir deliyim bu konuda.
Gidip taaa nerelerden perlit bile aldım :D çuval çuval hemde.
Eşleride kendimize benzetiriz üzülmeyin.
Fatos_Karag
06-10-2008, 12:49
Aman inşallah yoksa işim zor valla:)
Aslında acemi olduğum için kimse benim birşeyler yetiştirebileceğimi düşünmüyor. Ama ben Allah nasip ederse o bahçeyi mükemmel bir hale getireceğim. Gören bir daha görecek. Bu aralar işyerimde ciddi anlamda bir kriz mevcut. Bu yüzden işe gelip sadece oturmak zorunda kalıyoruz. Bende bu siteyi sürekli okuyorum. Hem sizlerin bahçelerine hemde samimiyetinize özendim doğrusu. O yüzden bende sanırım koyu bir ağaçlar.net müdavimi oldum. Fakat hala sitedeki mesajları tam takip etmeyi beceremiyorum:) Ama azimliyim. Öğreneceğim.
Adalet Yağcı
06-10-2008, 13:04
Sevgili Fatoş, ilginizi çeken veya mesaj yazdığınız konulara çabuk ulaşmak için: Sayfa başının sağ tarafında 'konu araçları' bölümünü tıklayınız, oradan 'konuya abone ol' seçeneğini tıklayın, daha sonra çıkan bölümede 'konuya aboneliğime ekle' seçeneğini tıklayın.
Böylece her açtığınızda hızlı ulaşım tuşunu kullanarak 'abone olduğunuz konuları sıralarsınız, yeni mesajlar yeşil yaprakla gösterilir.
Bu şekilde daha kolay ulaşabilirsiniz, ayrıca ilk sayfadaki 'yeni mesajlar' başlığındanda tüm mesajlara ulaşabilirsiniz.
Fatos_Karag
06-10-2008, 13:17
Çok teşekkürler adalet hanım.
Hemen bu sayfaya aboneliğimi yaptım. Birde 2. bir sayfa açıp yeni mesajlara tıkladım. Okunmamışlar dediğiniz gibi hemen sıralandı. Bilgi ve deneyimlerinizden daha çooookk faydalanacağıma eminim. Başınıza yeni bir öğrenci dert aldınız galiba :)
Adalet Yağcı
06-10-2008, 13:30
Rica ederim Sevgili Fatoş, ben de deneme yanılma yöntemiyle buldum.
Ayrıcaburadan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6848)çok şey öğrenebilirsiniz.
Yinede takıldığınız yerde bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım, seve seve.
Muhsin Kuşcu
07-10-2008, 15:05
Merhaba Arkadaşlar
Önümüzdeki hafta İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.' den yetkili arkadaşlar Antalya Bölgesine ziyarete gelecekler. Tabi banada uğrayacaklar. Gül ve diğer çiçekler konusunda satış yapma şansım olacak. Görüşmeler doğrultusunda aldığım bigileri sizinlede paylaşacağım. Meilland ın sitesinde gördüğünüz tüm gül türleri ellerinde yok malesef. Türkiyede satışını yaptıkları türlerle ilgili detayları alıp sizinle paylaşacağım.
Adalet Yağcı
12-10-2008, 08:17
Anlaşılan seçtiğim güllerden umudumu kesmeliyim.
Bu firma bu gülleri getirteceğini söylemişti, ben de telefonla bir kaç kez aradığımda aynı şeyi söylediler.
Benim seçtiklerim çok özeldi, eğer programı devam ettirmek isteyen varsa aynı liste geçerlidir, yada listemin içinde olan çeşit ellerinde varsa ben alırım.
Listem burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=288603&postcount=85)
Ayrıca İstanbul ağaç firması bana, bu ay içinde çıplak köklü güllerin ithalini yapacaklarını söylemişlerdi.
Liste oluşturmanın bir anlamı kalmamış gibi gözüküyor.Ben 10 adet almak istiyorum.Herhalde ithal edilenlerin içerisinden seçmek zorunda kalacağız.
Saygılarımla:)
Adalet Yağcı
13-10-2008, 17:23
Arkadaşlar, Beyaz Orkide tatilde olduğu için ilgilenememiş, yakın bir tarihte siparişlerimiz gelecekmiş, haydi gülümseyin biraz :D
Muhsin Kuşcu
14-10-2008, 01:25
Çıplak kök güller tahmini 2 ay sonra satışa çıkacak. Türkiye olan çeşitlerin hepsinden bana getirecekler. Hepsini resimleyip yayınlayacağım. Oradan seçme şansınız olur.
Saygılarımla
Adalet Yağcı
14-10-2008, 08:26
Çıplak kök güller tahmini 2 ay sonra satışa çıkacak. Türkiye olan çeşitlerin hepsinden bana getirecekler. Hepsini resimleyip yayınlayacağım. Oradan seçme şansınız olur.
Saygılarımla
Sayın mkuscu;
Siz bu başlıktaki güllerdenmi bahsediyorsunuz, Beyaz Orkide bu başlıkta açtığı gülleri getireceğini söylüyor.
Eğer siz bu başlığa devam etmek istiyorsanız daha kapsamlı bir açıklama yaparmısınız, ayrıca iki ay çok geç değilmi, yerine dikmek için.
Güller çıplak kök olduğu için fazla beklemez, hemen yerine dikmek gerekir, seneye gelişimini, yerine adaptasyonunu sağlamak içinde gerekli bu.
Eğer Beyaz Orkide ile bir anlaşmanız yoksa, siz farklı bir başlık açın bence, isteyen oradan isteyen buradan alsın.
Fatos_Karag
14-10-2008, 10:26
Sayın mkuscu,
Yanlış anlamayın sakın. Adalet hanım haklı. Sizde bize bu konuda yardımcı olabilecekseniz, farklı bir başlık adı altında ve resimleriyle yayınlarsanız (kendim için konuşayım) benim gibi çaylaklar için daha avantajlı olur:)
Sayın beyaz orkide nin bu konudaki emeklerini takdir etmek gerekir. Çok özen göstermiş. Biz her ikinizdende haber bekleyelim.
Merhaba,
Sayın Beyaz Orkidenin muhteşem gülleri anlatması ve benim ricamla başlayan ödüllü gün edinebilme aşkımız şu an için duraklama devresinde. Şansızlığımız bu güllerin ülkemizde tek bir yetkili satıcısının olması. Yetkili satıcı kendince haklı sebeblerle oldukça yüksek adetlerde ancak ithalat yapabileceğini söylüyor. Belki bu güllerin satıcısı ile internet ortamında temasa geçebilirsek isteğimizi anlatıp yetkili satıcının talebini iletirsek belki bize yardımcı olabilirler. Bunu bende yapmak isterdim ama yabancı dilim maalesef yeterli değil. Bu konuda Sayın Beyaz orkide ile ortak hareket ederek yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa birde bu şekilde şansımızı deneyelim diye öneride bulunmak istiyorum.
Sayın mkuscu yukarıda yazdığı mesajı daha detaylandırıp yazarsa belki hep beraber ortak bir nokta bulunabilinir. Çıplak kökleri nereden nasıl temin edileceği, hangi çeşitleri kapsayacağı, bu güllerin İstanbuldaki yetkili satıcı vasıtasıylamı temin edileceği yada yeni bir bayilik mi alındığı, fiyatı gibi konularda daha ayrıntılı olarak ortak siparişlere yeni bir konu başlığı açıp buradanda o başlığa link verilirse daha uygun olur diye düşünüyorum.
iyi günler.
mymuberra
14-10-2008, 11:59
Arkadaşlar ingilizce yazışma konusunda seve seve yardımcı olurum. Bilgilerinize.
Muhsin Kuşcu
14-10-2008, 12:39
Arkadaşlar henüz satışa sunduğum bişi yok. Sadece sizleri bilgilendirmek için buradan yazdım. Satışa başlayacağım zaman Satış bölümünden ilana çıkartacağım. Çıplak kök satışları firmanın bana ilettiği bilgiye göre 2 ay içerisinde olacak. Çıplak kökleri o kadar süre bekletmiyorlar. Bahsi geçen rakamlar yüksek adetli alımlar için geçerli. Perakende fiyatları bildiğim kadarıyla henüz belli değil.
beyaz orkide
14-10-2008, 15:47
MERHABALAR,ben geldim.Beyaz orkidenin bu işi yapamacagını sandınız sizi bırakıp kactı zannetmiş olmalısınız ama yanıldınız.Uzun zamandır sizleri habersiz bıraktıgım icin özür dilerim.Hersey üstüste gelir ya benimki de öyle bir sey oldu.Durum şu ki beklemedeyiz.Hemde ocak ayına kadar.Hatta haziran.Yüzlerinizin asıldıgını görür gibiyim.Durum şu ki Kasım ayını erken bulmuşlar çıplak kök icin bu yüzden ocak ayına sarkmış.Bu güller 5-5.5ytl gibi olacak .Bu güllerden secim yapacak arkadaşlarımın tutma olasılıgının yüzde 80-85 civarında oldugunu altını cizerek söylemek isterim.Saksıdaki güller ki bunlar 10 ytl olanlar 2-3 cıns var ellerinde bu cinslerden birkac kişi talepde bulunmuştu.Onlara zaten el koydum bile ben.İsteyenlere hemen yollayabilirim.Üretimde olan güller de var bunlarda haziran ayında elimize ulasacakmış.Eger sizlerde uygun görürseniz öncelikle İstanbullu arkadaslarıma yollamayı düşünüyorum.Sebebi ise hani sizin ögrendiginiz Antalya ya da gelecek ya bu güller oraya yollayıp ya oradan temin edilsin diye yakın olanlar oradan alır yada Adanadan tanıdık vasıtasıyla kamyonla ulastırmak benim amacım böylece yuklu kargo masrafından kurtarmak niyetindeyim.Antalya zaten alacak Sayın adalet hanımın siparişlerini onların siparişlerine katmak niyetindeyim Mersinden Adana kolay olur diye düşünüyorum.Antalyadan kargo bile olsa istanbul gibi olmaz degil mi?kaldı ki birkac kargo şirketiyle görüştüm.Konu cicek olunca yanaşmıyorlar.Büyük şirketlerde oldukca pahalı elbette.Diger illerde oturan arkadaslarım icinde bu tip planlar yapıyorum elbette sadece adalet hanım icin degil düşüncelerim.Birde ellerinde olmayan güller var onuda yurt dışından getirtmek istersek masraflarını ekliyorlar vergisiydi gümrügüydü fiyat şişiyor tabiki ama bunun da net rakamını cıkaracaklar.Yeterince acık yazmaya calıştım ama sorunuz varsa cevaplamak isterim.
beyaz orkide
14-10-2008, 15:57
Sayın Beyaz Orkide
Ben de üç farklı sarmaşık gülü istiyorum. Tiplerini siz seçin. Gebzedeyim (Bayramoğlu). İsterseniz hemen ücretini kargo ücreti dahil gönderebilirim. Nasıl yapıcaz ??
Saygılarımla
Sayın Adnan karaer bu teklifiniz beni cok onure etti cok mutlu oldum.Ben bu işi sizin icin seve seve yaparım ama bu bir zevk işi begenmemenizden korkarım.Birkez daha düşünün isterseniz.Kendi arkadaşlarımda bana sectirdiler ama onlar benim zevkimi biliyor ve güveniyorlardı.Bana secim yaptırmakda kararlıysanız büyük bir zevkle yaparım cok da keyif alırım.:)
Adalet Yağcı
14-10-2008, 15:58
Sizi gördüğüme çok sevindim, Sevgili Beyaz Orkide;
Şimdi, anladığım kadar benim güllerim Hazirandamı gelecek, Adanadanmı gidip alacağım, ben çıplak köklü oldukları için kargonun 40-45 ytl. yi geçmeyyeceğini düşünmüştüm, benim listemdekilerden çıplak kök olrak elinizde hiç yokmu?
Neyse benim listem tam olarak gelirse her şeye razıyım, özellikle sarılıcı tırmanıcı olanları duvarımın pisliğini kapatmak için hemen istiyordum, yaza kadar kendine gelirdi.
Bize konu ile ilgili zaman zaman bilgi verirseniz hepimizi çok sevindirmiş olursunuz.
Malumununuz bizler bitki delileriyiz :o
Sevgiler...
Haziranda dikilen gülün tutma olasılığı nedir acaba?
beyaz orkide
14-10-2008, 16:15
Haziranda dikilen gülün tutma olasılığı nedir acaba?
Haziran ayındakıler tutmuş olacak zaten saksısında olacak.Aldıgınızda nereye isterseniz oraya koyabileceksiniz
Fatos_Karag
14-10-2008, 16:58
Sayın beyaz orkide,
Lütfen yanlış anlamayın ( sizden kaynaklanan birşey olmadığını biliyorum ). Sadece ilk defa bir bahçeye sahip oldum ve derler ya hakketten delirdim. Hele sizin bize tanıttığınız gülleri görünce hayranlıktan ağzım sulandı desem yeri. Ben seneye bahçeyi bu güllerle donatmayı istiyordum. Sanırım bu güllerin coşması 1 yılı geçecek. Olsun Allah sağlık verdiği ve Allah tan gelen başka bir dert olmazsa ben yinede güllere talibim. Bu gülleri bulursam anca o zaman siparişimden vazgeçebilirim:)
beyaz orkide
14-10-2008, 17:00
Sizi gördüğüme çok sevindim, Sevgili Beyaz Orkide;
Şimdi, anladığım kadar benim güllerim Hazirandamı gelecek, Adanadanmı gidip alacağım, ben çıplak köklü oldukları için kargonun 40-45 ytl. yi geçmeyyeceğini düşünmüştüm, benim listemdekilerden çıplak kök olrak elinizde hiç yokmu?
Neyse benim listem tam olarak gelirse her şeye razıyım, özellikle sarılıcı tırmanıcı olanları duvarımın pisliğini kapatmak için hemen istiyordum, yaza kadar kendine gelirdi.
Bize konu ile ilgili zaman zaman bilgi verirseniz hepimizi çok sevindirmiş olursunuz.
Malumununuz bizler bitki delileriyiz :o
Sevgiler...
Adalet hanım tek saksı icin 40-45 ytl düşünebilirsiniz tabi.Adanaya zarf yolladım 20 ytl idi de:D tanıdık vasıtasıyla yollamaya calışacagım yada siz kendi cabalarınızla alırsınız en kötü ihtimalle oradan kargo olur.Biraz meşakkatli zor bir yol kabul etmeliyim ki ama daha parlak bir fikir olur o yola döneriz.(Sizler hangisi olsa diye düşünüyorsunuz bende bunları düşünüyorum gece yattıgımda.)Magıc meillandecor var ellerinde bildigim kadarıyla işinize yararmı bir bakın yanlış hatırlamıyorsam la sevillana ve scarlet de vardı.
beyaz orkide
14-10-2008, 17:05
Sayın Fatoş karag ölmek var dönmek yok ya olacak ya olacak.:pYetkili hasta oldugu oldugu icin raporlu ewde dinleniyormuş.Bu yüzden liste hala elime gecmedi.Ne liste ama elime bir türlü gecmedi.Devlet sırrı gibi mübarek:D
Fatos_Karag
14-10-2008, 17:13
Valla sormayın, İnşallah bir an önce en azından listeye kavuşsak en azından ne var ne yok bakardık.
Sayın Fatoş karag ölmek var dönmek yok ya olacak ya olacak.:pYetkili hasta oldugu oldugu icin raporlu ewde dinleniyormuş.Bu yüzden liste hala elime gecmedi.Ne liste ama elime bir türlü gecmedi.Devlet sırrı gibi mübarek:D
Sevgili Beyaz Orkide
Tambir takiptesiniz,pesinizi birakmiyoruz ,lutfen kusura bakmayin. Listemi daha onceki mesajlarda gondermistim ama onlara ilavelerim oldu.Ancak kuru kalabalik yapmiyayim diye tekrar yazmiyorum ,sizin listenizi hararetle bekliyorum.Istanbuldan sizin vereceginiz adresten kendim aldirabilirim,hepsini cok begendigimiz icin siparislerim kabarik olacak.
Zahmetleriniz icin simdiden tesekkurler,kolay gelsin
Adalet Yağcı
14-10-2008, 18:44
İstanbul AŞ. ile görüşmüştüm bir süre önce, onlar bana çıplak köklü 16 fidenin 40 -45 ytl. ye geleceğini söylemişlerdi, bu şekilde bana çok pahalıya malolur, yanlış anlamadıysam tek bir saksı için 45 ytl. demişsiniz doğrumudur.
Yani kaba bir hesapla 16 saksı bana yedi sekizyüz milyona malolacak ki bunu karşılayamam.
Lütfen doğru olmadığını söyleyin, umarım ben yanlış anlamışımdır.
Aslında benim İstanbul'a gelip kendi kargomu almam daha ucuz, hem ben saksıda istemiyorum, çıplak kök istiyorum, diğer arkadaşlar ne düşünüyorlar bilmiyorum.
Adalet hanım tek saksı icin 40-45 ytl düşünebilirsiniz tabi.Adanaya zarf yolladım 20 ytl idi de:D .
Siz bir tek zarfı hangi firma ile gönderdiniz 20 ytl. ye, ptt yalnızca 3 ytl. alıyor zarf kargoya.
Doğrusunu isterseniz kafam karıştı, lütfen bir açıklık getirin bu konuya.
Saygılar.
Merhaba Beyaz Orkide,
Sizi uzun bir aradan sonra burada görmek çok güzel. Doğru anladıysam çıplak kökler Ocak ayı gibi elimizde olacak, buda demektirki toprağa en erken Eylül ayında alabiliriz. Ocak ayında elimizde olacak çıplak gülleri öncelikle Mart sonu Nisan başına kadar saksıya almamız bu durumda daha uygun olacaktır. Eğer Haziran ayı beklenirse gülleri saksılarda alabileceğiz. Bu durumda hemen toprakla buluşturabiliriz. 2009 Haziran ayında dikilen güllerden tam randımanı ancak 2010 yılının Mayıs ayından itibaren alırızki bu makul bir süredir. Son olarakda çıplak kök için ve saksıda verilecek güller için liste henüz oluşmuş değil. Listeler oluştuktan sonra daha önceden bildirdiğimiz taleplerimizi revize etmemiz gerekebilecek.
Düzeltme toprağa Eylül ayında alabiliriz yanlış olmuş Nisan ayı olması gerekiyor.
Sayın Beyaz Orkide
Sanırım ben biraz karıştırdım.
Biz listemizi size mi bildiriyoruz yoksa siz liste yayınlıyacaksınız oradanmı seçeceğiz?
SAygılarımla:)
beyaz orkide
15-10-2008, 13:20
İstanbul AŞ. ile görüşmüştüm bir süre önce, onlar bana çıplak köklü 16 fidenin 40 -45 ytl. ye geleceğini söylemişlerdi, bu şekilde bana çok pahalıya malolur, yanlış anlamadıysam tek bir saksı için 45 ytl. demişsiniz doğrumudur.
Yani kaba bir hesapla 16 saksı bana yedi sekizyüz milyona malolacak ki bunu karşılayamam.
Lütfen doğru olmadığını söyleyin, umarım ben yanlış anlamışımdır.
Aslında benim İstanbul'a gelip kendi kargomu almam daha ucuz, hem ben saksıda istemiyorum, çıplak kök istiyorum, diğer arkadaşlar ne düşünüyorlar bilmiyorum.
Siz bir tek zarfı hangi firma ile gönderdiniz 20 ytl. ye, ptt yalnızca 3 ytl. alıyor zarf kargoya.
Doğrusunu isterseniz kafam karıştı, lütfen bir açıklık getirin bu konuya.
Saygılar.
UPS Kargo idi.ptt daha uygun olur elbette. Önemli bir evrakdı kargo yapmıştım.700 ytl ulasım olsa ucakla gelın alın daha ucuz olur yada araba kıralanır bu paraya uygun bır sey bulacagım zaten.Kac tane gul alırız bu paraya :)degil mi ama
beyaz orkide
16-10-2008, 14:19
Meşhur listemiz açıklanıyorr...
PAPA MEİLLAND
HENRY SALVADOR
PHILIPPE NOIRET
CAPRICE DE MEİLLAND
YVES PIAGET
CHRISTOPHE COLOMB
Fatos_Karag
16-10-2008, 14:44
peki fiyat ne olacak valla ben anlayamadım
ANDRE LE NOTRE
GYPSY
TOULOUSE LAUTREC
HENRY SALVADOR
PİERRE DE RONSARD
ALAIN SOUCHON
Siparişlerimi özel bir problem nedeniyle iptal etmek zorundayım.
Özür dilerim.
beyaz orkide
16-10-2008, 15:18
Sarmaşık olanlardanda var ekleyecegim. Fiyatlar cıplak kök olarak 5 ytl saksıda 10 ytl saksı icin mayıs -hazıran beklenecek cıplak kök de 1-2 aya kadar satışa cıkacak.
mymuberra
16-10-2008, 15:19
Benim hazırldığım listeden sadece;
HENRİ SALVADOR ve PAPA MEİLLAND var. Peki fiyatlar ne olacak ve dolayısıyla kargo ?
beyaz orkide
16-10-2008, 15:20
Sorun degil Sayın Seren vazgecmek isteyen arkadaslarım gecebilirler elbette.
beyaz orkide
16-10-2008, 15:23
Benim hazırldığım listeden sadece;
HENRİ SALVADOR ve PAPA MEİLLAND var. Peki fiyatlar ne olacak ve dolayısıyla kargo ?
Çıplak kök kolay ama saksılı zor elbette.Onu da şüyle düşünüyorum. 3-4 adet seklınde tek seferde degılde birkac kolı hazırlayıp bölerek olabilir ne dersiniz
Sayın Beyaz orkide
Çıplak kök olarak hepsinden birer adet talep etme sansım var mı ?
PAPA MEİLLAND
HENRY SALVADOR
PHILIPPE NOIRET
CAPRICE DE MEİLLAND
YVES PIAGET
CHRISTOPHE COLOMB
Saygılarımla:)
Fatos_Karag
16-10-2008, 16:07
SEVGİLİ Beyaz orkide,
FİYATLAR YİNE BEKLEDİĞİMİZ GİBİ ANLAŞILAN. SARMAŞIKLARIN İSİMLERİ NEREDE?
KUSURUMA BAKMAYIN SİZİ SIKIŞTIRMAK DEĞİL AMACIM. İSİMLERDEN GÜLLERİ BULUP TEK TEK BAKTIMDA BİRDE YARIN İŞYERİNDE OLAMAYACAĞIM İÇİN SİZE MESAJ ATAMAYACAĞIM. EN AZINDAN İSİMLERİNİ KESİNLEŞTİREYİM DİYE AÇIKÇASI SABIRSIZLANIYORUMDA:)
ilknur aşık
16-10-2008, 18:15
Sadece bu kadarmı? Fiyatlar oldukça uygun, ama çok az değilmi? Acaba daha sonra diğer türlerden de getirme ihtaimalleri varmı?
Sarmaşıklar hangileri acaba?
PAPA MEİLLAND
HENRY SALVADOR
PHILIPPE NOIRET
CAPRICE DE MEİLLAND
YVES PIAGET
CHRISTOPHE COLOMB
Merhabalar.
Ben cıplak kök olarak bütün şeçitlerden ve sarmaşıklarda dahil olmak üzere almak istiyorum.Listelere ekleyin lütfen.Saygılar.
Fatos_Karag
20-10-2008, 09:08
SEVGİLİ Beyaz orkide,
Biliyorum çok sabırsızlık ediyorum ama sarmaşık güllerdende ekleyecektiniz. Acaba bir gelişme oldumu?
adnankaraer
20-10-2008, 09:38
Listedeki güllerin resimlerini de buraya ekler misiniz?
karinca70
20-10-2008, 10:58
YVES PIAGET(meivildo) bu gül ise kenarları şakayık bitkisi gibi girintili cıkıntılı 80 tac yapragı soluk pembemsi eflatun rengi ve hoş kokusu,eski tür görüntüsü verdiginden gül meraklılarını mutlu edecek bir tür. dayanıklı yarı mat yaprakların üzerinde bolca acan güllerini taşıyormuş.Yogun kokulu.Geri planda hafif anis kokusunun hissedildigi palmarosa klasik mayıs gülü imiş.Bu gülde 1982 yılı Cenevre ve le roeulx altın madalya ödülü,1982 yılı Cenevre ve le roeulx koku kupası,1982 yılı Bagatelle koku kupasına layık görülmüş.
karinca70
20-10-2008, 11:01
CHRISTOPHE COLOMB(meironsse) kenarları safran kırmızısı,hint portakalı renginde ışıltılı ve güzel boyutlara sahip bir gül.yaprakları koyu ve parlak yeşil renkte,dayanıklı bir bitkiBoyu 80-100cm
1992 yılı Cannes de altın madalya ödülü sahibi.
karinca70
20-10-2008, 11:02
HENRİ SALVADOR(rıcholıer) sahne üzerindeki Henri Salvador gibi tamamen beyazlara bürünmüş bu gül, gül meraklıların mutluluk kaynagıdır.Işıltılı rengi ve kalıcı kokusu hemen mutluluk getirir.Öyleki ciceginin bolluguyla ve hastalıklara dayanıklılıgıyla verdigi sevincin suresını uzatır.Boyu 80-100cm
karinca70
20-10-2008, 11:03
CAPRICE DE MEİLLAND(meisionver) keskin ve meyve aromalı,cok zarif bengal pembesi cıceklerle süslenmiş bir güldür.Yarı mat orta yeşil renkte cok yogun yapraklı bu güclü bitkinin üzerinde bol ve sıkca acan gülleri vardır.Hergül ortalama 35 tac yapraga sahiptir.Güclü cam ve limon,mine,elma,seftali,kayısı,ahududu,baharat ve karanfil kokusu,sabır ve uyumun ürünüdür.Parfüm uzmanları tarafından hazırlanmış bir koku oldugu söyleniyor.Boyu 100cm
karinca70
20-10-2008, 11:05
PAPA MEİLLAND(meicesar)formunun farklılıgı,keskin kokusu,mavi siyah gölgeleri ve kadifemsi koyu kırmızı tonuyla,gökkusagı gibi zengin renklere sahip sıradışı bir güldür. Sarmaşık ceşidi de mevcuttur.Boyu80-90cm.Geri planda hafif limoni kokusuyla klasik mayıs gülüdür.
karinca70
20-10-2008, 11:08
Meilland 1998 France
Nice Rose with a little red added to a light yellow color. This rose has received AARS (All America Rose Selection), the most prestigious recompense in USA
(Bunu webden arattım)
karinca70
20-10-2008, 11:12
Mayıs gülü dedikleri yediveren değil galiba?
Fatos_Karag
20-10-2008, 13:12
Sayın Karınca70 çok teşekkür ederim.
Keşke beyaz orkide nin sarmaşık cinsi dediklerinide görebilseydik.
şimdilik listem hazır.
Adalet Yağcı
20-10-2008, 13:47
PAPA MEİLLAND
HENRY SALVADOR
PHILIPPE NOIRET
CAPRICE DE MEİLLAND
YVES PIAGET
CHRISTOPHE COLOMB
Sayın Beyaz Orkide;
Bütün liste bu kadarmı, bize dha önce gösterdiğiniz güller neredeler, benim seçtiklerim yok bunların arasında.
Tam listeyi verdiğiinizde siparişlerimi tekrar gözden geçirmeyi düşünüyorum.
Fatos_Karag
20-10-2008, 14:20
Sevgili adalet abla,
Sana bende katılıyorum. Benim listemdekilerin hiçbiri burada yoktu. Bende bu yenilerden seçtim. Ama sarmaşıklarıda bekliyorumki bütün listemi kesinleştireyim.
beyaz orkide
20-10-2008, 14:42
Ama ben sarmaşıklarıda yazmıştım cıkmamış nedenini anlamadım.Olsun gene yazarım.Öncelikle yeni haberleri vermek istiyorum.Şöyle etrafıma bir toplayayım sizleri:)Bu sabah yetkililerle tekrar konuştum.Bütün türler ellerinde olmadıgı icin yurt dışından getirtebılecegimizi kendılerının sorun cıkarmayacaklarını söylediler.Yurt dışındakı katalogu şöyle bir inceledimde (yeni turler akıllara zarar tabi)Yurt dşında bizim güller yuzde 10 ındırıme girmiş.Bende sayın mymuberra hanımdan dil konusunda yardım istedim bile gelişmeleri yıne haber verırım
Fatos_Karag
20-10-2008, 14:55
Sayın beyaz orkide,
ablacım süpersin sen ya. İnan bana yanımdaki arkadaş suratımdan hayırdır güllerin mi geliyor dedi. Artık o boyuttayım. Valla ağzım kulaklarıma varıyor diyebilirim. Hadi hayırlısı. Peki ne zaman bilgi alabiliriz. Fiyatlar değişmeyecekmi? Peki herhangi bir internet sitesi varmı? Hiç olmazsa bakıp bakıp iç çekeriz:)
beyaz orkide
20-10-2008, 15:18
http://www.meillandrichardier.com/ePrintShop/catalogue/appli.htm?onglet=&page= ancak linkini verebiliyorum.Bakalım acılacak mı?aktarmayı beceremedım.
beyaz orkide
20-10-2008, 15:27
Anladıgım kadarıyla cok alınca ındırımde oluyor.Fransızca bılmıyorum ama.Yurt dışından getırtmek onların soyledıgı gıbı fantezi degil.Biz ne fanteziler yapıyoruz onların haberi yok tabii.Tanesi 100ytl bıle olabılecegını soylemişlerdi de bana Kapaktaki güle bittim ben EDDY isimli gülmüş ama cok hassasmış.Kampanyada sanırm 4al 3 ode durumları var.Gruplandırmıslar 3al 2 ode 30-40 eurolarda fıyatlar bır bakın derim ben
Fatos_Karag
20-10-2008, 15:36
Ben şu anda o sitedeyim. Resimler dışında hiçbirşey çözemediğim için sadece bakınıyorum.
mymuberra
20-10-2008, 18:10
siteyi inceliyorum şu an firma ile yazışmaları seve seve yürütürüm
Sayın Beyaz Orkide ;
PAPA MEİLLAND
HENRY SALVADOR
CAPRICE DE MEİLLAND
YVES PIAGET
CHRISTOPHE COLOMB
Yukarıda isimlerini belirttiğim güllerden 1'er kök olmak üzere çığlak kök siparişi vermek istiyorum
Saygılar sunarım.
Sayın Beyaz Orkide ;
PAPA MEİLLAND
HENRY SALVADOR
CAPRICE DE MEİLLAND
YVES PIAGET
CHRISTOPHE COLOMB
Yukarıda isimlerini belirttiğim güllerden 1'er kök olmak üzere çıpak kök siparişi vermek istiyorum
Saygılar sunarım.
ilknur aşık
23-10-2008, 14:47
Peki bu siteden biz ortak olarak sipariş verebilirmiyiz? Anladığım kadarı ile güller 5 li paket halinde satılıyor. Ayrıca da indirimde. Eğer öyle olursa çok ucuz rakamlara alabilme imkanımız doğar. Ayrıca türler akıllara zarar. Olmayan fransızcamla bile bazılarının muhteşem olduğunu söyleyebilirim.Ama koku,vs. özelliklerini çözemedim. İnşallah mymuberra burada da hoyalardaki gibi bize yardımcı olacak.
mymuberra
23-10-2008, 16:17
Arkadaşlar firmaya mail attım fakat henüz bi cevap yok
Adalet Yağcı
24-10-2008, 23:25
Sayın s_ibumi;
Günler sonra tamda ümitlerimizi kaybediyorken, yazınızı görmekten mutlu oldum.
Aylardır bu güllerin hayalini kuruyorum, ama hâlâ net bir şekilde şu sorularımın cevabını alamadım maalesef.
Listemdeki güllerin hepsi gelecekmi? (listem (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=288603&postcount=85))
Fiyatları, kargo ile birlikte kaça malolacak?
Sayın Beyaz Orkide her bir fidanın kargosu için için 45ytl. gibi bir fiyat vermişti ki, bana çok fazla geldi, bir kaç gün önce, İstanbul'dan gelen, çapı 20cm. 4 saksı için, MNG kargoya 10.75ytl. ödedim.
Eğer listedeki güllere ulaşılamıyorsa, ellerinde olan güller için yeniden fotoğraflı bir liste hazırlanamazmı, bizde bu yeni listeye göre yeniden seçim yaparız.
Bu konu artık bir sonuca bağlanmalı, bir çok arkadaşım gibi ben de beklemekten yoruldum.
mymuberra
24-10-2008, 23:40
Ben firmaya attığım mailde Sayın Beyaz Orkide nin bana verdiği, talep olan güller ve yaklaşık adetlerini de belirtmiştim. Online satışlarında Türkiye bulunmamakta fakat toplu ve devamlı olabilecek alışverişimiz olduğu zaman bize taleplerimizi gönderip gönderemiyeceklerini sormuştum henüz bir cevap dönmedi, gelir gelmez size bildireceğim.
beyaz orkide
25-10-2008, 01:29
Sayın S ibumi,bana bir bayrak verildi bu bayragı zirveye taşımam istendi.Bende zirveye ulaştırmak icin var gücümle cabalıyorum.Benim bu işten 1lira bile kazancım yok olmayacak da cünki bu benim meslegim degil.Burası da kazanc kapısı degil bana göre.Ben buraya bir seyler yazmıyorsam bu emin olmadıgım icindir.Netleşmeden de hicbir sey yazmadım.Evet benimde kendimce çalışmalarım var ve sayın mymüberra hanımdan rica da bulunmuştum yazışmalarımda bana yardımcı olması icin sagolsunlar kabul ettiler beni kırmadılar.Keşke bu yaptıgınızı benim özelime yazarak bildirseydiniz en başından.Bana sormanız gerekmez miydi sizce de?İlk okudugum zaman cok alındım acıkcası bu yaptıgınıza üzerime basılıp geçilmiş gibi hissettim kendimi.Bana göre bir işe birden fazla kişilerin müdahale etmesiyle o iş karışır.Bu yaptıgınızın arkasında iyi niyet oldugunu düşünüyorum yada böyle düşünmek istiyorum.Sayın mymüberra ile görüştüm bu konuyu ve kendisini olgunlukla karşıladı bu durumu ve büyüklük gösterip çekildi kendileri.Emegi icin kendilerine burdan bir kez daha teşekkur ediyorum.Sayın S ibumi sizin emeginizi de görmezden gelmek istemiyorum. Burdan sonrasında siz yardımcı olabilirsiniz bir sakınca da görmüyorum.Tek bir kişi görüşme yapmasından yanayım.Aramızda telefon edenler cıktı farklı cevaplar aldılar ve bir seyler yazdılar cogu benim söylediklerimin aynısıydı farklı bir ses cıktıgında kargaşaya sebep vermemek için konuya hakim olmaya calıştım.Herkese ayrı ayrı cevap vermektense tek bir kişiye cevap vermek hem fransızlar icin hemde bizim icin iyi olacagı kanaatindeyim.Sizede şimdiden teşekkuler ediyorum.
beyaz orkide
25-10-2008, 10:49
Aramızda yurt ici ve yurtdışı olarak almak isteyen arkadaşlarımız olabilir.Türkiyede varken yurt dışından almak istemeyenlerimiz cıkabilir.İşte bu yüzden hepimiz listelerimizi yeniden gözden gecirmeliyiz.Hem farklı türlere gönlümüz kayacaktır degişme ve ekleme imkanımız varken bunu şimdi yapmalıyız diye düşünüyorum.Sayın S ibumi lütfen sorun kendilerine herkesin adreslerine tek tek yollayarak mı yoksa tek bir adrese alarak mı vergisi gümrügü bizim icin avantajlı olacak.tabii ugraşırlarsa tek tek kargo yapmakla.Onların bu güllerde bize maliyetinin nasıl cıkacagı konusunda bir fikirlerinin oldugu duyumunu aldım ben.
beyaz orkide
25-10-2008, 10:51
SAyın adalat hanım bende MNG kargo ıle görüşecektim ama siz tescillemişsiniz bu cok iyi bir fiyat degil mi? iceriginden haberleri olarak mı kabul ettiler kargonuzu.Garantili mi idi acaba?
Adalet Yağcı
25-10-2008, 12:31
Sayın S İbumi;
Yaptığınız açıklamalar için çok teşekkür ediyorum, ingilizcem yok tarif ettiğiniz şekilde sayfayı tekrar inceldikten sonra siarişlerimi tekrar gözden geçirmek istiyorum.
Ben sizin iyi niyetinizden eminim, el birliği ile şu işi sonlandırırsak çok mutlu olacağım.
Sevgiler...
Adalet Yağcı
25-10-2008, 13:14
Sayın Beyaz Orkide;
Yurtiçi kargo da çok iyi taşıyor, yani son derce dikkatli getiriyorlar, burayıda düşünebilirsiniz.
MNG kargo, bana biraz itinasız gibi geldi.
Ücret uygun olmakla beraber, sağlıklı gelmeside önemli.
Yurt dışı siparişlerimizi de İstanbul da tek bir adreste toplayalım önce derim ben, sonrada siz ilgileneceksiniz artık dağıtım için.
Başlangıçta böyle bir teklifiniz vardı.
Sevgiler.
beyaz orkide
25-10-2008, 13:51
Yurt içi kargonun çalışma sistemlerinden ben hic memnun degilim sayın Adalet Yagcı ben 3. katta oturuyorum cıkarmaya üşendikleri icin ewde yoktunuz diyolar ve geri dönüp getirmiyorlar gidip kendim almak zorunda kalıyorum.Oysa ki onları camda bekliyorum ben düşünsenize 300 adet gül icin bunu bana yaparlarsa halim nice olur.Kendim gidip almazsam gelen yere tekrar dönüyor ve orası tekrar yolluyor adrese fidanların hali perişan olur. Benim adresime yollanması icin birkac arkadasım da bu görüşte bana gelmesinde bir sakınca yok zaten elimden geleni yaparım ben sorun yok.
beyaz orkide
25-10-2008, 13:52
Bu arada ben kokulu cycleman de almak istiyorum.
ilknur aşık
29-10-2008, 12:16
allaha şükür yeni listemi hazırlayabildim.Benim son listem şudur:
Arthur rimbaud
andre le notre
Baronne de rothschild
Bolchoı
Botero
Claude Brasseur,
catherine deneuve
Eddy Mitchell (2)
elle
femme actuelle
frederic mistral
jeanne moreau
julio iglesias
marcel pagnol
nicolas hulot
prince jardinier
paris yves saint laurent
pulmann orient express
the mc cartney rose
victor hugo
ilknur aşık
30-10-2008, 16:09
Gül meraklıları arkadaşlar; nerdesiniz? Ben seçene kadar 3 tane liste hazırlamıştım. Galiba bu kadar çok olunca insanın kafası karışıyor.
Sevgili beyaz orkide bir gelişme varmı acaba? Son durum nedir?
adnankaraer
30-10-2008, 16:38
Merhaba arkadaşlar
Ben bir ay kadar önce istanbul fidandan gidip üç tane meilland gülü aldım ve diktim. üzerinde gülleri de var. Ancak oradaki arkadaşlar türlerin isimlerini filan bilmiyorlar tabii.
Ayrıca meilland sarmaşık gülü de almak istedim ama yoktu.
Şimdi meilland sarmaşık gül istiyorum
beyaz orkide
30-10-2008, 17:22
Şuan ellerinde sarmaşık gülü oldugunu biliyorum.Saksılı olarak ama tercih edermisiniz bilmiyorum Sayın Adnan Karaer.
beyaz orkide
30-10-2008, 17:45
Gül meraklıları arkadaşlar; nerdesiniz? Ben seçene kadar 3 tane liste hazırlamıştım. Galiba bu kadar çok olunca insanın kafası karışıyor.
Sevgili beyaz orkide bir gelişme varmı acaba? Son durum nedir?
Sayın İlknur Aşık ,S ubimi mail atacaktı sanırım henuz cevap gelmemiş olacak ki yazmadı bizlere.Yardımcı olmak icin cok istekli cok heyecanlıydı. Yukarda yazılı oldugu gibi bende yazışmaları yapmasına izin verdim.Bizde bu arada secim yaparız.Ben şahsen cok zorlanıyorum.Listemde cok uzun olacak.
Siparislerim;
1-Black baccara
2-Papa meiland
3-Henry Salvador
4-Bonica
5-Yves Piage
6-Charles de Gaulle
7-Frederic Mistral
8-The Mc Cartney Rose
9-Botero
10-Elle
Sevgili beyaz orkide,umarim gullerimize en kisa zaman da ve sizleri yormadan kavusuruz.
beyaz orkide
30-10-2008, 18:43
Sayın Mujgany,bu benim icin olsa olsa tatlı bir yorgunluk olur.Herkese istedigi gülleri sahiplendirebilirsem ne mutlu bana.
adnankaraer
30-10-2008, 21:03
Şuan ellerinde sarmaşık gülü oldugunu biliyorum.Saksılı olarak ama tercih edermisiniz bilmiyorum Sayın Adnan Karaer.
Ellerinde hangi tür meilland sarmaşık gülü var biliyor musunuz? Evet almak isterim.
ismet şenad
05-11-2008, 02:00
Sayın Beyaz Orkide;
Gül siparişi sona erdimi? Devam ediyorsa, ben de sipariş vermek istiyorum. Beni bilgilendirebilirseniz memnun olurum. Selamlar.
Fatos_Karag
05-11-2008, 07:47
Günaydın arkadaşlar,
Benim sesim çıkmıyor ama bu vazgeçtiğim anlamına gelmez. Ben sessizce sonuçları bekliyorum. :D
İlk resimdeki güllerin dışında başka eklenecek gül varmı?
Yoksa sipariş verebileceğimiz güller revize edilecekmi?
(Tabi bunlar iş kesinleşten sonra bakılacak kısım)
Hayırlısıyla iş netleşsin diye bekliyoruz. Ona göre kendimizi ayarlayıp sipariş veririz.
Merhaba,
Sanıyorum güller konusunda duraklama dönemindeyiz. Gerçi bu ayı geçirdikten sonra güllerin çıplak köklü yada saksılı olarak toprakla buluşması için en uygun dönem Mart ayının başı donların bittiği dönemdir. Yalnız çıplak kök düşünen arakadaşlarımıza küçük bir uyarı yapmak istiyorum. Tüm çıplak köklü ağaçların (gül de bir tür ağaçtır) tutmama oranı saksıya alınmış fidelere göre çok daha yüksektir.
Sipariş verebileceğimiz güllerin listesi ve teslim koşulları netleştikten sonra bende diğer arkadaşlar gibi listemi güncelleyeceğim. Umarım bu konuya gönül veren tüm arkadaşlarımız gibi benimde hayalini kurduğum ödüllü güllerim olur.
Fatos_Karag
06-11-2008, 08:51
Sayın tturt günaydınlar,
güllerin tutmama ihtimali olduklarını bilmiyordum. Sizce fide daha doğru bir tercih galiba. Tabi fiyat farkıda 2 ye katlıyor. Acaba güllerin yanında IBA köklendirici mi alsakmı ne dersiniz? (tabi iş netleşince)
Sayın Fatoş Karag,
Doğru fiyat ikiye katlanıyor fakat diyelim 3 çıplak kök aldınız ve bir tanesi tuttu. Maliyet açısından baktığımızda bir gül fidesini saksılı gül'den daha pahalıya almış oluruz. Sera işini profesyonel yapanların çıplak kökü tuturma olasılığı tabiki daha yüksektir. Ben bizim gibi amatör hobi olarak yapanlar açısından bakmaya çalışyorum. Sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım ama iba köklendirici bildiğim kadarı ile çeliklerde köklenmeyi sağlamak amacıyla kullanılıyor. Oysa çıplak köklü olanlar zaten köklenmiş hatta kök budaması yapılmış olarak satılıyor. İba köklendiriciyi bende siteden sayın Selehattin Yılmaz bey'den temin ederek, bazı güllerimden yine bazı çelikten üretimi yapılan meyveleri,çiçekleri köklendirmek için kullanıyorum. Hatta mum çiçeğinde de oldukça başarılı olmuştum.
beyaz orkide
06-11-2008, 11:27
Sayın sibumi,arkadaslarımız merak icinde olumlu yada olumsuz bir acıklama yapmanı beklıyoruz.Fransa ya sorularımızı iletip iletmediginiz konusunda benide bilgilendirmediniz.Konuya acıklık getirmelisiniz.
beyaz orkide
06-11-2008, 11:32
Ben daha önce önce cıplak kök konusunda uyarmıştım aslında ya gözden kacırdınız yada unutmuş olmalısınız.Yurt dşından gelecek olan bu güller mumlanmış gübrelenmiş ve mantara karşı ilaclanmış olarak gelecek bu durumda 3 hafta kadar dayanır diye biliyorum.Yanlışım varsa lutfen duzeltin.Aldıgımızda hemen toprakla buluşturursak sorun olmaz sanırım.Birazda bakım yaparız.
beyaz orkide
06-11-2008, 12:05
Arkadaslar yarım saattir ben şaşkınım.Burada sibuminin yazılarını ben mi göremiyorum yoksa bu arkadas sildimi yazılarını eger öyleyse ben bu arkadasımızın forumdan atılmasını istiyorum.
Adalet Yağcı
06-11-2008, 22:13
Sayın Beyaz Orkide, bu arkadaşın mesajları sırra kadem basmış, görünmüyor.
Ben bir şeyi merak ediyorum, verdiğimiz liste geçerlimi yoksa yeni listemi yapmamız gerekiyor.
Yeni liste gerekiyorsa, lütfen almamız mümkün olanlarını yeniden fotoğrafları ile listeleyin, biz de oradan kesin listemizi bildirelim, bu şekilde daha kolay olur hepimiz için.
Ben daha önce önce cıplak kök konusunda uyarmıştım aslında ya gözden kacırdınız yada unutmuş olmalısınız.Yurt dşından gelecek olan bu güller mumlanmış gübrelenmiş ve mantara karşı ilaclanmış olarak gelecek bu durumda 3 hafta kadar dayanır diye biliyorum.Yanlışım varsa lutfen duzeltin.Aldıgımızda hemen toprakla buluşturursak sorun olmaz sanırım.Birazda bakım yaparız.
Sayın Beyaz Orkide,
Haklısınız daha önce bu konuda uyarı yapmıştınız. Benim yazım genel olarak çıplak köklerle ilgiliydi. Ayrıca sizlere bir tecrübemi de aktarmak istiyorum. Ocak ayında Mısır Çarsınının arka tarafında yer alan çiçekçilerden yurtdışından ithal çıplak köklü mumyalanmış ikisi sarmaşık üçü normal olmak üzere beş adet gül aldım. Satıcı alırken balkonda mart ayına kadar zeminle temas ettirmeden durması halinde bir sorun olmayacağını söyledi. Güller önü açık karton kutularda bulunuyordu ve kökleri de saman kum karışımındaydı. Mart başında gülleri toprağa aldım. Satıcıya göre mumlar havaların ısınmasıyla eriyecek ve odunsu yapıları ortaya çıkacaktı. Yaz boyunca mumlar maalesef erimedi. Sezon içersinde boy atma, yeni dal verme, gül açma gibi gelişimlerini bekledim. Sadece 2 tanesi zayıf birer gül verdiler. Geçtiğimiz hafta sonu güllerimin tamamını genel olarak budarken aldığım beş gülden 3 tanesinin köklerini geliştirmediğini gördüm bu gülleri kök budaması yaparak başka yere aldım ama görüntüleri itibariyle umudum yok.
Geçmişte başka çıplak köklü ağaçlar üzerinde edindiğim tecrübelerle benim tercihim tutmuş olarak topraklı saksılar içersinde gülleri yada başka ağaç fidelerini alma yönündedir.
Bu değerli gülleri edinmek isteyen değerli siteseverler kendi tecrübelerini, bilgilerini bu siteden öğrendiklerini birleştirerek kendilerine uygun tercihleri yapacaklardır. Benim tercihim söylediğim gibi saksılı tutmuş ödüllü güller olacaktır.
beyaz orkide
07-11-2008, 09:37
Sayın Beyaz Orkide, bu arkadaşın mesajları sırra kadem basmış, görünmüyor.
Ben bir şeyi merak ediyorum, verdiğimiz liste geçerlimi yoksa yeni listemi yapmamız gerekiyor.
Yeni liste gerekiyorsa, lütfen almamız mümkün olanlarını yeniden fotoğrafları ile listeleyin, biz de oradan kesin listemizi bildirelim, bu şekilde daha kolay olur hepimiz için.
Yeni listeye gerek yok elimizdekileri kullanacagız.
beyaz orkide
07-11-2008, 09:41
Sayın Beyaz Orkide,
Haklısınız daha önce bu konuda uyarı yapmıştınız. Benim yazım genel olarak çıplak köklerle ilgiliydi. Ayrıca sizlere bir tecrübemi de aktarmak istiyorum. Ocak ayında Mısır Çarsınının arka tarafında yer alan çiçekçilerden yurtdışından ithal çıplak köklü mumyalanmış ikisi sarmaşık üçü normal olmak üzere beş adet gül aldım. Satıcı alırken balkonda mart ayına kadar zeminle temas ettirmeden durması halinde bir sorun olmayacağını söyledi. Güller önü açık karton kutularda bulunuyordu ve kökleri de saman kum karışımındaydı. Mart başında gülleri toprağa aldım. Satıcıya göre mumlar havaların ısınmasıyla eriyecek ve odunsu yapıları ortaya çıkacaktı. Yaz boyunca mumlar maalesef erimedi. Sezon içersinde boy atma, yeni dal verme, gül açma gibi gelişimlerini bekledim. Sadece 2 tanesi zayıf birer gül verdiler. Geçtiğimiz hafta sonu güllerimin tamamını genel olarak budarken aldığım beş gülden 3 tanesinin köklerini geliştirmediğini gördüm bu gülleri kök budaması yaparak başka yere aldım ama görüntüleri itibariyle umudum yok.
Geçmişte başka çıplak köklü ağaçlar üzerinde edindiğim tecrübelerle benim tercihim tutmuş olarak topraklı saksılar içersinde gülleri yada başka ağaç fidelerini alma yönündedir.
Bu değerli gülleri edinmek isteyen değerli siteseverler kendi tecrübelerini, bilgilerini bu siteden öğrendiklerini birleştirerek kendilerine uygun tercihleri yapacaklardır. Benim tercihim söylediğim gibi saksılı tutmuş ödüllü güller olacaktır.
Eminonunden yakın cevrem aldı.Tanıyorum bu gülleri,yalnız onlar cinden gelme diye hatırlıyorum.Arkadasımda cok gusel gelışmişti.Şimdi bir daha sorayım.Bende aldım bu gullerden iki tane cok hızlı gelişmeye basladı ama saksının altının delik olmamasından sebeb ölmüştü.
beyaz orkide
07-11-2008, 09:44
Dün arkadasımız mymuberra hanım fransaya mail trafigini yeniden baslattı.Kendisi bu maili burada yayınlayacak.Ben bu pazar günü İstanbul agac firmasını zıyarete gidip yüzyüze görüşmeyi planlıyorum.Gelişmeleri elbette bildirecegim.
Fatos_Karag
07-11-2008, 09:53
O zaman güller netleştikten sonra son bir revize yapıp işi garantiye almak ve ona göre sipariş vermek. Birkaç gündür bu sibumu denen arkadaşın mesajlarına ulaşmaya çalışıyorum. Demekki tek ulaşamayan ben değilmişim. Az öncede arama da sibumi olarak aradım. Yine bulamadı. Bu arkadaş eski bir üyemiydi.
beyaz orkide
07-11-2008, 10:09
Yeni üye idi sibumi bu işi verirken dıkkatimi cekmişti.İzin vermeyecektim aslında ama sizlerden tepki almamak icin kabul ettim.Ogün 4.mesajı idi kendisinin.Üyeligini sildigini bende gördüm hic degilse bunda asil davranmış.Baska bir isimle katılır kendisi.Bu cok zor bir sey degil ki
Fatos_Karag
07-11-2008, 10:22
Estağfirullah,
Ne tepkisi. O kdar güzel ve uğraşarak bize liste hazırladınızki Zaten kimsenin size tepki göstereceğini düşünmem. Ama sadece listeyi beklemek biraz uzadı. O konuda zaten sizin yapabileceğiniz birşey yok. Bu adamlar bence bize tamam getirtiriz tarzında davranıyor ama (özellikle belirtiyorum bu benim düşüncem) sanki getirttiklerinden seçme yapmak zorunda kalacağız. Yani bana öyle geliyor. Çünkü gümrük işleri falanda devreye girince (maliyet,talep vs gibi sorunlar) bence seçim yapma şansımız çok az olacak gibi. Aslında bir yerden sonra önemli olanda bahçemize mis gibi kokan güzellikleri katmak. Bir getirtselerde onlardan seçim yapsak.
beyaz orkide
07-11-2008, 10:47
Durum şu ki,İstanbul derki benim elimde 10 tane farklı gül var bundan alın.Yurt dışında gördüklerinizi isterseniz.Terracotta örnegin ben bundan sadece 1000 adet almalıyım dıyor.Mathıas dan 1000 adet,Mc cartney den 1000 adet alıcam.Sırf siz ıcınden 2-3 adet alacaksınız dıye bu kadar masraf etmem derler.Elimdekileri alın beni yormayın derler.Yurt dışıda derki ben yollarım ama İstanbul distribitorum ondan habersiz olmaz derler.Ancak orada yasayan biri gelip alabilir yada siz gelin alın diyolar.
Fatos_Karag
07-11-2008, 11:23
Benim çıkardığım sonuç buradakilerin iş yapmak istememesi. Dolayısıyla ya yurt dışında tanıdık lazım, yada buradakilere bakıp karar vermek lazım.
beyaz orkide
07-11-2008, 11:40
Evet aynen öyle iş yapmak istemiyolar.Topu birbirlerine atıyolar.Fransa yollamak istiyor ama İstanbuldan cekiniyor.Az önce konuştum pazar günü geleyim diye.Şuan cicek yok bir sey göremezsiniz.Aralık ayında gelin alın derler.
ilknur aşık
07-11-2008, 12:37
Öncelikle ben çıplak kök konusundaki fikrimi belirteyim. Bana geçen sene iki adet ingiltereden çıplak köklü gül hediye olarak geldi. 24 saat suda beklettikten sonra gübre ile karışık toprağa saksıya ektim. Şu ana kadar gelişimleri gayet iyi. İkisi de sağlıklı.
Eğer meilland firmasından toplu olarak alma imkanımız var ise (onlara bizim istediğimiz güllerin distribütörlerinin elinde olmadığı ve getirme imkanınında bulunmadığını yazıp yardım isteyelim) meillanddan alalım. Çünkü buradaki firmanın elinde sadece 10 gül var. (Beyaz orkide 6 türü yazmıştı, diğer 4 tür hangisi bilmiyorum) Mesela benim seçtiğim hiç bir gül listede yok. Hem toplu olarak alırsak fiyatta farkedecek. Ayrıca bu kadar çok çeşit ve tür içinden sadece 10 adet arasından seçim yapmak zorunda kalmak çok kötü. Ayrıca meilland gibi ciddi bir firmanın distrübütörlüğünün yapıyorlarsa bu kadar keyfi davranamalılar diye düşünüyorum. Elimizde bunlar var, bunlardan seçmek zorundasınız gibi bir dayatma çok doğru gelmiyor bana. Meilland internette tek tek sattığına göre herhalde onlarada 1000 tane almak zorundasınız diye dayatmıyordur. Acaba Fransada üyemiz yokmu?
Ama başka hiçbir şansımız yoksa çaresiz olanlar içinden seçeceğiz.
ilknur aşık
07-11-2008, 13:01
Bence herkes listesini oluştursun. İstanbuldaki firmaya gittiğimizde tam ve net siparişimiz ile gidelim. Hangi türden kaç adet istendiği belli olsun. Adamlara biz şunları istiyoruz, bize yardımcı olabilecekmisiniz diye soralım. Hayır derlerse bunu meillanda bildirir; biz şu türlerden şu kadar talep ettik, ama distrübütör yardımcı olamıyor bize yön gösterin, ne yapalım deriz. diye düşünüyorum. İçimizde tatile falan Fransa'ya gidecek yokmu?:p
Fatos_Karag
07-11-2008, 13:34
Tamam liste kısmı bana uyar.
listemizi ne zaman hazırlayalım. Bence aramızda kesin bir tarih belirleyelim mesela ayın 13 ü akşamına kadar herkesin listesi elinde olur. Bunu excel listesi olarak gül isim ve adetleri olarak ben l14 ü sabahı listeleyebilirim. Yalnız gidip görüşme işini kim halledebilecek? Sevgili beyaz orkide siz müsait olabilecekmisiniz. (işin en zor kısmını size yıkmış gibi olucaz. Bundanda çekiniyorum.)
Adalet Yağcı
07-11-2008, 13:52
Sevgili Beyaz Orkide, görüyorum ki herkes sabırsızlanmaya başladı, özellikle Fatoş Karag.
Eh ben de en az o nun kadar sabırsızım, mademki listede güncelleme yapılıyor, bir kez daha veriyorum Listem (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=288603&postcount=85).
İnşaallah, bu seçtiklerimden alma şansım olur, ben klasik papa mielland gülü istemiyorum, şu yalınkat olanları.
Yeniden atağa kalktık, haydi kolay gelsin hepimize, müjdeli haberlerinizi bekliyoruz.
Fatos_Karag
13-11-2008, 16:29
Sevgili Beyaz Orkide,
Alain souchon 1 ADET
ANDRE LE NOTRE 1 ADET
Anthoy mielland 1 ADET
Baccara black 1 ADET
BELLE SYMPHONIE(meirivoui) 1 ADET
BOLCHOI(meizuzes) 1 ADET
BOTERO(meiafone) 1 ADET
Catherine Deneuve 1 ADET
CHARLE AZNAVOUR(meibeausai) 1 ADET
CHARLES DE GAULLE( meilanein) 2 ADET
Comtesse du barry 1 ADET
Daniel Gelin 1 ADET
De de bridgewater 1 ADET
DEBORAH(meinoiral) 2 ADET
DEE DEE BRIDGEWATER(meitandar) 1 ADET
ELLE (meibderos) 2 ADET
GOLD SYMPHONIE(meiskaille) 1 ADET
JUBILE DU PRINCE DE MONACO(Meisponge) 1 ADET
Michka 1 ADET
NICOLAS HULOT(mifazeda) 1 ADET
Paris Match 1 ADET
PIERRE DE RONSARD(meiviolin)1 ADET
Polka 1 ADET
RIMOSA GPT(meıgro nurısan) 2 ADET
ROSE OSIRIA (KIRMIZI BEYAZLI) 2 ADET
Tchin Tchin 1 ADET
TILT SYMPHONIE(meivraivou) 1 ADET
TOULOUSE LAUTREC (meırevoıt) 1 ADET
TOPLAM 33 ADET
Sevgili Adalet abla ve benim siparişlerim yukarıdadır. Fakat ne yazık ki başka hiçbir arkadaştan sipariş gelmedi. İsterseniz vazgeçelim demek zorundayım galiba :(
En çokta sizin emeğinize üzülüyorum. :( O kadar uğraştınızki keşke herşey istediğimiz gibi olsaydı.
adnankaraer
13-11-2008, 17:43
Fatoş hanım siz İstanbuldasınız. İstanbul ağaç'ın Pendikte (ben orayı biliyorum) bir fidanlığı var. İsterseniz gidip oraya bir bakın derim ben. Gerçi burada olduğu gibi ismini verip de gül bulamazsınız ama görerek alabilirsiniz. Ben öyle aldım. Şimdi elimdeki güllerin isimlerini bilmiyorum ama meilland gülü diyorum. Ayrıca orada Türkmen gülleri de vardı.
Merhabalar,
Sayın Beyaz Orkidenin bu oluşumda emeği çok. Ödüllü gülleri bizlerle tanıştırarak ufkumuzu genişletip gönüllerimizi de heyecenla doldurdu.
Bu tür organizasyonları yapmak kolay değil bir çoğumuz çok sayıda bu güllerden edimek istiyoruz. Zevkler değiştiği için herkesin listeside doğal olarak farklı oluyor. Bence yapmamız gereken öncelikle sayıyı on tür gülle sınırlamak isteyen bu on gülün tamamına sipariş verebilir isteyende bir kısmına böylece güllerde genel olarak daha yüksek sayılara ulaşabiliriz. Daha yüksek sayılı listelerdeki bazı güller istediğimiz sayıya zor ulaşır. Bu on gülün seçimi konusunda da önerim 1 veya 2 gülün sarmaşık diğerlerinin klasik gül olması yönünde. Yine başta Sayın Beyaz Orkide ve sizler kabul ederseniz kısıtlanacak gül sayısının tespiti ile güllerin seçimini tamamen Sayın Beyaz Orkide'ye bırakarak kendisinin oluşturacağı liste üzerinden seçim yapmamız olacaktır.
Umarım bu güzel organizasyon güzel sonla biter.
Sayın Fatoş Karag sizde lütfen karamsarlığa kapılmayın önümüz kış önümüzde yeterli süremiz var Şubat sonuna kadar bir sonuca ulaştırmamızda bir sakınca bulunmuyor.
[QUOTE=mujgany;308221]Siparislerim;
1-Black baccara
2-Papa meiland
3-Henry Salvador
4-Bonica
5-Yves Piage
6-Charles de Gaulle
7-Frederic Mistral
8-The Mc Cartney Rose
9-Botero
10-Elle
Benim listem de boyle toplam on adet.Standart liste hazirlanacaksa ona da uyarim.Simdiden tesekkurler...
Fatos_Karag
14-11-2008, 09:53
Sayın adnankaraer, internetten bakarken İstanbul Ağaç ın Pendik te yeri olduğunu görmüştüm. Fakat gitmek bir türlü nasip olmadı. Eşimi kandırmaya çalışıyorum. :D Anlayacağınız tamamen duygusal :D
Aslında Türkmen güllerinide merak ettim. Meilland gibi onlarda çok güzeldir eminim. Grerek, dokunarak, kuklayarak bir çiçeği almak çok daha zevkli.
Ama burada gördüğüm güllere hayran kaldım. Bulma şansım varsa değerlendirmeyi isterim.
Sayın ttrut da dediği gibi şubat sonuna kadar zaman var. Kısmet, güllerime kavuşayımda :D
Bu arada Sayın mujgany nin güllerinide dahil edip yeni listeyi yolluyorum.
Fatos_Karag
14-11-2008, 10:07
Listemizin son hali aşağıdadır.
Alain souchon 1 ADET
ANDRE LE NOTRE(meiceppus) 1 ADET
Anthoy mielland 1 ADET
Baccara black 2 ADET
BELLE SYMPHONIE(meirivoui) 1 ADET
BOLCHOI(meizuzes) 1 ADET
Bonica 1 ADET
BOTERO(meiafone) 2 ADET
Catherine Deneuve 1 ADET
CHARLE AZNAVOUR(meibeausai) 1 ADET
CHARLES DE GAULLE( meilanein) 3 ADET
Comtesse du barry 1 ADET
Daniel Gelin 1 ADET
De de bridgewater 1 ADET
DEBORAH(meinoiral) 2 ADET
DEE DEE BRIDGEWATER(meitandar) 1 ADET
ELLE (meibderos) 3 ADET
Frederic Mistral 1 ADET
GOLD SYMPHONIE(meiskaille) 1 ADET
Henry Salvador 1 ADET
JUBILE DU PRINCE DE MONACO(Meisponge) 1 ADET
Michka 1 ADET
NICOLAS HULOT(mifazeda) 1 ADET
Papa meiland 1 ADET
Paris Match 1 ADET
PIERRE DE RONSARD(meiviolin) 1 ADET
Polka 1 ADET
RIMOSA GPT(meıgro nurısan) 2 ADET
ROSE OSIRIA (KIRMIZI BEYAZLI) 2 ADET
Tchin Tchin 1 ADET
The Mc Cartney Rose 1 ADET
TILT SYMPHONIE(meivraivou) 1 ADET
TOULOUSE LAUTREC (meırevoıt) 1 ADET
Yves Piage 1 ADET
TOPLAM 43 ADET
Adet fazlası olanları koyu işaretledim.
ilknur aşık
14-11-2008, 22:53
Fatoş hanım bu listede tüm sipariş verenleri mi toplayacağız? Bu liste tüm sipariş vermek isteyenleremi ait olacak, sadece sizin ve müjgany'nin siparişlerini mi topladınız? Yani bütün arkadaşlar kendi siparişerini ekleyecekmi, yoksa sadece siz kendinizinkini mi yazdınız?
Adalet Yağcı
15-11-2008, 20:44
Ozaman benim listem neden dahil edilmedi sevgili Fatoş :( kaç defa liste vermiştim.
Ne zaman gelecek güllerimiz, bekleyen Dervişlere döndük, murada ersek bari.
Fatos_Karag
17-11-2008, 10:27
Sevgili Adalet ablacım,
Ben sizin ve kendi güllerimizden bir liste oluşturmuştum zaten. Ek olarak sevgili mujgany nin de gülleri geldi. 43 gül içeren liste (adalet yağcı, FATOS_KARAG, mujgany) nın sipariş listesidir. İsteyen buradan bildirirse listeye eklerim.
Aşk olsun Adalet abla ben sizi heç unuturmuyum :D
Fatos_Karag
17-11-2008, 10:32
Fatoş hanım bu listede tüm sipariş verenleri mi toplayacağız? Bu liste tüm sipariş vermek isteyenleremi ait olacak, sadece sizin ve müjgany'nin siparişlerini mi topladınız? Yani bütün arkadaşlar kendi siparişerini ekleyecekmi, yoksa sadece siz kendinizinkini mi yazdınız?
Sayın İlknur hanım,
Bu listeye tüm siparişi olanları ekleyip listenin son halini hazırlayıp Sevgili beyaz orkideye o şekilde iletmekti amacımız. (Ben bunları excelde tutuyorum.)
Son olarak sevgili beyaz orkide ne kadarını temin ettirebilecek bizde net bilemiyoruz. Çünkü temin edilecek yerdende kaynaklanan sorunlar çıkabilir.
Biz listemizi hazırlalım. Bakalım ne kadarı gelebilecek. :D
beyaz orkide
17-11-2008, 10:42
Arkadaşlar 10gündür agaclar.nete giremiyordum bir sekilde cıktım.Nasıl oldugunu anlamış degilim ama şimdi sorun kaldırıldı.Sabırsızlıgınızı anlıyorum cok agır ilerliyo ama inanın elimden geleni yapıyorum.Bizim fransızlarla mail trafigimiz sürüyor bu arada bize yeni bir katalog yollayacaklar.Gelir gelmez burada yayınlacagız.Onların şöyle bir çözümü var.Katalogdan istedimizi istedigimiz kadar sececegiz onlar istanbula yollayacaklar.Yani istanbul agaclar üzerinden gelecek onlarında siparişleri varmış.onların siparişleri bizim siparişlerimiz beraber gelecek.Nasıl güzel haberler degil mi?
Adalet Yağcı
17-11-2008, 10:48
Aşk olsun Adalet abla ben sizi heç unuturmuyum
Sevgili Fatoş, bir an korktum, beni listeden çıkarttınız sandım :rolleyes:
Son haber güzel değilmi, yeni liste geliyor :D
Sevgiler.
Fatos_Karag
17-11-2008, 11:36
Allaaahhhh,
tutmayın beni beyav.
Güller geliyor, güller geliyor :D
Yeni katalogu yayınlanırsa ondan seçeriz. Şimdi bendeki listeyi bloke ediyorum. Yeni güller çıksın ortaya onlardan seçeceğiz. Sevgili beyaz orkide siz süpersiniz :D
Adalet ablacım bundan güzel haber yok şu an. İşyerimizdeki sorunlar çözülmeye başlamış. Güllerimiz geliyor. Bugün çok mutluyum :D
Sabreden derviş muradına erermiş. ÇOK ŞÜKÜR.
Adalet Yağcı
17-11-2008, 12:25
Sevgili Fatoş, siz benden de deli çıktınız, solladınız valla.
İşyeri sorunlarınızın çözüme kavuşmasına çok sevindim, darısı diğer mağdurların başına.
Hadi hayırlısı, pardon evet lisi.
ilknur aşık
17-11-2008, 13:23
Sevgili Fatos_Karag benim listem zaten hazır. 6.sahifede 173 nolu mesajda yazmıştım. Ama zaten önemi kalmadı. Yeni katalogtan yeniden seçeceğiz. Ama bu bir nevi ön hazırlık oldu.
Yaşasın güllerimiz geliyor. Bende artık umudumu kaybetmeye başlamıştım. Yeni katalog gelse de hemen seçsek. Sevgili beyaz orkide süpersiniz. En doğru yolu bulmuşsunuz. Bundan sonra tek dileğim beğendiğimiz ve istediğimiz güllerin yeni katalogda da var olması.
Fatos_Karag
18-11-2008, 08:56
Valla öyle, hele bazılarını görünce ağzımın sulandı desem yeri. Eğer bu olamazsa artık Eminönü den yada sayın Mutlu Kutlu dan almaya çalışacağım. İnanın bahçem acınacak halde. Mecburen bu kadar ısrarcıyım. Buradaki bahçeleri gördükçe içim gidiyor. Gül kokusuna bayılırım. Birde hanımeli dikeceğim. Farkındaysanız hep kokulu şeyler istiyorum. :D Bakalım kısmet.
adnankaraer
18-11-2008, 13:13
Ben de varım. Birkaç gül alacağım. Ama önce kataloğu görmek istiyorum.
Sayın Beyaz Orkide
Çok güzel haberler verdiniz. Katalog gelir gelmez hemen siparişlerimizi iletiriz.
karinca70
18-11-2008, 22:16
Listede ben de varım, katalog gelince sipariş vereceğim.
Bende varım, katalog gelince sipariş vermek istiyorum.
ilker_eroglu
18-11-2008, 23:10
Merhabalar,
Diger arkadaşlar gibi katalog ulaştıgında bende bir kaç sipariş vermek isterim.
İlker
cevreizcisi
18-11-2008, 23:14
Maalesef ben sizler gibi liste sunamayacağım arkadaşlar.Apartmanda oturmakta olan bir kişi olarak, balkonumda bulunan iki kırmızı ,bir pembe ve bir tanede yavruağzı gülümle sizleri izlemek durumundayım.Çünkü artı bir gülü koymaya yerim yok.Balkonum dolu sayılır ki önümüzdeki günlerde gelecek olan lalelerimi de süşünürsem başka yerim kalmayacak, sizler gibi şanslı olamadığım için yazık.O gülleri ancak szilerin resimlerinden göreceğim
Fatos_Karag
19-11-2008, 08:42
Sayın cevreizcisi,
üzülmeyin lütfen. Ben şu anki evime taşınalı 4 ay oldu. Ondan önce yüksek giriş katı olan bir yerde oturuyordum. Emin olun balkon bile bana lükstü. Güvenliği var diye işyeri servislerimizin ortak geçtiği biryer diye evlenince oraya taşınmıştık. Haftaiçi pek farkedilmiyordu fakat haftasonları resmen kendimi yarı kapalı cezaevinde gibi hissediyordum. Orada bile mutfak camının önünde yoğurt kovasında limon ve domates yetiştirmeye çalışıyordum. Şu andada harabe gibi bir bahçemiz var. Yinede çok şükür. Allah sizede benimki gibi ufakta olsa bir bahçe nasip etsin. Emin olun Yarabbel Alemin sizin için hayırlıysa verir. Sadece sabır ve niyet önemli olan.
cevreizcisi
19-11-2008, 11:10
Evet haklısınız, şuan elimde bayağı bir çiçeğim var yok değil ,ama daha fazlası olsa çok sevinirdim, sizin adınıza sevindim.Bende bakmaya devam ediyorum hayırlısı artık uygun şartlarda bir yer bulduğumda ki şuan oturduğum ev kendime ait bu evi satıp bahçeli alacağım.Ben Adanalı olduğum için bahçeli eve alışkınım.Hayırlısı olsun dyelim arkadaşım.
zeynep örenk
19-11-2008, 14:08
Bende kataloğunuzu bekliyorum.Aynı firma mı? Mevcut resim ve bilgi acaba nereye kadar geçerli?
Aynı firmadan farklı çiçek cinsleride alınabilirmi?
mymuberra
20-11-2008, 14:17
Evet Sn. Zeynep Örenk, Sn.Beyaz Orkide' nin tanıtımını yaptığı güllerin satıldığı firmanın kataloğu posta ile gönderilmiş halde, türk ptt' sinin hızına bağlı olarak geleceği gün bekleniyor.
Vesile ile size , Sn.Beyaz Orkideye ve diğer arkadaşlara selamlar.
zeynep örenk
23-11-2008, 21:36
Sizler alem issanlarsınız. Bu iş bulaşıcı, listemi ne olur olmaz yazayım. Gerekirse tekrar tekrar yaparım. Sizler yorulmamışsanız bu kadar aydır bende varım. Allah yardım eder.
alain souchon-meikarouz ( 1 tane )..
glamis castle -auslevel- beyaz ( 3 tane )..
molineux -ausmal- sarı ( 1 tane )..
pat austin-ausmal..
andre le notre-meiceppus..
black baccara-meidebenne ( 2 tane )..
edith piaf-meiramboys-kırmızı
eddy mitchell-meirysett
henri salvador-richoilier
yves piaget-meivilda..
Gp pierre de ronsard-meiviolin ( sarmaşık )..
Gp palais royal -meiviowit( beyaz sarmaşık )..
jardins de bagatelle-meimafris
caprice de meilland-meilland
charles de gaulle-meilanein..
julio iglesias -meistemon( 2 tane )..
prince jardiniermeitroni
papa meilland- meicesar.. ( 2 tane )
jeanne moreau- meidiaphaz
acropolis-meicrado ( fleurs groupees'den)
baby romantica- meipaonia..
bolchoi - meizozes..
pullman orient express- baipeace..
victor hugo-kırmızı - meivestal..
baronne de rothschild- meigriso
charlotte rampling- meihirvin
femme actuelle- richzone
nicolas hulot- meifazeda
paul ricard-meinivoz
Jade-richerne
Botero- meiafone
golden celebration- ausgold
Böylece 37 tane eder.
Hayırlısı olsun.
mymuberra
26-11-2008, 11:48
Arkadaşlar Meilland Kataloğundaki güllerin listesini excel tablosu olarak aşağıdaki linkte bulabilirsiniz. Listedeki koyu işaretli olan çiçekler " http://www.meillandrichardier.com/index.php?langue=en" adresinde yok , o nedenle görebilmeniz için scan edip forum'a ekleyeceğim.
Tabloyu indirebileceğiniz link = http://www.sitesihirbazi.web.tr/MeillandRoses_.xls
mymuberra
26-11-2008, 11:56
Violon d'ingres
mymuberra
26-11-2008, 11:58
farandole
Adalet Yağcı
26-11-2008, 11:59
Sevgili mymuberra, ben bu verdiğiniz linki açmayı beceremedim :(
Siz bunları bize tek terk tanıtamazmısınız, en son mesajınızda olduğu gibi.
Bende beceremedim. Tanıtırsanız sevinirim
mymuberra
26-11-2008, 12:06