![]() |
Fesleğen sosu (pesto)
Sevgili arkadaslar,
Italyanlarin makarna tüketirken severek kullandiklari pesto sosu bilgisi. Bizim maydonoz demeti büyüklügünde miktar iri yaprakli fesleğen, yarim su bardagi zeytinyagi, dolmalik fistik (bu oran icin yarim cay bardagi) veya ceviz, 1 dis iri sarmisak, tuz (peynir tuzluluguna bakarak), karabiber (az), ve permesan peynir (cekilmis olursa yarim su bardagi) ben eski kasarla yaptim, bu da güzel oluyor.. bu metaryeli birlestirip bir blendir ile paraladiginizda cok lezzetli bir pesto sosu elde ediliyor, hem makarnalarda hem de kizarmis ekmek ustune iyi oluyor.. Denemesi cok zor degil. afiyet olsun erhan62 |
Tarif için teşekkürler erhan62. Bu sosu küçük yapraklı fesleğenle denesek olur mu?
|
Alıntı:
|
feslegen
Alıntı:
Sevgili dostum, inan bunu bilmiyorum ama burda satilanlar iri yaprakli feslegenler.. kucuk yaprakli olanlar benim bildigim kadari ile cok kuvvetli aromasi olanlar .. orani degisebilir ama lezzetin de artacagina eminim.. afiyet olsun sonucu yazarsaniz sevinirim gerci burda kucuk yaprak yok ama turkiyeye geldigimde ben de onu denerim.. |
Bu sosu fıstıksız olarak yaptık bu gün.
Spageti sosu olarak kullandık, çok güzel oldu. Pesto sosu hem organik, hem katkısız hem de çok kolay oldu. Bayıldık. |
Ben fıstık yerine ayçekirdeği içi kullanıyorum bazen, denemenizi tavsiye ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2021