Soğan çorbası
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ 250 gr yoğurt 1 çay bar pirinç 1 çay bar mısır konserve 1 yumurta 1 çay kaşığı yemeklik toz kırmızı biber Tercihen et suyu yoksa normalde olabilir Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayalım 3 yemek kaşığı sıvı yağda soğanlar iyice pişesiye kadar kavuralım isteğe göre et suyumuzu ****** daha lezzetli oluyor yoksa içme suyu ilave ettikten sonra içine pirincimizi ve mısırımızı atarak piriçler pişesiye kadar kaynatalım bir tarafta yoğurdumuza yumurtayı ekleyerek çırpalım pişen çorba tenceresinden bir kaç kepçe sudan alarak yavaş,yavaş yoğurda ilava ederek yoğurdumuzu incelttikten sonra kaynamakta olan tencereye yavaşça ilave edelim ****** kaynamaya başlıyıncaya kadar karıştıralım 2 dk kaynaması yeterli tuzumuzu ilave edelim üzerine ise tereyağımızı erittikten sonra kırmızı biberi katarak servis yapalım arkadaşlar belli bir su ölçüsü veremedim bildiğiniz üzre çorbalar her zaman meyaneli yani koyu kıvamlı olursa daha lezzetli oluyor ölçü size kalmış AFİYET OLSUN |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024