agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Ekmek üstü tarifler (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/25193.htm)

canannuman 26-08-2011 11:47

Ekmek üstü tarifler
 
Çocukken çok sevdiğim ve eğer çocuklar yerse çok iştah açıcı bir karışım.
1 kalıp beyaz peynir.
yarım kalıp da beyaz peynir oranında tereyağı. (ekmek üstüne sürülen hazır katı yağlar da olur.)
1 su bardağı dövülmüş ceviz.
1 baş sarımsak iyice ezilmiş olacak. (Daha az, daha çok baharlı sevenlere göre azalıp çoğalabilir)
3-4 çorba kaşığı pul biber (Azalıp çoğalabilir ancak mutlaka olmalı)
Peynirde zaten tuz var başka hiçbirşey.
Bütün malzemeyi karıştırın
Bütün malzemeler azalıp çoğalabilir keyfinize göre. Ama ceviz yerine fındık aynı tadı vermez. Gerçek tereyağ tadını diğer katı yağlar vermez.

Bu malzemeyi karıştırın çatalla sürekli ezin en sonunda sürülecek gibi oluyor iyice karışıyor ekmeğinize sürün afiyetle yiyin.

Veya pastanelerde satılan küçük yuvarlak ekmekcikler arasına bu acılı ç:dilli: eşitten sürüp ikramlık yapabilirsiniz çok şık oluyor.

Özellikle sıcak çayla yiyin acıyı ve sarımsak damakta daha hissediliyor. :dilli:
Afiyet olsun. :rolleyes:

mandalinleerik 26-08-2011 20:00

Elinize sağlık çok güzel bir tarif. Çocukluğumda annem 5 çayında çok yapardı.

arapsabunu 07-06-2012 22:31

Sık kullanılanlara ekledim, malzemeleri tamamlayıp yapacağım inşallah...

ayazkentli 17-09-2012 14:58

Ekmek üstü tarifler
 
1 Eklenti(ler)
Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz.

Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.

Ayşe Yıldız 17-09-2012 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1019605)
Ne güzel. Salçalarımız protein katkılı oluyor.:p



Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz. Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.

Biz bu kahvaltılığı çemene çevirsek nasıl olur biraz baharat biraz da sarımsak.....

ayazkentli 17-09-2012 15:31

Sabahları sarımsaklı bir şey yemeye hiç alışamadım.

(Hanım pek seviyor ama uğraşması zor geldiğinden, markette minik şişelerde satılan acılı çemen şişesi alıp, kendi yiyor).

Yalnız, bu salça kavurmasına baharat olarak bazen az miktar kimyon ve kuru nane ekliyoruz. Farklı bir tad veriyor.

Ayşe Yıldız 17-09-2012 15:38

Salçayı kavurmadan önce çekirdeksiz yeşil zeytin doğranıldığında da çok hoş oluyor. Yalnız ben bu sayfayı kahvaltı sofrasına çevirdim gibi, sanki, galiba...
Salça yapanlara kolaylıklar diliyorum zira hava şartları değişmeye başladı. Ben mesela güneşte kurutmayı seçtim. Şuan balkondalar ve önceki gün biraz yağmur serpince içeri almak zorunda kaldım. Şimden sonra tepsinin ucunu balkona çıkardımı yağmurun yağası gelir. İçeri al güneş, Dışarı çıkar yağmur. :)))

malina 17-09-2012 16:42

Farklı peynirler ve farklı ek maddeler ile farklı ekmeğe "sürülebilir peynirler" hazırlayabiliriz.

Bir parçalayıcının içine (sadece beyaz peyniri örnekledim, bunun yerine süt kesiği, yani lor da kullanabilirsiniz) koyup hepsini birden parçalayın, suyu kıvam durumuna göre eklemelisiniz. 2-3 gün içinde tüketmelisiniz.

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış maydanoz (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış dereotu (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış nane (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + haşlanmış, doğranmış kırmızı biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil biber + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + doğranmış yeşil soğan (gerekiyorsa biraz su)

Beyaz peynir + zeytinyağı + ince rendelenmiş kırmızı havuç + çok az sarımsak + seviyorsanız ek olarak acı biber (gerekiyorsa biraz su)

Ek olarak çörekotundan, zerdeçala her türlü baharat da ekleyebilirsiniz.

Kiraz 17-09-2012 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli (Mesaj 1019605)
Biz salçayı sabah kahvaltısında ne zaman yemek istesek, 2 yemek kaşığı salça ve biraz zeytinyağı ile tavada sıcak su ile sulandırıp, biraz pişiriyoruz ve kahvaltılık elde ediyoruz.

Su katmamızın nedeni, tuzu ve yoğunluğu inceliyor, fazla rahatsız etmeden yenilebiliyor. Hele birde ekşi mayalı köy ekmeği dilimlerini kızartıp, bana bana yemesi çok tatlı.

Tarif sizden, ekşi maylı ekmek benden. Çok güzel de iştahımı kapamaya çalışırken bu başlık hiç hoşuma gitmedi :)

hira 20-04-2014 18:26

Şarküterilerde satılan acuka isimli karışımdan esinlenerek icat ettiğim ekmek üstü tarifim, acı biber salçası ağırlıkta olmak üzere domates salçası, zeytnyağı, ceviz kırığı, kekik, kuru nane, pulbiber karabiber sarımsaktan oluşuyor. Herşeyi karıştırıp kavanoza doldurarak dolapta muhafaza edebilirsiniz.

YeniGine 12-02-2015 23:59

Bir dilim ekmeğin üzerine tereyağını sürüp, üzerine peynir-maydanoz karışımını yayıp üzerine de yumurtayı sürdükten sonra çingene ızgarasında kızartılır. Afiyet olsun.

capsaicin 13-02-2015 08:45

Fotolar olmayınca konuların tadı çıkmıyor. :)

hosseda 13-02-2015 09:27

Sert tulum peyniri ( mümkünse deri tulumu) hafif nemlendirilip güzelce una bulanır. Tereyağı kızdırılır, peynirler kızartılır. Sıcak ekmek arasında da olur, yağına bana bana yemesine de doyum olmaz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024