agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Tavuk çorbası (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/11878.htm)

Koyu yeşil 25-12-2008 16:44

Tavuk çorbası
 
Ben de size çok lezzetli ve doyurucu bir tavuk çorbası tarifi vereyim. Eşim ve oğlum bu çorbaya bayılırlar:

Bir adet bütün tavuk budu (kalçası) iyice haşlanır. Haşlanmış but sudan çıkarılarak soğumaya bırakılır. Tavuk suyuna bolca tel şehriye ve tuz eklenir. Tel şehriyeler haşlanırken, bir kasede 4-5 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve 1 kaşık un iyice çırpılır. Bir yandan da soğuyan tavuk minik parçalara ayrılır. Hazırladığımız karışım tavuk suyuna terbiye edilir. Kesilmemesi için önce karışımın içine sıcak tavuk suyunu azar azar ilave etmeli, ılınan karışımı sonra çorbaya dökmeliyiz. Tavuk etlerini de katıp, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirdikten sonra, kaselere alabilirsiniz. Ben hiç yağ koymuyorum tavuk suyu epey yağlı oluyor. Servis ederken de üzerine bol karabiber ve kırmızı biber çok yakışıyor. Yanına turp dilimlemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun ;)

Güler 26-12-2008 02:31

Sevgili koyu yeşil, tavuğu haşlarken içine bir adet patates, bir adet de havuç at. Tavuk etlerini parçalıyorsun ya o zaman bu havuç ve patatesleri de ufak ufak küp şeklinde doğra ve etlerle beraber ilave et, o zaman tadı sanki daha hoş.

kahyanur 26-12-2008 21:40

Değerli Koyu Yeşil;
Tarifiniz çok güzel. Tamıtamına bizim damak zevkimize göre. Havucu kızartıp sarımsaklı yoğurtlu **** salata olarak çok seviyoruz. Ama bu çorba havuçsuz daha güzel olur. Elinize sağlık.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024