agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Beyaz soslu kuşkonmaz çorbası (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/11869.htm)

Ali H. ALI 15-11-2008 14:07

Beyaz soslu kuşkonmaz çorbası
 
5 Eklenti(ler)
Sayin Ayse Ozdilin istegi uzerine bu corba tarifini paylasiyorum.

Beyaz soslu kuskonmaz corbasi

1/2 kilo kadar kuskonmaz.
2 orta boy sogan
20gr tereyagi
20gr zeytinyagi
1 corba kasigi un
1 bardak sut
1 bardak su
1 limon
1/2 bardak redelenmis peynir(kasar)
1 cay kasigi Vegeta tozu
Yeteri kadar tuz, kara biber, kirmizi pul biber.

Eklenti 52892
Kuskonmazlarin taze kisimlari kesilip alinir, kartlasmis alt kisimlari kullanilmaz.
kuskanmazlarin pisirilecek taze kisimlari guzelce yikanir.

Eklenti 52893
Kuskonmazlar buharlama tenceresine konup 10-15 dakika icerisinde iyice pisiriliyor
Bunu hasliyarak da yapabilirsiniz ama buharda hem daha cabuk pisiyor hem de daha lezetli oluyor. Kuskonmazlar piserken, soganlari ince ince dogruyorsunuz,
bu arada kuskonmazlar pismistir. onlari ocaktan alip, baska bir tencere icerisine koydugunuz biraz zeytinyagi ile soganlari bayiltiyorsunuz.

Eklenti 52894
Hafif ateste soganlar iyice pisip bayilsin ama yanmasinlar beyaz kalmalarina dikkat ediniz.

Eklenti 52895
Servis tabagina alacaginiz corbanizi suslemek icin, kuskonmazlarin birazinin burunlarini kesiniz. geriye kalanlarini kucuk parcalara keserek derince bir tabakta ezip pure haline getiriniz. Icerisine bayilmis sogani, tuz, karabiber ve limonu da ekleyip iyice karistirip bir kenara birakiniz.

Eklenti 52896
Tencere icerisine koydugunuz tereyagi ve zeytinyagi isininca icerisine bir kasik ununuzu ekleyip tahta kasikla karistirarak iyice pisiriniz(unun da yanmamasina ozen gosterin) pisen un ezilmis biskuvi kivaminda olacaktir.

Ali H. ALI 15-11-2008 14:18

3 Eklenti(ler)
Eklenti 52902
Pisen unun icerisine bir bardak sutu, suyu, vegeta tozunu ekleyin ve istediginiz kivama gelene kadar surekli tahta kasikla karistiriniz.

Eklenti 52903
Istediginiz kivama gelen karisimin icerisine peynirinizi, ve daha once hazirladiginiz kuskaonmaz purenizi ekleyip 2-3 dakika daha karistiriniz.

Eklenti 52904
Servis tabagina aldiginiz corbanizi, daha once ayirdiginiz kuskonmaz burunlari ile susleyip biraz da kirmizi pul biber serpip, sicak, sicak afiyetle iciniz.

Not: Bu tarif ile 3-4 kisiye yetecek kadar corba yapilir

Ayşe Özdil 16-11-2008 17:42

Ali Bey, kuşkonmaz çorbanız nefis görünüyor ! Elinize , emeğinize sağlık . Çok teşekkür ederim.
Tarifte sözünü ettiğiniz vegeta tozunu bilmiyordum.Ankara da bu tür ürün satan marketlerde soracağım.
Kuşkonmazı çok seviyorum.Çocuklar da çorbasına bayılıyorlar .Türkiye de neden daha çok yetiştirilmediğini bilmiyorum.
Çorbayı ben de sizin gibi meyaneli sosla hazırlıyorum. Ve üzerine biraz muskat ( Küçük hindistan cevizi ) rendeliyorum. İçine peynir koymuyorum. Ama sanırım permesanla da hoş olabilir.
Acaba sizin vegeta tozu da , muskat gibi tat veren bir şey olabilir mi? Yoksa çorbanın kıvamını yoğunlaştıran bir ürün mü ?
Benzer şekilde meyaneli sosla , mantar ve brokoli çorbası da harika oluyor ; hiç denediniz mi ?

Ankara dan çok selam ve sevgilerimle..

Ali H. ALI 17-11-2008 12:15

Iyi gunler, Ayse hanim dediginiz gibi, mantar ve diger sebzelerle de bu tarifteki gibi corbalar yapilabilir.

Vegeta tozu bircok sebzenin karisimindan elde edilmis lezet verici bir toz. Televizyonda reklaminin yapildigini gormustum(turkce kanallarda) mutlaka Ankara'da da vardir. (Asagidaki linkteki ikinci fotografta resmi vardir)

Kuskonmaz bobrekler icin yararli bir sebze(cok yenmedigi surece).
Kibrista, yabanisi dagda bayirda yetiseni, bilinen ve tuketilen bir sebze.
Belki su an ekilip burdaki gibi marketlerde de satiliyordur.
Konserve olanlari da var ama tazesi kadar guzel ve lezetli degildir.

http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/10954.htm
Uzaklardan selamlar sevgiler.

zenfree 25-12-2008 15:22

Ali Bey'in çorbasını brokoli ile deneyeceğim. Tarif ve anlatım için çok teşekkürler Ali Bey.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024