agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/)
-   -   Soğuk Buğday Çorbası (http://www.agaclar.net/forum/aperitifler-corbalar-salatalar-soslar/11537.htm)

tener 22-09-2008 18:19

Soğuk Buğday Çorbası
 
Soğuk Buğday Çorbası

Sıcak yaz akşamlarına özel, içimizi ferahlatan, bol vitaminli bir çorba bu. Üstelik yapımıda çok pratik.

Malzemeler :
1 su bardağı aşurelik buğday
5 su bardağı koyu ayran
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru nane veya yarım demet ince kıyılmış taze nane

Üzeri için :
Bir kaç parça taze nane

1) Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatıp, bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.

2) Bu arada yumurtayı iyice çırpalım ve ayran ile karıştıralım.

3) Haşlanan buğdayların üzerine ayranlı karışımı yavaş yavaş karıştırarak dökelim. Çorba kaynayıncaya kadar bekleyelim. Kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatalım.

5) Tencereyi ocaktan almadan tuz ile tatlandıralım ve kuru veya yaş naneyi ekleyelim.

6) Soğuyunca kaselere paylaştırıp birer parça taze nane ile servis edelim.

Not : Eğer çorbayı sıcak içmek isterseniz; küçük bir tavada birkaç kaşık sıvıyağı kızdırıp içine kuru naneyi ekleyip, kavuralım. Tabaklara paylaştırdığımız çorbanın üzerine birer kaşık neneli yağdan paylaştırıp servis edebiliriz.

Bu çorbayı ,iç anadolu bölgesinde , ekin tarlasına götürüp içtiklerini anımsıyorum.
http://photos1.blogger.com/blogger/4...re%20647.0.jpg

hüsnüyusuf 24-12-2008 07:52

Benim de çok sevdiğim bir çorbadır.Taze nane ile yapılanı kuru naneli yapılana tercih ederim.Aşurelik buğdayın yanında nohut ve fasülye de kullanılabilir. Bu şekilde de çok lezzetli olur.Tavsiye ederim.

tener 03-06-2013 23:35

Yarma çorbası, nohutsuz ve sade buğday ile yapılır. Ancak nohut ve fasulye ile yaptığınız zaman farklı bir lezzet oluşur. Oda aşurenin tuzlu ,haldeki çorbası olur.

konteyner 14-08-2013 09:35

İş yerinde de sık sık yapılan bir yemek yaz çorbası diyolar burda çok hoş bişe gerçekten

Konteyner Ev Fiyatları

hira 28-07-2014 05:11

Bizde bu çorba şöyle yapılıyor..

Bugday haşlanır, suyu süzülmeden içine koyu kıvamlı ayran, haşlanmış kuru fasülye, mısır taneleri ve dere otu eklenir.. Yaz günü bir numaralı çorbadır..


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2021