agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 5 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen TarifiniSevdim
  • 1 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-12-2014, 13:14   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bruschetta (Brusketa)

Canınız bu gün yemek pişirmek istemiyor, hafif aperatif ve kolay bir şey ile savuşturmak istiyorsanız size bruschetta yı öneririm.

Malzemeleri

İnce kesilmiş ekmek dilimleri (ben bageti tercih ediyorum)
3 tane irice domates
10-15 yaprak fesleğen
5-6 diş sarımsak
kaliteli zeytin yağı
tuz, karabiber

Çukur bir kaseye kabukları soyulmuş çekirdek kısımları çıkarılmış ve ufak ufak doğranmış domatesleri koyun. (ben böyle hazırladığım domatesleri önce bir süzgeçe koyuyorum ki suları çıksın, sonra kaseye alıyorum)

Üzerlerine biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek ince ince kıyılmış fesleğenleri ve yine pirinç tanesi gibi kıyılmış sarımsakları ekliyorum.

Sızma zeytin yağını (5-6 çorba kaşığı kadar, bol olacak ama malzemelerin üzerine çıkmasın, maksat bu malzemelerin zeytin yağını emmeleri) ekle ve üzerine strech sararak dolapta yarım saat veya 45 dakika beklet.

Bu arada orta incelikte kesilmiş baget ekmeleri fırına sürerek kızarmaları sağla, fırından çıkar çıkmaz ortadan ikiye böldüğünüz bir sarımsağı ekmek üzerine iyice sürtüp, kokularının ve lezzetinin ekmeğe geçmesini sağlayın ve dilimlerin üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün.
Bu işlemler biter bitmez dolapta dinlenmeye bıraktığınız domateslerden bol bol ekmek dilimlerinin üzerine koyarak servis yapın.

Rendelenmiş kaşer peynirinden de üzerine biraz dolaştırırsanız görselliği daha da güzel olacaktır.

Zekoş, dryad, Ozlem A ve 2 kişi beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2018, 10:50   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bu sabah çiğdem42 nin bu tarifi beğendiğini görünce birdenbire hatırladım ki uzun zamandır yapmıyorum. Hemen bu akşam üstü çayına yapacağım.

nazlı06 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2020, 09:39   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Patlıcanlı Bruschetta

Ben de patlıcanlısını yaptım. Harika oluyor!

Patlıcanlı Bruschetta

Name:  1080x1080.jpg
Views: 127
Size:  53.1 KB

Malzemeler:
5 adet patlıcan (közlenmiş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı (patlıcanların üzerine sürmek için)
½ limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan (incecik, yemeklik doğranmış)
2 adet domates (küçük küp kesim)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
8 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 dilim tam buğday ekmeği
Servis İçin;
Fesleğen yaprakları (kıyılmış)
Çeri domates (ikiye bölünmüş)
Hazırlanışı:
Öncelikle yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin.
Patlıcanların üzerlerine bıçakla ince çizikler atın.
Sonrasında bir fırça yardımıyla üzerlerine zeytinyağı sürün.
Isıtılmış 200 derecelik fırında patlıcanları yaklaşık 30-35 dakika ara ara ters yüz ederek közleyin.
Patlıcanların dışı renk alıp yumuşadığında fırından çıkarın.
Fırından çıktıktan sonra patlıcanları bir kap içine yerleştirin.
Üzerini streçleyin.
20 dakika bekletin. (Kabuklarının rahat soyulması için)
Patlıcanları 20 dakika üzeri streçli beklettikten sonra bir bıçak yardımıyla boylamasına çizik atın.
Ardından bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın.
Kabuklarından ayrılan patlıcanları incecik kıyın ve bir kaseye aktarın.
Üzerlerine limon suyu ilave edin.
Ardından zeytinyağı, incecik doğranmış kırmızı soğan, küçük küpler şeklinde kesilmiş domates, kıyılmış sarımsak, kıyılmış fesleğen, kırmızı pul biber, tuz, karabiberi ekleyin.
Malzemeler bütünleşene kadar iyice karıştırın.
Tam buğday ekmek dilimlerini tost makinesinde kızartın.
Kızaran ekmek dilimlerinin üzerlerine közlenmiş patlıcanlı karışımı paylaştırın.
Üzerlerine kıyılmış fesleğen serpiştirin.
İkiye bölünmüş çeri domateslerle süsleyerek servis edin.
Not: Patlıcanları fırın yerine ocakta da közleyebilirsiniz.
Dilerseniz konserve közlenmiş patlıcan ile tarifi uygulayabilirsiniz.

Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...schetta-tarifi

Güler ve Zekoş beğendi.
TarifiniSevdim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2020, 17:04   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili TarifiniSevdim, benim patlıcanla aram pek yoktur ama eşim çok sever. Bu tarifi vermeniz çok iyi oldu; ona yılbaşı akşamı için yapayım eminim ki çok mutlu olacaktır.
Paylaşımınız için teşekkür ederim.

nazlı06 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024