agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen erhan62
  • 1 Gönderen nevsune
  • 2 Gönderen Jezebel
  • 2 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2007, 12:45   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
Smile Fesleğen sosu (pesto)

Sevgili arkadaslar,
Italyanlarin makarna tüketirken severek kullandiklari pesto sosu bilgisi.
Bizim maydonoz demeti büyüklügünde miktar iri yaprakli fesleğen, yarim su bardagi zeytinyagi, dolmalik fistik (bu oran icin yarim cay bardagi) veya ceviz, 1 dis iri sarmisak, tuz (peynir tuzluluguna bakarak), karabiber (az), ve permesan peynir (cekilmis olursa yarim su bardagi) ben eski kasarla yaptim, bu da güzel oluyor.. bu metaryeli birlestirip bir blendir ile paraladiginizda cok lezzetli bir pesto sosu elde ediliyor, hem makarnalarda hem de kizarmis ekmek ustune iyi oluyor.. Denemesi cok zor degil. afiyet olsun
erhan62

 
çiğdem42 beğendi.
erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 10:23   #2
Ağaçsever
 
Belmas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 75
Galeri: 2
Tarif için teşekkürler erhan62. Bu sosu küçük yapraklı fesleğenle denesek olur mu?

Belmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 10:55   #3
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Belmas Mesajı Göster
Tarif için teşekkürler erhan62. Bu sosu küçük yapraklı fesleğenle denesek olur mu?
Küçük yapraklı fesleğeni ben köftede ve domates soslu makarnada kullanıyordum. Gayet güzel aroma ve tat veriyordu. Belki bu sosda da olur ama büyük yapraklı fesleğenin kokusu daha yoğun.

çiğdem42 beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2007, 13:43   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-05-2007
Şehir: yurtdisi
Mesajlar: 146
Galeri: 24
feslegen

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Belmas Mesajı Göster
Tarif için teşekkürler erhan62. Bu sosu küçük yapraklı fesleğenle denesek olur mu?

Sevgili dostum,
inan bunu bilmiyorum ama burda satilanlar iri yaprakli feslegenler.. kucuk yaprakli olanlar benim bildigim kadari ile cok kuvvetli aromasi olanlar .. orani degisebilir ama lezzetin de artacagina eminim.. afiyet olsun sonucu yazarsaniz sevinirim gerci burda kucuk yaprak yok ama turkiyeye geldigimde ben de onu denerim..

erhan62 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2016, 21:52   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,564
Galeri: 11
Bu sosu fıstıksız olarak yaptık bu gün.
Spageti sosu olarak kullandık, çok güzel oldu.
Pesto sosu hem organik, hem katkısız hem de çok kolay oldu.
Bayıldık.

Ozlem A ve çiğdem42 beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2016, 23:47   #6
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,763
Ben fıstık yerine ayçekirdeği içi kullanıyorum bazen, denemenizi tavsiye ederim.

Jezebel ve çiğdem42 beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020