07-06-2007, 12:45 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Fesleğen sosu (pesto)
Sevgili arkadaslar, Italyanlarin makarna tüketirken severek kullandiklari pesto sosu bilgisi. Bizim maydonoz demeti büyüklügünde miktar iri yaprakli fesleğen, yarim su bardagi zeytinyagi, dolmalik fistik (bu oran icin yarim cay bardagi) veya ceviz, 1 dis iri sarmisak, tuz (peynir tuzluluguna bakarak), karabiber (az), ve permesan peynir (cekilmis olursa yarim su bardagi) ben eski kasarla yaptim, bu da güzel oluyor.. bu metaryeli birlestirip bir blendir ile paraladiginizda cok lezzetli bir pesto sosu elde ediliyor, hem makarnalarda hem de kizarmis ekmek ustune iyi oluyor.. Denemesi cok zor degil. afiyet olsun erhan62 |
17-06-2007, 10:55 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Küçük yapraklı fesleğeni ben köftede ve domates soslu makarnada kullanıyordum. Gayet güzel aroma ve tat veriyordu. Belki bu sosda da olur ama büyük yapraklı fesleğenin kokusu daha yoğun. |
18-06-2007, 13:43 | #4 | |
Ağaç Dostu
|
feslegen
Alıntı:
Sevgili dostum, inan bunu bilmiyorum ama burda satilanlar iri yaprakli feslegenler.. kucuk yaprakli olanlar benim bildigim kadari ile cok kuvvetli aromasi olanlar .. orani degisebilir ama lezzetin de artacagina eminim.. afiyet olsun sonucu yazarsaniz sevinirim gerci burda kucuk yaprak yok ama turkiyeye geldigimde ben de onu denerim.. |
|
23-08-2016, 23:47 | #6 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Ben fıstık yerine ayçekirdeği içi kullanıyorum bazen, denemenizi tavsiye ederim. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|