agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Gökçeyurt

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-12-2019, 08:04   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-07-2019
Şehir: Konya
Mesajlar: 60
Sürme çikolata

Malzemeler:
2 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çimdik tuz
Çay kaşığının ucuyla karbonat
İsteğe göre:Tahin, kakao
Yapılışı:
2 litre sütü kaynatıyoruz. Kaynayınca 1 su bardağı
toz şeker ve çay kaşığı ucuyla İngiliz karbonatı ve tuzunu ekliyoruz . Ocağın altını kısıp arasıra karıştırarak yaklaşık 2 saat boyunca koyulaşmasını bekliyoruz. Bu şekilde süt reçeli yani yoğunlaştırılmış süt yapıyoruz. Miktar olarak sütümüz yarıya düşmüş olmalı.Ocağı kapatıp soğumasını bekliyoruz. Böylece iyice koyulaşıyor. Blendırda çekerek pürüzsüz olmasını sağlıyoruz.
Daha sonra çikolatanızı neli seviyorsanız o malzemeyi göz kararı ekliyorsunuz. Ben 3 çeşit yaptım. Birincisi tahinli, ikincisi tahinli kakaolu,
üçüncüsü ise sadece kakaolu. Denemenizi tavsiye ederim.Çok güzel oluyor. Birazına kakaoyu daha fazla katarak bitter çikolata da yapabilirsiniz.
Fotoğraf yüklemeyi denedim, ama nedense yüklenmedi.

aloe beğendi.
Gökçeyurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2019, 13:22   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 23-07-2019
Şehir: Konya
Mesajlar: 60
Tarifi yanlış başlığa açmışım,ama nasıl düzeltirim bilmiyorum.

Gökçeyurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024