agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-05-2007, 20:57   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Kivi kabuğu soyulmadan yenir mi?

Yeni üyeyim, siteye yavaş yavaş ısınmaya başladım.
Efendim evdekiler Kiviyi kabuğuyla birlikte yememe fena halde tepkililer..
"Zararı olmadığı ne malum" diyorlar.
Hazım güçlüğü çekebileceğimi söylüyorlar.
Kabuğuyla yememin nedeni işin doğrusu soymaktan erinmem...
Ancak, daha yararlı olacağını da sanıyorum! Çünkü soyulan kivinin asıl yararlı yeri çöpe gidiyor diye düşünüyorum.
Kabuğuyla yemeyi sürdürüyorum. Bir rahatsızlığım olmadı..
Siz ne dersiniz?..

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 04:55   #2
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Galeri: 130
Afiyet olsun.

Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 11:30   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2006
Şehir: Hatay(iskenderun)
Mesajlar: 498
Galeri: 33
Kabuksuz hiç denediniz mi?

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 11:32   #4
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Vallahi bende hiç bir şey olmayacağını düşünüyorum. Bence bu iş sizi uyaranların boş evhamlarından başka bir şey değil. İnsanlar motor yağını içiyorlar bir şey olmuyor da yenebilen meyvenin kabuğunu yemek hak getire...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2007, 11:51   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Beni rahatlattığınız ve sorumu ciddiye aldığınız için teşekkürler Selahattin Bey!..
Sonuçta Kiviyi kabuğuyla yedik, cevizi değil heralde

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2007, 22:26   #6
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Bir komşu teyzemiz vardı. Her gün bir miktar gaz yağı içerdi.. Kiviyi kabuğunla yeseniz nolur ki :P

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2007, 08:42   #7
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Afiyet olsun. Ben şimdilik patatesi kabuğu ile yiyorum daha kiviye gelemedim

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 18:23   #8
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Galeri: 137
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Vallahi bende hiç bir şey olmayacağını düşünüyorum. Bence bu iş sizi uyaranların boş evhamlarından başka bir şey değil. İnsanlar motor yağını içiyorlar bir şey olmuyor yenebilen meyvenin kabuğunu yemek hak getire...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Bir komşu teyzemiz vardı. Her gün bir miktar gaz yağı içerdi. Kiviyi kabuğunla yeseniz nolur ki :P
Kivinin kabuğu ile yenilmesine bir tercih meselesi olarak bakabilirsiniz. Pek alışılmış gibi görünmese de ben de öyle bakıyorum.

Ama bunu izah için lütfen böyle şakalar yapmayınız. Bakarsınız ciddiye alan olur.

Gazyağı veya motor yağı, yemek içmek şöyle dursun, fazlaca temas halınde bile her büyenin dayanamıyacağı zararlı maddelerdir diye biliyorum.


Düzenleyen Yücel Özlem : 08-08-2007 saat 18:00
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 20:30   #9
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Kiviyi kabuğuyla yiyen birisi hiç görmedim ama beni şaşırtan iki olay: elma ve armutu sadece saplarını bırakarak yiyen ablamın arkadaşı, limonu öylece kabuklarıyla yutuveren iş arkadaşım...

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 20:46   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-09-2006
Şehir: İzmir, Muğla
Mesajlar: 874
Galeri: 2
İyice yıkadığınız sürece sorun olmayacaktır Elma ve armutun sap hariç heryerinin yenilmesi durumuna gelecek olursak; çöp diye attığınız kısım aslında en faydalı kısmı. Bu kısmını yemeyerek aslında doğaya faydalı birşey yapmış oluyorsunuz. Çünkü çekirdekler (tohumlar) çimlenmek için endosperm denen tohum içi besin dokusunu kullanırlar. Meyvenin etli kısmı ise tohumu dış ortamlardan uzun süreli korumanın dışında, çok fazla fonksiyona sahip değldir. Ben de insanoğlunun "bencillik" huyunu kullanıp elma, armut ve bilimum yenebilen çekirdekleri mideye indiriyorum. Bir iki tohum da çimlenmeyiversin ne olacak ki nasıl olsa çoğu kişi yemeden atıyor

kürekçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2007, 13:01   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Yucel beye katiliyorum, kiviyi soyarak ve ya kabugu ile yemek tercih meselesi.
Kurekcinin dedigi gibi, kivi oldugu gibi yenecekse iyice yikanmali.

Kivi kabugu uzerindeki tuyler, seftalidekinden biraz daha fazla gibi. Yalniz buralarda yeni yetistirilen bir cinsin, kabugu uzerinde hic tuy yok ve diger kividen biraz daha iri. Bu kivi cinsini kabuklari ile bir cok kisi daha yiyececegini dusunuyorum.

Kivinin ana yurdu Cindir. yerel ismi de Chinese gooseberry[Atinidia chinensis]
Ikinci dunya savasindan sonra Yeni zellendada yetistirilip dunya piyasassina sunulmaya baslandi. Yalniz o gunlerde komonist Cini kimse tanimiyor, Cin diye Milliyetci Cin adi altinda Cinden ayrilan Tayvani, Bati ulkeleri tum dunyaya tanitmaya kabul ettirmeye ugrasiyor.
Dunya piyasasina surulen yeni meyvenin isminden dolayi, bu polotik nedenlerden etkilenmemesi icin Yeni zellandalilar ismini deyisip kendi ulkelerinde yasiyan, Kivi kusunun ismini verip, piyasaya surduler ve o gunden beri Chinese gooseberry
Tum dunyada Kivi olarak bilinmeye basladi.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:22   #12
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Beni rahatlattığınız ve sorumu ciddiye aldığınız için teşekkürler Selahattin Bey!..
Sonuçta Kiviyi kabuğuyla yedik, cevizi değil heralde
Cevizi de kabuğuyla yemek mümkün aslında. Kıbırıs'ta ceviz macunu diye bişey var. Taze çevizi ne yeşil kabuğunu ne de altındaki odun gibi kabuğunu çıkarmadan reçel gibi yapıyolar. Yerken "cevizi kabuğuyla yerim ben" diye böbürlenebilirsiniz.

CEVİZ MACUNU

• 40 adet yeşil ceviz
• 1 kg şeker
• 1-2 limon
• karanfil
• 1 avuç kireç
• 7 bardak su

- Cevizler ayıklanıp suya konur ve 4-5 gün, her gün suyu değiştirilerek, suda bekletilir.
- 3. gün şiş yardımıyla delinir.
- Son gün bir beze sarılmış kireç, suya atılır ve 2 saat kireçli suda bekletilir.
- Yıkanan cevizler tencereye konulur ve üzerlerini örtecek kadar su ilave edilir. İlk su kaynamaya başlayınca değiştirilir.
- Cevizler yumuşayıp, şişten düşünceye kadar kaynatılır. Sonra soğuk suya atılıp, yarım limon sıkılır.
- Ayrı bir tencerede 1 kg şeker ve 7 bardak su karıştırılır, içersine cevizler ilave edilir; 6-8 saat bekletilir.
- 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra yine 6-8 saat bekletilir, tekrar kaynatılır.
- Bu işlem en az 4 defa tekrarlanır.
- Son kaynamada içine ½ limon suyu ve karanfil ilave edilir.


Tarif http://www.sistem-kurmak.com/Kuzey_Kibris.htm

Yapabilirseniz afiyet olsun. Yedim ama yapılışını görmedim.

Eklenen Resimler
 
Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 12:45   #13
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Ben, Cevizi kabuğuyla yedim diyebilirim Çünki ceviz macunu yedim Limon, patatesi de kabuğu ile yedim. Ancak, kivi hiç denemedim sanırım üzerindeki tüylerden dolayı bana dikenli gibi geliyor.
Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 13:20   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Tubaenginin verdigi ceviz macunu tarifesine ben de bir ekleme yapayim.
Yesil cevizlerin tam olgunlasmamasi, kartlasmamasi gerekiyor. Yesil kabuk altindaki ceviz kabugu odunlasmaya(kemiklesmeye) baslamissa o cevizleri ne kadar pisirseniz ici sert ve kemikli gibi kalir ve ceviz macunu kalitesi duser.

Yesil cevizde bu kemiklesmenin olup olmadigini anlamak icin kesilen yesil cevize kurdan batirilir kurdan kemikli kisimda iceri girmekte zorlanirsa o cevizden macun yapilmaz, kurdan cevizin her tabakasina ayni yumusaklik ile giriyorsa o cevizden macun yapilir.

Not: ceviz macunu yapmak icin ceviz soyanlarin elleri kina yakmis gibi koyu bir range boyanir ve uzun bir sure, o ceviz lekesi ellerden cikmaz.[Ellerinizdeki ceviz lekesini gorenler de sizin ceviz macunu yaptiginizi bilip size misafirlige gelir ]

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 14:49   #15
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Teşekkürler, eklemeyi unutmuşum. Tembellikten kopyala-yapıştır yapınca gözden kaçıyor.

Bura ceviz forumu değil ama ellerdeki ceviz lekesinden aklıma geldi: küçükken Malatya'da kuzenim yeşil cevizin kabuğunu dudaklarına sürmüştü ruj gibi kırmızı olsun diye. İlk kalıcı makyaj tecrübem buydu. Önce kırmızı ve çok güzel görünüyor ancak zamanla kararıyor ve dudak soyulmaya başlıyor. İki gün içinde soyulan dudak yara oluyor ve her ne kadar kuzeninizden 1 yaş büyük olsanız da (9-10 yaşında bile olmasanızda) kabak sizin başınıza patlar: niye uyarmadın o küçük daha!
Ama ama ama ben de küçüğümmmmmmm...

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 19:22   #16
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Yakında Malina'dan bir zılgıt yersin Tubaengin sen, baksana kivi forumunu cevize çevirdin de, üstelik hikaye yazma konusundaki istidadını da burada kısaca anlatıvermiş oluyorsun çaktırmadan..

Haa bak bir de ayrıca forum girişinde ne diyor: "internetten tarif kopyalamayınız, adresini verseniz bile".. Benden söylemesi, keza aynı hatayı bende bir kez yapmıştım acemiyken..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2007, 21:12   #17
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-08-2007
Şehir: Denizli
Mesajlar: 1
Bence meyveler uzun zaman taze kalsinlar diye kimyasal isleme tabi tutulduklari icin kabuklari ile yenilmemeliler.

ibrahim-ch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 09:03   #18
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Teşekkürler...

Sustum Yapmam bidaha.

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 17:17   #19
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Aaa aşkolsun tubaengin susma ve küsme, sadece kuralları anımsattım, ileride başına gelecekleri bilmen açısından..

Sevgiler..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2007, 18:02   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi filiz Mesajı Göster
Kiviyi kabuğuyla yiyen birisi hiç görmedim ama beni şaşırtan iki olay: elma ve armutu sadece saplarını bırakarak yiyen ablamın arkadaşı, limonu öylece kabuklarıyla yutuveren iş arkadaşım...
Aklıma şu fıkra geldi.
Eşraftan biri bizim Hüsmen Aga'yı resmi bir yemeğe götürmüş; götürmüş ama sofradaki görgüsüzlüğünden illahlah demiş. Meyva olarak üzüm gelmiş sofraya. Hüsmen Aga salkımıyla kaldırıp üzümü ağzından sıyırıp fırt çöpünü çıkarıyormuş ağzından. Dürtmüş bizimkisi:
Hışt demiş Hüsmen Aga üzüm tane tane yenir salkımıyla değil.
Hüsmen ağzında bir salkımdolusu üzüm homurdanmış:
O senin dediğin Armut be armut..

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2007, 11:49   #21
Ağaç Dostu
 
Tuba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
Küsmedim de konuyu dağıtmayı bıraktım

Tuba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2007, 23:26   #22
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Bilgilerini bizimle paylaş lütfen tubaengin.. Dağıtmadan..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2007, 15:51   #23
Eski Üye
 
acemi bitkici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 33
Ne insanlar var..

acemi bitkici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 12:17   #24
Ağaçsever
 
aykutince's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 89
pratik çözüm

kivinin kabuğunu soymaya üşenenler için bir fikir kivi kabukluykan ortadan ikiye kesilir çay kaşığı ile oyularak afiyetle yenilir hem ziyan olmuyor hemde pratik

aykutince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2009, 15:49   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Geçenlerde Gaziosmanpaşa'da bir kafede kiviyi kabuklarıyla birlikte dilimlenmiş olarak servis yaptılar. Arkadaşım kabuğuyla birlikte bir güzel yedi...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2010, 21:38   #26
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Ben de kabuğuyla yiyorum. Çoktan beri elmayı salatalığı ve domatesi da soymuyorum. ama iyi yıkamak gerekli. Kivinin kabuğu bazan kalın oluyor o zaman ağızda kalıyor.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 20:44   #27
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Galeri: 1
Sibirya kivisi tüysüz olduğu için direkt yenilebiliyor. Bir arkadaşımın teyzesi hamsiyi çiğ olarak yiyor, kivi niye yenmesin dimi

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 22:48   #28
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Yenebilir ama , zirai ileç yapılmışsa ( yıkamakla bile çıkmıyor) çok zararlı. Bu bütün meyveler için geçerli.

Organik sertifikası yoksa bence kesinlikle yemeyin.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2010, 12:37   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
Genellikle üniversite öğrencileri 2 tane kivinin fahiş fiyatı nedeniyle ziyan olmasın diye bunu yaparlar

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 22:46   #30
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 58
kayın babam daha geçen gün kabuğuyla yedi bizde hayretler içinde babaaa dur dedik oda nolduki bunun vitamini kabuğunda deyip yedi valla..

sevda271 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024