13-05-2007, 20:57 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Kivi kabuğu soyulmadan yenir mi?
Yeni üyeyim, siteye yavaş yavaş ısınmaya başladım. Efendim evdekiler Kiviyi kabuğuyla birlikte yememe fena halde tepkililer.. "Zararı olmadığı ne malum" diyorlar. Hazım güçlüğü çekebileceğimi söylüyorlar. Kabuğuyla yememin nedeni işin doğrusu soymaktan erinmem... Ancak, daha yararlı olacağını da sanıyorum! Çünkü soyulan kivinin asıl yararlı yeri çöpe gidiyor diye düşünüyorum. Kabuğuyla yemeyi sürdürüyorum. Bir rahatsızlığım olmadı.. Siz ne dersiniz?.. |
14-05-2007, 11:32 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi bende hiç bir şey olmayacağını düşünüyorum. Bence bu iş sizi uyaranların boş evhamlarından başka bir şey değil. İnsanlar motor yağını içiyorlar bir şey olmuyor da yenebilen meyvenin kabuğunu yemek hak getire... |
04-08-2007, 18:23 | #8 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Ama bunu izah için lütfen böyle şakalar yapmayınız. Bakarsınız ciddiye alan olur. Gazyağı veya motor yağı, yemek içmek şöyle dursun, fazlaca temas halınde bile her büyenin dayanamıyacağı zararlı maddelerdir diye biliyorum. Düzenleyen Yücel Özlem : 08-08-2007 saat 18:00 |
||
04-08-2007, 20:46 | #10 |
Ağaç Dostu
|
İyice yıkadığınız sürece sorun olmayacaktır Elma ve armutun sap hariç heryerinin yenilmesi durumuna gelecek olursak; çöp diye attığınız kısım aslında en faydalı kısmı. Bu kısmını yemeyerek aslında doğaya faydalı birşey yapmış oluyorsunuz. Çünkü çekirdekler (tohumlar) çimlenmek için endosperm denen tohum içi besin dokusunu kullanırlar. Meyvenin etli kısmı ise tohumu dış ortamlardan uzun süreli korumanın dışında, çok fazla fonksiyona sahip değldir. Ben de insanoğlunun "bencillik" huyunu kullanıp elma, armut ve bilimum yenebilen çekirdekleri mideye indiriyorum. Bir iki tohum da çimlenmeyiversin ne olacak ki nasıl olsa çoğu kişi yemeden atıyor |
05-08-2007, 13:01 | #11 |
Ağaç Dostu
|
Yucel beye katiliyorum, kiviyi soyarak ve ya kabugu ile yemek tercih meselesi. Kurekcinin dedigi gibi, kivi oldugu gibi yenecekse iyice yikanmali. Kivi kabugu uzerindeki tuyler, seftalidekinden biraz daha fazla gibi. Yalniz buralarda yeni yetistirilen bir cinsin, kabugu uzerinde hic tuy yok ve diger kividen biraz daha iri. Bu kivi cinsini kabuklari ile bir cok kisi daha yiyececegini dusunuyorum. Kivinin ana yurdu Cindir. yerel ismi de Chinese gooseberry[Atinidia chinensis] Ikinci dunya savasindan sonra Yeni zellendada yetistirilip dunya piyasassina sunulmaya baslandi. Yalniz o gunlerde komonist Cini kimse tanimiyor, Cin diye Milliyetci Cin adi altinda Cinden ayrilan Tayvani, Bati ulkeleri tum dunyaya tanitmaya kabul ettirmeye ugrasiyor. Dunya piyasasina surulen yeni meyvenin isminden dolayi, bu polotik nedenlerden etkilenmemesi icin Yeni zellandalilar ismini deyisip kendi ulkelerinde yasiyan, Kivi kusunun ismini verip, piyasaya surduler ve o gunden beri Chinese gooseberry Tum dunyada Kivi olarak bilinmeye basladi. |
09-08-2007, 12:22 | #12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
|
Alıntı:
CEVİZ MACUNU • 40 adet yeşil ceviz • 1 kg şeker • 1-2 limon • karanfil • 1 avuç kireç • 7 bardak su - Cevizler ayıklanıp suya konur ve 4-5 gün, her gün suyu değiştirilerek, suda bekletilir. - 3. gün şiş yardımıyla delinir. - Son gün bir beze sarılmış kireç, suya atılır ve 2 saat kireçli suda bekletilir. - Yıkanan cevizler tencereye konulur ve üzerlerini örtecek kadar su ilave edilir. İlk su kaynamaya başlayınca değiştirilir. - Cevizler yumuşayıp, şişten düşünceye kadar kaynatılır. Sonra soğuk suya atılıp, yarım limon sıkılır. - Ayrı bir tencerede 1 kg şeker ve 7 bardak su karıştırılır, içersine cevizler ilave edilir; 6-8 saat bekletilir. - 15 dakika kadar kaynatılır. Sonra yine 6-8 saat bekletilir, tekrar kaynatılır. - Bu işlem en az 4 defa tekrarlanır. - Son kaynamada içine ½ limon suyu ve karanfil ilave edilir. Tarif http://www.sistem-kurmak.com/Kuzey_Kibris.htm Yapabilirseniz afiyet olsun. Yedim ama yapılışını görmedim. |
|
09-08-2007, 13:20 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Tubaenginin verdigi ceviz macunu tarifesine ben de bir ekleme yapayim. Yesil cevizlerin tam olgunlasmamasi, kartlasmamasi gerekiyor. Yesil kabuk altindaki ceviz kabugu odunlasmaya(kemiklesmeye) baslamissa o cevizleri ne kadar pisirseniz ici sert ve kemikli gibi kalir ve ceviz macunu kalitesi duser. Yesil cevizde bu kemiklesmenin olup olmadigini anlamak icin kesilen yesil cevize kurdan batirilir kurdan kemikli kisimda iceri girmekte zorlanirsa o cevizden macun yapilmaz, kurdan cevizin her tabakasina ayni yumusaklik ile giriyorsa o cevizden macun yapilir. Not: ceviz macunu yapmak icin ceviz soyanlarin elleri kina yakmis gibi koyu bir range boyanir ve uzun bir sure, o ceviz lekesi ellerden cikmaz.[Ellerinizdeki ceviz lekesini gorenler de sizin ceviz macunu yaptiginizi bilip size misafirlige gelir ] |
09-08-2007, 14:49 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
|
Teşekkürler, eklemeyi unutmuşum. Tembellikten kopyala-yapıştır yapınca gözden kaçıyor. Bura ceviz forumu değil ama ellerdeki ceviz lekesinden aklıma geldi: küçükken Malatya'da kuzenim yeşil cevizin kabuğunu dudaklarına sürmüştü ruj gibi kırmızı olsun diye. İlk kalıcı makyaj tecrübem buydu. Önce kırmızı ve çok güzel görünüyor ancak zamanla kararıyor ve dudak soyulmaya başlıyor. İki gün içinde soyulan dudak yara oluyor ve her ne kadar kuzeninizden 1 yaş büyük olsanız da (9-10 yaşında bile olmasanızda) kabak sizin başınıza patlar: niye uyarmadın o küçük daha! Ama ama ama ben de küçüğümmmmmmm... |
09-08-2007, 19:22 | #16 |
Doğadelisi
|
Yakında Malina'dan bir zılgıt yersin Tubaengin sen, baksana kivi forumunu cevize çevirdin de, üstelik hikaye yazma konusundaki istidadını da burada kısaca anlatıvermiş oluyorsun çaktırmadan.. Haa bak bir de ayrıca forum girişinde ne diyor: "internetten tarif kopyalamayınız, adresini verseniz bile".. Benden söylemesi, keza aynı hatayı bende bir kez yapmıştım acemiyken.. |
09-08-2007, 21:12 | #17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2007
Şehir: Denizli
Mesajlar: 1
|
Bence meyveler uzun zaman taze kalsinlar diye kimyasal isleme tabi tutulduklari icin kabuklari ile yenilmemeliler. |
10-08-2007, 09:03 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
|
Teşekkürler... Sustum Yapmam bidaha. |
10-08-2007, 18:02 | #20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşraftan biri bizim Hüsmen Aga'yı resmi bir yemeğe götürmüş; götürmüş ama sofradaki görgüsüzlüğünden illahlah demiş. Meyva olarak üzüm gelmiş sofraya. Hüsmen Aga salkımıyla kaldırıp üzümü ağzından sıyırıp fırt çöpünü çıkarıyormuş ağzından. Dürtmüş bizimkisi: Hışt demiş Hüsmen Aga üzüm tane tane yenir salkımıyla değil. Hüsmen ağzında bir salkımdolusu üzüm homurdanmış: O senin dediğin Armut be armut.. |
|
11-08-2007, 11:49 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 394
|
Küsmedim de konuyu dağıtmayı bıraktım |
13-08-2007, 15:51 | #23 |
Eski Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2007
Şehir: İstanbul-Balıkesir
Mesajlar: 33
|
Ne insanlar var.. |
13-03-2009, 12:17 | #24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 89
|
pratik çözüm
kivinin kabuğunu soymaya üşenenler için bir fikir kivi kabukluykan ortadan ikiye kesilir çay kaşığı ile oyularak afiyetle yenilir hem ziyan olmuyor hemde pratik |
17-02-2010, 12:37 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
Şehir: Rize
Mesajlar: 656
|
Genellikle üniversite öğrencileri 2 tane kivinin fahiş fiyatı nedeniyle ziyan olmasın diye bunu yaparlar |
31-03-2012, 22:46 | #30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 58
|
kayın babam daha geçen gün kabuğuyla yedi bizde hayretler içinde babaaa dur dedik oda nolduki bunun vitamini kabuğunda deyip yedi valla.. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|