31-10-2015, 19:24 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
Malatya usulü kömbe
ölçüler 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı yağ 1 paket k-t 1 kşık sirke aldığı kadar un içi için-500 gr kavurma ve ya kıyma kavrulmuş 1 su bardapı un 1.5 su bardağı yağ tere yağı sıvı yağ karışık tuz yapılışı malzeme ile hamur yapılır (yumuşak bir hamur olacak) dinlenir. içi için yağla un kavrulur hamur dan üç beze alınır ikisi birleştirilir tepsi büyüklüğünde açılır, yağlanmış tepsiye yayılır üzerine kavrulmuş un yayılır ununun üzerine kavurma yayılır. ayrılan beze açılır üzerine yayılır kare kesilir üzerine yağ, yoğurt su karışımı sürülür fırında nar gibi pişer. yumuşak olması istenirse üzerine su serpilir kapatılır afiyet olsun. |
31-10-2015, 21:37 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
|
Sn. elve çok teşekkür ederim tarif için. En kısa zamanda yapacağım inşallah. |
02-11-2015, 17:40 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
|
sayın yeşilim yakın olsaydık ben yapar ikram ederdim. |
02-11-2015, 20:19 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hani resim yok mu |
03-11-2015, 11:05 | #7 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
Bir de kıymayı mı yoksa kavrulmuş unu mu iç olarak koyuyorsunuz, bilmeyenler için detay rica edelim |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|