agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 4 Gönderen elve
  • 1 Gönderen Jakin
  • 2 Gönderen yeşillim
  • 1 Gönderen elve
  • 1 Gönderen yeşillim
  • 1 Gönderen Resulgur
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-10-2015, 19:24   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
Malatya usulü kömbe

ölçüler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yağ
1 paket k-t
1 kşık sirke
aldığı kadar un
içi için-500 gr kavurma ve ya kıyma kavrulmuş
1 su bardapı un
1.5 su bardağı yağ tere yağı sıvı yağ karışık
tuz
yapılışı
malzeme ile hamur yapılır (yumuşak bir hamur olacak)
dinlenir.
içi için yağla un kavrulur
hamur dan üç beze alınır ikisi birleştirilir tepsi büyüklüğünde açılır,
yağlanmış tepsiye yayılır üzerine kavrulmuş un yayılır
ununun üzerine kavurma yayılır.
ayrılan beze açılır üzerine yayılır kare kesilir üzerine yağ, yoğurt su karışımı sürülür fırında nar gibi pişer. yumuşak olması istenirse üzerine su serpilir kapatılır afiyet olsun.

 
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2015, 21:37   #2
Ağaç Dostu
 
Jakin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Mersin
Mesajlar: 1,334
Sn. elve çok teşekkür ederim tarif için. En kısa zamanda yapacağım inşallah.

elve beğendi.
Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 16:16   #3
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Bu kömbeyi çok severim. bayağı da doyurucudur. Olsa da yesek diyeceğim.

elve ve Jakin beğendi.
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 17:40   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
sayın yeşilim yakın olsaydık ben yapar ikram ederdim.

Jakin beğendi.
elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 19:04   #5
Ağaç Dostu
 
yeşillim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: Kütahya, Ankara
Mesajlar: 2,488
Galeri: 14
Teşekkür ederim çok naziksiniz.

Jakin beğendi.
yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2015, 20:19   #6
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,538
Hani resim yok mu

Jakin beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2015, 11:05   #7
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,763
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elve Mesajı Göster
ölçüler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı yağ
1 paket k-t
1 kşık sirke
aldığı kadar un
içi için-500 gr kavurma ve ya kıyma kavrulmuş
1 su bardapı un
1.5 su bardağı yağ tere yağı sıvı yağ karışık
tuz
yapılışı
malzeme ile hamur yapılır (yumuşak bir hamur olacak)
dinlenir.
içi için yağla un kavrulur
hamur dan üç beze alınır ikisi birleştirilir tepsi büyüklüğünde açılır,
yağlanmış tepsiye yayılır üzerine kavrulmuş un yayılır
ununun üzerine kavurma yayılır.
ayrılan beze açılır üzerine yayılır kare kesilir üzerine yağ, yoğurt su karışımı sürülür fırında nar gibi pişer. yumuşak olması istenirse üzerine su serpilir kapatılır afiyet olsun.
Sayın elve, klavyenin azlzliği olmuş galiba, listede "1 paket k-t" olarak çıkan malzemeyi kabartma tozu olarak mı anlayalım?

Bir de kıymayı mı yoksa kavrulmuş unu mu iç olarak koyuyorsunuz, bilmeyenler için detay rica edelim

Jakin beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020