|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
24-11-2014, 23:56 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Simit dolması
Aşırı kolay ve oldukça lezzetli bir alternatiftir kendisi, benim gibi kolay sevenler için burada adı geçsin istedim Malzemelerimiz: -Simit (sokak simitleri daha lezzetli oluyor ama istediğiniz zaman sokak simidi bulamıyorsanız, benim gibi fırından alınan simitlerle de yapabilirsiniz) -Taze kaşar -Tercihen pastırma Hazırlanışı: Simit halkasının arası, çepeçevre kesilerek açılır. Uzunlamasına ikiye bölünen pastırma dilimleri ve ince uzun kesilen kaşarlar, simidin arasına yerleştirilir. İçi doldurulan simit; orta ateşte, kapağı kapalı teflon tavada (yağ kullanılmadan) kaşarlar eriyene kadar, ters-yüz edilerek ısıtılır. Sonra da sıcak sıcak yenir Afiyet olsun... |
25-11-2014, 00:15 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Ohhh mis gibi dolma, afiyet olsun. |
25-11-2014, 00:23 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Of of gecenin bu saatinde simiti nereden bulsak... en sevdiğim simit görünce hiç dayanamam, çalışırken sabahları işe giderken bir sokak simiti alınır, iş yerine gider gitmez arasına biraz peynir çay ocağından da bir bardak çay, nasıl da özlemişim o günleri, ne lezzetli olurdu... Ellerinize sağlık sayın A_NOMAD çok nefis görünüyor. |
25-11-2014, 00:29 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Sormayın, bizim de gece gece canımız çekince ve yakınımızdaki fırında da birkaç simit kalmış olunca böyle bir edepsizlik yapmış olduk işte |
25-11-2014, 00:37 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Estağfurullah, tamam artık nasip kısmet iseee yarın ağaçlar.net üyeleri kesin simit alır geceye. Sevgili akçabardak, siz İstanbul simiti bulabiliyor musunuz oralarda? |
25-11-2014, 04:10 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2010
Şehir: BURSA
Mesajlar: 62
|
Muhteşem tarif. Yanına içecek tarifi benden olsun. Marketten meyva suyunu alıyorsunuz kapağını açıp bardağa dolduruyorsunuz |
25-11-2014, 08:17 | #7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 65
|
Tarifin püf noktası bence pastırma. Resimlere baktıkça neden yutkunduğumu anlayamadım ama, tarif gerçekten muhteşem. Sucuk ekmeğe rakip çıktı galiba. Hazırlanışı da çok pratik. Kaşar eridiği anda ziyafet başlayabilir. En kısa zamanda deneyeceğim. Simidin o kendine has kokusu ile pastırmanın dayanılmaz aromasının kaşarla harmanlanması, galiba ben hemen fırından simit almaya gidiyorum... |
25-11-2014, 08:28 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Afiyet olsun... |
25-11-2014, 11:05 | #9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Estagfrulla hiç edepsizlik olur mu can bu, insanın canı neyi ne zaman, ne çekeceğini nereden bilebiliriz ki... öyle değil mi gece demez gündüz demez Şaka bir yana gerçekten çok nefis görünüyor ellerinize sağlık, afiyetler olsun. |
|
25-11-2014, 11:20 | #10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Her hafta çarşamba günleri Köyde semt pazarı kurulur, Burhaniye'den getiriyorlarmış, bir kaç defa aldım ama nerede o çıtır çıtır simit yani biz buralarda ne bulursak ona şükretmemiz gerekir. |
|
25-11-2014, 12:13 | #11 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
İzmit'in incecik bir simidi vardır, bilen bilir benim de favorim odur Çok yaşa A_NOMADciğim, iyi ki paylaştın. Senden başka pratik tarifler de isteriz, böyle fotoğraflı olunca da yıldızlı oluyor Yurtdışında yaşayıp ta simit özlemi çekip bulamayanlar için gelsin: Ev Cini: Simitçiyeeaaaa... geldi Ekşi Mayalı Simit : Cafe Fernando – Yemek Tarifleri - ekşi maya - ekşi mayalı simit - ekşi mayalı simit tarifi - simit tarifi - Ekmek Not: Eş dostun memleketten getirdiği simit yolda taş oluyor, ısıtınca yine fena olmamakla birlikte taze isteyenler üstteki tarifleri deneyebilir. |
25-11-2014, 16:25 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sevgili akçabardak ben göndereyim size... |
25-11-2014, 17:19 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
|
Okur okumaz canım istedi. En kısa süre içinde tatmalıyım.Çok güzel bir lezzet olmalı. |
25-11-2014, 23:24 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Canım, çok sağolasın çok düşüncelisin, yarın Çarşamba pazarımız var biraz erken gidersem bir kaç tane alma şansım olacak sanırım, uzun zaman oldu almayalı özlemişim vallahi. Teşekkür ederim. |
25-11-2014, 23:37 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Sevgili akçabardak, ne yalan söyleyeyim az önce bu başlığa mesaj yazmış olduğunuzu görünce 'aldı geldi simitlerini kesin' diye gülümseyerek sayfaya girdim ama yanılmışım |
25-11-2014, 23:51 | #16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
|
Alıntı:
Siz diyorsunuz gecenin bu saatinde simiti nereden bulsak,ben diyorum gecenin bu saatinde İngiltere'de simiti nereden bulabilirim Gerçi antep fıstığı ezmem vardı geçen hafta 1 kilosu bir hafta dayandı,sağlıma iyi değil anlayacağınız |
|
25-11-2014, 23:54 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Duygulandırmayın beni, İngiltere'ye kargoyla simit göndermeye sevk etmeyin rica ediyorum |
25-11-2014, 23:56 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Olmaz mı, ellerinize sağlık enfes görünüyor! Afiyet olsun |
26-11-2014, 00:07 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Sevgili Charlaux'un kısmeti |
26-11-2014, 00:24 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Simit saraylarında çeşitli iç malzemeler ile Dometes peynir yeşil biber vs sandviç olarak servis ediliyor. Tek fark onlar tost makinasında ısıtıyor. Başlık simit dolmasi yerine, Tavada Sandviç Simit olsa daha doğru olurdu sanki. |
26-11-2014, 00:31 | #23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Zaten özel bir tarif de değil malum... |
|
26-11-2014, 10:11 | #24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Alıntı:
Şimdi Ankara'da olmak vardı, fırın hemen yanımızda, mis gibi susam kokuları eve kadar geliyordu o güzelim simitlerden çıtır çıtır taze taze, sıcak sıcak of of bakarmısınız. Ankara simidi Ben kaşarlısına bayılıyorum Ankarıyı bu yüzden çok özlüyorum |
|
26-11-2014, 10:18 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Sayın Charlaux siz de çok haklısınız, Türkiye'ye izine geldiğinizde bol bol tadını çıkarırsınız artık, yapacak bir şey yok. İngiltere'ye selamlar. |
26-11-2014, 12:47 | #26 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sizi çok iyi anlıyorum, eşim senelerce bana bavullarda simit taşıdı İngiltere'ye . Hatta işi abartıp dolma biber istemiştim (o kalın renkli biberlerden olmaz dolma diye), bavul geçerken Atatürk Havaalanında x-ray de el bombası gibi görüp açtırmışlar. Bizimki rezil olmuş, en sıkısından azar işitmiştim Düzenleyen Ozlem A : 26-11-2014 saat 12:48 Neden: İmla |
26-11-2014, 15:42 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Sevgili A_NOMAD buldum buldum sonunda bu gün alabildim simitleri, hemde İzmit simidiymiş. İzmit'ten gelip köyümüze yerleşip İzmit'liler Fırını açmışar, çok sevindim tam istediğim simitlerden çıtır çıtır. |
26-11-2014, 15:58 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Ben bulmuş kadar sevindim |
Etiketler |
kaşar, pastırma, simit |
|
|